Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość
dziewczyno grozi ci przedwczesny poród, a ty pierogi lepisz weź się za siebie naprawde !!!!

przecież pierogi lepi się na siedząco.Ja na kolację zrobie pizzę. Noc miałam nieprzespaną.Nogi bolą,biodra,brzuch.A będzie coraz cieżej.U nas rekolekcje,bylismy w kościele.Juz niedaleko do Świąt.

Gość AIK
Oczekujaca narobilas mi smaka na pierogi, ja niestety mam do nich dwie lewe rece bede musiala usmiechnac sie do mamusi ;)

Gość gość
pomidory tez się sadzi na siedząco? oszczędzaj sie dziewczyno !!

A ja zrobiłam porządki w dokumentach i sobie usmarzylam chleb w jajku i pychaaaaa :) Oczekują a Ty masz wielki zapal do Tych pierogów :)

Gość AIK
Dziewczyny czy Wasz ginekolog wyciera Wam brzuszek po usg, moj wredota nawet recznika mi nie poda

Mi nawet pomaga już wstać z łóżka :D i podaje ręczniczki :) więc jest naprawdę super :)

u mnie dziś kotlety z frytkami. pierogi tez bardzo lubie. i chleb w jajku, może mąż dzisiaj zrobi na kolacje. jutro ma dotrzec ostatnia zagubiona paczka z allegro, kurierzy to są jednak chamy, powiedział że byl i nikogo nie było. A przecież ja cały czas w domu. chyba dziś zamówie łóżeczko albo jutro:)

ja jednak spagetii dziś :) a jutro o 18 ide na szkołe rodzenia, w koncu :) dzis kupiłam inne witaminy, prenatal, i magnez bo sie skonczył, i cena ok, 15zł tylko, ostatnio płaciłam 18. i ceratke do przewijania, zeby bobasa golego gdzies nie kłasć w obcym miejscu.

Gość AIK
Agata a jakie witaminy łykasz, ja femibion ale cos po nim mnie mdli

jadłam witamin plus mama, i ok sie czułam wyniki też ok, i teraz nie miała ich w aptece i kupiłam ten prenatal, narazie nic mnie nie mdli takze zobaczymy :)

Gość ewinkaa
A ja póki co posegregowałam ciuszki na te mini mini, te większe i te na później. nie wiem jak je prac:/ jedne są delikatnie kolorowe, inne całe białe a jeszcze kilka ciemne... Ja tez nie umiem robic pierogów:-( a bardzo lubię:-) . Mój gin podaje ręczniki i rękę, żeby łatwiej wstac. Na usg idziemy w czwartek:-) zobaczymy kto tam tak w tym brzuchu się wierci:-). Oglądałam sobie powtórke the voice of poland i cały czas płakalam, dzisiaj jakis dzień z uderzeniem tych płaczliwych hormonów chyba:-)

Gość AIK
ja dzien placzacy mialam w zeszla sobote, ryczalam do obiadu z byle powodu, przegladalam ubranka-plakalam, sluchalam muzyki plakalam ahh te hormony

Gość AIK
ewinkaai ile Ci wyszlo ubranek tych mini mini, bo ja sie martwie ze mam za malo ciekwae ile razy dziennie trzeba bedzie dzidzie przebierac

Ja uwielbiam ruskie pierogi. Ale zawsze robię z tata bo nie umiem tak dobrych zrobić jak on robi:-) Uważam że pierogi to nie maraton nie dajmy się zwariowac . A jeśli ktoś czuje się na siłach to pomidory nie zaszkodza trzeba słuchać organizmu:-) Ja zjadlam zupę drugie będę robić jaj mąż wróci z pracy. Moja gin mi zawsze brzuch wyciera ,pomaga wstać z łóżka i z fotela,zawsze mnie trzyma xa rękę:-) bardzo to miłe:-)

