Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidkaa38

Nie poddam się, zaczynam od dziś z entuzjazmem!

Polecane posty

Tonka powodzenia. ja bym nie radzila wracac do Dukana. tez bylam, bylam zmeczona , zdenerwowana, co chwile pilam diet coke, faszerowalam sie slodzikami, bo niby to mozna! wole jesc pyszne ryby, warzywka, owoce, orzechy, pic od czasu do czasu kawe, soki i byc zdrowa . po prostu normalnie zyc bez swiadomosci ze tego nie moge a tego nie powinnam nigdy wiecej tej obsesji

No właśnie a ja chyba jestem w tej obsesji; ( Makeinheepen a może mi powiedzieć jakiej zasady się trzymasz? Ci np jesz w ciągu dnia na co uważasz a czego nie jesz w ogóle? Bo ja id niedzieli tez staram się jeść mniej i wyżej ostrożne po dunkanie został mi nawyk nie jedzenia tłuszczu ani cukru.

79 kilo, to prawie tyle samo co ja kiedys. Dasz rade 82 kilo wazylam jeszcze niedawno, a teraz 68 kilo. Zapomnij ze sie odchudzasz a najwiecej schudniesz i najszybciej. Po prostu zapomnij. wiem, latwo powiedziec, ale da sie. ja w ogole nie odczuwam ochoty na slodkie, chyba ze cos jest w mojej okolicy, np. czasem kupuje loda ( pracuje w fast foodzie), ale raz na tydzien moze. Za ciezko pracuje, cwiczac by niszczyc efekty odzywiam sie zdrowo. Bialko, WEGLE, tluszcze- PODSTAWA. Nie spiesze sie, nie zalezy mi na spadku wagi, a na rzezbie ciala. Tobie polecam cwiczenia!! Ale bez diety cwiczenia nie maja sensu. Przyjmij 1600/ 1800 kcal dziennie, rozplanuj na 4 posilki. uwierz mi, ze sie da.A jaka oszczednosc kasy, uhuhuhu:)))

mój przykladowy dzisiejszy dzien gość sniadanie: platki, jogurt 0,1% tluszczu, rodzynki-=400kcal orzechy 50 gram= 270kcal obiad; salata, 120 gram piersi z kurczaka, cebula= 300 2 banany= 120kcal pol opakowania kaszy (180kcal), kawaleczek maly lososia( 60) z wczoraj, + 2 jajka ( 180kcal) na oliwie z oliwek ( 25) jablko 100kcal razem: 1535

Czyli bardzo podobnie do tego co jem ja tylko czasem jeszcze zgrzesze ziemniaczkiem albo chlebem białym. A co do ćwiczeń to znacie może jakiś zestaw dla naprawdę za stałych mięśni bo hak ostatnio znalazłam na YouTube ćwiczenia dla początkujących to po 15 minutach ducha chciałam wyzionac a za kwasy to kolejne 3 dni i nie pozwoliły na żaden ruch:(

Moj dzisiejszy jadłospis to tak po kolei śniadanko jajecznica z cebulka i chuda szynka do tego chrupki chleba taki jak wasa potem kawa ze slodzikiem i mlekiem 0% potem woda później jogurt grecki wiśniowy 0% na obiad pieczone bez tłuszczu i skóry udko +kalafior i woda a na kolacje placki serowe dukana z sera chudego i woda; ) dzisiaj dzien prawie dukana a jutro to już sana niewiem; (

Gość tonka89
witam w ten piękny poranek:) u mnie 100g mniej, za chwilę wypiję kawę i zjem coś na śniadanie i trzeba lecieć pozałatwiać sprawy póki nie jest skwar. czy u Was też tyle komarów? jak wczoraj weszłam w ogródek plewić to myślałam,że mnie zjedzą. jakie macie dzisiaj pomysły na obiad? ja myślę nad warzywami po grecku z biedronki z jogurtem naturalnym danona.

Hey dziewczynki TONKA congratulations;) ja wlasnie jem moje sniadanko; bulks z jajkami sadzonymi smazone na wedlinie A na obiad nr 1 jogurt platki owoce Nr 2 w pracy kssza mieso wieczorem

Gość tonka89
zjadłam resztę fasolki szparagowej i trochę sałatki z białą kapustą i groszkiem za mną ok 350 kcal.

Gość tonka89
makeithappen a można wiedzieć ile masz wzrostu? i do ilu chcesz zejść z kg?

167 cm, cel 60 kilo. Ale waga dla mnie sie nie liczy bo robie program treningowy z hantlami wiec wyrabiam miesnie. Chce miec ogólnie piekne zdrwe, wycwiczone cialo. Wystajace kosci mnie NIE INTERESUJA. Robie pompki, kupilam hantle, cwicze Abs mój program treningowy: http://elizasylwia.blogspot.ie/2013/07/i-love-running-and-i-want-to-shape-my.html Dzisiaj dzien 14

Makeinheepen gratuluje podejścia i sił na te ćwiczenia naprawdę chciała bum chociaż w połowie mieć tyle sil i chęci:( kiedyś pamiętam ćwiczenia nie sprawiały mi problemu a teraz nie mogę się zmotywować zawsze cis wymyśle żeby się nie ruszać. Jedynym moim sportem to porządki w domu i spacery z 15 kg obciążeniem; ) no i mam orbitrek ale to staram się chociaż 2 razy w tygodniu ale nawet to nie zawsze się udaje.

