Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

El Camillo

MLM to dziadostwo. Jeśli masz wystarczająco dużo rozumu, to nie zajmuj się tym!

Polecane posty

Prawdziwe miernoty naciągają ludzi na kasę. Ciebie z niczego nie można okraść, bo ty niczego nie masz tępy żebraku. Dla takich jak ty namawianie ludzi na próbowanie w mlm-owskich piramidach to jedyna szansa, żeby coś zarobić. Nic dziwnego, że tak się tu produkujesz. - - - @ @ @ Jeśli ludzie czegoś naprawdę żałują, to tego czego nie zrobili w życiu. Na błędach się uczymy, na rezygnacjach przegrywamy @ @ @ Ludzie też żałują rzeczy, które uczynili. Twoi rodzice pewnie żałują, że wydali na świat takiego nieroba i naciągacza. - - - @ @ @ Lepiej teraz spróbować niż za 5 lat powiedzieć: Gdybym ja wtedy zaczął to byłaby kasa na lekarza @ @ @ Już to widzę, jak w tym mlm-owskim żebraniu będziesz miał na lekarza :D I może jeszcze emeryturę dostaniesz jak pracujesz na czarno :) hahahaha - - - @ @ @ Ilość ludzi z brakami w uzębieniu mówi za siebie. Brak pieniędzy @ @ @ Trzeba było myć ząbki to byś miał zdrowe. Teraz pozostaje ci jedynie obwinianie cały świat o własne nieszczęście ;)

@Mrcin Ramza: @ @ @ 1) Dla wyjaśnienia: jestem Mrcin, a nie Marcin, wszyscy którzy mnie znają o tym wiedzą. @ @ @ Super :) Co za po je bane imię. Chyba dla prawdziwego kretyna ;) Starzy tak cię ochrzcili czy to jakieś sekciarskie pseudo? Pewnie wasz guru je nadał :P - - - @ @ @ 2) Jeśli masz możliwość robienia czegoś na próbę to próbuj, bo może okazać się, ze ci się to spodoba. Może okazać się ze masz wybitny talent w tym kierunku i zarobiłbyś dla siebie i swojej rodziny solidne pieniądze. @ @ @ To jest właśnie myślenie typowego mlm-owskiego mózgojeba. Na wszystkim chcecie zarabiać. A nie pomyślałeś, że może ktoś robić coś dla przyjemności? Jeśli ktoś maluje na szkle to oznacza, że musi każdemu wciskać te swoje obrazki niczym mlm-owski akwizytor swoje kosmetyki, żeby zarobić parę groszy? " to próbuj, bo może okazać się, ze ci się to spodoba." A jeśli ktoś zaproponuję ci, żebyś dawał duupy to też spróbujesz, bo może okazać się, że "masz w tym talent"? Naprawdę chciałbyś zarabiać w ten sposób? Pomyśl zanim czasem coś pierdolniesz. - - - @ @ @ 3) Przez brak podjęcia ryzyka próby, ludzie tracą najlepsze okazje w życiu i marnują swój talent. @ @ @ A jaki ty masz talent? Do naciągania ludzi na jakieś szajsy? Rozumiem, że nie zmarnowałeś go ;) - - - @ @ @ 4) Jeśli komuś odradzasz próbowanie zarabiania, to masz obowiązek zagwarantować zapłacenie jego rachunków, gdy zabraknie mu pieniędzy. @ @@ Jeszcze czego, mlm-owskie żebraki tylko wyciągałyby łapy po kasę :) Ja mam lepszy pomysł. Jeśli ktoś zaryzykuje i straci na tym pieniądze, to ty jesteś zobowiązany żeby oddać mu to co stracił wraz z odsetkami. To chyba uczciwy układ, nie? :)

Sprawdzam każdą ofertę, bo może to być okazja życia ( Henry Ford ). Sprawdzam ofertę, a nie co na jej temat ma do powiedzenia Pani Krysia z portierni w dającym mi pracę banku. Równie dobrym autorytetem Pani Krysia jest w temacie konstrukcji silników turboodrzutowych.

