Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Agata syn szwagierki miał coś podobnego ale on był wczesniak i miał zawsze główkę w jedną stronę,prosto nie dał a w druga stronę już w ogóle,długo ćwiczyli on na początku strasznie płakał przy ćwiczeniach ale wszystko już ok ma teraz 6 lat. Moja obraca normalnie głowę ale jakoś 80%czasu trzema na lewą stronę może powinnam gdzieś nią iść?

Jolka bo zapomniałem wczoraj przez te zdjęcia,skąd jesteś że kupilas pentaxim za 90zł? Zapłaciłam prawie 140:-/

Gość Agata89R bez loginu
kasiu wiesz co moj obraca juz w drugą stronę i na prosto też daje, ale jak sie urodzil nie bylo szansy, podchodzimy od drugiej strony on na nas patrzy, smieje sie i obraca glowke ale w nocy spi na złej stronie, pani rehabilitantka mi zrobila takie gniazdko i to strzał w dziesiątke, maly lezy w tym i ma glowke prosto, ew lekko w bok. Hm moze po prostu jej cos podkladaj ? zeby lezała raz na jednym, raz na drugim boczku, moj to cały był w prawo ulozony, nie tylko glowka i widac golym okiem asymetrie w jego przypadku, u ciebie pewnie to tylko ulubiona strona, poki mala ukladaj ja raz tak, raz tak bo tez dzieci maja miekkie glowki, moj to ma wrodzone i dlatego takie cięzkie, tez wczoraj plakal ale to dla jego dobra, musi cwiczyc.

Gość Agata89R bez loginu
kasia to Ty za zdjęciu na poczcie? jakos mi trudno uwierzyć jak piszesz, ze jestes gruba, he he dziewczyny super fotki:) chyba wszystkie teraz grube, ja mam brzuch i uda, mam dosc, jakieś ćwiczenia musze zaczac robic bo masakra, myslalam ze zrzuce szybko a tu doopa

Gość 33ona
hej KasiaS-witaj:) wczoraj podałam paracetamol dla małego, dalej podawać?miał 37,4 C i się kręcił po szczepionkach. myslicie,że go dalej boli? wczoraj był komentarz lekarki i pielegniarki, ze DZIECKO MECZE, bo 3 wkłucia :( m powiedział -mały ma katar a pediatra nic nie przypisała? tylko sól morska?i ta frida?dziewczyny podpowiecie?

Gość jolka kolka bez logowania
a moja upodobała sobie lewą stronę i zawsze spała z główką w tamtą stronę.Zauważyłam,ze z tyłu główka jest bardziej płaska z lewej strony niż z prawej.W łóżeczku przeniosłam jej podusie w drugą stronę łóżeczka,tak żeby patrzyła na nas z prawej strony.Jak zaśnie to też przekręcam jej główkę w prawo.Muszę tego pilnować żeby miała prostą główkę.

KasiaS123 w imieniu dziewczyn witam Cię w naszym gronie :) Agata to mnie uspokoiłaś bo myślałam, że to coś poważnego. Pola lubi układać główkę na prawą stronę, staramy się na lewą a ona i tak swoje ( ma to po Tacie, teściowa mówiła, że mąż miał tak samo ). Nasza pani doktor powiedziała, że jest z tej prawej strony główka spłaszczona i żeby to wyrównać trzeba na lewy boczek kłaść.

Kolejne mamusie się pokazały :) Agata Twój synek jest słodki nie mogę się napatrzeć :) Odkąd urodziłam małą uwielbiam małe dzieciaczki, są takie śliczne :)

Gość 19magda91 bez log
33ona do 37,5 to jest normalna temp dziecka . Moj mial po szczepieniu 37,2 i nic nie podawalam, w ogole czesto ma kolo 37 ale takie dzieciaczki jeszcze nie umieja regulowac temp ciala tak mi pani doktor powiedziala

Gość Agata89R bez loginu
dzieki ilonek:) ma duzo wlosów i ciagle rosną, niedługo nie wiem co bede z nimi robić:) co do temperatury zawsze odejmujemy 0,5 stopnia, moj też mial 37,5 ale nic nie dałam.

Gość jolka kolka bez logowania
Kasia,jestem z Dolnego Śląska,z Dzierżoniowa.Za pentaxim.zapłaciłam dokładnie 92,01 zł.Pewnie w dużych miastach są droższe.

