Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateizm to zło tego świata

Polecane posty

Gość gość
Sprawa jest bardzo PROSTA. Gdybysmy przestrzegali przykazan Bozych to mielibysmy raj na ziemi. Widac czlowiek jest za SŁABY jeszcze zeby oprzec sie pokusom DIABŁA i dlatego mamy swiat taki jaki mamy. Ciagla walka dobra ze zlem.

Gość gość
Raz dwa trzy i podnosimy :D

Gość znowu_10_osob_ukradlo_spacje
ave szatan :D wszak podobno lepiej w coś wierzyc :D

Gość gość
allium jeśli potrzebujesz dowodu ,żeby w cos uwierzyć to przestaje być wiarą . Jest doświadczeniem , bo nikt nie zaprzecza temu co fizycznie da się stwierdzić . Wiary w Boga nie da sie udowodnić , fizycznie opisać przy pomocy badań i wykresów - tak samo jak nie da się udowodnić miłości . A przecież ona istnieje , prawda ? x Miłość da się udowodnić w/g reakcji fizycznych i przeżyć psychicznych. Tyle, że do obiektu, którego istnienie jest/było niezaprzeczalne. Wiara w boga jest, uczuciem do obiektu istniejącego, w/g obecnej wiedzy, czysto teoretycznie. Wszystko odbywa się więc wyłącznie w umyśle wierzącego. Jeśli komuś tak jest łatwiej, z bogiem za rękę, no cóż... byle tej wiary agresywnie nie narzucał innym.

Gość gość
ateizm to zło? przez te wasze wiary w "Boga" i inne superbóstwa, wyginęło WIELU ludzi.. Gdyby ten kochany Bóh istniał, nie byloby tylu nieszczęść na świecie, nie byłoby zdrad, wypadków, śmierci.. To że dawno temu urodził się tzw. "PAN JEZUS" i był troszeczke madrzejszy od innych ludzi, to go uznali za jakiegos syna pana boga.. Jak bedziecie w biedzie i nie bedzie co do gara włozyc, to wam wiara w Boga nie pomoze, tylko jeszcze więcej pięniędzy dostaną ci którzy mają ich jak lodu.. A o kosciele juz nie wspomne bo to jedna wielka korupcja.. "Jak sobie pościelisz tak sie wyspisz", jak znajdziesz meza pijaka i bedziesz go chciec to do konca zycia bedziesz cierpiec, jak znajdziesz zazdrosnika tak samo, a jak bedziesz silna i odejdziesz kazdego ktory zły to trafisz na takiego który cie bedzie szanowal do konca zycia.. BÓG CI NIE POMOZE.. nie wiem czemu jestescie tacy naiwni.. a kosciol od was tylko pieniadze wyciaga, modlicie sie do samych siebie a prawda taka ze to gowno daje.. jak ktos ma miec przesrane to bedzie mial przesrane i zadne modły mu nie pomogą

Gość gość
eh i znowu powtaracie brednie w stylu "gdyby Bog istniaj to nie byloby wojen itp" x Naprawde jestescie tacy glupi czy tylko udajecie ? x Kolejny dowod na to ze z ateistami o Bogu nie pogadasz, to jak rozmowa ze slepym o kolorach, bez sensu. x I oczywiscie jak zawsze polaczenie kosciola, ksiezy i dawania pieniadzy na tace co niedziele z wiara w Boga. Jakie to plytkie. x

Gość gość
kler to komandosi boga np ksiądz skorupka który w stule i z krzyżem w ręku przodował atakującym oddziałom". Dowódca batalionu ppor. Mieczysław Słowikowski w swych wspomnieniach pisał, że wyraził zgodę na wzięcie udziału ks. Skorupki w ataku i że widział moment upadku księdzaGen. Józef Haller udekorował trumnę ks. Skorupki nadanym pośmiertnie Krzyżem Virtuti Militari

Gość gość
a Bogurodzica to jedyna pieśńdla chłopów i baby powini miec zakazane jej spiewac

Gość gość
Katolicyzm nie jest dodatkiem do polskości to stan umysłu Usiłowanie oddzielenia u nas katolicyzmu od polskości, oderwania narodu od religii i od Kościoła, jest niszczeniem samej istoty narodu.

