Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość omi135

UK Mamusie Kwietniowki 2014

Polecane posty

Gość enna
oj umiera nam temat pomalu :( Trzeba go rozkrecic! Jak tam wasze maluchy? Jakies nowe umiejetnosci? Hania w koncu po tygodniu podawania jej sloiczkow lyzeczka zrozumiala ze do jedzenia otwiera sie buzie i polyka papke :D ale to moze dlatego ze wyjatkowo zasmakowal jej deserek bananowy. Wasze maluchy szybko zalapaly jak sie je?

Gość angela1983
Enna moja Nina na pozcatku miala problem z przesowaniem jedzenia w glab buzi ,wiecej wypadalo niz wpadalo.Na ta chwile jest juz ok dzis sama jadla lyzeczka zupe dyniowa ale musialam jej nabierac jedzonko na nia bo nie potrafila sama nabrac z miseczki. Dziewczyny mam ksiazke nowa do sprzedania o BLW moze ktoras chce.Kupilam sobie jedna a druga dostalam w prezencie.

Gość gość
Jeśli Twój brzuch nie chce wrócić do formy sięgnij po pas poporodowy i majtki wyszczuplające od www.sklep.brzuchatki.pl Zestaw ratunkowy dla brzuszka po porodzie: - wyszczuplający pas poporodowy w cenie 21,99 PLN - wyszczuplające majtki poporodowe cenie 16,90 PLN Poporodowa bielizna korygująca daje poczucie atrakcyjności tuż po urodzeniu dziecka, a także zmniejsza ryzyko pojawienia się rozstępów po porodzie. Pomaga również w powrocie do dawnej figury, ściągnąć mięśnie ABS, zmniejsza bóle pleców oraz utrzymuje odpowiednią postawę ciała podczas karmienia piersią.

a co do macierzyńskiego to ja zaczęłam szybko bo miałam problemy z pęcherzem, sikałam z krwią i takie tam i teraz jak mój maluda ma 6 miesięcy to już zostało mi 10 dni płatnego :(((. ile dokładnie trawa macierzyńskie, bo wyczytałam ze 52 tyg ale z tego jest 39 płatnych, co wiecie na ten temat????

Gość enna
Ale slodziutko gratulacje! :)) Co do urlopu to tak, 39 tyg jest platnych, potem 3 miesiace nieplate. Mi sie konczy 19 listopada ten platny, ale nie wracam do pracy. Zastanawiam sie czy bede mogla pojsc na Jobseekers Allowance?

a to muszę gdzieś zgłosić, że zostaje na tym bezpłatnym czy to jakoś automatycznie się przedłuży?

Gość angela1983
hej Lidzia super 6 mcy i maly juz zalapal .Fajnie uslyszec pierwsze slowa.Ja wracam do pracy 1 grudnia, nie biore tych 3 nieplatnych miesiecy. Lidzia co do przedluzenia maternity to chyba zalezy od firmy bo ja musialam sie okreslic najpozniej 8 tyg przed powrotem do pracy.

Ja cały czas pracowałam dla agencji. Nawet z tego co mi powiedzieli to narazie nie maja dla mnie pracy w tej samej firmie. :\ .... A teraz good news dzis synuś skończył 6msc i dziś znalazłam ząbka:)

Gość angela1983
Hej mamuski my jutro sie wazymy :).Moja Nina jutro konczy 7 miesiecy ale nie ma jeszcze ani jednego zabka.Lecimy znow do polski 20 listopada ale tylko na 5 dni a pozniej przylatuje do nas babcia na 10 dni :)

Gość angela1983
My po wazeniu 8780g :)

Gość gość
Enna, nie można być jednocześnie na urlopie macierzyńskim i w tym samym czasie pobierać job seekers allowance, bo jak masz niby szukać pracy skoro nie mozesz pracować, bo opiekujesz się dzieckiem :)

Gość omi135
Hej mamuski. Ja Was ciagle czytam ale rzadko pisze. Czasem nie mam sily. Moja mala wazyla dwa tug temu 6750 czyli nie jest duza. Taka kruszynka a za 6 dni skonczy 7 mcy. Za tydzien lece do Pl z dzieciakami na miesoac :D Pod koniec maz po nas przyleci. Daje malej rozne zupki, deserki. Zaczelam tez podawac gluten w postaci kaszki manny. Lini wcinac zupki i czasem mam wrazenie, ze juz nie lubi cyca az tak bardzo. Ale nadal karmie bo bedzie mi wygodniej w PL :) Enna, mnie sie konczy 9mcy platnego 1 grudnia i dalej ide na 3mce bezplatnie. Nie mozesz wtedy zarejestrowac sie na jobseeker. To nadal pracujesz dla firmy tyle, ze nie placa. Takze 3 mce bez kasy :/ Ja mam zamiar zrobic to samo bo od wrzesnia nast roku jak synus pojdzie do szkoly a mala do zlobka to chce isc do collegu. Pozdrawiam mamuski!