Gość KasiaS123
Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie:) my też jesteśmy po szczepieniu w poniedziałek i wczoraj Igorek trochę marudził ale bez temp. na szczęście. Pisałyście kiedyś o ulewaniu mój też ulewa i to dość dużo czasem jeszcze pierś ma w buzi a już mu się ulewa, przybiera prawidłowo więc na razie się bardzo nie martwię ale trochę to męczące bo wychodząc muszę zabierać rzeczy na przebranie dla niego a i dla mnie by się przydały bo na mamę też potrafi ulać:)

Gość KasiaS123
ja za pentaxim zapłaciłam 106zł trzeba szukać ponieważ w aptekach są bardzo różne ceny i różnica potrafi być duża

Gość asik bez log
bo cena tez zalezy od tego czy kupujemy same w aptece i szukamy czy jest w przychodni dostepna - to wiadomo ze jest drozej :) Moja tez uklada glowe w lewo nie wiem czy nie isc z nia do neurologa , Agata a jaki rogalik? moja dzis wstala o 1,30 a pozniej dopiero o 5,30 jak na nia to cud haha az maz mnie obudzil bo zastal ja w poprzek lozeczka a ja patrze ze juz 5,15 ;p wkoncu deszcz ... byloby cudnie ale od tygodnia wyje gdzies pies ludzie ida do pracy a ten pies placze ..

Gość asik bez log
Witaj Kasia

Witakcie Kobietki po dluzszej nieobecnosci Mala zajmuje mi caly wolny czas a jeszcze chce go jak najwiecej z mezem spedzac.... co do spania moja mala chodzi okolo 22 i budzi sie miedzy 5 a 6 czasem zdarzy sie ze o 3 ale bardzo zadko. Zaczelam brac tabletki anty zobaczymy czy mi przypasuja. Moja mala 28 sierpnia bedzie miala szczepienie. Kolki zdarzaja sie bardzo bardzo zadko ale jednak czasem wystapia. Jestesmy na nutramigenie, nie bylo innego wyjscia, Mala jest bardzo gadatliwa, najwiecej jak maz z pracy wraca cieszy sie i usmiecha , macha raczkami i nozkami a czasem i pokrzyczy sobie. Uwielbia usypiac u meza na rekach w pozycji na tygryska. E koncu polubila spacery w wozku. Mala wazy juz 5800 waga wedlug lekarzy bardzo dobra. Widzimy jak rosnie w oczach. Cieszymy sie z mezem z przespanych nocek mamy czas dla siebie i nadal jestesmy takimi wariatami w lozku hehehe a moze i nawet bardziej..... Balam sie ze po porodzie cos sie zmieni ale wszystko jest super.

Gość ewinkaa
33ona jednak zaczepiliście z katarem?lekarz pozwolił ?ja bym nigdy sie na to nie zgodziła... u nas noce juz podobne jedna do drugiej,zasypianie o 20 do 5.30 z przerwa na 10-15min karmienie na śpiocha o 2. KASIA Twoja Suzia jest przesłodka!! Ma taki cudny profil,zaraz zobacze co tam jeszcze nowego na poczcie bo dzis jeszcze,nie wchodziłam

Gość ewinkaa
Zuzia oczywiscie:-)

Dziewczyny z problemami kolek u dzieci Po wyprobowaniu wielu kropelek i probiotykow stwierdzam ze nie ma nic lepszego od sab simplex. Jedyne ktore podzialalo.

Gość asik bez log
AAAJ dalej na nutramigenie ma kolki?? tzn ze przyczyna nie byla skaza , czy mielsicie jakies jeszcze inne objawy ? bo rozumiem ze nutramigen na skaze dostaliscie? Dziewczyny schowalam kolnierz w tej sukience chyba go podszyje wysle na poczte i zobaczcie czy lepiej

Gość asik bez log
Ja bym chciala zeby moj maz wraca wczesniej z pracy a tak jak wychodzi o 5,30 to wraca ok 19 ;/ odrazu kapie małą , dobrze ze zasypia ok 20 to ten czas mamy dla siebie , w sumie zawsze tylko tyle bylo tego czasu , tak pomyslalam ze jakbym usypiala mala tak jak piszesz AAAJ ok 22 to do 4 by dociągnela ale chyba wole miec wolne od 20stej ;p po o 22 moj maz juz potrafi pasc ze zmeczenia :D

Gość kruszynka33
Czesć dziewczyny,dokładnie! wszystkie jesteście super laseczki :-) ja dam zdęcie po chrzcinach a mamy w niedziele :-) AAJ widze że też jesteście na nutramigenie,u nas skaza białkowa,kolki,problemy z wypróznianiem dlatego jesteśmy na tym mleczku a wy czemu? też myślałam o tych kroplach,to mówisz ze są skuteczne,jak podajesz? a i powiedz mi czy twoje maleństwo niewa po nutramigenie wodniste kupki? bo po podaniu dicofloru wraca wszystko do normy. My też po szczepieniu,mały był 3 razy kłuty,płakał 3 godziny przed wieczorem i usnął ale był bardzo niespokojny,gorączki nie miał ale zaaplikowałam mu czopka przeciwbólowo i smauruje maścią altacet junior miejsca po wkłuciach ma obrzęknięte :-( dziewczyny szczepiłyście skojarzoną? asik powiedz proszę czy te szczepionki z 1 wkłuciem są lepsze,jest mniej powikłań?

