Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIOWKI 2015

Polecane posty

muszę się pochwalic ;) w sobote wieczorkiem mój synek dał znac o sobie ;) kilka razy pod rząd poczułam delikatne kopniaczki... mój mąż trzymając rękę na brzuszku poczuł 2 ;) uczucie niesamowite ;) nie da się tego opisac ;) zaczęłam 20 tydzień

Cześć jestem po badaniu prenatalnym byłam wczoraj i będzie dziewczynka bardzo się ciesze bo mam chłopczyka rocznego łobuza który w brzuszku bardzo mało się ruszał od początku do końca był raczej mało aktywny za to od urodzenia daje nam taki wycisk a praktycznie mi bo mąż ciągle na wyjeździe. W pierwszej ciąży też późno odczułam ruchy maluszka mimo że jestem szczupła teraz już od 17 tygodnia czułam delikatne łaskotania a teraz dość często się wierci moja mała córcia mam nadzieje że po porodzie będzie przeciwieństwem swojego braciszka bo nie wiem jak to wszystko ogarnę :)Wczoraj gdy zobaczyłam te maluteńkie rączki i serduszko które bije popłakałam się i jeśli ktoś nie wierzy w cuda jak wytłumaczyć to jak wiele dzieje się w kobiecym ciele podczas ciąży NAJWIĘKSZY CUD:)

Dziewczyny w związku z tym że będę miała córcie stworzyłam dwa duże zestawy ubranek dla chłopczyka od 0-1roczku w każdym zestawie około 70sztuk może któraś z Was jest zainteresowana chcę je sprzedać po 180zł ubranka są ładne i różnorodne

Gość maaajusiaaa
Jak dobrze, że w środę zmieniam ginekologa bo ten dotychczasowy rozłożył mnie na łopatki...wiedzieliście, że skurcze w łydkach występują przez to , że za dużo się chodzi ?? no to teraz wiecie :D ostatnio też coś w tym stylu powiedział - ponoć doświadczony lekarz z długoletnim stażem... i na dodatek tego dostałam od niego ochrzan właśnie za to, że będąc na zwolnieniu spaceruje sobie z psem ( ciąży nie mam zagrożonej )

Gość gość
Kasieńka__________Łódź______18 lat____1 ciąża___01.01.2015 Przyszła Mama Ola__Dortmund__26 lat___1 ciąża___02.01.2015 paulina1670_______Wrocław____23 lata__1 ciąża___04.01. 2015 AnniMarii_________Opole_______25 lat____ciąża___05.01.2015 Viva86 ___________Pomorze_____27 lat____2 ciąża___06.01.2015_dziewczynka Milka1308 ________Trójmiasto____21 lat___1 ciąża___06.01.2015 Tosia123_________Częstochowa__24 lata__1 ciąża____07.01.2015__chłopiec Sylwia250 ________skąd?________25 lat____1 ciąża___08.01.2015 Flower1990 _______Racibórz_____24 lata___1 ciąża___09.01.2015 katrankaa_________Śląsk________30 lat___1 ciąża___09.01.2015 Stymulowana______Śląsk________28 lat____1 ciąża___12.01.2015 dotyy____________Warszawa____26 lat____1 ciąża___13.01.2015 agnieszka2015____Bytom________29 lat____2 ciąża___14.01.2015 Adrianaa________Wieprz _______27 lat____2 ciąża____15.01.2015 margoladka84_____Japonia______30 lat____1 ciąża___19.01.2015 aniusia31 _________Wielkopolska__31 lat____ciąża___22.01.2015 szczesliwaaa ______Podkarpacie__31 lat____2 ciąża___22.01.2015 Bialasek1508______Warszawa____25 lat____1 ciąża___22.01.2015 hashimotka88_____Wrocław_____wiek?____1 ciąża___23.01.2015 MalaGosia84______Szczecin_____29 lat____2 ciąża___25.01.2015 83marta__________Kraśnik_______30 lat____1 ciąża___30.01.201

Gość maaajusiaaa
No i nie wiem nadal kto to taki bo maluszek siedział po turecku i ziewał co chwilka aż się wzruszyłam i z tego wszystkiego zapomniałam poprosić o zdjęcie ale to nic 22 idę na usg 4D - na czym to polega jak to wygląda co się robi??

;) ja za każdym razem zgarniam zdjęcia pamiątka do końca życia;) my wczoraj byliśmy na połówkowym ;) z Nikosiem wszystko w normie czyli super...;D waży już 350 g ;) he he he he 20tydz1dzien

Gość maaajusiaaa
Ja też 20 tydzień i 2 dni maluch waży 380g :D ..a zła jestem na siebie , że nie mam zdjęcia...

