Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pruszmenia

Za bary z tym sadłem!!!

Polecane posty

Poza tym doszłam do wniosku, że czym jest waga>? To tylko pewna wartość w cyfrach o niczym nie świadcząca. Liczy się to, co widzę w lustrze. MOgę utyć do 62kg, o ile będę zbita, jędrna, a te 4 kg to będzie waga mięśni. Rozumiesz... ;) * Podaj swoje wymiary. Jesteś gruszką?

Tak jestem gruszką. Mam całe 160 cm wzrostu ( wiem poszalałam...;)) 64 cm w talii 90 biodra, 52 cm w udzie (naprawde grubo wyglądają w stosunku do całej sylwetki) i 34,5 w łydce (to jest istna masakra) biustu nie mierze bo mam na tyle mało że nie chce się stresowac :p a moj przykładowy jadłospis to śniadanie: koktajl truskawkowy (miksuje truskawki z mlekiem) śniadanie 2: bułka grahamka z jakąś wędliną + jakieś warzywo no i coś a la' śniadanie 3: jogurt lub jakiś owoc obiado - kolacja: zazwyczaj mięso + warzywa na patelnie i tak wyglądają moje posiłki ponieważ w pracy nie jestem w stanie zjeść normalnego obiadu

- za mało białka!!! wprowadź: drób, jajka, wieprzowinę, wołowinę, ryby - za dużo węgli prostych: jogurty, owoce - brak węgli złożonych: ryż brązowy, kasza gryczana czy choćby płatki owsiane - wywal pieczywo (syf) i ewentualnie makaron nawet pełnoziarnisty - zwiększ kalorie * Robisz to, o czym mówiłam, więcej niż raz dziennie masz nabiał, on blokuje odchudzanie. To jakaś głodówka! Jesz gorzej niż ja kiedykolwiek mam wrażenie :O * Rób sobie wieczorem do pudełka jedzonko i jedz w pracy. Jaki problem jogurty zastąpić maślanką w pracy? Jaki problem wziąć do pracy 2 jajka na twardo plus sałatkę jakaś z kilkoma g oliwy z oliwek? plus kilka orzechów włoskich? No jaki problem? Żaden, zapewniam Cię. I jak mówie, skoro jesz 1200, zacznij od jutra 1300 i spróbuj zastosować się do tego, o czym napisałam w tym poście na początku. Zaznaczam znowu, że nie jestem ekspertem, więc pisząc to wszystko nie wymądrzam się itd., piszę to, co sama obserwuję na sobie i co udało mi się poczytać na mądrych forach. Przy okazji polecam Ci forum - sfd, dział ladies. Tam,w regulaminie masz napisane wiele o dietach co i jak jeść, czego nie jeść.

To, co jesz na kolację jest OK. Ja jem ryby / drób plus warzywa na patelnie bardzo często o takiej porze. Mało tego, ostatnio jem tak, że ostatni posiłek mi wypada o 21 i chudnę. Ale idę spać ok 24. Poczytaj moje menu zwłaszcza te ostatnie. Kup sobie wagę kuchenną.

Kochana broń Boże nie uważam że się wymądrzasz, Twoje rady są dla mnie bardzo cenne:) sama myślałam ze odżywiam się zdrowo :P dopiero ktoś z boku może stwierdzić co jest nie tak. Czyli... jeśli na pierwsze śniadanie zjadłabym owsianke, kanapke zastąpiła jakąś sałatką a jogurt zastąpiła maślanką to będzie dobrze? a przynajmniej lepiej?

I właśnie doczytałam co to jest skinny fat... i normalnie prawie że jakbym czytała o sobie :/ może nie do końca z tymi skinny ale nie jestem gruba a wszystko mi się trzęsie i ciało wygląda jakbym miała z 40 lat co najmniej ... :( porażka totalna:(

skinny ( chudy) fat (otłuszczony) to typ, który wygląda dobrze w ubraniu, bo jest szczupły, ale kiedy się rozbierze to już gorzej. Bo sam tłuszcz wala się pod skórą i jest go nieporównywalnie więcej niż mięśni. DO takiego stanu doprowadzają diety 1000kcal. Sama kiedyś na takiej byłam ;) * tak, byłoby lepiej. Tylko jeśli chodzi o owsiankę to nie mogą to byc płatki błyskawiczne, bo są mocno przetworzone itd. Najlepsze są górskie płatki owsiane, np. marki KUpiec. Ja aktualnie jem co 2,5-3h dzięki czemu nie jestem w ogóle głodna. Naprawdę jestem zszokowana, że tak mi waga leci :O

Jak juz pisałam będę od nastepnego tygodnia jadła 1600, aż dojdę do 1800. I cały czas będę się obserwować. Bo ćwiczenia na siłce sporo spalają, a nie chcę, żeby mi poszła reszta mięśni.