Cześć dziewczyny :) Za mną 7 kg... powolutku i waga idzie w dół. Zjadłam dziś dwie ciemne bułki z dynią i 4 plasterki wędliny i do tego wypiłam kawę ze słodzikiem i mlekiem. Na dzisiaj mam w planach jeszcze 4 ziemniaczki, mix sałat i kawałeczek mięsa i dużo, dużo, dużo wody. Nie wiem czy to dużo czy mało. Dla mnie akurat. Do tego jeżdżę codziennie na rowerze stacjonarnym. Przy mojej wadze to tylko 30 min bo w takim czasie spalam około 500 kcal. Sprawdzałam na kalkulatorze. makeithappen --> Mam 168 cm wzrostu. tonka89 --> U mnie na szczęście nie ma komarów po mimo tego, że do wody niedaleko. Ale najbardziej to męczą mnie te upały. Dla mnie to mogłoby być tak około 25 stopni.

Gość Lidkaa38
Witajcie:-) Humorek mam dzisiaj kiepściutki, no ale cóż czasem tak bywa...Na szczęście wcale głodna nie jestem, więc z dietą ok. Dziewczyny jak Wy podchodzicie do jedzenia ziemniaków? Takie bez sosu też tuczą? Tak się dziś nad tym zastanawiam.

Gość gość
100 gram banana ma 90 kcal.

Gość to ci powiem
Ziemniaki mają 77 kcal/100gr. Mozna jeść ale bez sosów i mięsa, jak już to z kefirem czy jogurtem. A najlepiej w czasie odchudzania przerzucić się na kaszę gryczaną zamast ziemniaków.

No właśnie z tymi ziemniakami to jest różnie już wiele opinii czytałam ja myślę ze zjedzone w miarę wcześnie i w rozsądnej ilości nie powinny zaszkodzić. Ja już po śniadanku jak zwykle jajecznica tylko tym razem z serkiem wiejskim pomidorami i szczypiorkiem naprawdę pycha!!! I oczywiście Kawka; ) na obiadek rybka tylko właśnie nie mam pomysłu co do rybki macie może jakiś pomysł?

Gość to ci powiem
Ja robiłam sobie zupę jarzynową razem z rybą. Wydaje się że beznadziejne połączenie, ale po zmiksowaniu wszystkiego to było pyszne i bardzo sycące. Zjadałam tego ok. 400gr. jako obiad. Na drugi dzień udko gotowane (szybko się gotuje) + zestaw jarzyn też do zmiksowania. Takie lepiej smakuje i lepiej się przyswaja.

Dzięki za pomysł ale niestety muszę mieć coś bardziej w formie drugiego dnia bo przygotowywuje od razu dla rodzinki tylko im dodatkowo np ziemniaki gotuje

Gość to ci powiem
To gotuj im ziemniaki ale ich już nie jedz. Ja po tej zupie miałam za 2,5 h podwieczorek gdzie zjadalam owoce np. jabłka, banany, melon jest pyszny, pomarańcze. Melona i pomarańczy nie łączyłam z innymi owocami. A banany jadlam wtedy gdy nie mialam kaszy gryczanej a zależało mi na węglach.

no to tak własnie napisałam ze tylko dla nich. a jak tam dziewczyn cisza jakaś nikt się nie chwali postępami.

Gość tonka89
hej,ja dziś jestem zabiegana,jak wyszłam rano tak teraz wróciłam,aby mała zjadła obiad. teraz muszę trochę ogarnąć mieszkanie. do zjedzenia o 17-17.30 została mi makrela którą dziś kupiłam i jabłko i dziś wyjdę z bilansem 1400kcal i jak zostanę już chyba przy 1400kcal.

A ja dziś kolejny sukces w końcu się ze brałam i postanowiłam poćwiczyć na razie 10 minut takiego king boxingu z YouTube ale już jakiś ruch dalej trzymam due swoich założeń czyli malutki węglowodanów rano a reszta dnia białko i warzywa I zobaczymy dzisiaj było 0, 5 na wadze mniej czyli może cis to da a jakoś mi łatwiej tak o tym myśleć niż o tym że jestem na dukanie a to prawie to samo; ) ale nastawienie to podstawa.

Dzięki; ) a co myślicie o suplementach? Bo myślałam kupić taki rozgrzewający nazywa się termo line forte brałam go już i pamiętam ze dodawał mi energii może to by mi pomogło regularnie ćwiczyć. A jak pielęgnuje cie skórę używacie jakiś kremów ujędrniających?

Gość Lidkaa38
Ja suplementów zadnych nigdy nie brałam, jeśli już coś biorę to najzwyklejszą musujacą multiwitaminę lub magnez no i Inneov na wypadanie włosów ( mi bardzo pomaga, teraz dawno nie brałam i musę zakupić). Do ciała stosuję co kilka dni peeling kawowy z oliwką (dosyć dobrze działa), raczej zwykłe balsamy do skóry suchej np Nivea, dobrze na celulit przynajmniej u mnie działa taki czerwony balsam rozgrzewajacy eveline czy jakoś tak, napewno go znacie, uważam, że jest niedrogi i dość skuteczny. A wy dziwczyny jakich używacie, macie jakieś sprawdzone kosmetyki, witaminki?

Znam znam i jest jeszcze taki srebrny chłodzący działanie ma to samo tylko tyle ze chłodzi a nie rozgrzewa. Ja to tez wcześniej okłady z kawy robiłam ale jak zwykle zapał znikł; ( a teraz to czasem balsam nivea taki pod prysznic a czasem zwykła oliwka byle skora nie była sucha. A z witamin to complex wit. B biorę bo przeczytałam ze łatwiej się chudnie.

Znam znam i jest jeszcze taki srebrny chłodzący działanie ma to samo tylko tyle ze chłodzi a nie rozgrzewa. Ja to tez wcześniej okłady z kawy robiłam ale jak zwykle zapał znikł; ( a teraz to czasem balsam nivea taki pod prysznic a czasem zwykła oliwka byle skora nie była sucha. A z witamin to complex wit. B biorę bo przeczytałam ze łatwiej się chudnie.