Gość gość
jesteście po prostu głupi i tępi .. myslicie ze za jakies 100 lat ktokolwiek bedzie wierzył w Boga? Ba! Wtedy powstanie jakieś nowe bóstwo w ktorego ludzie beda wierzyc. jak nie macie w co wierzyć to lepiej uwierzcie w to, że od tej wiary wam sie w glowce poprzewracalo :) kochani chrzescijanie, chodziliscie kiedys moze na biologie? czy raczej tylko na religie ? człowiek powstał od małp bądź z bakterii- i to jest UDOWODNIONE NAUKOWO. a co wy myslicie, ze bog was stworzyl ? HAHA dobre

Gość gość
Do autora postu z godziny A Ja cię zmartwie ale to co napisałeś świadczy że jesteś durniem. Najwięcej ludzkich istnień pochłonęły w historii ludzkości systemy które religię chciały wyprzeć ostatecznie. W samych Chinach w dobie rządów Mao[chiński wariant komunizmu] wymordowano dobrych kilkadziesiąt milionów ludzi [pomijając wiele milionów wymordowanych z Zssr czy Kambodży za rządów Polpota] tyle jeszcze kilkaset lat wstecz może było ludzi na całym świecie więc nie p*****l mi tu ułomku intelektualny o przewodniej roli religii chrześcijańskich w zbrodniach.Pomijając Islam to najwięcej ludzi w historii ludzkości zginęły z rąk lub na rozkaz polityków i ateistów właśnie!

Gość gość
Post wyżej był do postu

Gość gość
tam 100lat jak katolicyzm istnieje już 2000tys lat człowiek powstał od małp bądź z bakterii- i to jest UDOWODNIONE NAUKOWO. za to naukowe osiagniecie powinas dostać nagrodę Darwina za głupotę biedne dziecko

Gość gość
wam to już nic nie pomoże :) jesteście zadufanymi w sobie idiotycznymi katolikami, którzy gówno wiedzą o świecie a mają najwięcej do powiedzenia. naprawde wierzycie że bóg was stworzył tak? haha OK! na pewno jak zachorujecie moi drodzy tak, że będziecie umierać w bólu to wam te kochane modły do pana boga pomogą. Idioci..

Gość gość
na pewno jak umrzecie to was pan bog do nieba zabierze hahahahahahha

Gość gość
To że człowiek pochodzi "od małpy"nie zostało nigdy naukowo udowodnione. Są mniej lub bardzie uzasadnione hipotezy i teorie ewolucji gatunków. Całkowitej pewności nie ma. Za to pojawia się coraz więcej materiałów mogących posłużyć za dowód na istnienie gatunków ewolucyjnie mogących stanowić pewne ogniwo między homo sapiens a resztą naczelnych.

Gość gość
NO ALE NAPEWNO NIE Z KOŚCI ADAMA

Gość gość
Niestety sama masz goowniane pojęcie o życiu a wydaje ci się że jesteś oświecona bo nie jesteś katoliczką.Osób o odmiennych poglądach a jednocześnie mogących ewentualnie być zadufanymi w sobie i do tego katolikami tu na tym wątku jest może jeden procent. Reszta to ludzie którzy mają dość manipulacji pewnymi faktami i obrażania uczuć związanych z religią szczególnie że w obecnych czasach tu i teraz w kręgu europejskich ich inwazyjności pomijając Islam jest po prostu znikoma. Życzę Ci żebyś otworzyła swój umysł.