Gość gośćAdriana
Ja dostałam śliczne zdjęcia niemal portretowe;) Pani doktor stwierdziła że mała aktorka bo wie jak pozować do zdjęć:) waży 440dag czyli już całkiem całkiem. Wczoraj kupiłam dwie śliczne małe sukieneczki;) a Wy też już coś kupujecie dla swoich małych Skarbów?

tak ja już mam kilka ciuszków może troszkę więcej niż kilka ;) ale wole powolutku zacząc zbierac ze względu,że nie lubię zostawiac wszystkiego na ostatnią chwilę ;) a tak przy okazji co myślicie o zakupie ciuszków w ciuchu?? koleżanka znajduje niektóre rzeczy z metkami firmówki dobre gatunkowo.....to i tak wszystko trzeba wyprac odświeżyc zresztą nowe również trzeba....a maluszki nie dadzą rady zniszczyc ubranek ;) DLA ZAINTERESOWANYCH w listopadzie będzie fajna wyprzedaż ubranek dla maluszków w SMYK dostałam info od koleżanki która tam pracuje

Polecam kupowanie w ciuszkolandach ale takich sprawdzonych nie byle szmatexach. Można kupić prześliczne ubranka niejednokrotnie nowe. Mam już doświadczenie jak niejednokrotnie przepłaciłam się za nowy ciuszek który mój synek czasem może ani raz nie założył bo tak szybko rósł a te kupione z drugiej ręki nie są drogie a tak jak pisałam śliczne. Miałam nie szaleć z tymi ciuszkami bo przekonałam się że maluch nie jest w stanie ubrać wszystkiego co kupimy a teraz mam po moim synku mnóstwo ubranek z którymi nie wiem co zrobić.

Gość ewula20142014
Cześć Dziewczyny, mój maluch równo na 21 tydzien zaczał kopać i teraz juz go codziennie czuje, ale wydaje mi sie ze u mnie jest do dopiero 20 tydzien z moich obliczen i wiekszości objawów jakie sie pojawiały ;-) jeśli chodzi o ubranka to ja mam od siostry śpiochy a takie cieplejsze sweterki czy dresiki to kupuje na olx.pl z okolicy spotykam sie jak mi sie cos podoba i kupuję też używane;-) choć w pepco są tanie ciuszki można za 7 czy 10 zł kupić jakieś fajne spodenki czy coś;-)

Gość gośćewula20142014
a mam pytanie, czy pijecie kawe? mówie o takiej rozpuszczalnej z mlekiem bo ja mam czesto ochote na kawe np jedną dziennie ale mam z tyłu głowy ze nie powinno sie i piję tą kawe średnio dwa razy w tygodniu a jak już chce cześciej to wtedy zbożową sobie robie i pije czesto 2-3 razy dziennie mocną herbatę tez pije. Jak to jest z tymi napojami powinno sie czy nie ?

kawcie rozpuszczalną czasem wypije jak mam problem z ciśnieniem,albo problem z jelitami ;)mnie czyści szybciutko ;) mocna herbata jest szkodliwa więc wolała bym wypic słabszą kawcie z mlekiem.Albo INKA ;) też może byc adriana653 jak masz bardzo dużo ciuszków i nie masz co z tym zrobic to wystaw na sprzedaż myślę,że pójdą napewno. Pewnie kilka osób z forum chętnie by zobaczyło ;) a ty będziesz miała dziewuchę?? Jak u was z ******* maluszków?? Ja się śmieje do męża,że nasz Nikodem ma swoje pory na figle pomiędzy 15-16 i czasem wieczorem ;) a od ponad tygodnia ruchy czuje codziennie ;)

Gość maaajusiaaa
Ja kawę piję z biedronki "śniadaniowa o poranku" skład kawa zbożowa ( jęczmień, żyto, cykoria) 70% i kawa instant 30 % ....polecam bo jest dobra...ostatnio byłam w ciucholandzie po jakieś szmatki i z czystej ciekawości pooglądałam ubranka dla maluchów i idzie znaleźć naprawdę niezłe ubranka prawie nic niezniszczone

Gość ewula20142014
a wyczuwacie już skurcze braxtona-hicksa ? ja już wczoraj czułam wieczorem

kochane potrzebuje rady! od kilku dni meczy mnie straszna zgaga...macie jakies sprawdzone sposoby? z gory dzieki za pomoc :)

