Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggoosscc

dlaczego kury domowe nazywaja sie paniami domu

Polecane posty

Gość gość
"taki, że ja płacąc 1500 opiekunce mam 2000 tyś dla siebie, zaskoczony? a dzieci...moja mama pracowała, tato pracował, jeździliśmy na wakacje..nie znam tego że brakowało kasy... Nie zaharowywali się , moja mama pracowała po 5h dziennie. Ja też pracuję, mąż pracuje.... dziwne co?" dziwne, nie, ale średnio mnie interesuje historia twojej rodziny, mam swoją

Gość ostatni gosć
a wy nie przesadzacie trochę? Dajcie kobitom żyć, jak nie chca pracować niech nie pracują- gdzie tu problem, wy ich żywicie?? Ja tam nie mogłabym pracować, lubie po prostu swoją pracę. Ale jak ktoś nie ma takiej pasji, maz zarabia, nie czuje, ze sie uwstecznia, -to po co sie obrażać?? Mnie tam trochę zdziwiłoby gdyby mój mąż powiedział, ze nie chce, zebym pracowała no ale :) Skończcie kłótnie.

Gość gość
i ja moim dzieciom tez będę pomagała przy dzieciach. Po co? żeby na starość nie obudzili się w wynajętym mieszkaniu. proste.

Gość gość
a ja wolę sama wychowywać swoje dzieci niz płacić obcej kobiecie 1500zł...dziwne co?

Gość gość
"cie zaskoczę tadaaam są przedszkola, żłobki, babcie ,opiekunki...... zapisz sobie zanim zapomnisz" przedszkole alni obcy ludzie nie zastąpią rodzica, to na jakiego człowieka w przyszłości wyrośnie Twoje dziecko i jakie będziesz z nim miała relacje zależy od tego ile czasu poświęciłaś mu osobiście i jak często z nim rozmawiałaś. A później się taki jeden rodzic z drugi budzi z ręka w nocniku jak to moje dziecko pije,bierze narkotyki itp. Bo się nimi nie interesujecie. Każdy psycholog ci to powie z dzieckiem trzeba spędzać czas i rozmawiać. Dwie godziny dziennie to za mało.

Gość spoteex
Jeśli wolisz ,zapłacić niani czy innej opiekunce za to ,żeby wychowywała twoje dziecko nie ma sprawy . Ja tylko pytam jaki jest tego sens . Ty piszesz tylko o forsie . Czy w wychowaniu dzieci forsa , jej zarabianie jest najważniejsze ? Wolałbym pracować dwa razy więcej niż teraz niż powierzać swoje dzieci obcym osobom , instytucjom stworzonym do " przechowywania " dizeci w czasie kiedy matka robi " karierę " ...

Gość gość
jedyny powód, dla którego jakaś frustratka założyła ten temat jest taki by wmówić innym kobietom że są głupie i brak im ambicji bo istnieje tylko jeden właściwy model rodziny za chwilę założy inny temat, w którym będzie perorować że każda kobieta powinna mieć syna i córkę bo matki jedynaków to mało ambitne i leniwe osoby ;-)

Gość gość
kooo ko ko....;)

Gość gość
czyli co? wszyscy co prowadzą dzieci do przedszkoli to wyrodni rodzice? kokokokookkokokokoko

Gość gość
jakis troll zalozyl temat a wy sie podniecacie🖐️

Gość gość
ale takie jak ty"kury domowe" potem latają po opiekach społecznych, pracująca kobieta nie musi :-D

Gość gość
"czyli co? wszyscy co prowadzą dzieci do przedszkoli to wyrodni rodzice? "xx zapytam podobnie czyli co,wszystkie niepracujące kobiety to śmieci i podludzie?

Gość gość
nie wszyscy.. alke te kobiety co ciągle narzekają na brak kasy a do pracy nie pójdą ;)

Gość ostatni gosć
spoteex- zapominasz, ze dzieci rodzimy dla świata a nie dla nas :) Powinno chodzić do przedszkola. Moje od niedawna chodzi i widze jak sie rozwinęło. Więc nie pisz o przechowalniach....

