Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka eko tematu

Osoby zwracające uwagę na składy produktów i szukające ekologicznych alternatyw.

Polecane posty

Gość autorka eko tematu
Migotka no to wygląda na to że jesteśmy sąsiadkami. :) Przejedź się do tego nowego Rossmanna jak będziesz w okolicy, bo naprawdę warto. Nie wiem czy ten eko dział jest tak super wyposażony bo to dopiero początki biznesu i po prostu towar jeszcze nie wyprzedany, czy to tak już na stałe tak przemyślane. Mam nadzieję, że to drugie. ;)

Gość autorka eko tematu
Ja miałam kiedyś maliny i poziomki na podwórku, ale mi potem chwastem zarosły, bo nie było komu koło nich chodzić. Może w tym roku się za coś weźmiemy. Mamy też winogrono, ale takie małe ciemne i kwaśne. Dobre na wino, ale niezbyt atrakcyjne do jedzenia.

Gość autorka eko tematu
W necie poszukaj na coś z bulgurem. Na pewno najwięcej przepisów jest jak zwykle na anglojęzycznych stronach.

Gość autorka eko tematu
O mrożeniu wody też nie słyszałam. Muszę poczytać. Pewnie chodzi o jej natlenianie?

musicie pocztać, to jest cos takiego że woda "ma pamięć" i przy zamrożeniu jakoś tam wraca do tej najczystszej postaci i że te cząsteczki dipolowe jakos tam się układają

Gość autorka eko tematu
Robiłam bulgur tylko raz, ale bez przepisu. To była jednogarnkówka z woka. Wrzuciłam co miałam (wyczyściłam lodówkę). Przyprawiłam czym popadło. Wyszło danie fusion, ale to było tak dawno, że nie jestem ci nawet w stanie teraz powtórzyć co tam dokładnie było.

Gość autorka eko tematu
Dzięki lady poczytam. Słyszałam, że niektórzy piją wodę z dodatkiem wody utlenionej. Słyszałam też o jonizowanej wodzie Redox nasyconej wodorem, która jest antyoksydacyjna.

można sobie taką specjalną podkłądkę magnetyczną kupić do wody, ona tez przywraca wodzie naturalna strukture

Gość autorka eko tematu
Obejrzałam teraz te kosmetyki Vinsvin i niestety mają w składach wszytko to czego się wystrzegam. Mnóstwo szkodliwych substancji. Nie wiem czy wszystkie, ale te które do tej pory widziałam to tak.

autorka, ano sąsiadki ;), tylko u was jeździ linia SKM S1, u nas S2 ;). jak pisałam u nas też jest wielka ścina produktów eko, też byłam zaskoczona ;)

Gość autorka eko tematu
Kolejna marka. Rzucę okiem. Na brak naturalnych kosmetyków nie narzekam. Szkoda tylko, że tak mało jest sprawdzonych i zrecenzowanych.

ciekawe rzeczy o wodzie piszecie ;) ja ostatnio testuje rosyjskie kremy do twarzy, mam też balsam i masło do ciała...ale z kremów jakoś tak średnio jestem zadowolona.

Gość autorka eko tematu
A no to super! Czyli u was też otwarto takiego samego dużego Ross. jak u nas? U nas był wcześniej jeden bardziej w "centrum" (i jest nadal), ale mały, a ten nowy to jest wypas. :)

ano wypas, duży, wygodnie się nawet ze spacerówką chodzi...a co powiecie o marce tołpa? choć ja za wieloma kosmetykami z rossmanna to też nie przepadam, kupuje też ich papier toaletowy eko.

u nas to pierwszy na wsi :D, ale kurczę chociaż jest wybór podpasek/tamponów, a wcześniej to nie było :D

Gość autorka eko tematu
U nas drugi na wsi. ;) Pod prysznic używam mydła w kostce. Odstawiłam na razie żele pod prysznic, bo miały dużo syfu, a eko są strasznie drogie i mają małe opakowania, ale nadal szukam czegoś. Aktualnie mam mydło Kropla Zdrowia. Jak je wykończę biorę się za Białego Jelenia z otrębami. Wcześniej miałam Mydło z Połczyńską Borowiną. Nie mają idealnych składów, ale jest nieźle. Jeśli chodzi o płynne to przymierzam się do rossmannowej Alterry i trochę droższego Bentleya. Miałam kiedyś płyn pod prysznic Alterry ale miał strasznie małą butelkę, rzadką konsystencję i strasznie intensywny zapach, ale dam im pewnie jeszcze szansę.

jakoś mi umknęła ta kropla zdrowia, chyba nigdzie nie widziałam...no właśnie ja chce na coś wymienić mydło w płynie biały jeleń, ale nie mam pojęcia na co...mam mała buteleczkę bentleya dla małego na wyjazdy.

Gość autorka eko tematu
A no i miałam 2 razy Kneippa, ale to było zagranicą, a w PL ich nie ma w normalnej sprzedaży. Ale ogólnie wrażenia takie jak z Alterrą. A Alterra jest produkowana przez niem. prod. Dalli-Werken. Ten sam producent robi linię Alverde dla niem. sieci drogerii DM.

ja miałam ze 2 razy jakieś eko pod prysznic, ale nawet już nie pamiętam co...ostatnio biały jeleń pod prysznic...

Gość autorka eko tematu
Biały Jeleń mydeł w płynie to nie ma zbyt ekologicznych moim zdaniem.

wiem...ale i tak nieco to lepsze niż wiele innych jakieś tam luksie, itp...

a mydła marsylskie? jeszcze co do drogerii, to u nas była wcześniej drogeria Aster ona wchodzi w tą sieć Natura, ale zamknęli ;)

Gość autorka eko tematu
Scandia Cosmetics ma bardzo podobne mydła w kostce do tych Kropli Zdrowia. To moje borowinowe było właśnie Skadnii.

aha, uwielbiam mydełka w kostkach, mam przeróżne, kupione dawno, ale jeszcze nie rozpakowane ;)

Gość autorka eko tematu
Marsylskie są super. Jeszcze nie próbowałam ale mam zamiar. No i Aleppo i mydło czarne też jest na mojej liście do wypróbowania. Słyszałam jednak, że czasami wysuszają skórę.

Gość autorka eko tematu
U nas były wcześniej prywatne drogerie, ale z czasem poupadały. Rossmoann je chyba wykończył. Teraz budują nam jeszcze Hebe przy Biedronce, więc te małe prywatne biznesy pewnie wymiękną. Trochę mi ich szkoda prawdę mówiąc...

U nas też jedna mała upadła, są jeszcze dwie małe, ale ta najbliżej mnie, to praktycznie ciągnie tylko na kosmetykach do makijażu, poza tym nie na wyboru...no ale tez mi szkoda.

W Hebe ze 2 razy byłam w Warszawie, nawet ok, ale się bardzo nie wgłębiałam, co tam mają...

Gość autorka eko tematu
Scandii*