Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wracam do polski i bardzo sie ciesze :)

Polecane posty

Gość gość
Emigracyjna pisdeczko, skoro polskiemu trenerowi reprezentacji kobiet w siatkówce, rząd Niemiec odebrał emeryturę, to tobie zabiorą tym bardziej. Poza tym za 30 lat Polska będzie na tyle bogata, ze ta emerytura będzie tak samo gowno warta co na Wyspach. Wrócicie do Pl jako starcy i głupcy, gdzie nie będzie juz na świecie waszych rodziców i większości waszych znajomych. Macie tak nasrane we lbie, ze nawet nie zdajecie sobie sprawy, ze jedno życie, które spędzicie jako emigracyjne śmiecie z Polski. Wspolczuje wam pedały.

Gość gość
Moich rodziców Kuz nie ma wieci tu nie poerdol. A mam w Polsce wypracowanych 30 lay a ma zachodzie 4 wiec będę mialaxdwie emerytury.ale naradzie tonie nie interesuje bo mam 45

Gość gość
Buehahahahaha to juz wiem czemu tak uka bronisz. Tosz ty jesteś stara pisda po menopauzie. Faktycznie w tym wieku kariery nie zrobisz wiec lepiej zmywaj gary w uka i czekaj na ta swoja upragniona emeryturę.

Gość gość
Buraki, ty nawet nie wiesz kiedy kobiety maja menopauzie, ja nie mam. Stara nie jestem, ty tez tyle lat będziesz miał .ale tak głupi jesteś i zgorzkniały ze albo sam się powiesisz albo zdechniesz na udar. W Polsce 20 lat pracowalam bo juz ba studiach dziennych .a w twoim ukochanym UK nie byłam bo mnie do takich jakvty nie ciągnie. Pracuje we Francji i nie na zmywaku gamoniu.

Gość gość
Pewnie ze będę miał 45 lat, powiem Ci, ze nawet kiedyś umrę, ale w przeciwieństwie do ciebie, antypolska szmato, nie będę takim głupkiem, który zagraniczne gowno zachwala bardziej niż polskie. Pracujesz na zmywaku szmato, gdyż na emigracji kazda praca to poziom zmywaka. Jesteś tam taka sama nienota, jak cala rzesza tych emigracyjnych poyebow.

Gość gość
Jestem 42 latka i mieszkam w Polsce.ty człowieku z UK nie wracaj. polska takich ludzi bez kultury, którzy nic sobą nie potrzebuje .

Gość gość
Znowu do siebie piszesz antypolska sciero?

Gość gość
,nie dozyjesz mojego wieku pslancie. A ja nigdy nie byłam nawet na zmyeaku. Antypolski to ty jesteś skoro w tak mlodymceieku wyjechsles .jesteś szasrancem i palantem

Gość gość
antypolska pisdeczka nie trafia w klawiaturke, tak się zdenerwowala

Gość gość
Co za cwel je*any, w kazdym temacie musi dac znac o swoim pedalstwie :/

Gość gość
To ty jesteś pedałem, dodatkowo emigracyjnym. Antypolski emigracyjny śmieć z miodem w uszach.

Gość gość
Hehe zapytaj mojej kobiety czy jestem :D cieciu pedalski, najbardziej antypolski to jestes ty tutaj, dlatego tak cie wszyscy nienawidza tutaj :) wiec spie*dalaj stad bo tak jak sam mowisz - pluja na ciebie a ty myslisz ze deszcz pada i nadal tu gnijesz nedzna gnido

Gość jak krew
Jestem tu by powiedzieć wam: miłość, dobro i cierpliwość Jezusa do was nie ma granic, to on jest tym czego Ci zawsze gdzieś tam na dnie serca brakowało, to za nim była ta tęsknota kłująca Cię gdzieś od czasu do czasu, to stąd ten smutek gdzieś na dnie radości nie męcz się dłużej, już dziś zacznij modlić się o prawdziwą bliskość z nim, a gdy zostanie to spełnione gwarantuję Ci że oszalejesz ze szczęścia, to jest coś czego się nie da z niczym porównać, jestem wdzięczna za szczęście które eksplodowało w mojej dotąd smutnej i znudzonej, pełnej strachu duszy. On da Ci to czego nie da Ci nikt inny, nigdy, prawda krzyczy do Ciebie właśnie teraz, właśnie po to żebyś od tego, dokładnie tego momentu zaczął nowy lepszy etap, etap który doprowadzi Cię do milion razy lepszego zakończenia niż kiedykolwiek dla siebie przewidywałeś, rozumiesz? Mówię to serio i mówię to do Ciebie !