Argumentacja godna przedszkolaka :) Próbuj sobie próbuj pajacu. Możesz tak próbować przez całe życie, a obudzisz się w przytułku dla bezdomnych, bez prawa do zasiłku, emerytury, renty czy innych świadczeń i będziesz musiał żyć za równowartość jednego dolara dziennie :) Poza tym gdzie ty masz portiernię w banku? I co ma piernik do wiatraka? Albo jesteś naćpany albo sam nie wiesz co piszesz i już dawno zatraciłeś się w tym nieróbstwie :)

Życzenia ! Na Boże Narodzenie życzę wszystkim: Spokojnego w zdrowiu i dobrej kondycji czasu, rodzinnej ciepłej atmosfery, spotkania inspirujących ludzi którzy dodają odwagi i siły do działania z pożytkiem dla rodziny i każdego z nas. Życzę by tych parę dni wolnych było czasem na przemyślenie co może każdy z nas zrobić by żyło się naszym rodzinom lepiej. Życzę by był to czas na zbudowanie odwagi i determinacji na przekroczenie granic reklamowanej powszechnie przeciętności i przeciętniactwu.

Gość Tadeusz01
Na Nowy Rok życzę dużo zdrowia i lepszego życia. Życzę odwagi i wiary we własne siły. Życzę przyjaciół i znajomych, którzy wspierają w działaniu i dodają odwagi. A tak na co dzień 2-3 tysięcy dodatkowo na koncie w każdym miesiącu, bo się przydadzą. Życzę bo to wszystko dla nas, byle się ruszyć z miejsca. Lepszego życia - tego życzę.

Gość kreaator
Może ja napisze swoje uwagi na temat MLM Jeśli widzę firmę która stosuje system MLM to nie kojarzę tego jako firmy z pracą tylko jako sektę Ludzie w firmie MLM żyją w swoim świecie, nie widzą świata obiektywnie obserwując glob tylko stworzyli sobie swój świat wirtualny i żyją w tym świecie myśląc że on wygląda tak jak go sobie wyobrazili. Można na to przytoczyć bardzo dużo argumentów , na szkoleniach stosuje się przemówienia bardzo górnolotne , pełne patosu typu Pomaganie, Zdrowie, Niebo, Rodzina, Dar, Wyjątkowy itd Chcą w ten sposób zjednoczyć ludzi sprawami niematerialnymi. Wiadomo że materialnie będą mieć z tego niewiele.Nie zaprzeczam, że ci na górze piramidy zarabiają dużo i może tak być , natomiast ci niżej i nowi będą zarabiać symboliczne kwoty.Gdyby tyle samo energii poświęcili na inną pracę np zamiatanie klatek schodowych w bloku przez cały miesiąc to zarobili by 2 lub 3 razy więcej niż w MLM. Dlatego pragną zjednoczyć ludzi w jedność powołując się na rzeczy niematerialne - tworzenie grupy, spotkania, impreza, motywowanie, wmawianie komuś że jest wspaniały i niepowtarzalny. Jednym słowem Sekta z wypranymi mózgami. Kiedyś przeglądałem magazyn dla mlm-owców i zobaczyłem tam tekst pewnego aktywnego działacza już w wysokim stopniem w randze mlm i jego fotki. Chwalił się samochodem za 60 tysięcy i że kupił sobie mieszkanie, że jest taki super i że wszyscy maja go podziwiać bo taki sukces ma. Zastanowiło mnie, dlaczego on uważa że chwalenie się samochodem za 60 tys ma mi imponować ? Ja takie auto mogę kupić za gotówkę w każdym momencie ale nie chcę tego. On ma to auto na przykład w leasingu.Wiecie dlaczego uważa że jest kimś wielkim ? Bo sam wychował się w biedzie, gdzie matka na obiad dzieliła skwarki pomiędzy rodzeństwem i nosił stare spodnie po dwóch starszych braciach. A teraz uważa że jak urósł i coś sobie kupił czy wypożyczył to osiągnął sukces i wszyscy go podziwiają bo inni tego nie mają a ON MA ! To co on ma to jest normalny bieg rzeczy i nowa technologia która zawsze co dekadę będzie lepsza. Jeśli powiem, że jak byłem mały w latach 80 siątych , nie miałem komputera, tableta, biegałem po drzewach i miałem obdarte kolana a teraz mam tablet, smartfona i swój dom to oznacza że osiągnąłem coś wyjątkowego ? Dla siebie tak, mam coś co osobiście mnie łechce i jara ale na pewno to nie jest coś niesamowitego dla otoczenia, ludzi z boku, tak naprawdę mają to w du/pie. Jeśli mój ojciec urodzony w roku 1948 mieszkał w domu bez łazienki a teraz ma dom z dwoma łazienkami to oznacza że osiągnął niesamowity sukces w życiu ? Dla normalnych obiektywnych ludzi, to jest normalne, świat się zmienia, kiedyś była komuna, wielu rzeczy nie było,była szarość, teraz jest wolność i demokracja i jak ktoś dużo pracuje, ma pasję , nie ma nałogów to normalne że zarabia , ma pieniądze i coś kupuje, nieruchomość, samochód, robi nowoczesną łazienkę czy super sedes świecący albo kuchnię z podświetlanym szkłem, samochód, ranczo na Mazurach. Kupienie pewnej rzeczy nie jest przypisane i wyznacznikiem MLM. Wielu tzw liderów mlm-owskich żyje jak przeciętny człowiek nie odbiegającym standardem od życia pani woźnej ze szkoły podstawowej.