Gość gość
kolejna generalizacja idź zrobić ankietę po domach opieki a się przekonasz ile z tych kobiet przepracowało 30 lat i miało dzieci a mimo to tkwi w instytucji znowu generalizujesz że praca zawodowa gwarantuje idyllę w małżeństwie i na starość

Gość gość
zejdźcie już z tej poduszki baby i zajmijcie się pracą, bo to rzekomo robicie

Gość gość
jakoś po opiekach nie chodza starsze osoby a takie młode siksy co to siano w głowie-23 lata i 3 dzieci. Wiem bo pracowałąm. Aż nóz w kieszeni się otwierał jak te niemoty żyły..tylko daj daj. Starsze osoby to tylko ułamek PROCENTA.

Gość spoteex
Dziecko się rozwinęło o chodzi do przedszkola ? to gratuluje ale pomyśl sobie co z Tobą jako matką nie tak skoro musiałaś wysłać dziecko do obcych ,żeby zaczęło się rozwijać ? W moim przekonaniu większość dizeci mogłaby spokojnie dorastać i rozwijać się w domu ale matki " muszą " pracować kto więc ma się tym zająć? żłobki , przedszkola ,niańki ..... czy nie tak ?

Gość gość
SWOJE NIERÓBSTWO TŁUMACZYCIE WYCHOWANIEM DZIECI? żałosne. a potem dziecko idzie do szkoły i się zachować nie potrafi...taka małą dziś co mamusia się nad nią trzęsła i bezstresowo wychowała.

Gość gość
spotex ograniczona umysłowo jesteś. kokoko pogdacz jeszcze że jesteś super bo w domu siedzisz

Gość gość
ale nam zazdrościcie tego ograniczenia i braku ambicji ;-) aż musicie z tego powodu zakładać temat na forum

Gość gość
zazdroszcze Kobietom ktore moga przebywac w domu zajmowac sie domem dziecmi soba to jest wspaniale ja musze zapierdzielac do pracy ktorej nie cierpie ! no ale musze szlag ! fajnie macie Kobitki moze i ja kiedys w koncu w domu posiedze zamiast ze zj********i ludzmi falszywymi w pracy :(

Gość gość
bo wy zakładacie tematy "jak przeżyć w 5 osób za 3 tyś" ;)

Gość emkaol
Moj mąż jak ma wolne i jest ze mną w domu jest w szoku jak ja to wszystko ogarniam dom ogród zakupy pranie gotowanie palenie w piecu załatwianie wszelkich spraw domowych urzędowych mechaników napraw czasem remontow, ,wozenie dzieci po zajęciach różnych,na styk wystarcza mi czasu aby codziennie pocwiczyc,poczytać,czasem fryzjer czy paznokcie...na styk bo całe dnie poświęcam się i PRACUJE co mój mężczyzna doceniq i często głośno powtarza to...a od koleżanek które pracuja słyszę często jakie to " szczesliwe "wracają styrane z roboty i nie mają siły odrobić lekcji z dzieckiem nie mówiąc o tym wszystkim co napisalam!!!

Gość gość
chyba mnie z kimś pomyliłaś bo ja takich tematów nie zakładam takie tematy zakładają jakieś bezmyślne dziecioroby

Gość kuczorek
ostatni gosc miał na mysłi chyba rozwój spoęłczny, wiesz co to drogi spotex? Ty możesz sobie do samej szkoły kisić dziecko w domu z mamusią. Ja wolałam w wieku 3lat zapisać do przedszkola a sama wróciłam do pracy. I też widzę jak moje dziecko się fajnie rozwija- nie pod moja spódnicą.

Gość gość
bo wy zakładacie tematy "jak przeżyć w 5 osób za 3 tyś" ;) albo"byłam z mężem na firmowej imprezie i nie miałam o czym rozmawiać z jego koleżankami" albo co dziś na obiad za 7zł :-D

Gość gość
zazwyczaj trudno załapać temat z osobami które się widzi pierwszy raz na oczy

Gość gość
spotex od zawsze wiadomo że dzieci lepiej się rozwijają z rówieśnikami.... ale ty jako kura domowa musisz wytłumaczyć swoje nieróbstwo

Gość gość
bo o czym tu rozmawiać? o zupkach, kupkach i dzieciach? :-D czy może o galeriach handlowych ? :-D