Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marti_

Stanania o dziecko Październik 2013

Polecane posty

o. Klimuszki nie próbowałam... byłam, ostatnio u gin. i powiedziałam o swoim problemie. Na początek badania hormonów tarczycy, PRL i test MTC

witaj cytrynka :) mała mia jak tam u ciebie? Jelonek jak tam po wizycie u gina? kiedy i jakie miałaś pierwsze objawy ciąży? Ja się jakoś dziwnie czuje, boli mnie prawy jajnik i mam takie uczucie jakby mnie coś łaskotało i sutki strasznie. chyba znów wielka lipa ..:/

Gość Milenkaaaaaaa
1986Karola a może te Twoje objawy do "dobre" objawy :) trzeba być dobrej myśli.

Gość jelonek rogaty
a dobrze ! dzieki. moje dziecko ma juz 1 cm i 4 mm. teraz to dopiero sie ciesze jak nie wiem ;) wreszcie to do mnie dotarlo. otoz ja nie mialam objawow, przeczucia, ani nic z tych rzeczy. Owszem nie pojawila mi sie miesiaczka. w dniu spodziewanego okresu robilam test i byla 1 kreska. dopiero za 6 dni zobaczylam 2 kreski. dopiero teraz mam jakies objawy. ale tez takie w miare lagodne. raczej caly czas czuje sie jak przed miesiaczka, jestem wzdeta ;p , mam humory, i bola mnie piersi. Chcialam Wam jeszcze napisac jak to by cos dalo, ze ja stosowalam castagnus i wiesiolek. w tym cyklu w ktorym zaszlam juz tylko wiesiolek, bo castagnus to przy 3 cyklu sie odstawia. Mysle , ze moja ciaza to skutek wlasnie tych preparatow.

Witam dziewczyny!chcialam sie z wami podzielić informacjami z ostatnich dni. bole brzucha nadal towarzyszyly mi przez ostatnie dnic jak na @ i coraz bardziej mi to dokuczało.spotkalam sie z moja kuzynka opowiedzialam jej o wszystkim i poradziła mi zeby zrobić test.zrobilam wczoraj po południu...i co?i owszem byly 2 kreseczki ale ta druga ciążowa dużo jasniejsza od tej testowej.nie musialam sie przyglądać pod swiatlo,na pierwszy rzut bylo ja widać...dzis rano powtórzyłam test i sytuacja identyczna.ta kreseczka pojawia sie praktycznie odrazu,mniej niż powinno się czekać na wynik:)nie nakręcam sie narazie bo nie chcialabym sie rozczarować dlatego moim kolejnym krokiem bylo pójście dzis na betę.jutro dopiero wyniki i zobaczymy...probuje zapomniec o tym chociaz na chwile ale sale wiecie jak to jest...czytalam o wielu przypadkach ze te jasne kreseczki okazaly sie rzeczywiście ciaza ale trudno mi uwierzyc ze za pierwszym razem sie moglo udac.bylabym najszczęśliwsza na świecie...dam,znac jutro jak ta beta,ale jestem pelna nadziei:)

Gość lady_di
Moniaszka GRATULUJĘ SERDECZNIE :D !!! No to mamy już dwie ciężaróweczki :) :) :) Oby tak dalej!

Gość lady_di
Pysiu a co tam z Tobą się dzieje??? Karola a kiedy u Ciebie będzie testowanie? Jelonku dbaj o Was kochana :) Ja zakupiłam tę lawendę i dziś wytestuję ;)

Gość jelonek rogaty
Moniaszka- moja kreska tez byla blada, za 3 dni byla juz normalna. gratuluje ;)

Gratuluje kochana :-D cieszymy ze grono dwoch kresek sie powieksza . Lady ja testuje w piatek za tydzien chyba ze nie bedzie mi dane .

Dzień dobry :D Lady_di i co wypociłaś się ? :) Jeśli to podziała, to też lece po lawendę :D jelonku ja też biorę castagnus i kwas foliowy. A mnie brzuch boli dalej tzn takie ukłucia jakby mnie ktoś od środka wbijał co jakiś czas igłę.

Gość lady_di
Karola aż się zdziwiłam ale siódme poty ze mnie wychodziły... Aż spać za bardzo z gorąca nie mogłam.

Gość lady_di
może to jakaś autosugestia też ale tak jakbym czuła jajniki, albo tak mi się po prostu wydawało

Gość Milenkaaaaaaa
moniaszka_1986 gratuluję Ci kochana :) bardzo się ciesze że coraz więcej z nas zachodzi w ciąże.Może i mnie się uda.

Gość Milenkaaaaaaa
moniaszka_1986 kiedy idziesz do lekarza? Teraz będzie już tylko lepiej,dbaj o was.

gratulacje jeszcze raz moniaszka :) to co dziewczynki która stanie jako trzecia na podium :)? Mam nadzieje, że wszystkie naraz :D

Gość Milenkaaaaaaa
1986Karola tak by było najlepiej wszystkie naraz :)

Gość lady_di
Dziewczyny faktycznie leciała ze mnie woda... Dziś ciąg dalszy lawendy bo to 2 noce mają być;) no i jajnik mnie kłuje (ten z którego ost.owulacja była) więc może się tam gdzieś coś faktycznie czyści?

Gość jelonek rogaty
lady _di ja mysle , ze" babcine metody" sa faktycznie najlepsze. skoro sa efekty to moze byc tylko lepiej!

Gość lady_di
Jelonku o efektach to jeszcze trudno się wypowiadać ;) Dopiero za 23 dni się może cokolwiek okazać ;) W każdym razie to co było napisane się póki co potwierdza :) Wypociłam się porządnie no i ta "woda" leci...