Gość Lalalalalalalalalalalala
Dziewczyny a widzialyscie oglądałam na Polsacie wczoraj jest aplikacja dla właśnie przyszłych mamus :))))))) można skanować kod kreskowy leku albo wprowadzić nazwę i od razie wiedzieć czy to jest dobre dla dzidzi... Ale to wygodne :D Aaa, no i Ania, 23, moje pierwsze maleństwo :)

Gość katrankaa
Ja piję kawę, jedną dziennie:) nie piłam w 1 trymestrze i potem, jak karmiłam synka.. Co do ubranek - szmateksy jak najbardziej, maja ten plus że ubranka juz prane więc sztuczne barwniki wypłukane:) Poza tym wiem z doświadczenia że ubranek w najmniejszych rozmiarach zużywa sie malutko, dziecko z nich migiem wyrasta, jeszcze nie brudzi, chyba ze ulewa. Poza tym duzo dostaniecie od odwiedzających gości, tak samo pampersów w prezencie, tych małych. Zabawa z ubrankami zaczyna się dopiero jak maluch je zupki i zaczyna jeśc sam - to o matko... No i jak zaczyna chodzic i biegac sam po podwórku, masakra jest z dopieraniem plam:) Ja zacznę teraz 25 tydzien, ruchy czuje juz bardzo wyraznie i kilka tygodni, w pierwszej ciazy poczułam dopiero ok 20tc, teraz duzo wczesniej

Gość maaajusiaaa
Na zgagę mi pomaga szklanka zimnego mleka

Gość gość
mi na zgagę....;) łyżeczka musztardy powaga

Gość ewula20142014
Jeśli chodzi o zgage to bardzo mi nie dokucza jeśli mam lekką to piję szklankę wody niegazowanej i chwile odpoczywam i zazwyczaj przechodzi ale nie wiem czy to jakiś sposób ;-) a jak tam imiona dla dzieci macie już? Ja myślałam żeby dam synkowi tam jak ma Jego tata tylko na odwrót czyli Mojego męża drugie imie to będzie pierwsze imie dla mojego synka . a drugie dla synka to pierwsze męża

Na zgagę polecam zjeść kilka migdałów mi pomaga ale raczej nie mam problemu ze zgagą gorzej z zaparciami u mnie masakra. A imię już mamy Maja będzie :) mamy już synka Igorka

Gość gość
Hej a my z mężem planujemy dać na imię Kacperek a na drugie po moim dziadku Adam

Gość gość
Kasieńka__________Łódź______18 lat____1 ciąża___01.01.2015 Przyszła Mama Ola__Dortmund__26 lat___1 ciąża___02.01.2015 paulina1670_______Wrocław____23 lata__1 ciąża___04.01. 2015 AnniMarii_________Opole_______25 lat____ciąża___05.01.2015 Viva86 ___________Pomorze_____27 lat____2 ciąża___06.01.2015_dziewczynka Milka1308 ________Trójmiasto____21 lat___1 ciąża___06.01.2015 Tosia123_________Częstochowa__24 lata__1 ciąża____07.01.2015__chłopiec Sylwia250 ________skąd?________25 lat____1 ciąża___08.01.2015 Flower1990 _______Racibórz_____24 lata___1 ciąża___09.01.2015 katrankaa_________Śląsk________30 lat___1 ciąża___09.01.2015 Stymulowana______Śląsk________28 lat____1 ciąża___12.01.2015 dotyy____________Warszawa____26 lat____1 ciąża___13.01.2015 agnieszka2015____Bytom________29 lat____2 ciąża___14.01.2015 Adrianaa________Wieprz _______27 lat____2 ciąża____15.01.2015 margoladka84_____Japonia______30 lat____1 ciąża___19.01.2015 aniusia31 _________Wielkopolska__31 lat____ciąża___22.01.2015 szczesliwaaa ______Podkarpacie__31 lat____2 ciąża___22.01.2015 Bialasek1508______Warszawa____25 lat____1 ciąża___22.01.2015 hashimotka88_____Wrocław_____wiek?____1 ciąża___23.01.2015 MalaGosia84______Szczecin_____29 lat____2 ciąża___25.01.2015 83marta__________Kraśnik_______30 lat____1 ciąża___30.01.2015

Gość gość
Hej gdzie się wszystkie podziewacie że nikt nic tutaj ostatnio nie pisze???????

Gość maaajusiaaa
Hej zaczęłam się rozglądać już za wózkami i mam pytanie jeśli któraś z was miała wózek roan kortina albo marita , który jest lepszy i jakie macie opinie ...albo jakie macie typy wózków , z obrotowymi kółkami , na sprężynach na paskach itp...może to za wcześnie ale wole wiedzieć wczesniej na temat wózków żebym później nie żałowała zakupu