Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Dziewczyny nie zazdroszczę takich chwil grozy :( oby już nic złego nigdy się nie przytrafiło... Powiedzcie spicie przy otwartych oknach? Bo u mnie jest strasznie duszno w pokoju i na noc mam uchylone ale nie wiem czy to nie zaszkodzi małej bo noce w sumie już są chłodne.. hm

Asik a tego esputikonu to gwa razy po ile kropel? Bo mam je krople ale jeszcze nie podawałam a mała też czasem.przy bąkach poplakuje... w ogóle ostatnio jest jakaś marudna kwękoli w dzień nie była taka po chrzcinach mi się popsuła ;) :P

Możliwe Asik bo ten żarłok w dzień co dwie godziny się domaga, chyba, że akurat prześpi to się trochę przesuwa. Brzuchatka właśnie sama nie wiem czy otwierać.

Gość gość asik
moja ma lozeczko przy oknie i ciagle spala przy otwartym ale w nocy zamykalam teraz zamylkam bo juz chlodne noce

Gość ewinkaa
Kasia ja tez sie przeraziłam jak czytalam,najwazniejsze,ze wszystko ok. ikonek u nas tak bylo,ze mamy od,początku uwielbiał spac na brzuchu i wiele razy patrze a,nos na dole,zawsze pilnowalismy,tzn.spal przy nas i tylko w dzien,ale kiedyś nad ranem mi tez sie przysnęło,budzę sie a on głowa na wprost,tez dopadlam a serce chcialo wylecieć. Kasia,Justi mam pytanie o chustę i kieszonkę,czy Wasze dzieci są idealnie proste jak sie patrzy na wprost,mój trochę skraca jedną stronę,nie umiem go wyprostować jak bardzo mocno bym dociągała,zastanawiam sie czy to moze nie jakas asymetria? mój Staś,urodziny 23.05 3230g,53cm

Gość A A A J
Kasia to nie twoja wina kazdemu moglo sie przytrafic. Najwazniejsze ze wszystko ok. Ja cos spac nie moge maz uanal po wariacjach lozkowych a ja usnac nie umiem. Slucham sobie muzyczki i wpatruje sie w malenstwo.

Gość jolka kolka
ja śpie przy zamkniętym oknie.Córcia ma na sobie body z krótkim rękawkiem a na nóżkach półśpiochy i nakrywam ją kołderką.Jak były upały i spała odkryta to kichała,była zimna.Nie wiem,wygląda na to że noworodki szybko się wyziębiają.

Gość kasia2014
Część mamy. Po nocy moja psychika ma się lepiej. Mała przywitała mnie uśmiechem. Dobrze ze nic się nie stało. Ilonek to twoja już nieźle fika. Moja kombinacje robi zęby się przewrócić ale jeszcze jej się nie udało. To jest fatalne uczucie jak coś się z dzieckiem dzieje. Ją bym chyba nie przeżyła jakby coś się stało. Ilonek podkladaj jej kocyk zwiniety zęby się nie obrocila. U nas znów brzydko na polu. Ja mam zawsze okno na osciez otwarte i nie jest chlodno. Jak jest taka pogoda zbieram ją na długi rękaw i pod kocykiem i jest cieplutka

Gość Agata89R bez loginu
Adaś 10. 06. 2014 waga 4470 gram, 57 cm Kasia coś strasznego, nie Twoja wina, chwila nieuwagi, człowiek sie spieszy i już wypadek gotowy. Ilonek to szybko Twoja małą robi takie manewry, jak piszesz trzeba miec oczy naokoło głowy.Moj mały sobie dziś jęczał od 4, wasze bobasy tez tak maja? moj czesto ale jak patrze to spi, ma oczka zamkniete, juz sie przyzwyczailam do tego, ale smiac mi sie chce jak wstaje a on spi ale wedruje po calym lozku, przeciaga sie:)wysłałam 2 zdjęcia, przyszedł bujaczek, chetnie w nim siedzi.Moj po szczepnieniu 2 noce byl niespokojny...

Gość Agata89R bez loginu
ja śpię przy otwartym oknie ale lozeczko jest za szafą, malego ubieram w zaleznosci ale ja mam cieple mieszkanie, body z dlugim badz krotkim, nigdy jeszcze nie mial nawet kataru.

Ewinka moja też jest trochę skrecona,dam ją prosto zwiąże ale ona zaraz trochę wypina prawe bioderko i taka krzywa trochę jest zawsze zwracam na to uwagę a ona zawsze robi tak samo. Teraz zjadła i usnela i przez sen śmiała się na głos pełną geba,jeszcze tak fajnie i głośno się nie śmiała ciekawe co jej się śniło. Mnie ta deszczowa pogoda dobija,mogłabym spać cały dzień,wciąż jeszcze leczę w łóżku:-)

Gość gość ilonek
Asik fajny prezent od szefowej:) Za to te szmery niepokojące, ale z tego co wiem dużo dzieci ma, a okazuje się, że to nic poważnego. A Pola dopiero parę dni tak się przewraca, raz się udało, podlapala i się kręci.

dzien dobry stawiam wszystkim kawe ja potrzebuje jej jak nigdy, jestem wykonczona nie spalam cala noc , nie moglam usnac ehh a teraz tak mnie muli a dziecie nie spi heheh

Podpatrzyłam jak Pola się przewraca, bo zazwyczaj ja ją na brzuch idę do kuchni wracam, a ona na plecach. Kładę ją na brzuszek zaczyna na jedną stronę się przechylać do tego momentu aż przewróci się na bok, a z boczku na plecki to już szybciutko. Albo odwrotnie leży na plecach i kombinuje jak tu na bok, trochę to trwa, ale tak skacze, wywija, że w końcu ułoży się na bok, a potem na brzuszek, z tym, że rączek nie da rady spod siebie wyciągnąć i zaraz zaczyna płakać. Ciężko ją nosić bo strasznie się wygina, kręci,mostki robi, boję się, że upuszczę.