Gratuluję przyszłym mamuśkom :) Mam nadzieję, że jednak nam pozostałym niebawem spełni się też to największe marzenie. Ja zaczynam od badań, które zlecił mi gin. Tak jak już pisałam wcześniej, muszę zrobić hormony trarczycowe (ft3, ft4) oraz samo tsh i prolaktynę z mtc. Mam nadzieję, że wszystko będzie w normie i już wkrótce będę i ja się cieszyć :) Dobry lekarz w prowadzeniu to podstawa, więc myślę, że jakoś dopomoże mi w spełnieniu tego cudu. Jakieś tabletki wpsomagające albo coś takiego :) Bo ziółka na mnie niestety nie zadziałały :( Trzymam kciuki za nas wszystkie :*

Gość gość
witam mam takie pytanie do was czy jest tu ktos na tym forum z podkarpacia szukam dobrego lekarza?

Gość jelonek rogaty
co tu taka cisza? odzywajcie sie dziewczyny ;) Moniaszka- jak samopoczucie? Karola- dalej masz te bole podbrzusza i jajnika? Macie moze jakies sprawdzone sposoby na wymioty i mdlosci? babcine metody?

witam dziewczynki. u mnie dobrze.nie czuje sie najlepiej ale ogolnie jestem szczesliwa:) dzis bylam u gin.jest pecherzyk ciazowy ale niestety jeszcze nic procz pecherzyka nie widac.jest zdecydowanie za wczesnie... Mam się pojawić 12 listopada na wizycie kolejnej.wtedy na pewno bedzie cos wiecej wiadomo:)narazie pecherzyk ma 3mm i jest bardzo malutki, ale pan doktor jest dobrej mysli i kazal tylko lykac folik dobrze sie odzywiac i oszczedzac... A jak u was dziewczynki?Jakies nowe dwie kreski? Jelonku jak u ciebie samopoczucie? Pozostale dziewczyny ?lady_di, aniulka, marti, karolina24:) i cala reszta ktora pominelam:) tak sie boje dziewczyny zbey sie tam u tego mojego pecherzyka wszystko rozwinelo jak trzeba...ehh mam nadzieje ze tak bedzie;) POZDRAWIAM GORĄCO I WRACAM DO PRACY:)

Gość peggybrown66987
Witam! Mam dość poważny problem, a mianowicie od kilku miesięcy staram się o dziecko. W maju zaczęłam brać kwas foliowy i nie dostałam okresu przez kolejne 2 miesiące! Testy były negatywne.. Oczywiście udałam się do ginekologa, wykonałam badanie krwi i wynik wyszedł negatywny. Lekarz przepisał mi luteinę i po ponad 30 dniach dostałam znów okres i od nowa zaczęłam brać kwas foliowy.. Teraz cała sytuacja się powtarza, biorę kwas a okres się już spóźnia 2 tygodnie, robiłam test - i nic. Nie wiem o co chodzi, zaczynam myśleć, że po prostu nie mogę mieć dzieci, do lekarza oczywiście pójdę jak najszybciej, ale mam pesymistyczne podejście- na pewno znów powie, że to nic takiego i przepisze mi luteiną na wywołanie smutas.gif Czy to możliwe, że nie dostaję okresu przez kwas foliowy ?

Gość lusek
Część dziewczyny :) chciała się dołączyć do Was... ja od 4mies. staram się z mężem o dzidzię ale nic z tego nie wychodzi, w tym cyklu zaczynam robić testy owulacyjne- macie jakieś doświadczenie z testami? Gratulacje dla ciężarówek :) i trzymam kciuki za resztę dziewczyn :)

Gość lady_di
Witajcie po wekendzie :) Jelonku Skarbie moja siostra jak była w ciąży i miała mdłości to żuła skórkę od chleba i jej pomagało. Moniaszka 3mam mocno za Was kciuki! Zobaczysz że wszystko będzie dobrze ! Peggy i lusek witajcie wśród nas :)

Gość aniulka0341
Dzień dobry kochani:):* ja jakoś ostatnio nie mam czym się chwalić więc i za dużo nie piszę ;p w piątek byłam zapytać w pobliskim laboratorium czy wykonują badania nasienia i na szczęście tak bo inaczej daleko byśmy musieli jechać... Ja cały czas piję ziółka no i zobaczymy już nie długo efekty bo na 7 listopada @ przewiduję . Wczoraj z tego wszystkiego to w ciągu jednej godziny płakałam za chwilę gadałam jak najęta a na sam koniec jak mój ukochany chciał pomajstrować to nie mogłam się opanować od śmiechu ;D nie ma co się za dużo załamywać, trzeba wierzyć. Nadzieja umiera ostatnia, nawet gdybym miała zostać 40 letnią matką to nią w końcu będę :) A te 18 cykli starań to mój dowód jak bardzo w życiu można czegoś bardzo pragnąć z pełną odpowiedzialnością:* Witam oczywiście nasze nowe staraczki :) co do testów ow to nie mam zbytniego doświadczenia bo staram się obserwować swój cykl więc w tym temacie nie pomogę... Jelonek, Moniaszka gratuluję wam kochane !!! Dużo zdrówka dla was :** i maleństwa:) no i wiecie nie zapomnijcie od czasu do czasu do nas zajrzeć :)

Gość lusek
Ja to od dłuższego czasu obserwuje swój cykl i niby wiedziałam kiedy mam owulacja ( byłam taka mądra) do momentu kiedy zaczęłam się starać... teraz zaczynamy 4 cykl starań no i naczytałam sie na różnych forach o tych testach i chcemy spróbować.. zobaczymy co to będzie , chciałbym bardzo mieć już to za sobą i mieć maleństwo w brzuszku... no ale nie jest to tak takie proste jakby sie wydawało... :( jeloneku rogaty czytałam o tym wiesiołku, myślisz że to naprawdę to? :)