Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam najgorszych tesciow na swiecie

Polecane posty

Gość gość
no tak, masz rację, bo jeszcze byś sie przedźwignęła tymi 3 bochenkami chleba, a przeciez i tak jesteś schorowana

Gość gość
A Tobie będzie miło, że dziecko się urodzi chore bo nawet nie pomyślałaś, żeby mieć co do gara włożyć jak nogi rozkładałaś? Żałosna panna z Ciebie. Tylko "daj, daj, daj" i niby ktoś będzie winny a nie Ty? To Twoja i męża bezmyślność, nie teściów. ŻAŁOSNE.

Gość gość
no zebys wiedziala ze bym sie przedzwignela mam zalecenie od lekarza zeby lezec to mam po bidronkach jeszcze latac??? zreszta maz by nawet mi nie pozwolil isc samej w takim stanie w jakim jestem.....

Gość gość
Jeśli urodzi się chory lub niepełnosprawny to znaczy, że odziedziczył geny po mamusi Powinnaś być wdzięczna za to co dostałaś a nie terroryzować ich swoją ciążą. Po ostatnim poście stwierdziłam, że teściowie chyba mają was dość i trudno im się dziwić

Gość gość
nie mi nie bedzie milo ale ja mam czyste sumienie bo kiedy ja bylam w lepszej sytuacji finansowej to nikomu pomocy nie odmowilam szczegolnie rodzinie a teraz kiedy ja jestem w gorszej to wlasni tesciowie sie od nas odwrocili i to oni maja to na sumieniu a nie my.........

Gość gość
ja ich nie terroryzuje ja nawet nie chodze do nich tylko maz tam chodzi i dzieci bo wiem ze mnie nie lubia i tyle.... dlatego nie chce pogarszac sytuacji...... zreszta ja sie nie licze najwazniejsze sa dzieci zeby byly nakarmione

Gość gość
to musi!!! być prowokacja, bo takie kretynki po świecie nie chodzą

Gość gość
"jak potem wnuk jej sie urodzi chory lub niepelnosprawny" - no to pożałuje i będzie miała za swoje, że nie pomyślała o tobie - kobiecie ciężarnej i nie wzięła cię na swój garnuszek. :O No jak ona mogła, wredna baba! :O

Gość gość
Czyste sumienie? TO TY JESTEŚ WINNA SWOJEJ SYTUACJI. Ty i Twój pożal się boże mężuś. Nieudacznicy, którzy płodzą dzieci mimo, że nie mają co jeść.

Gość gość
Nie wierzę w to, co czytam...wy jesteście nienormalni, jestem przerażona, ze tacy ludzie są

Gość gość
no ja też jestem przerażona, że są takie bezmózgi na tym świecie i jeszcze się mnożą...

Gość gość
KONIEC TEMATU :P

Gość gość
chyba o sobie mowiecie

Gość gość
Jak dla mnie autorka jest podczlowiekiem. Powinny byc jakieś testy sprawdzajace kto sie nadaje na rodzica a nie ze byle kto może miec dzieci od metra a potem wyrasta patologia ktora postawe 'daj, bo mi się nalezy' odziedziczy po podludziach.

Gość gość
wlasnie dostalam te 20zl od mamy...... ale mi wstyd bylo przed ta kobieta...

Gość gość
dzieci mają przyjśc do teściów mieszkających 50 km dalej, to co one na piechotę pójdą??

Gość gość
I dobrze, powinno Ci być wstyd. Może się zastanowisz nad sobą.

Gość gość
nie km a metrów, juz o tym było. na początku watku byłam z autorka, ale dalej sie zaglębiając w wątek uznałam, że niestety jest nienormalna. Bo ona cjchciała zawsz 3 dziecko . Nieoddane długi w sklepie i urodziny, znajomych. pewnie nieraz pozyczali od teściów na wiecznie nieoddanie. A najgorzej ten tekst na koncu odwołujacy sie do sumienia teściów, jeśli sie dziecko urodzi nienormalne 😡

Gość gość
Słuchajcie czy jeśli wyślę dzieci po sąsiadach, tu cukier tam mąka, tam parę zimniaków, myślicie że dadzą? Dzieciom nie powinni odmówić nie? A może ja powinnam? Przecież kobiecie w moim stanie nikt nie ma prawa odmówić. Co myślicie?