Gość angela1983
Czesc a tu znowu cisza:(. Juz pomalu robi sie swiatecznie,super.Kupilam Ninie stroj elfa do spania:) Nie pamietam czy wspominalam ze Nina nauczyla sie piszczec,jest wtedy strasznie glosna. Moze jakies nowe fotki sobie wyslemy?

Gość angela1983
wyslalam na email 3 nowe foty

Ja jak zwykle nie mam loginu i hasla :/ poprostu nie pamietam ale jak ktoras mi wysle to obiecuje, ze tym razem zapisze :)) My wracamy z PL na koniec listopada wiec wtedy bedziemy kupowac nowa choinke i ozdoby. Synus bedzie sie cieszyl dekorowaniem :) Milego dnia!

Gość LidziiaL
my już mamy dwa ząbki ale ciężko to przechodzimy ... ...śliczna niunia :)) z Niny.

dziewczyny juz jestem po macierzyńskim i na ten moment biorę dodatek mieszkaniowy, na razie nie wracam do pracy i też tak powiedziałam w ofisie o housbenefit, nie rejestruje się jako poszukująca bo nie ma sensu. powiem wam że przyznali mi 115f tyg. a za mieszkanie mam 130tyg. więc damy jakoś rade, teraz będę składać dokumenty o mieszkanie ale ta forma to jakaś masakra. Nie dam rady sama wypełnić.

Gość enna
Lidzia, a co to za zasilek ten 115 tyg? Mi zaraz też się kończy płatny i chętnie bym poszukała innego zrodla :P

Gość gość
Drogie mamy, ja chciałabym się bardzo z Wami podzielić moim porodem. Urodziłam bliźniaki i do tego - naturalnie. Opisałam swój poród na portalu dla mam i bardzo chciałabym, jeśli oczywiście chcecie, abyście przeczytały. Jest to dla mnie ważne, bo moje córeczki są dla mnie najważniejsze na świecie :) Serdecznie zapraszam: http://dumnamama.pl/dziekuje-bogu/

Gość angela1983
HEJ LASKI moja mala juz spi a ja po raz kolejny ogladam Nigdy w Zyciu na TVN. Lidzia twoj natanek to duzy chlopczyk.Zdolniacha z niego ,juz sam stoi.Raczkuje tez ? Moja Nina jeszcze nie stoi i nie raczkuje raczej kreci sie wokol wlasnej osi. Omi wyslalam ci haslo do poczty.

Gość angela1983
Lidzia jak karmisz Natanka ,papkami czy moze blw?

Gość gość
Do roboty, a nie innego źródła szukać! A potem się dziwić, że Anglicy mają o nas takie, a nie inne zdanie. Po to szanowne koleżanki wyjechały z ojczyzny, żeby się teraz z socjalu utrzymywać?? Wstyd! Sama mieszkam w UK, mam troje dzieci, w tym jedno niepełnosprawne, skończyłam college i pracuję 30 godzin tygodniowo, od państwa nie biorę nic, poza child benefit, a to wszystko po to, żeby utrzymywać takie jak Wy. Bardzo przepraszam, ale musiałam to z siebie wyrzucić, bo szlag mnie trafia.

Gość LidziiaL
Pracowałyśmy cały czas uczciwie, zapracowałyśmy sobie na maternity. Nasi partnerzy pracują na Full Time. Chyba to nic złego, że chcę zostać z dzieckiem w domu chociaż do ukończenia roczku. Pfff

Chyba nie da sie utrzymać za 200£ tyg i opłacić wszystkich rachunków z tych groszy... Enna to jest poprostu dodatek mieszkaniowy housebenefit. Dajesz im 5 ostatnich payslipow w tym wypadku mój mąż dal a ja powiedziałam ze narazie nie wracam do pracy i ze skończyło mi się maternity. Nie rejestruje sie na razie jako bezrobotna.