Mam takie płatki! Dołożę jeszcze gdzieś ryż brązowy i kasze... jakoś w pracy mogłabym to wcisnąć... i niestety właśnie każdy mi zawsze mówił żeby nie stosowała żadnej diety bo jestem szczupła a ja przecież widziałam że nie wyglądam dobrze. i teraz wiem jak się to nazywa :p

Cenna rada - do każdego posiłku dodawaj białko, czyli: tuńczyk, filet z kurczaka, schab pieczony, indyk, jajko, twaróg chudy lub półtłusty, łosoś itd. i do tego dorzuć sobie węgle złożone (ale nie dużo) z ryżu brązowego (kupiec, sonko), kaszy gryczanej ( ja kaszy nie lubię więc nie jem) i/ lub węgle z warzyw: np. z warzyw na patelnię ( w 100g mają tylko 70kcal!!!!) lub zrób jakąś sałatkę z róznych sałat, do tego pomidor ogórek co tam lubisz. Ale unikaj kukurydzy z puszki !!!!! Pamiętaj, żeby w warzywach na patelnię i w sałatkach użyć tłuszczu też, bo wtedy witaminy lepiej sie wchłaniają, poza tym tłuszcz też musi być w diecie. ja nie używam więcej niż 10g oliwy z oliwek na dzień, nie wiem czy dobrze czy źle ;) Ale tluszcze też są w innych produktach i ostatecznie z tłiszczem wychodze ok 50g dziennie. Jeśli lubisz owoce to najlepiej jeść je do południa. Aha... nie wiem czy znasz... fajna stronka www.ilewazy.pl; jest tam też dziennik, gdzie możesz wpisac co zjadłaś i sam Ci wyliczy ilość BTW (biało, tłuszcz, węglowodany).

Ja już wiem, że zaraziłam się siłka na dobre ;) Mój facet chodzi od dawna, ma doskonałą sylwetkę!!! Wreszcie i ja dołączę :D Więc ostatnio zdarzyło mi się być na siłce 5x tydz. Ale to za dużo. Mięśnie muszą też regenerować się. Zatem 3-4 x tydz. Na pewno nie rzadziej! PO siłce jest tyle endorfin, że żadna mel b tego Ci nie da, wiem co mówię :D Te cwiczenia z Mel to taka popierdółka przy siłce. Musisz się przełamać, naprawdę warto. Siłownie zazwyczaj są długo otwarte, więc i po pracy, jak masz możliwośc, zdążyłabyś. Na 60min. Zaczynając od krótkiej rozgrzewki- machanie rękami nogami ( :D ), potem maszyny, na koniec aeroby czyli bieżnia np. (30min).

Porcelanowa pisałam Ci już, że przestało mi zależeć na wadze! ja za 0,4 będę miała już cel, bo sobie wpisałam 56-57. Ale co z tego? Chodzi o to, żeby dobrze, jędrnie wyglądać, a nie żeby na wadze było ileś tam. To tak jak piszesz- mówią Ci, że jesteś szczupła i po co dieta, a Ty wiesz, że coś nie tak. Bo masz galaretę pewnie jak ja na brzuchu. Ale droga do sukcesu dla nas nie wiedzie przez mel b i głodówki, ale przez zdrowe solidne jedzenie i siłownię. Teraz już to wiem!

Unikać: - kukurydzy -pieczywa -wszelkich makaronów -jogo owocowych -piwa, wódki ( od czasu do czasu kieliszek czerw. wina wytrw. /półwytr.) -słodyczy - szeroko pojętych fast foodów ** Naprawdę poczytaj sobie o zdrowym jedzeniu na sfd w dziale dla babek. czego nie jedzą ladies, co jedzą. Kopalnia wiedzy o stylu zycia w ogóle.

muszę się rozejrzeć za jaką w swojej okolicy... i zabrać swojego chłopaka ze sobą:p bo wiem że samej może mi się odechcieć ;/

Wszystko zalezy od stopnia motywacji. Wiadomo, że efektów nie zobaczysz od raz. Ale mnie pobyt na siłce daje takiego kopniaka pozytywnego, tyle energii !!! W życiu bym nie sądziła, bo dotąd do siłki jak do jeża podchodziłam. Ze żelastwo, że nie dla mnie, że nuda. To nieprawda!!! :)

Gość gość
o boze, tylko nie sfd i ladies, chcecie sie zalatwic nadmiarem bialka? one jedza porcje bialka dziennie jak dla chlopow fizolow. Po co tyle?

Gość madry marek
no i to jedzenie jak w zegarku co 3 godziny, nie lepiej jesc 3 razy dziennie? to zle tak zuc cos caly czas w papie, organizm tez musi odpoczac, przesunac z zoladka do kiszek i wydalic, a tak nie ma szans nawet uruchomic zapasow.