Gość gość
ale czy lemingi emelemeowe to załapią ?. Wątpię :(

Gość wniosek z jednego posta
Pierwsze: Skoro twierdzisz że te samochody i mieszkania są za kredyt. To znaczy że w ocenie banków ludzie mlm mają bardzo dobrą zdolność kredytową, czyli dobrze i stabilnie z perspektywą na przyszłość zarabiają. Nie wiedziałem, że jest aż tak dobrze. Drugi plus: skoro ktoś żyj***ardzo przeciętnie za pieniądze z mlm, a nie dodaje ich do pensji, to znaczy dokładnie, że gdyby nie mlm byłby bezrobotny. Znowu plus dla mlm. Po trzecie: Posiadanie takiego czy innego auta mnie też nie rajcuje, samochód zawsze kupuję za gotówkę, bo kredytów nie akceptuję, ale wolę ludzi, którzy się autem chwalą - nawet starym Punciakiem, cieszą się i zachęcają innych do aktywności, oni są zdecydowanie bardziej wiarygodni. Zakompleksionych, którzy jedyny swój potencjał mogą wykazać w deprymowaniu innych i marginalizowaniu ich osiągnięć mają wspólną cechę, którą nie raz miałem okazję poznać w pracy: brak lojalności na każdym odcinku.

Gość gość
Na mnie też tak nalatywali, kiedy lata temu jako student przez jeden z MLM sprzedawałem abonamenty i telefony Era GSM. To były początki telefonii komórkowej w systemie GSM. Sporo zarobiłem. Byli tacy wyśmiewacze, którzy potrafili do moich znajomych dzwonić, że robię jakiś szwindel i uprzedzać żeby niczego ode mnie nie kupować. Teraz telefon komórkowy ma niemal każdy. Kto miał rację? Kto zarobił? MLMowcy nie oglądajcie się na nic, róbcie swoje. Badania rynku są ewidentnie na waszą korzyść. Kto czyta Forbesa, Parkiet, Puls Biznesu, a do tego ich obcojęzyczne odpowiedniki wie. Wasi liderzy dają sobie radę, dacie i i ci startujący. Jak nie bylibyście poważną siłą na rynku, nikt ani tyle uwagi, ani takiej takiej kasy by nie przeznaczał na walkę z wami. MLM by wymarł bez niczyjego zaangażowania. MLM jest, ma się w Polsce całkiem dobrze, a w Europie jeszcze lepiej. Jeśli masz wystarczająco dużo rozumu nie odpuść, to są realne pieniądze.

Gość gość
Ludzie zawsze bali się nowości . Zmian . W Polsce jest jeszcze mentalność że " jak Polak polaka nie wy... bie to nie będzie w niebie " Ponad to bardzo uważnie trzeba się przyglądać nowinkom na rynku . MLM to równie dobry pomysł na zarabianie pieniędzy jak i praca na etacie albo własna firma . Nie rozumiem tej całkowitej negacji tego systemu !! Nie rozumiem również tytułu . Dziadostwo ? Hmm . Ktoś pewnie się mocno przejechał na jakimś pseudo MLM e i dlatego teraz taka ostra krytyka . Pozdrawiam

Gość gość
Jestem przekonany, że to walka ito za sporą kasę. Negatywny pijar, tak to się nazywa. Stoją za tym sieci supermarketów i marketów, którzy tracą klientów nieodwracalnie z braku równorzędnej oferty. Na zachodzie 10 - 15 lat temu działo się to samo w tym zakresie co u nas. 1 aktywny członek networku, to strata 2000 zł na miesiąc, czyli 24 000 zł w roku. 10 takich ludzi to już 240 000 rocznej straty. Powód jest i łatwo wpaść na to kto stoi za jakimiś dziwnymi prześmiewcami bez osobowości. Dziwić się ze dadzą nawet diabłu kasę żeby ośmieszyć MLM, wyzwać od sekt ( to też można kupić ) itd.