Gość gość
Słuchajcie czy jeśli wyślę dzieci po sąsiadach, tu cukier tam mąka, tam parę zimniaków, myślicie że dadzą? Dzieciom nie powinni odmówić nie? A może ja powinnam? Przecież kobiecie w moim stanie nikt nie ma prawa odmówić. Co myślicie? **** Co K***A?! Dziećmi będziesz grać? I tymi już chodzącymi i tym nienarodzonym? Już lepiej sama idź żebrać, a nie dzieciom traumę chcesz fundować ;/ Co z Ciebie za matka?! Zresztą jakbyś była mądrzejsza to za te 20zł jakoś byś przebiedowała z rodziną. Dałoby się uwierz. Dania z ziemniaków podpowiem.

Gość gość
a jak mam twoim zdaniem moje dzieciątka wykarmić? to chyba lepsze do sasiadów niż głod.... a może jeszcze bezczelnie napiszesz że mam iść do pracy w mym stanie.....

Gość gość
A, ok :) Ktoś lekko się podszywa, ale w sumie fakt... autorka ma takie podejście :D

naprawdę nie wierzę w prawdziwość tego tematu bo chyba nie ma na świecie osób tak nieodpowiedzialnych. tonąc w długach, mając mały dochód strzelają sobie trzecie dziecko bo tak się chciało? a może raczej wpadają z trzecim dzieckiem? ja też mam dużo marzeń, np. taka torebka od Prady, ale kalkuluje i wiem, że mnie nie stać choć to jednorazowy wydatek, na który mogłabym uskładać a nie wydatek ciągły jak dziecko. a ciąża zagrożona z zaleceniem leżenia nie jest przeciwskazaniem do pracy chałupniczej. można robić pisanki, wyszywanki, haftowanki, składać jakieś badziewia do gazet, robić rękodzieło, udzielać korepetycji, poprawiać lub przepisywać dokumenty, robić tłumaczenia, paznokcie, rysunki, grafiki, strony internetowe. można też poszukać pracy na warunkach "biuro w domu". tylko trzeba wykazać trochę chęci i mieć jakiś talent inny od tego, do wyciągania ręki po rodzinie. a przede wszystkim trzeba pomyśleć jaką się ma sytuację finansowa a potem realizować swoje marzenia. bo dziecko zaraz się urodzi i trzeba będzie kupować pieluszki, zasypki itd. a to z nieba nie spadnie a becikowego też nie wystarczy.

Gość gość
dzieciom rano zrobilam kanapki z serem zoltym wiec nie poszly glodne do szkoly mezowi tez ale chlop sie nie naje dwoma kromkami chleba bedzie pewnie glodny jak wroci z pracy...... mam jeszcze reszte ziemniakow moze jakies 2kg to dzisiaj beda ziemniaki gotowane z sola i margaryna..... a wieczorem do biedronki maz pojdzie.... tylko nie wiem co kupic za te 20zl zeby na jak najdluzej starczylo

Gość gość
Znieba nie spadnie, ale moze znowu dobrzy sasiedzi poratuja ;)

Gość gość
Nie przejmuj się. My głodem nie przymieramy a mój mąż poszedł do pracy bez śniadania :D I jeszcze portfela zapomniał... Kup ziemniaki, jaja, twaróg, mąkę, chleby i masło. Do tego może marchew - całkiem dobrą zupkę z marchwi można zrobić.

Gość gość
make akurat mam jeszcze zapasu dwa kilo wiec nie bede raczej kupowac

Zrob nalesnikow z twarogiem na slodko. Ja ostatnio robilam to jak zjadlam o 12 w poludnie to mialam brzuch pelny az do 20 wieczorem :O Najedzona bylam jak bak. Wydaje mi sie , ze to prowokacja. Styl pisania taki jak tej dziewczyny ktora miala pretensje do chrzestnej matki swojego syna , ze dala tylko 250zl do koperty na chrzcie :D

Gość gość
masz maka masz ziemniaki to narob pierogow ruskich, koszt maly, a sycace

Gość gość
no jutro wlasnie chyba beda pierogi bo sasiadka mi mowila ze jest tani twarog w sklepie jednym u nas bo przed terminem wiec wysle meza wieczorem do sklepu po niego........