nowaja82 0 Napisano Styczeń 10, 2014 Oj tak weekend :-) siedze i sacze winko wytrawne zeby bylo mniej kalorii. MiEwatez wybralas juz kierunek na wakacje? Czy jeszcze szukasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miEwatez 0 Napisano Styczeń 10, 2014 Nowa no szukam szukam, rozmyslam nad sardynia okolice olbia, sycylia tam gdzie pisalas, san vito lo capo, ale tam jest bardzo drogo i nie umiem znalezc noclegow :( Dostalam tez pare ofert z Kalabrii i okolic Rzymu nad morzem. Najwazniejsze jest dla nas plaza piekna i zeby bylo co zwiedzac jak nam slonce dopiecze ;) reszte sie dogra :) Kurcze szukam nawet po forach czy ktos cos poleca. Ciezko jest jak sie do tego czasu nie ma... To stukam sie z Toba winkiem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mamita 0 Napisano Styczeń 10, 2014 Cześć Laseczki :) Mój dziwny nick to jeszcze z poprzedniego forum, ponieważ w grudniu 2012 zostałam Mamusią :) No i jesteśmy u senda! Moja waga przed ciążą 67kg, po ciąży 85 kg. Przy wzroście 165 cm. Szczupła nigdy nie byłam, dupkę afrykańską też zawsze miałam, nie zależy mi na tym aby być chudziutka, ale zgrabny rozm 38. Głowny problem- brzuch i uda, jak i za pewne u większości z nas. Mam dość użalania się nad sobą, jaka to ja gruba nie jestem, że się mieszczę w ciuchy z przed ciąży, które nie mają elastanu, itp itd. Miałam już w wakacje iść na zakupy, zrobić się na Bóstwo po ciąży, karmieniu, nowe ciuchy, aleeee nieee. I to nastąpić w tym roku!! Młoda do żłobka od poniedziałku, ja szukam nowej pracy, to i nowa figura się przyda!! Tylko mąż ten sam :) No aleee.... cieńko Wam idzie z wpisami, podczytywałam wieczorami po treningu, a tu tak mało nowości, więc się dołączam. Ćwiczę od 25 grudnia ogólnie, od 01.01.2014 z ćwiczeniami Ewy i 2 kg na minusie, i po 1 cm w udach/brzuchu, talii :) Czuję się super, widzę w lustrze, że to ciało jakoś tak inaczej wygląda, formuje się, albo mam zwidy i sobie wmawiam, ale najważniejsze że tak czuje. Robię też co środę pomiary i zdjęcia, dla motywacji. Ćwiczę codziennie oprócz wtorków. Jem zdrowo, tj. mało tłuszczu, ale ie wykluczam, bo wczoraj rosół u Babci był, ale za to wieczorem killer, dziś mielone, ale na kolacje salata lodowa ogórek, jogurt naturalny. Nie chcę się głodzić, tylko zmienić styl żywienia się, który będę w stanie utrzymać,zobaczymy pod koniec marca jakie będą tego efekty. A POZA TYM!! Nie wiem czy dla Was to nowość, ale dla mnie TAK!! Produkty, których spalenie/strawienie pozbawia nas więcej kalorii, niż dzięki nim przyjęłyśmy, tutaj link: http://www.tabele-kalorii.pl/artykul,kalorie-ujemne.html I druga rzecz, o której nie wiedziałam: czekoloda gorzka! Przed posiłkami głównymi 2 kawałki hamują łaknienie, i nie powodują tzw tasiemca na słodkie, jak to często bywa jak słodycze lubimy a ograniczamy je do zera. Ja uwielbiam, prawie ostatnio nic z nich jem i dlatego mi chyba teraz ta gorzka posmakowała. Poza tym po 18 nie jem, a rano przed śniadaniem woda z cytryną. Odkąd ćwiczę zaczęłam regularnie chodzić do ubikacji, co zawsze jest u mnie problemem, i piję dużo wody. 2 l nie, ale 1 l/ 1,5 max. Nooo!! To chyba na tyle na pierwszy raz, mam nadzieję, że wytrwałyście do końca ;) Pozdrawiam, 3majcie się ciepło i dzielne bądźmy, bo wakacje dopiero za PÓŁ roku, więc czasu mamy wyystarczająco, nawet jak będą jakieś potknięcia!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mamita 0 Napisano Styczeń 10, 2014 I tu jeszcze jeden ciekawy link dt. jedzenia, może się przyda :) http://www.tabele-kalorii.pl/artykul,Aby-schudnac-trzeba-jesc.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