Gość esmi90
AJJJ dzięki za kawkę :) a czemu nie spalaś a mój teraz idzie spać około 21 wstaje o 1:30 a potem o 6 ;) Dziewczyny a Kuba rośnie jak na drożdżach musiałam z przewijaka wziąć pudełko z chusteczkami bo się nie mieścił już :o

AAAJ pewnie maluch nie da odespać :) Wczoraj miałam taką ochotę się zdrzemnąć w dzień, ale ten mały złośliwiec ani myślał spać :)

Gość nomadic
Aaaj dzięki za kawę, bo dzisiejsza inka nic nie dala hehe :) a na serio też miałam okropna noc, Kuba oczywiście zasnal grubo po 23 i spal aż do 1,30 heh. Codzienność. A w międzyczasie drugi syn budził się z płaczem kilka razy, raz nawet przez sen wybrał się po ciemku na korytarz i spowrotem a potem w płacz. Nie wiem juz co z nim robić czekam, aż pójdzie do szkoły to może będzie miał głowę zajęta czym innym i się poprawi Kasia, Ilonek - wspolczuje takich sytuacji, to koszmar każdej mamusi. Miałam coś jeszcze napisać, ale juz zapomnialam:) szykuje się znów do lekarza i zaraz lece. Miłego dnia dziewczynki :) Oczekują a - odzywaj się :)

Mój wczoraj w ciągu dnia spał po 20 min :( nawet nie miałam jak się polożyć a obiad musiałam robić w 5 min hehe a ja dziś już pozmywałam, wstawiłam pranie jeszcze obiad naszykować Dziewczyny wczoraj, że nie widziałam wpisów to zaczęłam czytać od nowa nasze forum achh to były początku ciąży każda podekscytowana dwoma kreskami a później cała przygoda w ciąży aż mi łezka poleciała, że już mamy swoje pociechy :) ach ! a za 3 dni nasza pierwsza rocznica i nie wiemy co robić. Dziewczyny z Białego znacie jakąś fajną knajpkę ? Godną polecenia ????

no wlasnie w nocy za cholere mi sie spac nie chcialo a teraz uu z mila checia bym sie polozyla. Dziewczyny u nas tragedia sie stala kilka dni temu, nasz znajomy zabil i pocwiartowal chlopaka 20 lat podobno zgwalcil mu jego dziewczyne. on ma 23 a zabity 20. to okropne czytam teraz wiadomosci i tak zmasakrowal cialo ze policja nie mogla go rozpoznac, poodcinal konczyny , z twarzy powyciagal co sie da ehhh az mi slabo jak o ym pomysle

esmi Mama dobrze karmi to mały korzysta, je i rośnie :) Pola zasnęła wczoraj o 21, obudziła się o 4:30 zjadła 130 ml i dalej śpi. Jakiego rozmiaru pampersów używacie? Moja waży 5300, ale kupiłam już 3 bo 2 ciasnawe. W piątek mam gości ( pisałam już ) zaczynam dziś gotować, siostra wpadnie na trochę na małą popatrzy, a resztę wieczorem jak mąż wróci z pracy. I jutro ciąg dalszy.

dodam tylko ze ten znajomy to norweg, nie polak na szczescie bo by tu szum byl na nas jak nic. a co najgorsze procz tego zamieszania z breivikiem to w norweg inigdy nie doszlo do tak brutalnego morderstwa

ilonek to straszne, z mezem jeszcze tak gadalismy ze nieraz przy kawie gadalismy i nic nie wskazywalo ze on moglby byc do czegos takiego zdolny .....

Można powiedzieć , że człowiek nigdy nie pozna tak na prawdę do końca drugiego człowieka ...

ah teraz na calym swiecie dochodzi do coraz gorszych rzeczy, i racja nigdy nikogo sie tak do konca nie pozna.....

Gość gość flavia
agata ale adas ma śmieszne włosy heh, chyba podobny jest do taty mój krystian spi od 8 do 2 w nocy je i spi do 6, ale dzis cos kwękał, ogólnie cały wczorajszy dzien miał marudny. u nas czesto okno otwarte, w nocy jak wstaje do karmienia to tez otwieram bo duchota. mały teraz spi w pajacu i przykryty kołderką, on jest zmarzlak i jak mu zimno to nie zasnie. na krótki spał tylko w te upały, teraz jak mu założyłam krótki na noc to był caly zimny musiałam w nocy otulac. mysle o zakupie chusty ale sie waham, bo nie wiem na ile sie przyda. tez czasem czytam nasze posty z czasów ciąży, dla mnie to jak pamiętnik:) myslalam nawet zeby sobie wydrukowac