Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wracam do polski i bardzo sie ciesze :)

Polecane posty

Gość gość
bingol alkoholiku idz juz spac i nie pij wiecej

Gość gość
Bingil i Trance :D binGIL lol masz nowa ksywke loserze

Gość dagadagaaaaaa
KOMPELTNIE nie rozumiem waszego podejscia.Czego tu sie bac? Kasa , kasa , kasa , kasa! W d****h wam się poprzewracało. Najlepiej było jak wyjazdy nie byly jeszcze takie popularne np za czasow komuny . Ludzie zyli spokojnie i szczesliwie , w swoim panstwie , ew wyjazdy do niemiec na 2 , 3 miesiace. A teraz? Domy , auta nie wiadomo co a prawda jest taka , ze jestescie tam sami jak palec i dlatego piszecie ''wracaj bedzie mniej nieudacznikow ''. Wiem to po swojej siopstrze. Ona zostala , ja wroclam , i co? Wyzywa sie na calej rodzinie za to ze musi tam siedziec , bo ma dzieci i dostala mieszkanie. Nikt ne chce z nia rozmawiac bo ciagle gada o kasie i przechwala sie , tyle za na nkim nie robi to wrazenia bo kazdy o niej ZAPOMNIAL. Jak wraca na urlop to przekupia wszystkich prezentami , bo tyle ma do zaoferowania , potem wraca i wie ze juz nie mieszka w polsce a rodzina zyje swoim zyciem. Nie wychodzi nigdzie bo nie ma z kim zostawic blizniakow , kiedy ja wychodze z kolezanka nie oddzywa sie tygodniami z zazdrosci. I prosze panstwa , czy ona jest szczesliwa z ta swoja pozal sie boze ''kasa''? Ja wysylam zdjecia z nad wody , z pachnacego slonecznego ogrodka , z dziadkami i dziecmi , a ona? Z czterech scian ze skrzywiona mina bo znow pada , opiekunka droga i od tygodni nikt jej nie odwiedzil.

Gość gość
Chodzi skwaszona bo wie, ze własna rodzina ma ja w d***e. Wie ze dziadkowieaja w d***e jej dzieci. Elasnie uswiadomiła sobie ze zawsze ja mieli, a ty poprostu byłas ta wybrana coreczką. Ja na jej miejscu kompletnie bym was olała. Prezenty dla was? W zyciu warszawy... Nie zasłygujecie nawet na pierdniecie w wasza strone. Łaske jej robicie, ze zaszczycacie ja swoja panską uwagą. Za pare lat dziewczyna sie ogarnie, bo dzieciaki podrosną, tamte dzieci będa juz brytyjcxykami, tylko niepotrzebnie ich trzyma jedna nogą w pl, znajda sobie przyjaciol w uk, ona znajdzie sobie faceta tam i wtedy was oleje. Jak uk wyjdzie z ue i pl bedzie musiala sama spłacac dotacje z ue za lunaparki i boiska, a dorobic do rozpadajacego dachu juz nie bedzie gdzie, wtedy przypomnicie sobie p niej, zeby wam wize o prace pomogła załatwic. Polacy w pl to takie k***y, ze jak nie maja gdzies interesu to cie oleją...

Gość gość
Ja rozumiem, że niektórzy chcą wracać, ale nie rozumiem do czego? Czego wam tak brak zagranicą? Ja wszystko co miałem w PL mam i tutaj a nawet dużo, dużow ięcej. I nie mówię tu tylko o pieniądzach, bo można je mieć lub nie mieć. Ale tu w Szwecji mam żonę (Szwedkę), dzieci i wnuczki wszyscy już urodzeni tutaj. Mamy wspaniałe życie. Za nic w świecie bym nie wrócił do PL.