papiii 0 Napisano Styczeń 11, 2014 witam witam ja dzis wpadłam w wir sprzatania , cwiczenia planuje dopiero pod wieczór :P dietke trzymam i w poniedziałek wazenie , ale tez widze po sobie ze jakby ciałko troszke inne dziewczynki a gdzie wy wszystkie jestescie? witaj Mamita :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miEwatez 0 Napisano Styczeń 11, 2014 Ja tez witam :) wlasnie robie przerwe, juz posprzatane :) uffff Ja sie dzis zwazylam 1.1 kg mniej ale sie nie zrazam, mysle ze lepiej powoli ale skutecznie ;) Wlasnie zjadlam serkowe pedzelki :) prawie jaknalesniki tylko ze zamiast mleko dodaje sie serek homog. Hej Mamita, no mam nadzieje na regularne sprawozdania ;) :D Ladnie, ladnie podoba mi sie ze wszystkie nie tylko trzymamy diete ale wszystkie cwiczymy, ja kiedys nie robilam sportu zadnego tylko dietke, schudlam wprawdzie ale to bylo 8 lat temu. Teraz nie ruszam sie prawie wcale niestety :( dlatego sama dietka by nie starczyla. Jak Wam mija sobota? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowaja82 0 Napisano Styczeń 11, 2014 Ja mam mega leniwa sobote. Wczoraj byla u nas pani od sprzatania to ja mam luz :-). Dzis przechodzilam do 12 w szlafroku. Pozniej maz pojechal z corka do "malpiego gaju" a ja do kosmetyczki na paznokcie i maseczki. A potem wszyscy na zakupy i obiad. Uwielbiam takie soboty szkoda ze tak sporadycznie sie zdarzaja. Ja pokochalam cwiczenia, Ewka zarazila mnie aktywnoscia. Dzis oczywiscie ponownie skalpel. Ale w koncu od wielu miesiecy pozbylam sie boczkow a spodnice wisza na mnie hurra. Na wadze jest ok chociaz spada wolno ale efekty w obwodzie w udach i biodrach sa mega. I o to mi chodzilo. Laski cwiczcie wytrwale bo WARTO. Nawet jak juz wydahe wam sie ze nie dacie rady bo pot plynie stumieniem a wam nogi drza to nie odpuszczajcie. Ja w takich chwilach zamykam oczy i wyobrazam siebie w bikini. Pomaga :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miEwatez 0 Napisano Styczeń 11, 2014 Hi hi hi dobre, jak juz nie bede mogla bede zamykala oczy :) Ja na pazurki ide w srode :P ale kosmetyczka by sie przydala, ja swoje wieczory mam w niedziele i srode, wtedy maseczkuje ;) Teraz to marze o masazu, tylko jakos nic w tym kierunku nie robie... czasu brak. Musze sie przyznac ze dzis zgrzeszylam, zjadlam kostke czekolady :( ale juz tak mi sie chcialo jakos... bylismy jak co tydzien na zakupach tygodniowych i rodzinka sobie kupila taka z migdalami , ...skusilam sie na kostke... ale mam teraz wyrzuty bo nie chce wrocic do starych nawykow... Zaraz Ewa mnie przywita no i potem moze jakis filmik przy kominku ;) Milego wieczorku kochane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowaja82 0 Napisano Styczeń 11, 2014 Ja juz po Ewce :-) teraz relaks z mezem przy filmie i winku. Milego wieczoru Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 11, 2014 .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miEwatez 0 Napisano Styczeń 11, 2014 Ja dopiero teraz :) dzis sie przylaczylo dziecko ;) ale od polowy i bylo wykonczone :D ta czekolada wziela dzis gore, bo ciezko bylo, albo te wyrzuty sumienia byly takie ciezkie ;) Buzka dobrej nocki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miEwatez 0 Napisano Styczeń 12, 2014 Hejka Babeczki, ja juz po plenerze, troche tylek czuje jeszcze po wczorajszym :) skusilam sie tez na solarium, bo biala juz jak maka jestem. No i... waga pokazala 1,7kg mniej po 11 dniach !!! Jupi !!! ale przyznam sie z palcami nas sercu ze glodna nie chodze!!! wieczorem jak czuje glod, to wsuwam mandatyne, lub orzechy, lub wypijam cos goracego. U as dzis pieknie slonecznie, moze potem po poludniu wymyslimy jakis spacerek dluzszy. co tam u Was? leniwa niedziela czy Ewka zaliczona? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mia Italia Napisano Styczeń 12, 2014 a wiec u mnie niedziela to dzien odpoczynku i lekkiego odstapienia od normy poza tym to jedyny dzien kiedy cala moja rodzina ma wolne i wychodzimy do restauracji na obiad co prawda nie przeginam ale jem z umiarem od jutra wracam do treningow i sie zwaze i zmierze poza tym mam trening wieczorem bo pracuje w restauracji takze sie nachodze a wiec do jutra po trenningu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowaja82 0 Napisano Styczeń 12, 2014 Hej u nas lenia ciag dalszy :-). Ale Ewka tradycyjnie bedzie miedzy 19:30-20:30 codzienie. Wiec dzis tez. A propos wagi i wazenia sie to posluchajcie co Ewa moei przed treningiem killer, ma tam taki dlugi wstep i radzi wyrzucic wage a zamiast tego mierzyc obwody. I cos w tym jest. Ja juz malo chudne na wadze a cm spadaja, czujr duza roznice jak zakladam spodnie. Miesnie sa ciezsze niz tluszcz. Takze ja juz przestaje sie wazyc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miEwatez 0 Napisano Styczeń 12, 2014 No ja dzis jeszcze tez trenuje, staram sie codzien, ale nie zawsze wychodzi, w tygodniu to jestem tak czasem zmeczona ze padam. Ale na weekend nie odpuszczam, trening musi byc i kropka ! z tym wazeniem to racja, ja sie zmierze w srode, bedzie juz 2 tyg. zobaczymy centymetry prawde C***owiedza ;) narazie roznicy nie czuje, mysle ze za wczesniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miEwatez 0 Napisano Styczeń 12, 2014 a co to za kropki??? ja brzydkich slow nie uzywam o.O juz po Ewce, teraz relaksujaca kapiel :) Dziewczyny znacie jakies przepisy na papryczki nadziewane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
papiii 0 Napisano Styczeń 13, 2014 witam wiecie co sie stało z moja ksiazka? ponoc paczka wróciła do nich tak zniszczona ze nie mogli odczytac do kogo była wysyłana , wiec czekała sobie w magazynie az tkos sie o nia upomni - ja sie upomniałam to dopiero wiedzieli ze miała byc dla mnie. heh cos mi tu smierdzi . no ale nic czekam na ksiazeczke dalej bo co mi pozostało? dietka trzymana , wiem ze waga nie jest wyznacznikiem ale jednak cieszy gdy pokazuje mnieja u mnie przez tydzien 1,3 kg mniej dzis poszukam centymetr to zmierze obwody - jesli znajde ten centymetr a jak nie to sznureczkami to zrobie ;) a jak tam u was w poniedziałek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowaja82 0 Napisano Styczeń 13, 2014 Witam sie Koniec leniwego weekendu i ostro biore sie do pracy. Jak ja nienawidze poniedzialkow. Zawsze sajgon w robocie. Imam pytanie czy jak wy robicie cześć na brzuszy ze skalpela 1 to tez was tak szyja boli?. Bol brzucha przy tym to pikus. Teraz juz jest lepiej ale i tak kurcze ciezko tą glowe utrzymac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mia Italia Napisano Styczeń 13, 2014 tez mnie boli szyja nie wiem moze cos zle robie ale faktycznie mam problem zeby tak dlugo utrzymac glowe w gorze, koniec weekendu dzis kolejny skalpel o 11 pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
papiii 0 Napisano Styczeń 13, 2014 mnie kiedys tez tak szyja bolała jak chodziłam na fitness - instruktorka tłumaczyła to słabymi miesniami szyi - teraz jest juz oki odpalam zaraz skalpel i do roboty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mia Italia Napisano Styczeń 13, 2014 ja juz odpalilam jestem po i ledwo dycham zamiast lepiej idzie mi trudniej serio ale sie nie poddaje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miEwatez 0 Napisano Styczeń 13, 2014 Hej poniedzialkowo :) uf ja tez juz sie ciesze ze wieczor, tez niecierpie poniedzialkow, na nic czasu, to kichy daja znac ze czas na przerwe, sama nie patrze na zegarek nie mam czasu o.O papiii co do paczki: ja juz od 2 lat nie wysylam nic do PL i tez z PL nie dochodzi do nas zadna kartka, no nie ma sensu, wyslalam kartke na rocznice slubu, dzieci wyslaly piekne laurki no nic nie doszlo!!! :( siostra dostala paczke z PL to byla zmasakrowana z polowa zawartosci, cale szczescie ze byla ubezpieczona! Ja nie wiem co sie dzieje ???!!! Nie wiem czy szyje macie