Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin  mąż

Żona uparła się by karmić sztucznie Ma rację

Polecane posty

Gość gość
Ma rację. Jak zrujnuje sobie piersi naturalnym karmieniem ciekawe czy jej zafundujesz nowe :D

Gość gość
Pokarm ma w piersiach, ale wymaga to przystawiania dziecka aby na nowo pobudzić piersi do produkcji. Ssanie pobudza piersi do produkcji. Nie wiadomo czy dziecko zechce ssać pierś skoro już poznało butelkę, z której łatwiej i szybciej leci.

Gość gość
taa , jasne, zależy od dziecka, moje dziecko było bardzo wrażliwe na to co jem.

Gość gość
to jest jej sprawa, czy chce karmic czy nie. nie mozna nikogo do niczego zmusic, a dziecko i tak bedzie zdrowe, w koncu po cos te mieszanki sa. jakby mnie maz zmuszal to by w leb dostal i tyle by mnie widzial. kobieta to nie mleczarnia, ma prawo sama podjac decyzje i tyle.

Gość gość
można jeść wszystko ale jeżeli dziecko nie ma problemów trawiennych!

Gość gość
Taa ścisłą dietę. Ten nutramigen też na ścisłą dietę niech przejdzie bo dziecko jak sie darlo tak się drze. Po o prostu dzieci maja kolki i tyle. Bo mają niedojrzaly układ pokarmowy. Jeśli ma mleko to jest wartościowe jak najbardziej ale po dwóch tygodniach już mmoże nie mieć

Gość gość
Luuuuuudzie, jak ona nie chce karmic, to nie, jej sprawa Nie dosc, ze zona ma w domu placzace dziecko, to jeszcze upierdliwego meza. Skoro nutramigen nie sluzy, to trzeba szukac dalej, ja sprobowalabym z pepti.

Gość gość
Ale idiotki tu się wypowiadają. Jakie zrujnuje piersi? Karmiłam 2 lata i moje piersi wyglądają tak samo jak kiedy byłam w ciąży! To ciąża zmienia piersi a nie karmienie piersią!

Gość gość
Kolki są normalne, do dzisiaj nikt nie wie co jest ich przyczyną. Po prostu układ pokarmowy musi dojrzeć a na to potrzeba czasu i w tym pomaga karmienie piersią. Żaden sztuczny pokarm nie może się równać z mlekiem matki, a skoro matka woli podac sztuczną mieszankę to znaczy, że powinna się zastanowić nad sobą czy urodzenie dziecka było dobrym pomysłem!

Gość Marcin  mąż
żona nie chce wrócic do karmienia piersią bo po Nutramigenie i po odstawieniu od piersi ...nasz córcia nie płakała przez 3 dni ... i myślała że to dzięki tej mieszance bóle przeszły a tu ZONK mała po 3 dniach płacze znowu ( na 100% są to kolki) i powiedziała żona że nie będzie ryzykowac i zostaje przy MM nie mam już sił jej tłumaczyć czegokolwiek i niestety muszę sie przyglądać jak matka faszeruje małą tym sztucznym Nutramigenem ... Na każdą argumentację moją żona reaguje płaczem i stwierdzeniami że nie pomagam jej ,nie wpieram tylko utrudniam ... JUŻ NAPRAWDĘ NIE WIEM JAK MAM JEJ PRZEMÓWIĆ DO ROZUMU ? :(

Gość gość
O! :D Uwielbiam kafeterie :D Nie chcesz karmic piersia? Nie miej dzieci :D

Gość gość
prowokacja nawiedzonej mamuski karmiacej cycem.jestem tego pewna.zaden normalny meski facet z jajami nie wchodzi na takie forum nie jest az tak rozgadany.gadka typowa dla baby do tego nawiedzonej. a wy tu puszecie co niektore o frustracji matek karmiacych butelka....

Gość Marcin  mąż
a czy żona może wrócić do karmienia "cycem" po 2 tygodniach nie karmienia piersią ?

Gość gość
Zadaj jej to pytanie czy może :D Aczkolwiek odpowiedź przecież już znasz, że ona tego nie chce. Skoro nie chce, to nie może, a jeśli pytasz czy jest to fizycznie możliwe, to oczywiście, że tak

Gość Marcin  mąż
żadna prowokacja Pisze tutaj ,bo nie wiem gdzie szukać rady ? zona tu czesto w czasie ciązy zagladała wiec próbuje juz wszystkiego x Jeszcze lepszy motyw Mała jak je nutramigen z butelki to łyka mnóstwo powietrza i wzdęcia sa wieksze ...

Gość Marcin  mąż
Jeśli ma mleko to jest wartościowe jak najbardziej ale po dwóch tygodniach już mmoże nie mieć" x Czy to pewne na 100% ? A jakby spróbowała odciągać ? No bo jesli po 2 tyg nie ma pokarmu to moja gadka do niej jest bez sensu i tylko rujnuje nasz związek

Gość gość
piersi rosna ( rozvciagaja sie:)) w czasie ciazy - jak juz. Potem karmisxz czy nie karmisz - na jedno wychodzi.A jak beda wygladac potem to wylacznie sprawa genetyki. Po dwojce dzieci mam lepsze niz niektore kolezanki, ktore nie rodzily. Mam tak po mamie i babci - zawsze mialy fajne piersi. ladne piersi powinny wytrzymac "probe olowka" - jak wsadzisz pod nie olowek, powinien wypaść. Sa dziewczyny ktore proby nie wyrtrzymuja i w liceum.

Gość gość
ja bym zrobił tak poszedł do żony i przeprosiłbym za tarmoszenie moim ozorem jej piersi wytłumaczyłbym iż nie wiedziałem, że to dla niej taki dyskomfort i obiecałbym, że więcej tego robić nie będę:)

Gość Marcin  mąż
nie kumam ostatniej wypowiedzi? zonę wspierałem,wspieram i będę wspierał tylko nie moge sie pogodzić z faktem że tak szybko zrezygnowała z karmienia piersią dla dobra dziecka

Gość gość
Żona zrezygnowała z karmienia piersią tylko i wyłącznie dla siebie, a nie dla dziecka. Nie wierz jej. Gdyby to zrobiła dla dziecka, to by teraz widząc brak poprawy wróciła do karmienia piersią.

Gość gość
Marcin to ror?

Gość gość
czego nie kumasz ? to sytuacja bardzo klarowna żona woli ładne cycki niż zdrowe dziecko Tobie niebawem zacznie wciskać kit, że ja to brzydzi itp

Gość Marcin  mąż
Żona zrezygnowała z karmienia piersią tylko i wyłącznie dla siebie, a nie dla dziecka. Nie wierz jej. Gdyby to zrobiła dla dziecka, to by teraz widząc brak poprawy wróciła do karmienia piersią." x nie .to nie tak Dla żony najwazniejsze jest dobro dziecka Ale ślepo zawierzyła 1 lekarzowi i nie da sobie nic więcej przemówić .. Nie karmi juz 2 tygodnie

Marcinie, tak zona moze wrocic jeszcze do karmienia naturalnego. Hormony dzialaja jeszcze na jej korzysc, musi tylko (albo AZ) chciec. Wspolczuje ze trafiliscie na pseudo specjaliste. Zona pewnie bardzo przezywa cala sytuacje (no tekst ze dziecko reaguje tak na mleko matki = obwinianie matki za cala sytuacje, co za bzdura zreszta). Mleko matki jest najlepsze i zadna mieszanka go nie zastapi. Szkoda, ze zona mimo tego ze miala mleko zrezygnowala z karmienia. Sprobuj z nia porozmawiac na spokojnie, czy ktos moze przyjsc i na 2 godziny zajac sie dzieckiem abys mogl zabrac zone na obiad, Poza dom zeby spokojnie porozmawiac?zacznij rozmowe od krotkiego wstepu w stylu 'wysluchaj mnie prosze do konca po raz ostatni'. Argumenty za karmieniem juz znasz. Tewraz wymysl sposob na to aby to jeszcze bardziej uatrakcyjnic dla zony. nie wiem, obietnice ze nic poza karmieniem i opieka nad dzieckiem nie bedzie musiala robic, w sensie ze ma cale Twoje wsparcie jesli chodzi o dom i gotowanie? wynajmij Pania do sprzatania, po przyjsciu z pracy codziennie praktykujcie zasade 'godziny dla mamy' kiedy zona idzie do wanny i odpoczywa, spi. W nocy wstawaj z zona, powiedz zeona bedzie karmic a ty dotrzymywac jej towarzystwa. Nie wiem co jeszcze, naprawde szkoda tak jak mowie miala pokarm, dziecko umialo ssac, szkoda tak to odrzucac:-(

Gość gość
zaproponuj innego lekarza

Gość Marcin  mąż
kasza23 DZIĘKI :) Spróbuję jutro ostatni raz !!! Jesli sie nie powiedzie odpuszczam ,bo juz nie mam sił i argumentów Szkoda że matki tak szybko ( pod wpływem "czegoś") rezygnują z karmie ia piersią x Ps.Myślałem że otrzymam tu rady w stylu że MM jest OK ale widze że moje racje sa racjami pozytywanymi i spróbuję jutro namówic żonę do powrotu karmienia piersią ... a jeśli sie nie uda ,to przynajmniej nie będę miał sobie niczego do zarzucenia ...

Gość gość
Może ty zacznij dawać z cyca - podobno można u mężczyzny pobudzić laktację :D

Gość gość
No to ja się wyłamie i powiem, że MM jest OK - to jest decyzja żony, co woli, może chce zadbrać o cycki, może ją to brzydzi, może ją to męćzy - to jest jej decyzja, bo może nie ma ochoty czuć się jak bar mleczny. Uszanuj to. Gdyby mój mąż namawiałby mnie usilnie do karmienia w sposób, kktórego nie akceptuję, dostałby z liścia.

Gość gość
Na zdjęciu widoczny jest Colombo 38- letni mężczyzna, który pochodzi z Sir Lanki. Po narodzinach drugiej córeczki jego partnerka zmarła. Natomiast dziewczynka domagała się piersi. Instynktownie zaproponował swoją, a to spowodowało, że rozwinęła się u niego laktacja. Fotografia została zrobiona 3 miesiące po śmierci jego żony i doktor powiedział, że mężczyzna ma zdolność karmienia piersią swoich córek w wieku niemowlęcym.

Gość gość
Natura juz nie raz udowodniła ze potrafi tworzyć cudowne rzeczy..wiec uważam ze jesli facet chciałby byc zaangażowany w karmienie i miałby takie możliwości to właściwie dlaczego ktos miałby sie temu sprzeciwiac? to tak samo decyzja o karmieniu piersią należy do kobiety tak samo powinna należeć do mężczyzny. Przeciez są tacy co przeżywają ciążę partnerki w taki sposob ze na sobie odczuwają symptomy i niedogodności tego pięknego stanu.. ciało i umysł ludzki potrafi osiągnąć wiele niesamowitych zjawisk i zdolności. Niezależnie od płci..