Gość gość
A czy ty wspaniała siostro wraz ze swoimi wspaniałymi dziadkami, chociaz raz wysaliscie jakis prezent dla tych dzieciakow od niej np na urodziny? Czy tylko zyczenia dziadki składały przez fb albo skype? Cxy chociaz raz ci wspaniali dziadkowie, ktirzy tak wspaniale bawia sie z twoimi dziecmi w ogrodku, pojechali do niej i pobawili sie z jej dziecmi, z ich wnukami, czy tylko ona musiała sie tłuc do nich, wielkich łaskawcow, dziadkow z bozej łaski? Tacy jestescie cacy, a ona be... Dzieci tez pewnie macie w d***e. Wiesz co? Historia Polski pokazuje, ze Polacy od zawszemusieli emigrowac z niej, bo ten kraj lezy na terenach, ktory łatwo przejechac czołgami i zostawic miazge... Wiec nie szczyc sie, bo nie wiesz czy czasem pl znowu nie bedzie w kleszczach miedxy niemcami a rosją... Dzieci twojej siostry skonczą brytyjskie szkoły i beda mogły z ich papierami znalezc prace na całym swiecie, twoje beda skazane tylko na pl, albo na nastepna emigracje zaczynajac wszystko od nowa. Twoja siostra wystarczy ze znajdzie kogos w swoim otoczeniu, kto uswiadomi jej ze nie warto dtsc dwiema nogami w rozkroku miedzy dwoma krajami i definitywnie zabrac jedna i obie trzymac w jednym kraju, szczegolnie jak ma tska toksyczna rodzine jak tyvi wasi rodzice. Powinna to zrobic ze wzgledu na dzieci, ktirym od geby odbiera chleb kupujac prezenty dla szuj, ktorzy i tak tego nie szanują, ze to jest jej wydana praca i wysiłek... Gracie pany, cp krawat z przodu nosza a z tyłu wystaja obsrane potargane gacie, na zeliku wloski, ale pany... Najpierw sie pojechało do innego kraju zarobic na zelik i krawat, a teraz pan, bo teraz jeszcze jest.... Myslrnie krotkowzroczne. Po wyjsciu uk z ue okaze sie kto kogo pptrzrbuj***ardziej...

Gość gość
Hehe jestem w ch/uj szczesliwy bez rodziny i nie tylko, w PLu sie musialem z nimi meczyc, np z ojcem alkoholikiem ktory zachlal sie na smierc... tez mi atrakcje qrwa, sam stres praktycznie codziennie, nic poza tym. I za czym tu tesknic? Moge odwiedzic raz na rok, dwa i tyle. W UK dopiero dowiedzialem sie co to wolnosc i szczescie :)

Gość gość
PL to kraj alkoholików I obszczymurów. I każdy jest inteligentny.

Gość gość
Tuż po wojnie i za komuny to była prawdziwa emigracja. Kto wyjechał ten nie miał prawa powrotu przez dziesięciolecia. Rodziny szykanowali paszportami. Dziś to jest po prostu wyjazd/przyjazd jak kto chce. Pod tym względem kraj znormalniał i zmiana miejsca pobytu to żadna tragedia. Można zostać, można wrócić jak kto chce.

Gość gość
gość dziś Hehe jestem w ch/uj szczesliwy bez rodziny i nie tylko, w PLu sie musialem z nimi meczyc, np z ojcem alkoholikiem ktory zachlal sie na smierc... tez mi atrakcje qrwa, sam stres praktycznie codziennie, nic poza tym. I za czym tu tesknic? Moge odwiedzic raz na rok, dwa i tyle. W UK dopiero dowiedzialem sie co to wolnosc i szczescie usmiech.gif Gggggggggggggggg Czyli tak jak tutaj piszą. Emigranci pochodzą z polskiej patologii i małych miejscowości. Pozdrawiam wszystkich wracających. Szkoda życia na emigracje.

Gość gość
Hehe, pathological life na wygnaniu. Znam tez takich, co robili dziecku I komunie sw. w UK. Gosci bylo uwaga, tylko rodzice meza i kilku tutejszych przyszywanych znajomych na sztuke. Nawet chrzestnych nie bylo, bo nie mogli przyjechac. I to jest wedlug was normalne zycie na emigracji? To jest imitacja. Ale nie kazdy potrafi sie przyznac do porazki, tylko udaje hooj wie kogo tam i mysli ze ludzie w Polsce czegokolwiek mu zazdroszcza.

Gość gość
O tym, ze nie było rodziny z pl na komunii czy innej uroczystosci dziecka swiadczy fat jaka patologią sa rodziny tych ludzi... Wielcy dziadkowie, ktorzy sobie przypomna o wnukach jak im zdowie wysiadxie i nie bedzie kto mial im fupy podmywac... Wujki, ciotki przyjada jak im sie zasponsoruje bilety. Do prezentow pierwsi. Na komunie w pl, wesele czy chrzviny zaprosi cie nawet sasiadka, bo zza granicy to potem beda listy prezentow do kupienia dawac. 25 lat niby wolnej pl i zrobili z polakow w pl zwykle d****** co gdy im nie zapłacisz to cie nie znaj...

