Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość który wybrać

Dino Zatorland czy Jurapark Krasiejów

Polecane posty

Gość Chybkin
najważniejszy jest sposób przekazu, wszystko podane jest w ciekawej i atrakcyjnej formie, to najbardziej trafia do ludzi

Gość Qroolo
do tej pory były co najwyżej jakieś fajniejsze wesołe miasteczka, ale ostawione na rozrywkę, tu wszystko jest tak zaprogramowane żeby w fajny sposób przekazać wiedzę, której się w książkach nie znajdzie, badania prehistorii to wciąż otwarty temat, wiele zależy od coraz nowocześniejszych metod badawczych, jeszcze dużo do odkrycia

Gość Olegik
a to prawda, jakiś czas temu głośno było o tym, że z 8,7 miliona żyjących na Ziemi gatunków na odkrycie wciąż czeka aż 86 proc. gatunków lądowych i 91 proc. morskich, jest co robić

Gość Wenyx
wiele gatunków, które odkrywają okazują się rodzinami już opisanych, ale nie wiedzielibyśmy nic tak na prawdę gdyby nie badania paleontologiczne i inne

Gość Olegik
ciągle są jakieś nowe odkrycia, czasem na tyle przełomowe, że zmieniają książki :) warto prowadzić takie badania, fajnie, że są miejsca, które to wspierają

Gość Venyx
jak na tyle rzeczy czekających do odkrycia paleontologów jest cały czas za mało, a możliwość poprzyglądania się ich pracy rzadka, dlatego atrakcyjna

Gość gość
Byłam w Krasiejowie z całą rodziną, wszyscy zadowoleni, Tunel czasu i Pawilon Paleontologiczny zabezpieczający największe w Europie skamieniałości triasowych płazów i gadów, które można oglądać przez przeszkloną podłogę. Warto zobaczyć. Polecam.

Gość gość
w Parku Dinozaurów zobaczyć można rekonstrukcje szkieletu najstarszego jak dotąd odkrytego pradinozaura Silesaurus opolensis, warto zobaczyć.

Gość gość
polecam jeszcze Tunel Czasu to miejsce magiczne, gwarantujące niezapomnianą przygodę. Na pokładzie Kapsuły Czasu przemierzającej 300-metrowy tunel udajemy się w podróż przez miliardy lat istnienia Wszechświata, gdy jeszcze nie istniała Ziemia. Wszystko to w niesamowicie realistycznej scenerii połączonej z najnowszymi osiągnięciami technologii multimedialnych.

Gość rafi777
Bardzo fajnie jest w Juraparku, jest dużo atrakcji, mi osobiście podobało się oceanarium i plac zabaw :)

Gość gość
Rewelacyjne miejsce, bez dwóch zdań, warto wybrać się przynajmniej raz i samemu się przekonać:)

Gość gość
Polecam Jura Park w Krasiejowie byłam tam z rodziną, wszyscy chcą jechać jeszcze raz. Kino Emocji Cinema 5D to nowoczesny obiekt typu wielowymiarowego. Oprócz trójwymiarowego obrazu widzowie mogą doznawać, także innych wrażeń zmysłowych: dźwiękowych, ruchowych, dotykowych, a nawet zapachowych. Te efekty pozwalają oglądającym przemienić się w aktywnych uczestników scen rozgrywających się na ekranie. Miło spędzony czas.

Gość Ewelinq
chyba wreszcie będzie można dojechać do Krasiejowa z Opola z dworca, nareszcie ktoś posłuchał głosu rozdądku

Gość Chemik Marek
widzę że nie tylko ja mam problem z proszeniem rodziców o małe podwózki to tu to tam :p cała szkoła czeka na autobusy do jury

Gość Tumult77
hola hola, pytanie komu się będzie opłacało wozić regularnie grupki w jedną i drugą stronę, to jednak nie tak blisko Opola żeby taksą tam jeździć za grosze

Gość diunaS
trzeba myśleć pozytywnie bo może unia sypnie im tego wspomnianego "grosza" :)

Gość Bubu_22
na światowe dni młodzieży przyjedzie mnóstwo chętnych, tylko trzeba się dobrze zareklamowac

Gość kolorkihejhej
Tylko Krasiejów <3 ale na kolejną wizytę trzeba poczekać do kwietnia, bo teraz modernizują park - nie mogę się doczekać, ciekawe co się zmieni!

Gość Jusxy
a czy już jest po modernizacji? Koleżanka wspominała, że na świeta pojedzie.

Gość gośćRi
o mój ulubiony watek znowu na forum :D

Gość nanunanan
mój też :)

Gość Beniamin5
i mój :)

Gość Maniania
Otwierają Krasiejów w lany poniedziałek :) ciekawe czy będą też oblewać ludzi wodą w parku hihi

Gość Sernik
Długo im zajęła pobudka z zimowego snu, może będą jakieś nowe atrakcje!

Gość RybaCoJePtaky
Puki co nie wszystko ma być otwarte od razu, Kino 5D i tunel czasu mają być niedostępne więc może te przejdą jakąś przemianę

Gość Animru
na święta to pomysł w dechę, spacer świąteczny musi być

Gość kandfest
Na razie na jeden dzień świąteczny, a potem na pełną metę od 1 kwietnia jest już otwarty :)

Gość MatyldaR
ja też preferuje ruszyć się gdzieś w pierwszy dzień świąt, po całym obżarstwie to na prawdę dobrze robi, wycieczka to ciekawy pomysł

Gość Speleolog
podobno coś tam odkryli w Krasiejowie, może dlatego była przerwa modernizacyjna?

Gość gość
a co odkryli?