Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W SZPITALU MLODA I LADNA DZIEWCZYNA A MIALA NIEOGOLONE NOGI LEKARZ BYL W SZOKU

Polecane posty

Gość gość
a gdzie to taki jest obowiązek golić nogi w zimie? hę?

Gość pani magister się
"wiadomo ze po ujocie to tylko madrzy ludzie sa i zal wam d**e sciska" . Tylko mądrzy ludzi, tylko po UJ-ocie... ;)

Gość gość
Zachowanie lekarza tez jest pozalowania godne, ale to ty wypisujesz o tym na kafe a nie lekarz." uszanujcie nasz zawod małpy bo bez nas wasze zycie moze sie skonczyc"- no popislas sie, nie ma co. Pamietaj, ze sa jeszcze prawdziwe pielegniarki z powolania a takich jak ty to sie bytem rozgniata jak sie zachowuja w ten sposob.

Gość gość
życie to się może skończyć jak sie w wasze łapy dostanie lekarz pracę-operację dobrze zrobi a wy po operacji człowieka wykończycie jak nie zarażą czymś to psychicznie wykończą

Gość gość
Lekarz komentując jej wygląd też się bardzo źle zachował, ale to nie on tutaj pisze tylko Ty. Nikt nie wyzywa pielęgniarek, bo ich praca bez wątpienia jest ciężka. To Twoje zachowanie na forum, wyzwiska i infantylizm sprawiły, że ludzie Ci w ten sposób odpisują. Nawet gdybys studiowała na Sorbonie, to i tak Twoje wpisy świadczyłyby o prostactwie.

I co, masz więcej kasy za to, że UJ skończyłaś? Bo ja skończyłam uczelnię i teraz pracuję w tym szpitalu uniwersyteckim, a nie chcą mi dać więcej kasy :( Co za chamy :D

Gość gość
Akurat dzisiaj ogoliłam nogi i teraz tak sobie myślę czy to znaczy,że jutro czeka mnie operacja? Muszę jeszcze pięty wyszorować bo co jak to będzie nagły przypadek i cały szpital będzie miał polewkę? A sama operacja-zabieg ...toż to drobiazg nie warty uwagi

Gość gość
o k***a macie problemy jakiś regulamin jest ze trzeba golić albo nie golić , ja golę bo lubię, ale od 4 tygodni leżę z grypą w łożku i golenie mam w tylnej części ciała , jak mnie szlak zaraz trafi i zabiorą do szpitala to też będę straszyć nieogolonymi

Gość moze nie 10 ale 5
przykro mi ale mam dosyc juz waszego ponizania naszego zawodu ide stad i nie chce wracac do waszego poziomu bo to nie moj poziom a to ze napisalam gdzie dyplom mgr zrobilam to dlatego zebyscie mnie nie ponizaly bo uj jest najlepsza uczelnia w Polsce I jestem przygotowana do zawodu a komentarze o zarosnietych nogach i bikini to lekarz pierwszy sie smial i wyglosil a nie ja jak widac nic nie rozumiecie ale to normalne bo tu nie siedza ludzie po uj tylko po jakich szkolach lansu wiec o czym z wami gadac ZEGNAM

Gość gość
Jeszcze brwi muszę wydepilować ale to już na stole operacyjnym.

Gość gość
ja p*****le myslicie ze najgorsza rzecz jaka sie moze zdarzyc do zobaczenia w szpitalu to owlosione nogi u kobiety? :D ta lekarze i pielegniary na codzien ogladaja wypadajace o***ty, rzygi, flegme, kłykciny kończyste, paznokcie zielone od grzybicy, gnijace rany i inne z******te rzeczy :D wlosy na nogach to dla nich mega lajt :D :D ps. w szpitalach nie lecza tylko mlodych, pieknych, jedrnych i wydepilowanych ;)

Gość gość
Czytam i naprawde jestem w szoku,chociaż nigdy nie uginałam nóg ani przed lekarzem z tytułami ani przed nikim kto jakieś tam stanowisko piastuje,znam życie i realia,niezależnie od wykształcenia człowieka poznajemy ,czy jest wartościowym ,mądrym empatycznym,a przede wszystkim jak jest czlowiekiem,wiec nie obrazajcie sie wzajemnie

Ty lepiej ogól i pamiętaj o czystej bieliźnie. Nigdy nic nie wiadomo :D Chociaż w przypadku zabiegów na ostro nikt nie ma czasu na oglądanie pacjenta. Ja czasem, jak staję do jakiegoś zabiegu na ostro np. urazu wielonarządowego, to nawet nie wiem, czy pacjent jest młody czy stary, tylko patrzę czy mam wszystkie graty.