Gość gość
Moze rodziny nie bylo dlatego ze nie mogli dostac urlopu, albo dziadkowie sa juz za starzy na takie podroze. Nie pomyslales o tym?

Gość gość
Chu/j o mnie wiesz gnido wiec sie nie wypowiadaj szmaciarzu. To ze moj ojciec byl alkoholikiem nie znaczy ze zylem w patologii. Gdyby cala rodzina i ja taka byla to tak zgodze sie ale nie, reszta rodziny bardzo porzadna, matka np nigdy pijana nie byla :D ale ja sie ciesze ze sie szybko usamodzielnilem, tym bardziej za granica. Bo na pewno jest trudniej niz u siebie w kraju a ktos kto gada inaczej chyba jest popier/dolony i gowno wie o emigracji.

Gość gość
Usamodzielniles? Ale co? Do Primarka umiesz sam na zakupy chodzic czy w funciaku z gornej polki masz towar? Jak tak to jestes dla mnie przecchuuujem, az ci zazdroszcze.

Gość gość
Nie gnije u mamusi na garnuszku jak ty np

Gość gość
Hahahahaha patologia z uka :D:D :D przehooye :D

Gość gość
Ale przeciez w pl na alkoholizm i katowanie zony i dzieci przez faceta jest spoleczne przyzwolenie. Kobieta moze drzec sie o pomoc z dziecmi, bo jest bita przez meza, a reszta udaje, ze nie slyszy... To samo dotyczy molestowania, okradania i pozyczania nigdy nie oddajac... 25 lat wolnej niby pl a wystarczyło, zeby z polakow zrobic d****** ktore znaja cie tylko wtedy gdy masz kase i maja nadzieje, ze ja od ciebie wydebią...

Gość gość
Ty swinio z uk, a wasze abdule to co robia, roochają kozy i w kakao kobiety a potem wysadzaja sie w metrze hehehhehehhehe. Polacy to przy nich kulturalny narod i umiemy sie bawic grill lub wędkowanie które ja robie. A wy bezzębne przegrywy czym sie pochwalic mozecie. Nawet lasów nie macie do których mozna z dziecmi pójść na relaks i grzyby. W uk grzyby to tylko takie czarne w łaziencie BUHEHEHEHHEHEHEHEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D :D :D

Gość gość
Masz wielkie pojecie o UK bezzebny pedale :D

Gość gość
Niedlugo w ukeju najpopularniejszym zwierzeciem domowym, bedzie koza. Chyba sami wiecie dlaczego :D :D :D

Gość gość
gość wczoraj niestety często rodzina w PL to krwy, jak coś potrzebują to się odzywają a tak to cisza

Gość gość
Ja nie mam alkoholików wśród najbliższej rodziny ale chyba każdy głupi wie że alkoholizm to nie zawsze bieda i przemoc (fizyczna). Czasem najbogatsi chowają ten sekret. No i rodzic alkoholik (czy jakakolwiek forma toksyczna, a w PL tego dużo) to juz sama w sobie trauma i chwała tym, którzy się z tego wyrwali. Nie wiem czemu wy jeszcze takim ludziom dowalacie, chyba naprawdę musicie być bardzo nieszczęśliwi.

Gość gość
jak czytam takie teksty Moze rodziny nie bylo dlatego ze nie mogli dostac urlopu, albo dziadkowie sa juz za starzy na takie podroze. Nie pomyslales o tym? to szkoda mi slow, po pierwsze jaez mam urlop i dostaje kiedy pracodawcy pasuje, ale polacy lubia grilki i lazenie kolo komina a emeryci latają i jezdza, spotykam bardzo czesto, ale to zalezy od mentalnosci, bo mozna byc emerytem juz kolo 40 STKI

Gość gość
JAK TO CZEGO SIE BAC? SLUZBY ZDROWIA TO MALO?

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny taka rodzina! nigdy nie wroce! a tesciowe to sa c**y najdorsze co doijaja ludzi i gina ich marzenia te s*******nskie i bardzo komunistyczne! musicie od tego uciekac i unikac tej tesciowej k***y! 333 www.youtube.com/watch?v=Nrj0DpwIPD4