Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcowa

MARCOWE MAMY NA START!

Polecane posty

Gość nataszka taka mala
ja ide 23 lipca wiec tez niedlugo..zaczynam sie naprawde cieszyc bo napoczatku bylam troche wystraszona...jeszcze niedawno byl slub i siedzialam na forum weselnym a 2 tyg pozniej przerzucilam sie na ciazowe;d ale taka pewniejsza jakas sie czuje chyba to do mnie dochodzi...nie wiem jak bedzie z warunkami mieszkalnymi bozbieralismy na kawalerke zeby nie brac kredytu mieszkamy od niedawna a tu dzidzi..ale chyba damy rade;)

Gość aguuuuuu
ja tez dzisiaj robilam bete i wynik 117 hura!!!!!!! :)

Gość aguuuuuu
vera30 to b duze szanse na bliznieta ja tez czekam na pierwsze usg bo mialam in vitro i podano mi 2 zarodki, beta raczej wskazuje na 1 zarodek, ale bardzo bym sie ucieszyla z blizniat:)

Gość fiona_88
dziewczyny wyliczylam sobie ze bylby to 5 tydzien od ostatniej miesiaczki. Napiszcie kiedy moge sie spodziewac zobaczyc pecherzyk na usg?? mam wizyte we wtorek, wole dmuchac na zimne. Wiem ze moge jeszcze nic nie zobaczyc

Witam nowe marcowe mamusie :)Gratuluje dwoch kreseczek :)Fajnie ze jest nas coraz wiecej :)Aguuuu z tymi bliznietami to wszyscy mi zawsze wrozyli wiec zobaczymy:)Usg bede miec za 2 tygodnie wiec powinnam juz wiedziec :) Jak Wam mija dzionek?U nad straszny upal dzis.Zaliczylam juz zakupy.Nie moglam sie zdecydowac na buty wiec kupilam dwie pary..A co tam :)Teraz wyleguje sie na ogrodku niestety w cieniu bo nie idzie wyrobic.Smieja sie ze mnie,ze opalam tylko palce u stop :)Wieczorem ide na urodziny do kolezanki no i wymyslam sobie wymowke dlaczego nie moge wypic nawet jednego drinka.Hmmm....pewnie i tak sie domysla obojetnie czego bym nie wymyslila. W pracy juz sie zorientowali wiec moj plan zeby nie mowic nikomu narazie niezbyt mi wychodzi.Chyba mam to wypisane na czole!

Fiona ja bylam na Usg w 4t 6d i bylo juz widac pecherzyk ale nic wiecej.

Gość aguuuuuu
vera mam to samo dzis impreza ale mam wymowke bo bede kierowca najgorzej za tydz imprexza u sasiadki i nie wiem chyba bede od czwartku udawac grype albo w sobote rano bol zeba:)

Strasznie ciezko tak sciemniac...tez myslalam o grypie albo anginie ale to urodziny monej najlepszej przyjaciolki.Zna mnie na wylot od razu sie zorientuje ze cos kombinuje.No nic chyba bede musiala jej powiedziec.Rodzina jeszcze nic nie wie.Mieszkam za granica wiec na odleglosc jest latwiej.A przed znajomymi musialabym sie chyba zaszyc na 3 miesiace zeby sie nie domysli :)

Gość fiona_88
dzieki za odpowiedz. Wiecie co mnie boli...w marcu mialam sytuacje,ze ta testach wychodzily mi blade kreski, ale bardzo blade wrecz niewidoczne. Okres przyszedl. Miesiac temu podobnie, blada kreska, wrecz niewidoczna, okres tez przyszedl. No i teraz druga kreska bardzo juz widoczna, definitywnie ciaza, a nikt mi nie wierzy ;( wszyscy sa sceptyczni. Tak bardzo mi smutno

Fiona nie martw sie.Jak zobacza wielki brzuchol za pare miesiecy to uwierza :) Kiedy mialas ostatnia miesiaczke?

Gość fiona_88
15 czerwca. Owulacja byla mniej wiecej pod koniec czerwca, z poczatkiem lipca. Wiem dlatego, bo bylo "mokro" i tyle ;-(

Fiona nie martw sie.Bedzie dobrze :)Nie wiem jak Ty ale ja czulam juz 10 dni po owulacji ze jestem w ciazy.Jezeli starasz sie o dziecko i obserwujdsz swoje cialo to to sie po prostu czuje...

Gość fiona_88
ja tez miałam objawy. Na samym poczatku bol piersi. Poczatkowo lekki, potem nasilal sie. Trwa do dzisiaj i naprawde jest mocny. Pozniej lekkie bole podbrzusza i nogi bolaly (jak na okres). Kłucie w jajniku i w nocy nie umialam spac, bo mialam dziwne uderzenia goraca. Czeste siusianie od 3 dni. 8 bezowa wydzielina (jednorazowo). I ostatnio smierdzialy mi kadzidelka, ktore zawsze lubialam palic

Gość fiona_88
vera30 czasami miewam delikatne takie bezowe plamki na wkladce, ale naprawde minimalne. A przedwczoraj jak szlam do sklepu (bylo chlodno) to zrobilo mi sie tak slabo, ze myslalam ze zemdleje. I miewam takie uderzenia goraca wlasnie ;-)