Gość gość
MLM to sekta ! nikt mnie nie przekupuje, nikt nie jest wynajętym agentem tylko taka prawda nie różnią się niczym od swiadków jehowy czy innych sekt bazuje tam atmosfera, kochajmy się, wierzmy we wspolny cel bla bla bla

Gość gość
W takim razie sektą jest każda Partia polityczna i jej zwolennicy. A co do sekty to Jan Paweł II na audiencji mlm-owców przyjmował i dobrze o nich mówił. Swojej otuchy żadnej sekcie by nie dawał. Jego zdania w tym względzie nawet nie wypada Polakowi podważać.

Wojtyła przyjmował mlm-owców? A to ciekawe :) Może jeszcze napiszesz, że pierwszy człowiek na księżycu dorabiał sobie jako sprzedawca podróbek perfum z FM, bo NASA za mało mu płaciło :P Pewnie sprzedał zielonym ludzikom jakieś cudowne soczki z Duło Lajf, żeby byli przyjaźniej nastawieni :P Naprawdę durne mlm-ki zrobią wszystko, żeby tylko wepchnąć komuś ten swój szajs, którego nawet przekupka na bazarze by nie wzięła na handel :) Ale ośmieszajcie się bardziej, mamy niezłą bekę z was :)

Gość gość
ciekawe ile taka przekupa z baz********ałaby wziąć za sok duolife jakby miała go sprzedać na straganie może 6 zeta za jeden

Gość gość
Szkoda kasy i czasu na to gowno.!!!

Gość gość
Co to za bydło ten Camillo co na naszego Papierza pluje.

Gość gość
Wszyscy kłamią, nawet Ojciec Święty, tylko el ...coś tam, jest prawdomówny.

@ @ @ Co to za bydło ten Camillo co na naszego Papierza pluje. @ @ @ Największym bydłem jesteście wy, mlm-owskie nieudaczniki życiowe :) Nie dość, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem to jeszcze bezczelnie kłamiesz. I nawet nie potrafisz poprawnie zapisać słowa "papież" analfabeto sprzedający tandetne kosmetyki :P To wy na mnie najwięcej plujecie, bo żal wam duupy ściska, że wyjawiam wasze przekręty :D

@ @ @ Wszyscy kłamią, nawet Ojciec Święty, tylko el ...coś tam, jest prawdomówny. @ @ @ Niedorozwinięty gość jakiś tam, fanatyk internetowego sekciarstwa znowu kłamie i jeszcze ma czelność oskarżać o to innych. Nikomu nie zarzucam kłamstwa. Wcześniej jakiś inny sekciarz z mlm napisał: "Jan Paweł II na audiencji mlm-owców przyjmował i dobrze o nich mówił" Bardzo jestem ciekaw kiedy to było ;) To kolejne wasze bajeczki. Naprawdę nie dziwię się dlaczego wszyscy omijają was szerokim łukiem :D

Gość gość
na tym teledysku jest straszny PATOS, tak wielkie patetyczne że az robi się smieszne, wielka wziosła melodia , otwieranie bram siedziby jakby to były wrota do raju , normalnie ten teledysk jest dowodem na to co ci ludzie maja zrobione z mózgiem, oni już nie myślą racjonalnie.Sekta , podobnie jak świadkowie jehowy.

Gość gość
Zakłady spożywcze w których pracowałem, zamknęli pół roku temu i prawie 200 ludzi wylądowało bez pracy. Jak by nie na czas rozpoczęty MLM, to bym nie miał z czego teraz żyć, tak jak wielu moich znajomych. Nie jest ważne ile zarabiam, jedno wiem, rodzina ma co jeść, dom jest z czego remontować i niech sobie MLM nazywa jak chce i pluje ile chce, moje dzieci do szkoły głodne nie chodzą. Tylko to jest dla mnie ważne. Moi teraz bezrobotni kumple z pracy też się śmiali i szydzili, a teraz na pożyczki chodzą, bo im na chleb brakuje.