Gość gość
ja juz skonczylam pierogi,lepilam dzisiaj na siedzaco bo glowka bardzo naciska i tak nie wygodnie.zamrozilam50 i farszu bo maki mi braklo:) gosciu ja lepiej sie czuje jak cos robie niz jak leze taka moja uroda.ja na kolacje moze tez bym zrobila chleba w jajku bo uwielbiam jeszcze z pomidoerm:)oczekujaca

Gość AIK
to fajnych macie gin, ja musze ze "wszystkim" sama sobie radzic, ale juz za pozno na zmiane, ogolnie jest dobrym specjalista tylko nie ma podejscia do pacjentek

Gość ewinkaa
Mini mini, czyli ok. 56 mam nawet sporo, ale to dlatego, ze dostałam od siostry po jej dzieciaczkach. Nowych mam ok 15 szt. w tym pajace, body na długi i krótki rękaw i jeden maluśki dresik na wyjście ze szpitala. Od siostry to mam z 20 bodziaków na długi rękaw i z 15 na krótki, kilka sztuk spodenek. Kaftaników nie mam w ogóle, ze 4 rampersiki na lato i to chyba tyle...

Gość AIK
no to sporo, ja mam 3pajace, 7bodziakow, 1 kaftanik i 1 spioszki i 3 polspioszki, ale oczywiscie nie zaierzam na tym konczyc, tylko ciekawa jestem jakie bedzie lato upalne czy zimne

ja to mam za dużo ubranek chyba z 30 szt samych dresików i półspiochów kaftaniki na długi i krótki rampersów chyba z 15szt różne rozmiary od 56 do 80. mniejsze i większe ale i tak jest tych ciuszków tyle ze wystarczyłoby na 2 albo 3 dzieci. A najlepsze jest to że moja mama w kółko kupuje. myslę ze jak maly wyrośnie to zrobie paczkę i sprzedam na allegro, sama też tak kupiłam. Trzymac nie będę bo nawet jesli zdecydujemy się na 2 dziecko to nie wcześniej niż za 5-6 lat, chociaz życie pokaże jak to będzie.

Ja mam 3 szt. body biale na dlugi rekaw, 2 sztuki body kopertowe do tego w komplecie 2 sztuki półśpioszków, dwupak pajacyka, 3 komplety pajacyk plus body oraz jeden komplet pajacyk plus spiochy, 2 bluzy, 3 pary spodenek dresowych, 3 szt body z kompletu do dresów, kombinezonik taki z materialu jak bluza dresowa. MOze w srode pojade po body na krotki wlaanie ewinka dzieki za info o kuponach do hm mam na 25% :). Mam tez 7 par skarpetek i 4 pary łapek niedrapek, 3 czapeczki i to chyba tyle mysle ze wystarczy:)

Gość ewinkaa
mamokubusia- to chyba wystarczająco masz, mi brakuje może z dwóch sztuk bodziaków na krótki rekaw rozpinanych od góry do dołu, zeby m miał na poczatku łatwiej i żeby jako tako ubrał dzidzie po porodzie:-) No kupony sa super, to naprawde spora różnica jak sie kupuje 25% taniej:-) Ciekawe jaka będzie pogoda w czerwcu i lipcu:-) bo jak bedzie cieplutko to nasze pociechy w samych opalaczach (krótkich bodziakach) będą paradowac:-) ale super dziewczyny, mamy już kwiecień!:-) jutro zaczynam 32 tydzień:-) pierwsza partia ciuszków w pralce, a ja zaczynam jeśc loda, ostatnio w lidlu odkryłam takie na patyku jak magnum z migdałami i ciągle je jem:-)