Ja też witam nowe mamy!!! Dziewczyny które mają termin na 8 marca, kończymy mniej więcej 6 tydzień ciąży, brawo MY :) Ja już przestałam owijać w bawełnę, cała rodzina wie i kropka. Może za wcześnie im powiedziałam (mówią, żeby nie zapeszać), ale nie da się cieszyć i milczeć - ja przynajmniej nie dam rady. fiona ja byłam w 4 t 4 d i też widziałam tylko pęcherzyk. Mój pęcherzyk miał 14mm. Ale cieszyłam się z pęcherzyka jak nie wiem. vera, racja, to po prostu czuć.... ale znając objawy z poprzednich dzieci, dałam się nabrać parę m-cy temu. no niestety - okazało się że @. kiwoszka gratulacje! i jak małe bejbi?

No bejbi ok. jutro mamy chrzest , urodziłam przez cesarskie cięcie z wagą 4030 i 59 cm .:) A starałam się bardzo długo bo ponad 2 lata i leczyłam się w klinice niepłodności , z tym że to nie było żadne in vitro ani inseminacje poprostu choruje na tarczyce(niedoczynnosc) i z tąd problemy z zajściem były. Nigdy nie robiłam testów sikańców zawsze robiłam z krwi beta hcg.

rany, to mały smok, ta haneczka... super, udanych chrzcin życzę. Też chorowałam na tarczycę, to wyszło dopiero w ciąży, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Teraz mam 1/4 tarczycy, ale funkcjonuje jak cała :)

Witam dziewczyny Tydź temu zrobiłam dwa testy i obydwa pozytywne.Termin wychodzi na 17 marca.Jednak bardzo się martwię bo nie mam najmniejszych objawów ciąży.Piersi praktycznie mnie nie bolały tzn tak troszkę po bokach a dziś już nic zupełnie:( Bardzo się boję bo w tamtym roku miałam obumarłą ciążę.W poniedziałek idę do lekarza ale jestem przerażona że już po wszystkim.Mam już córkę która ma trzy latka. Pozdrawiam

Gość fiona_88
kurcze dziewczyny we wtorek bede juz w 6 tygodniu od miesiaczki, to moze faktycznie cosik juz zobacze na usg? :)

Gość fiona_88
i jeszcze mam pytanie: czy to normalne ze jak kichne lub wstane szybciej to dostaje takiego lekkiego skurczu jajnikow?? w sumie od tego zaczely sie moje podejrzenia, ze moze to ciaza

Cześć dziewczyny, jakie macie objawy jeśli mogę spytać? Ja od 2dni mam zgage i często muszę chodzić do wc. Czy to ciąża to nie wiem,może za tydzień zrobię test jeśli okres nie przyjdzie. W pierwszej ciąży pierwsze objawy pojawiły sie 4tyg po OM i był to straszny ból piersi że aż spać było niewygodnie. Trzymam kciuki za wasze ciąże

neli8, to moja pierwsza ciaza i tez mniej wiecej 4 tyg od OM najpierw zaczal sie bol piersi, poczatkowo lekki, teraz jest juz bardzo mocny, szczegolnie po bokach

wlasnie czytam ze moze zdarzylo sie tak w moim przypadku ze moze zaszlam wczesniej w ciaze? bo w sumie test pozytywny wyszedl mi chyba na 10 dni przed miesiaczka. Cykle mam dosc dlugie 36-37 dni. Juz zglupialam. Ale 15 marca w dniu niby ostatniej miesiaczki mialam normalne krwawienie. Kurcze nie wiem. W kazdym razie krechy dwie mocne sa, wiec cos musi w tym byc

Cześć, kwaśna mandarynka, ja przy drugim dzidziusiu nie miałam praktycznie żadnych objawów. Wszystko zaczęło się dopiero, jak już byłam po pierwszej wizycie, która potwierdziła ciążę. Więc chyba jest szansa... fiona zobaczysz swojego kropka na pewno :) neli, ja w obecnej ciąży miałam na początku objawy zbliżone do @ Teraz (6-7tc) piersi bolą i rosną na całego, ale ból w podbrzuszu znacznie się zmniejszył. Nie mam też żadnych żołądkowych sensacji, za to rozdyma mnie tak, że nie mogę wciągnąć brzucha :( Poza tym normalnie, dobrze się czuję. Jakby nigdy nic. Mam wizytę w przyszły piątek. Liczę że zobaczę już coś więcej niż kropkę :) Trzymam kciuki za was wszystkie. Dużo relaksu i pozytywnych myśli życzę.

marcowa (moze nie doczytalam wszystkich Twoich postow): Ty juz widziałas swojego kropka? I wiecie dalej niedowierzam, juz nawet przeszlo mi przez mysl, ze moze mam jakis nowotwor dlatego pozytywne testy...masakra

fionka, tak widziałam byłam u lekarza/USG 4t4dc widziałam pęcherzyk ciążowy który miał 14mm. Najlepiej przejść się do gina, żeby rozwiał twoje wątpliwości. Ale zaraz nowotwór?? Objawy które wcześniej opisałaś nie wskazują na nowotwór, raczej na nowe życie.... bądź spokojna.