Gość gość
my,ateiści mamy bardzo madry i REALISTYCZNY umysl jak jestes taka inteligentna to odpowiedz mi na proste pytanie: skad wzal sie czlowiek?

Gość gość
Tak myslalem wlasnie ze poleca wyzwiska i udowadnianie katolikom ze Boga z pewnoscia nie ma a ateisci to jacys oswieceni nadludzie, wyzsza rasa itp. osmieszacie sie ateisci i tyle. Plujecie jadem na wszystkie strony, nie wierzycie w Boga i myslice ze jestescie lepsi hahaha dobre. To jest PYCHA , jesli nie wiecie co to za grzech to zapytajcie wujka google.

Gość gość
nie ma czegos takiego jak grzech moj drogi:)) co to grzech ? a co powiesz na tych ktorzy zabijają ludzi, skoro pycha jest grzechem to zabójstwo czym jest ? ja mam sie spowiadac z pychy haha a mordercy grzechow nie maja :D takie macie myslenie,idioci i tyle a szkoda slow

Gość gość
"my,ateiści mamy bardzo madry i REALISTYCZNY umysl" - to widac po komentarzach :D

Gość gość
widzisz na pytanie nie potrafisz odpowiedziec :) poza tym ze sobie wierzysz w cos co nigdzie nie istnieje, bo w niebie jest kosmos a w twoim umysle pustka

Gość gość
"nie ma czegos takiego jak grzech moj drogi co to grzech ? a co powiesz na tych ktorzy zabijają ludzi, skoro pycha jest grzechem to zabójstwo czym jest ? ja mam sie spowiadac z pychy haha a mordercy grzechow nie maja takie macie myslenie,idioci i tyle a szkoda slow" x CO ??? x moze jestem glupi ale nic nie zrozumialem z tego bełkotu. Ile masz lat ? 15 ?

Gość gość
"nie ma czegos takiego jak grzech moj drogi co to grzech ? a co powiesz na tych ktorzy zabijają ludzi, skoro pycha jest grzechem to zabójstwo czym jest ? ja mam sie spowiadac z pychy haha a mordercy grzechow nie maja takie macie myslenie,idioci i tyle a szkoda slow" x Czyli uwazasz ze wg Mnie pycha to grzech a zabojstwo juz nie ? bo tak zrozumialem z twojego komentarza. x Dziwne masz myslenie czlowieku. :D

Gość gość
pytanie do ateistow. Skad wzial sie wszechswiat ? z wielkiego wybuchu ? a wiec kto spowodowal wielki wybuch ? sam sie spowodowal :D a moze wszechswiat istnial zawsze ? I takie wielkie wybuchy sa powtarzane gdzies tam daleko ? Gdzie byl poczatek ? a moze go nigdy nie bylo, moze czas to tylko iluzja ? A moze ludzie wymyslili czas ? x Moglbym was tu ateisci zawalic mnostwem pytan na ktore nie udzielilibyscie sensownej odpowiedzi, jedyne co to pisalibyscie jak wy sobie to wyobrazacie i co o tym myslicie i to samo moge ja napisac o wierze w Boga. x Wierze ze Bog istnieje i to jest moja opinia, nie mam dowodow bo nie sa mi potrzebne, a jesli wam dowody sa potrzebne to sami je znajdzcie. Amen

Gość gość
prawda jest taka ze ateiscie nie da sie udowodnic istnienia Boga nawet jakby mu przyprowadzic Boga za reke i pokazac to i tak ateista machnalby reka i poszedl w cholere. To taki typ czlowieka i tyle. x na tym forum prawdziwych ateistow nie ma. prawdziwy ateista nie wierzy w zadnego Boga i z nikim o religii nie dyskutuje, czyli caly ten temat goowno go obchodzi. x Ateista z kafeterii to tzw ateista debil ktory na 100 % WIE ze Boga nie ma i stara sie udowodnic swoja racje i wyzywa chrzescijan od idiotow, naiwniakow itp. x