Gość gość
17:35 - brednie, w mlm masz pieniądze na zycie ? jesli masz systematyczny dochód w mlm to musiałbys zwerbowac mnóstwo ludzi którzy tez aktywnie werbują i tamci zwerbowani tez werbują przeciez nie dostajesz pensji za pracę tylko czerpiesz dochód z procentu z wpłat zwerbowanych ludzi to pochwal się i napisz gdzie zwerbowałeś armię ludzi skoro twoi koledzy się z ciebie śmiali

Debil pierniczy jak każdy mlm-owiec z wypranym mózgiem. Gdyby był mądry, to by zatrudnił tych bezrobotnych kumpli i dał im zarobić a tym samym sam by zarabiał na ich pracy. Ale skoro w mlm-kach nie wolno nikogo zatrudniać, można jedynie wprowadzać do "biznesu" to niech żyje w tym swoim świecie :P A propos sekciarstwa, to nie wcześniej jak wczoraj były u mnie dwie laseczki, oczywiście Jehowy i coś tam pierniczyły o ... pracy :D Zadawały pytania czy praca powinna dawać satysfakcję" itd. przeczytały mi jakiś fragment Biblii mówiący o pracy, dały gazetkę z jakimś murzynem (pewnie niewolnik :D ) i zachęcały do uczestnictwa w tych ich spotkaniach :) Dobrze, że nie zaprosiły mnie do jakiegoś MLM- u. Tak sobie pomyślałem, że sekciarze + bajki o pracy to musi być MLM :P

@ @ @Zakłady spożywcze w których pracowałem, zamknęli pół roku temu i prawie 200 ludzi wylądowało bez pracy. Jak by nie na czas rozpoczęty MLM, to bym nie miał z czego teraz żyć, tak jak wielu moich znajomych. Nie jest ważne ile zarabiam, jedno wiem, rodzina ma co jeść, dom jest z czego remontować i niech sobie MLM nazywa jak chce i pluje ile chce, moje dzieci do szkoły głodne nie chodzą. Tylko to jest dla mnie ważne. Moi teraz bezrobotni kumple z pracy też się śmiali i szydzili, a teraz na pożyczki chodzą, bo im na chleb brakuje. @ @@ Kolejna bajeczka jakich wiele. Jak bym był na mlm-owskim szkoleniu w kawiarni :P Jesteś całkowicie oderwany od rzeczywistości. Tylko głupi i naiwny się na to nabierze, a trzeba być już idiotą do potęgi n-tej żeby liczyć na to, że ktoś z Kafeterii na to poleci. Przerabialiśmy to już z 1000 razy :P - - - @ @ @ rodzina ma co jeść, dom jest z czego remontować @ @ @ Jak ktoś mieszka w starej ruderze, to trzeba ją ciągle remontować :) Ale przecież takiego wielkiego biznesmena z MLM na pewno stać na luksusowy apartament w najdroższym wieżowcu w stolicy :P - - - @ @ @ moje dzieci do szkoły głodne nie chodzą. @ @ @ To też znakomita wiadomość :) Wszyscy wstąpmy do MLM :P W średniowieczu może kto nie był głodny to był szczęśliwy, ale teraz jakbyś nie zauważył to mamy XXI wiek i takie coś już nie wystarcza :) W Polsce mieszka ponad 38 mln ludzi i zdecydowana większość głodna nie chodzi a przecież oni wszyscy nie należą do żadnych sekt mlm. - - - @ @ @ i niech sobie MLM nazywa jak chce i pluje ile chce @ @ @ Zrozum to wreszcie debilu, że tu nikt nikogo nie opluwa. My jedynie mówimy jak jest. To ty nie możesz przyjąć do wiadomości, że nie wszyscy są podatni na te manipulacje. - - - - @ @ @ a teraz na pożyczki chodzą, bo im na chleb brakuje. @ @ @ Znowu pieprzysz. A słyszałeś o czymś takim jak zdolność kredytowa (zdaje się, że któryś mlm-ek wspominał o tym na poprzedniej stronie). Ktoś kogo nie stać na chleb nie dostanie kredytu w banku. Oni się zabezpieczają przed takimi klientami, bo wiedzą, że większości z pożyczonej kasy już nie odzyskają. Dalej opowiadaj takie baje, ale szanse na sukces masz mizerne.

Gość gość
żeby głodnym nie chodzić wystarczy pracować jako kasjer w sklepie, sprzątać klatki schodowe w blokach,pracownik marketu budowlanego, pracownik gospodarczy jakiegoś zakładu itp przy takich stałych dochodach bez problemu dadzą pożyczkę 6 tys w ten sam dzień.To co ty piszesz mlmowcu to są lata 90-siąte , wtedy była transformacja i dzika prywatyzacja zakładów.Obecnie jest inna epoka i wiele się zmieniło gospodarczo.Chyba siedzisz w jakiejś dziurze umysłowej.