Ja nie mogę jeść 3 razy dziennie, ponieważ pomiędzy robię sie bardzo głodna i zjadam wtedy więcej niż potrzeba, rozpycham żoładek, bez sensu. A tak jem często i mniej. Każdy wybiera co woli. * Jeśli ktoś robi treningi na masę, bo taki ma cel, to musi mieć odpowiednią dietę. Ale poza białkiem tam mają wysokie ww i t. więc nie są to jadłopisy białkowe jak jakiś dukan itd. * Tak sobie jeszcze myślę Porcelanowa, Twój organizm chyba do tych aerobów już za bardzo przywykł i organizm przestawił się na oszczędzanie energii. Musisz sama dokladnie poczytać, bo przecież ja też jestem skinny fat dzieki super diecie 1000kcal sprzed lat ;) Ale staram się dokształcać i obserwowac organizm. Nie można być wobec niczego bezkrytycznym.

Poza tym dziś, kiedy siedzę w domu nie jem aż tyle, ponieważ nie ma takiej potrzeby. Nie jestem głodna, bo siedzę lub leżę i wydatkuję mniej energii. A w dniu z siłownią jest zupełnie inaczej. Organizm domaga się jadła :D

Pruszmenio dziś staram się odżywiać bardziej z głową. Jednak powiem Ci że narazie jak dla mnie to czarna magia... Na siłownie będę mogła zapisać się ewentualnie po pensji... czyli nie w tym miesiącu:p Dziś rozpoczełam dzień od Turbo Chodakowskiej ale nie dałam rady do końca . ;/ a do pracy zabrałam jajecznice z papryką, szynką, i pomidorem + kefir + banan ( nie jestem pewna czy banan może być ale mam na niego ochote) i kurde zepsuł mi sie humor bo jak były ćwiczenia w pozycji do pompek to tak straszliwie odznaczał mi się cellulit że normalnie szok ;/ eh... ;(

No może lepiej by było zabrać jajka na twardo, ale to już co kto woli. I jeśli siedzisz w pracy 8h to trochę mało jedzonka :( * Moje menu: śniadanie: 60g owsianych górskich, 50g mleka, 15g orzechów wł, banan 80, brzoskwinia 60g, rodzynki 10g 2 śniadanie: 140g serka wiejskiego+papryka+pomidor obiad: pieczony schab 100g, mizeria 250g, 2 ziemniaki małe 90g posiłek kolejny, który nie wiadomo jak nazwać ;): 150g wędzonej makreli, mix sałat+pomidor+rzodkiewka+ogórek, 3 g oliwy kolacja: 140g łososia norweskiego, 30g ryżu brązowego, 200g warzyw na patelnię, 5 g oliwy ** całość ma prawie 1800kcal. ** dziś dzień bez treningu, ale czuję się już lepiej znacznie i idę jutro na siłkę :) ** Mariposa jak tam się trzymasz?

🖐️ Dzisiaj w końcu trening na siłce. Mam nadzieję, że nie jestem zbyt osłabiona - okaże się ;) * Menu na dzisiaj: posilek1: 60g owsianki, 11g orzechow wloskich, 14 g rodzynek, 53 g banana, 120g mleka posilek 2: jajko, mix salat, pomidor, ogórek zielony, 3g oliwy z oliwek posilek 3: 200g brokuł, 90g ziemniaki, 140g filet z dorsza, 5 g oliwy z oliwek posilek 4: ryz 40g, losos 140g, warzywa na patelnie 200g, 5 g oliwy posilek 5: 100g makreli, mix salat, pomidor, ogorek, rzodkiewki * Piękny dzień. A jutro, jeśli utrzyma się ładna pogoda, nad wodę ;) Coś takiego dzisiaj wciągnę

Hej Pruszmenio staram się dodawać tu i ówdzie i jakieś kalorie... Dziś na śniadanie zjadłam owsiankę z rodzynkami i truskawkami... ale jakoś jestem osłabiona i w ogóle nie miałam na jedzenie ochoty.

Nie dziwne, że jestes osłabiona skoro tak mało jesz!!! Dzień wcześniej ustalaj sensowne menu i trzymaj się go. Pamiętaj, że w każdym posiłku musi być białko, tłuszcz i ww ( ale ze śmieci)

heh :D ale NIE* ze śmieci ;) mogę Ci podać źródło ww zdrowych: - ryż brązowy - kasza gryczana - chleb razowy na zakwasie (ale to własnej roboty tylko) -fasola (lepiej nie z puszki) -ziemniaki -płatki owsiane

no właśnie muszę sobie wcześniej planować bo dziś to tak wszystko w biegu robiłam więc do pracy mam kanapkę z szynką i pomidorem i niby bułka ciemna, razowa, z dobrej piekarni.... ale tak naprawde bóg jeden wie co jest w środku. + maślanka i coś jeszcze będę musiała dokupić

Buły to samo zło :( A gdzie masz tam białko? Plaster spory indorka czy kury byś tam dała między tę bułę już ... plus jakaś sałatka z warzywek. Masz możliwość mikroweli w pracy? * Aaaaaaaa i ta buła jest na 8h??