Gość MMDKDKKFKF
ja znam ludzi po ujocie bo sama tam studiowalam hehehe i uwierzcie,że polowa ledwo zdala mature i nie umieja zdania poprawnie sklecic a jakos tam studiowali i skonczyli wiec czemu sie tak wywyzsza te uczelnie ?:):):):):):):)

Gość gość
Czytam i naprawde jestem w szoku,chociaż nigdy nie uginałam nóg ani przed lekarzem z tytułami ani przed nikim kto jakieś tam stanowisko piastuje,znam życie i realia,niezależnie od wykształcenia człowieka poznajemy ,czy jest wartościowym ,mądrym empatycznym,a przede wszystkim jak jest czlowiekiem,wiec nie obrazajcie sie wzajemnie - dokładnie :D mozna miec prof przed nazwiskiem i dalej byc kmiotem ze sloma w butach i hiperplazja ego :P :P

cyt. autorkę: "ide stad i nie chce wracac do waszego poziomu bo to nie moj poziom" Twój poziom kultury sięga dna rowu mariańskiego.

Gość gość
Magdosia ja majtki zawsze mam czyste to chyba dla większośc****elęgniarek jak już ujoty pokończą jest pewna nowość,że tak oglądają pacjentki

Gość gość
a co ty tu na forum małgosiu robisz do ksiażek wypad a nie dyskusje

Gość gość
Magdosiu, jak sobie radzisz z odpowiedzialnością, nie martwisz się, że coś zrobiłaś lub zrobisz nie tak, że czymś zaszkodzisz pacjentowi? Ja mam nerwicę i często się "nakręcam" kiedy mam zrobić coś odpowiedzialnego, nie jestem pielęgniarką. Jak wtedy złapać dystans, żeby się nie wykończyć?

Słyszałaś pewnie o ostatnim przypadku podania złej grupy krwi pacjentowi. Pacjent niestety zmarł, a dało się uratować, niestety zabrakło chyba wiedzy, co w takich przypadkach się robi. Leków nie podaję na szczęście, krwi też nie. Praca odpowiedzialna, to fakt i zdarza mi się w domu myśleć, czy zrobiłam wszystko, jak trzeba. Muszę zaufać też osobie, która stoi ze mną na sali (to tak zwana piel. lotna), wyrzuca mi materiał na stół, który potrzebuję do zabiegu i liczy zużyte serwety, które odrzucamy. Ja ufam jej, a lekarz ufa mi. Współpraca jest bardzo ważna. W razie jakiegoś zostawienia materiału w pacjencie odpowiadam ja i operator. Zdarzają się osoby, mówię tu o pielęgniarkach które są lotnymi, że sama muszę zerknąć na policzony przez nią materiał, bo niektórym zdarzają się wpadki. Na początku mojej pracy często się stresowałam, bo pracuję w dużym ośrodku i stoję do zabiegów z 8 klinik. Trochę tego jest, a muszę znać zabiegi do których stoję, niektóre są zabiegami wysoko specjalistycznymi. Trzeba znać przebieg zabiegu, wszystkie szwy i inne materiały, no i sprzęt, a trochę jego jest. Zdarzało mi się, że śniło mi się po nocach, że wjeżdża mi pacjent na blok z urazem wielonarządowym, a na całym bloku nie ma ani jednego szwu i w panice zastanawiałam się, jak tu go uratować.

Zdarza mi się, że mam dość swojej pracy i miewam stany depresyjne, ale nie trwają długo. Pomaga mi codzienna godzinna relaksacja. Miałam taki ciekawy fakultet na studiach - trening relaksacyjny :D

Gość gośćććććććććććć
Podziwiam Cię, a lekarze nie traktują u Was pielęgniarek z wyższością, jesteście czasem "na ty"?

Jest kilka osób, które uważają pielęgniarkę za kogoś gorszego, ale to jednostki. Dwie chyba czy trzy osoby, mówię, tu o chirurgach, bo o anestezjologach się nie wypowiadam. Z większością młodych jestem na Ty, z dwoma starszymi też. Krótko pracuję (4 lata) pewnie dlatego, bo starsze koleżanki z z większą ilością są na Ty. Mi wszystko jedno, byle odnosili się z szacunkiem, a nie jak mój szef skarbie, czy dziecino. Aż mnie trafia, jak to słyszę.

To, że jestem najmłodsza w zespole, nie oznacza, że można się do mnie odzywać w taki sposób. Czekam na okazję, aby mu to powiedzieć. Ciekawe czy mi za to po premii nie poleci :O

Gość gośćććććććććććć
Aha, to chyba nie jest tak źle, gratuluję Ci, ja jestem bezrobotna i nawet nie wiem co bym chciała robić w życiu.