na mysli czy podbrodek, bo ja nie wytrzymuje ze wzgledu na podbrodek :( Dzis na kolacyjke byla kalarepka w plasterkach na patelni podsmazana, mmm pycha :) A za godzinke Ewka :) Nowa robisz skalpel czy killera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowaja82 0 Napisano Styczeń 13, 2014 Dzisiaj robie skalpel przy czym serie na brzuch robie dwukrotnie. A jutro killer. Ja zacsynam gdzies za godzine bo musze corke polozyc. Maz mi wybyl na 3 dni wiec jestem sama :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miEwatez 0 Napisano Styczeń 13, 2014 Oj Nowa nie zazdroszcze, nie lubie byc sama, choc z drugiej strony czasem chwilka spokoju jest fajna ;) Ja juz po skalperze, wiecie co z dnia na dzien czuje sie silniejsza, nie chwieje sie przy cwiczeniach na wszystkie strony, z kazdym dniem potrzebuje mniej odpoczynku i powtorzenia juz raczej wszystkie daje rady zrobic :D W srode bedzie mierzenie, juz nie moge sie doczekac... Kolorowych snow :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowaja82 0 Napisano Styczeń 14, 2014 miEwatez --- czasami chwila oddec****est bardzo wazna, lubie pobyc sama co jakis czas. Co prawda mam wtedy wszystko na glowie ale wieczorem jak corka zasnie to cisza i spokoj, nikt mi nad uchem nie gada i gada :). Jak ja sobie przypomne swoj pierwszy czy drugi raz ze skalpelem to obraz nędzy i rozpaczy :). Chwialam sie na wszystkie strony a czesc na brzuch to w ogole masakra, myslalam ze sie porzygam tak mnie wysoko, w okolicach mostku palil brzuch :). Teraz juz luzik. Polecam poswieciec się i brzuch robic dwa razy, wyniki sa naprawde zauwazalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
papiii 0 Napisano Styczeń 14, 2014 witam was dziewczynki ja zaraz biore sie za skalpel i zrobie ten brzuch dwa razy ;) miEwatez nawet nie wiedziałam ze kalarepke mozna potraktowac patelnia ;) a uwielbiam kalarepke a ha znalzłam centymetr wiec zaraz tez robie pomiary całego ciała i jakby to powiedział moj synus ,,juz sie boje,, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miEwatez 0 Napisano Styczeń 14, 2014 Hej Dziewczyny, ja juz powoli luzik w spodniach czuje :) Zjadlam makaron na kolacje, chyba sie zemsci :( a jutro w planie pomiar... Kalarepka jest przepyszna na patelni, mozna ja jeszcze opanierowac, ale ja juz nie chcialam. Nowa brzuch 2 razy, jezu dla mnie jeszcze morderstwo, choc wole cwiczenia na brzuch niz na nogi. Jak cwicze skalpel na brzuchu i te nogi do gory to mi uda smaruja po podlodze, ja nie wiem czy ja je kiedykolwiek bede mogla podniesc, zeby nie dotykaly podlogi :( masakra, ale trza pozytywnie myslec Jak tam mina dzionek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowaja82 0 Napisano Styczeń 15, 2014 Hej Dziewczyny Cos tu strasznie pusto, trzeba rozbujac wątek :) Gdzie wy jesteście? wychodzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mia Italia Napisano Styczeń 15, 2014 strasznie tu pusto watek nie idzie cos no coz ja cwicze codziennie dla mnie najgorsze po prostu nienawidze cwiczenia kiedy podnosi sie jedna noge do gory a potem daje ja do tylu tak przykleka no po prostu nienawidze i zawsze mam z tym problem zaraz lece na skalpel nie mierzylam i nie wazylam sie ale skora troche sie poprawila i naciagnela mam wrazenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowaja82 0 Napisano Styczeń 15, 2014 Mia Italia - tez nienawidzilam tego cwiczenia i na poczatku robilam je trzymajac sie jedna reka za krzeslo bo nie moglam rownowagi utrzymac. Teraz juz jest ok za to nienawidze tej czesci co sie lezy na brzuchu i podnosi nogi do gory, potem otwiera sie je i zamyka a na koncu "plywa sie", no koszmar bo mnie tak boli... juz nie powiem co ;), pod miednice podkladam sobie cieniutki kocyk bo inaczej bym nie wyrobila. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach