Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka eko tematu

Osoby zwracające uwagę na składy produktów i szukające ekologicznych alternatyw.

Polecane posty

Gość autorka eko tematu
Ano ten nowy Ross. u nas też jest obszerny i też z wózkiem można bez problemu śmigać. Nawet z podwójnym jeśli ktoś ma ochotę. Eko papkier z Alouette raz miałam, ale powiem ci że sztywny był. Nie wiem jaki jest on teraz. Z Tołpy mam w tej chwili krem na wykończeniu i nie jest on taki eko, choć producent tę markę na taką kreuje... Wspominałam o tym na początku tego tematu. Pewnie jest dużo lepiej niż w przypadku kosmetyków wielu innych drogeryjnych marek, ale idealnie tez nie jest. Mam dokładnie relaksujący nawilżający, ale powiem ci, że jest strasznie tłusty i nie za bardzo nadaje się na dzień ani pod makijaż. Używam głównie na noc, a na dzień to tylko jako krem po domu jak nie muszę nigdzie wychodzić.

tak ten papier jest sztywny, czuć różnice w porównaniu do jakiegoś np. velvetu;), ale już się przyzwyczailiśmy... ja tołpe lubię, no tak nie do końca eko, mam żel do twarzy, wcześniej miałam balsam, no i tonik też mam.

Gość autorka eko tematu
Bardzo dobre składy mają polskie kosmet. Pat&Rub. Jeszcze nigdy nic od nich nie miałam, ale chciałabym spróbować kilka produktów.

o pat&rub też słyszałam dużo dobrych opinii, ale są koszmarnie drogie i trochę snobistyczne ;)

Gość autorka eko tematu
No droższe od Tołpy na przykład, ale płacisz za to co dostajesz tak naprawdę. Nawet nie ukrywają składów INCI na str. internetowej. Wszystko mają ładnie powypisywane.

Gość autorka eko tematu
Chociaż Tołpa też jakoś bardzo tania nie jest w porównaniu z takimi dajmy na to przeciętnymi drogeryjnymi tzw. popularnymi markami.

fakt, a tołpa też nie taka tania ;)...szukam też dobrego kremu pod oczy...

wiesz tołpa to polska firma, też staram się popierać, jak coś mi pasuje ;). pat&rub często można jakieś obniżki na necie znaleźć, bo są drogie i wiadomo super się nie sprzedają...

Gość autorka eko tematu
Kuszą mnie też jeszcze drogerie Phenome! Drogie te ich produkty (ceny zbliżone do P&R) ale super składy.

Gość autorka eko tematu
P&T też jest polska. :) I Phenome też polska.

Gość autorka eko tematu
Phenome ma swoje drogerie (butiki) w galeriach handlowych. W Galerii Mokotów chyba widziałam i nie wiem czy jeszcze gdzieś.

Gość autorka eko tematu
U nich na str. też są podane składy, co bardzo lubię :) bo nie trzeba szperać w necie. Akurat nie mają się czego wstydzić, więc i niczego nie ukrywają.

tak P&T jest polskie...ale tej Phenome, to zupełnie nie kojarzę, oj Galeria Mokotów, to zupełnie nie moje rejony ;)

Gość autorka eko tematu
P&R raczej (pokręciłam literki). Gal. Mokotów nie jest tak strasznie daleko. Jadąc z centrum masz taki sam kawałek co do Arkadii. Teraz ją jeszcze rozbudowali w wakacje, także możesz się wybrać, tym bardziej że po drodze postawili kolejną (na Pl. Unii Lubelskiej tam gdzie był kiedyś Supersam i Świat Dziecka jest teraz nowa galeria, ale mała i ma tylko kilka sieciówek).

Gość autorka eko tematu
P&R raczej (pokręciłam literki). Gal. Mokotów nie jest tak strasznie daleko. Jadąc z centrum masz taki sam kawałek co do Arkadii. Teraz ją jeszcze rozbudowali w wakacje, także możesz się wybrać, tym bardziej że po drodze postawili kolejną (na Pl. Unii Lubelskiej tam gdzie był kiedyś Supersam i Świat Dziecka jest teraz nowa galeria, ale mała i ma tylko kilka sieciówek).

ano coś słyszałam o tej małej galerii. kosmetyki to przeważnie przez net kupuję, no teraz jest rossmann :D

Gość autorka eko tematu

a co powiesz o dr eris? ;). ja to nawet nie wnikałam w składy, bo nie kupuję...

Gość autorka eko tematu
Coś mi się dzieje z netem albo z forum, bo mi się posty nie chcą wysyłać, a jak się już uda to się okazuje, że się jednak wysłały i jest ich kilka. Dziwne. Sorry za dublowanie. Nie było celowe.

Gość autorka eko tematu
Aktualnie niczego nie mam z Eris, ale Eris nie jest zbyt naturalne i nie spodziewam się po nich dobrych składów. Oglądałam niedawno kosmet. Pharmaceris B Baby dla dzieci i nie podobały mi się składy, więc tym bardziej nie spodziewam się niczego szałowego po tych dla dorosłych,

Gość autorka eko tematu
A wiesz, że budynek Smyka będzie rozbudowywany w stronę Brackiej, tak gdzie był dotychczas taki klin z parkingiem? Ciekawe tylko czy nadal będzie tam Smyk, czy jakaś kolejna regularna galeria albo biurowiec.

Gość autorka eko tematu
tam*

no tak Pharmaceris jest niezbyt... a tego nie wiedziała, też się zastanawiałam ostatnio jak jechałam, czy znów będzie smyk :), jednak szczególnie zabawek, to był duży wybór, może nie najtaniej, ale jak coś na prezent potrzeba to jak znalazł...:)

Gość autorka eko tematu
Zrobili na razie malutki na Chmielnej po tej str. od tyłu Domów Centrum. A największy Smyk Megastore jest w tej chwili na Targówku w Parku Handlowym koło Ikei. Tam jest w ogóle zagłębie największych dzieciowych sklepów. Obok w CH Targówek tak samo.

Gość autorka eko tematu
No ale prawda, ten na Jerozolimskich był przynajmniej pod nosem.

Gość autorka eko tematu
Ale teraz i koło was w Guraszce będzie niedługo jakieś CH, to będziecie mieli pod nosem. :) I my przy okazji też, bo będzie bliżej niż do Piaseczna czy na Grochów.