Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do k u r e w palących w ciązy obejrzyjcie ten filmik wywłoki

Polecane posty

Gość gość
Mądra kobieta w ciąży nie pali nie pije% i nie przyjmuje leków bez konsultacji z lekarzem. Odpowiedzialna osoba zdaje sobie sprawę że dziecko w łonie matki kształtuje każdy milimetr swego ciała, co będzie mieć wpływ na jego zycie az do śmierci. Jeżeli cie to nie obchodzi, że każdy twój papieros zwiększa niebezpieczeństwo wady u dziecka, nie decyduj się na dziecko i tyle.

Gość gość
zespół downa to dobry przykład- każdemu może się przydarzyć urodzenie dziecka z tym zespołem ;) To, ze coś idzie przez krew nie znaczy, ze w całości dociera do dziecka :o większość szkodliwych substancji zatrzymuje łożysko- doucz się a nie się spotów reklamowych naoglądałaś. Dopiero jak łożysko jest kiepskie, bo te substancje mu zaszkodziły to cały system obronny nawala i moze to zaszkodzić dziecku. Nie dotyczy to samej nikotyny i alkoholu- one akurat do dziecka docierają.

Gość gość
mi szkoda narkomanek palących w ciąży i ich dzieciątek też pomyśleć że też nią kiedyś byłam ale to już za mną na szczęście dziewczyny rzucajcie walczcie warto

Gość gość
No to palecie sobie co mnie to Ja nie będę na wasze dziec**płaciła kosztów leczenia Polska służba zdrowia jest biedna , moze umrą i po problemie Wasze dzieci.

Gość gość
gość zespół downa to dobry przykład- każdemu może się przydarzyć urodzenie dziecka z tym zespołem oczko.gif To, ze coś idzie przez krew nie znaczy, ze w całości dociera do dziecka pechowiec.gif większość szkodliwych substancji zatrzymuje łożysko- doucz się a nie się spotów reklamowych naoglądałaś. Dopiero jak łożysko jest kiepskie, bo te substancje mu zaszkodziły to cały system obronny nawala i moze to zaszkodzić dziecku. Nie dotyczy to samej nikotyny i alkoholu- one akurat do dziecka docierają. # ja Ciebie rozumiem palacz nigdy nie powie że papieros szkodzi i jest narkotykiem i trucizną wiem coś o tym i uwierz nie oglądałam spotów i jestem douczona

Gość gość
ja nie mówię, ze nie szkodzi- czytaj ze zrozumieniem! Ale wy demonizujecie strasznie te papierosy! I to jest wpieniające!

Gość gość
A co ma oznaczać to oczko gif na koniec zdania ?!?! Pytam sie.

Gość gość
oczko gif to emot o taki ;)

Gość gość
Co za głupoty piszesz. Łozysko z każdym papierosem jest zatruwane przez nikotynę, co może prowadzić do poważnych komplikacji, rodzac dziecko lekarz od razu widzi "dobrą' mame gdyż łożysko palaczek jest brunatne.

Gość gość
moja kolezaka z pracy palila jak smok we wszystkich ciazach (3) jeden syn jest ok, drugi jest lekko uposledzony a corka zmarla jak miala 6mies. (nagla smierc lozeczkowa), moze ekstremalny przyklad, ale jak najbardziej prawdziwy, byc moze palenie nie jest jedynym winowajca tej sytuacji ale taz na pewno nie pomoglo