Gość KasiaS123
Igorek też czasem ma problemy z bolącym brzuszkiem i to ulewanie zastanawiam się czy to nie jest spowodowane skazą białkową

my na nutramigenie jestesmy bo mala ma skaze bialkowa i nie toleruje laktozy. kupki robi rozne czasm luzne a czasem nomalne Co do kolek byc moze nie tyle co to kolki ale gazy jej sie zbieraja i przy pierdzeniu placze. tr kropelki daje do kazdego karmienia po 15 tak jak w ulotce jest i powiem wam ze jest o niebo lepiej a raczej powiem ze super nie to samo dziecko. wogole lepiej spi spokojniejsza jest.

Gość asik bez log
Kasia ja juz pisalam o skazie , ze teraz nutramigen daja jak dziecko bąka puscic nie moze ;/ bo skaza skaza , do 3mc wszystkie te kolki problemy z kupka brzuszkiem moga byc bo to jest wszytsko przejsciowa nietrolerancja mojej kolezanki coreczka miala takie kupy z krwia i co przejsciowe to bylo nie wziela nutramigenu i juz jest dobrze nie martw sie kontroluj to co jesz daj diclofor i cos na kolki bobotic forte , dla mnie esputicon jest dobry ale mozna tylko dwa razy dziennie po kropli Kruszynka roznice sa trzy z taki kluczowych juz wczesnie duzo pisalysmy o tym : -w dtp z sanepidu jest tiomersal - czyli pochpdna rteci, a szczepoionki skojarzone sa wolne od tych substancji -w szczepionkach skojarzonych jest acelularny krztusiec czyli jakby po ludzku bardziej bezpieczny , lagodniejszy - szczepi sie nim np dzieci z problemami neurologicznymi itp -no i trzecia roznica 3uklucia to dla dziecka trauma i bol sama teraz widzisz , wystarczy pomyslec zeby siebie 3 razy ukluc a ciala mamy wiecej , to co mowic o takim maluc******a zawsze bede za mniejsza iloscia ukluc dla dziecka bo nadzwyczajniej w swiecie nawet jak szczepie to naparawde szkoda mi tych maluchow jeszcze jak matka mowi a tam przezyje to wtedy sobie mysle zebym ja ciebie 3 razuy pokłula hehe szkoda ze nie moge

Gość asik bez log
AAAJ a jeszcze zapytam robili wam jakies badania krwi kalu czy tylko tak na podstawie objawow dali nutramoigen ? i mala miala jakies zmiany skorne kaszki , luszczace suche itp?

asik bez log ja to mleko sama jej wprowadzilam, po probach i bledach tutejsi lekarze kazali zostac na zwyklym i czekac az przejdzie to sa debile, oni nie widzieli jak dziecko placze zanosi sie tracii oddech robi sie bordowe i wygina prosto jak strzala. a buzke miala cala wysypana jakby poparzona byla.problemy z kupa straszny bol dla niej, conocne i dniowe noiszenie, a lekarze powiedzieli jedno,, natura wie co robi,, po raz pierwszy w zyciu peknly mi nerwy i zwyzywalam lekarza od debila i ze powinni zabrac mu zezwolenia na wykonywanie zawodu. Niugdy nie zapomne malej jak tracila z placzu oddech jak plakala i patrzala na mnie myslac sobie blagam mamo påomoz miu a ja plakalam razem z nia z bezsilnosci, nie zycze zadnej matce takiego widoku. Wkoncu postanoowilam sama sprobowac z nutramigenem i dziewczyny jak reka odjal od drugiej butelki mamay spokoj, czasem jak pisalam zdarzy sie troszke placzy przy pierdkach ale pozatym wszystko super.

Gość asik bez log
tyle ze nie kazdego stac nadzwyczajniej w swiecie na platne szczepionki bo taki mamy durny kraj .. ze wszedzie sa refundowane nawet n a Ukrainie a u nas nie \ ale jak to by powiedziala Pani Minister Bieńkowska : sory taki mamy klimat ;p hehe

Gość asik bez log
no szkoda dziecka jak miala takie objawy ale jak juz troche podrosnie do ok 4mc to rob prowokacje i wprowadzaj normlane mleczko bo juz powinno jej przejsc raczej jesli to bylo przejsciowe bo nutramigen to fee , on ma malo wartosci naprawde

mleko sprowadzam z polski bo tytaj puszka kosztuje 200 zl a na recepte za darmo jest a lekarze powierdzieli ze nie wypisza i juz dziecko ma samo sie przyzwyczaic do normalnego mleka