bylam dzis na wizycie , poki co mam w zapasie skier do szpitala jakby byly mocne obrzeki , zwolnienie mi przedluzyla do 11 kwietnia zastanawiam sie co dalej :/ ? na nast wizycie zrobi mi pewnie to usg wzrostowe. a od jutra oczekuje 6sciu kurierów heh zamowilam lozeczko , posciel , rzeczy takie typu podklady butelki podpaski itp zbiorcze, materac piankowy , i jeszcze pare pierduł :) a wózek zakupilam Adamex York kolory cos w stylu len jasny beż i brąz łączny na czarnej ramie :), wanienke mam kupiona tega mis perłową , przewijak mam, kupilam tez rzeczy do kapieli i pielegnacji HIPP, linomag ,bepanteh, disnemar do noska ,aspirator merimar , vit d+k, smoczki z aventu i tak mysle co jeszcze co jeszcze , mam tylko jeden kocyk jeden reczniczek , czyli jeszcze musze kocyk jakis zakupic zapewne , rozejrzec sie za laktatorem staniki do karmienia ale to poczekam na moje rozmiary w okolicy porodu heh kupie jeden dwa zwyklejsze takie za ok 20zl do domu i na noc , a na wyjscia jakies drozsze usztywniane ladniejsze fajne sa z firmy ALLES mama :)

Ewinka jak przeczytalam slowo opalacz to mi sie smiac zachcialo , moja babcia mowi na stroj plażowy opalacz haha zawsze mnie rozsmiesza te slowo :) Milena w opalaczu ;p

asik a czemu tak na raty daje zwolnienie? mi wystawia zawsze na miesiąc. ja też tak zamawiałam na raz, teraz będę zamawiala dalej, bo jeszcze troche rzeczy mi brak:) miałam dziś zamówic łózeczko i mam wątpliwości czy na pewno takie. Pózniej będę zamawiac kosmetyki i ten sprzedawca ma tez leżaczek więc bym wziela, ale mąż mowi zeby nie kupowac od razu bo takiego maleństwa nie wsadzę od razu i że można kupic pózniej i teraz nie wiem. Wy kupujecie od razu czy pózniej?(te które kupują)

A ja poszlam na latwizne i kupilam pizze. Gotowac juz bym nie miala sily, a akurat pizzy dawno nie mieli. Pierogi ruskie tez uwielbiam, moj starszy syn tez, lepie od czasu do czasu, ale przewaznie kupuje od takiej jednej pani, ktora ma swoj catering, bardzo dobre robi. Ciasta tez pyszne piecze. Moja mama przyleci w maju to bedzie robic, juz sie nie moge doczekac golabkow, bo wszyscy uwielbiamy, ale akurat tego nie umiem robic. W szkole podniesli mi cisnienie, bo wychowawczyni Alka poinformowala mnie z usmiechem, ze zgubili gdzies jego kurtke i nie moga znalezc. I co, mam teraz leciec do sklepu i kupowac nowa, czy wyslac go jutro w samej bluzce? W zeszlym tygodniu zgubili stroj na WF Damiana. Ja juz za szybko sie irytuje, chyba, bo z trudem sie powstrzymalam, zeby nie krzyczec. Zgaga mnie meczy upiornie. Zwymiotowalam samym takim kwasnym, ohyda :( Wozki ide ogladac w tym tygodniu, zobaczymy co z tego wyjdzie. Mama3chlopcow.

Gość gość
mama3chlopcow oj sama golabkow bym zjadla tyle ze duzo roboty przy nich.na chrzciny zrobie krokiety golabki napewno.ja sie zdrzemnelam chwile i wozilam kanapki dla m bo glodny.leze znowu sobie.ja kosmetyki kupie jak wyjde ze szpitala przed porodem i stanik wtedy,bo kupilam tydzien temu i maly sie robi.wspolczuje zgagi tez to mam niestety.oczekujaca

Gość ewinkaa
Jejku, ja tez uwielbiam gołąbki, mama do mnie w weekend przyjeżdża i już jej powiedziałam, ze musi mi zrobic:-) No opalacz opalacz:-) u nas tez tak babcia mówiła jak dziecko w body boło na słoneczku:-) i stópki bose i w ogóle, achh.. tylko całowac takiego brzdąca:-) mamo3chł- nie dziwię się, ze sie wkurzyłaś, jak to-zgubili? to wyparowała czy ktoś ukradł? echh.. Asik- dziwnie, ze tak na krótko dostałaś zwolnienie, przeważnie lekarze daja na 4 tygodnie, chyba masz surowa Pania doktor... Trzymam kciuki, abyś nie puchła i żeby wsyztsko było w porządku