Gość gość
[ Ale wy demonizujecie strasznie te papierosy] czy ty w ogole wiesz co piszesz??? papierosy SZKODZA!!! to nie jest wymysl maniakalnego frustraty i panikarza!!! to jest zbadany naukowo FAKT!!! i szkodza komus kto pali, a biernemu palaczowi szkodza bardziej, bo jego organizm jest w ogole neiprzystosowany do choc minimalnego tolerowania substancji smolistych zawartch w papierosie! a teraz wyobraz sobie dziecko, ktore ksztaluje sie w twoim lonie! ty mu aplikujesz trucizne zanim w ogole wyksztalci w sobie pluca! uderzysz go, skrzyczysz, ukarzesz jak w wieku 12 lat siegnie po fajki? albo 15? bedziesz taka hipokrytka skoro nalog nikotyny ma juz w swoim organizmie zanim w ogole na swiecie sie pojawilo.... . . to nie jest demonizacja, to sa niepodwazalne fakty, oparte na wieloletnich badanaich. to ja stwierdzenie, e tam demonizujecie azbest, wcale nie jest taki szkodliwy jak naukowcy, ktorzy poswiecieli lata na badanie tego, uwazaja. . . ignorancja jest szkodliwa a ty gosciu, porazasz glupota, ze az szok.

Gość gość
gość Co za głupoty piszesz. Łozysko z każdym papierosem jest zatruwane przez nikotynę, co może prowadzić do poważnych komplikacji, rodzac dziecko lekarz od razu widzi "dobrą' mame gdyż łożysko palaczek jest brunatne. X łożysko nie może być brunatne :o mogą być na nim białe zwapnienia czyli łożysko zestarzałe i może to być od papierosów a może być "bo tak"! Ja paliłam w obu ciążach. Łożyska miałam piękne! A dziewczyna z sali dostała opierdziel za palenie, bo miała dużo zwapnień- dziewczyna aż się popłakała, bo w życiu nie paliła!

Gość gość
Prawda jest taka ze kobiety które w czasie ciąży pala papierosy nie kochają własnych dzieci.

Gość gość
prawda jest taka że one są narkomankami uzależnionymi i bardzo trudno im się do tego przyznać

Nie mam krzty litości do palaczek w ciąży a jeszcze gorszym gatunkiem są te "paliłam a dzieciak zdrowy". Takie ryzykowanie powinno być karalne! Już nawet nie będę wymieniać ile znam przykładów matek palących które twierdziły że dziecko jest zdrowe a potem okazywało się że ma naczyniaki wewnętrzne rdzenia, rozszczepy kręgosłupa, jakieś tętniaczki w naczyniach mózgowych, przetrwały otwór Botala, już nawet o nowotworach nie wspominając Wywłoka to mało powiedziane!!!!

Gość gość
Od lat na świecie mamy tzw. modę na niepalenie, która skutkuje stopniowym wycofaniem tytoniu z życia publicznego, co jest zjawiskiem na pewno pozytywnym i wszystkim wyjdzie na zdrowie, tylko czemu u niektórych rodzi to taką agresję i chęć podniesienia swojego ego. Chyba te osoby nie mają innych osiągnięć życiowych ponadto, że nie paliły tytoniu i to jedyny sposób, żeby poczuć się lepszymi od innych. Wyzwiskami i obrażaniem NIKOGO nie przekonacie, ani jedno dziecko nie będzie od tego zdrowsze. Wręcz przeciwnie - zniechęcacie palaczy do słuchania swoich argumentow - mówi to była palaczka. Wiem, jak trudno rzucić, wiem też, że wklejanie listy trucizn, kłótnie i obrażanie nie pomagają. Pomaga wsparcie i rzeczowa rozmowa. Zwróćcie uwagę, że w tej reklamie (chyba fińskiej?) nie ma żadnego agresywnego odniesienia do matki. Jest sugestywny obraz operujący głównie pozytywnymi emocjami (urządzanie pokoiku, ładna kobieta, łagodne kolory, spokojna muzyka itp.), który przez zaskoczenie zmusza do przemyśleń. Bo tego właśnie potrzebuje palacz - spojrzenia na problem z innej strony, a nie frazesu "palenie szkodzi", które zna każdy przedszkolak.

problem w tym że kafeteryjne palaczki uważają że palenie wcale nie szkodziło ich dziecku, a nie że "palenie szkodzi"