Gość gość
Podbijam stary temat. W te wakacje wracamy do Wroclawia. Mamy gdzie mieszkac na poczatek oszczednosci nie za duzo. Na obczyznie fajnie sie zyje dopoki nie masz dzieci a one codziennie sie pytaja gdzie jest babcia? Fajnie sie zyje jak nie masz zobowiazan - mozesz pracowac kazde godziny bo nie masz wlasnie dziecka. Jest wesoli kiedy mieszkasz na kupie- mialam sasiadow ktorzy mieszkali w 12 osob w 3 pokojach. Kiedy przyjdzie sie rzeczywiscie usamodzielnic jest ciezko. Wynajem mieszkania, utrzymanie dwoch aut bo oboje musimy pracowac a dojazdu nie ma zadnego, podatki, tragiczne koszty opieki nad dzieckiem, oplaty za leczenie- placisz za wszystko! Nawet za zmierzenie cisnienia. Mieszkam w Irlandii 11 lat I widze co sie dzieje. Irlandczykom nie daja kredytow, pracy jest malo. Niech emigranci nie pisza ze za granica mlekiem I miodem wszystko plynie. Owszem sa ludzie ktorym sie udaje I chwala im za to. W polsce tez tacy sa. Nie wyjechalam tu za kasa. Wyjechalam bo to byl mlodzienczy bunt. Mysle ze czas wracac...rodzice choruja rowniez I potrzebuja opieki. Sa wazniejsze rzeczy niz euro na koncie.

Gość gość
Serio nie ma pracy w IE ? Mam odmienne zdanie :) Multum ogłoszen, ja moge przebierac, nie mówiac o pracy dla niewykfalikowanych pracownikow-znow jest boom na sprzątaczki, kichten porterow, bar staff, czy do Deli..A jeszcze niedawno było po pare ofert.. Wynajem jest drogi, fakt niezaprzeczalny ! Ale w Pl tez tani nie jest... Płacisz za wszystko ? Za leczenie ? Leczenie szpitalne jest ZA DARMO, płacisz jedynie stawke hotelowa za pobyt w szpitalu, sa limity kosztów miesiecznych za leki, powyzej pewnej kwoty nie płacisz nic ! A w Pl jest za darmo ? :) Pozyjesz, zobaczysz :) Samodzielne zycie w Pl tez jest cięzkie :) Nigdzie nie ma nic za free.. Troche dziwny jest wyjazd z kraju , w którym spada bezrobocie, które podwyzsza zasiłki na dzieci, obniza podatki ( USC ) i znajduje 3 mld euro nadwyzki budzetowej :) Do kraju w którym nie dzieje sie lepiej, niestety.. Ale jak kogos serce gna, to nic go nie przekona :) Powodzenia i obys znalazala to, czego szukasz :)

Gość gość
Po prostu I tu I tam bedzie mi sie zyc tak samo. Z miesiaca na miesiac. Praca jest za male stawki. Tak jak w Pl. Tak wiec po co siedziec daleko...

Gość gość
A tak na marginesie podnosza zasilki dla dzieci? O 5 euro na miesiac. Godzina pracy opiekunki kosztuje wiecej. W Polsce przedszkola sa panstwowe a I Babcia chetnie pomoze. Z dzieckiem jest zupelnie inaczej przynajmniej w naszym przypadku.

Gość gość
Ale podnosza i KAZDE dziecko je dostaje , niezaleznie od sytuacji materialnej rodzica :) A w Pl juz sie wycofuja z tego 500 zl na dziecko.. Skoro mieszkałas w IE to wiesz, ze dla tych co ledwo przęda jest naprawde duzo pomocy ze strony panstwa, tak duzo, ze patologia sie stalo siedzenie na zasiłkach i nie szukanie pracy.. Zeb zachecic do szukania pracy jest nowy zasilek dla ludzi którzy wrocili do pracy, dodatkowy dodatek przez 2 lata , jesli podjełas prace :) Zawsze obnizy to troche koszty opieki nad dzieckiem.. gdy sie nie ma chetnej babci :) W np. mojej sytuacji w Pl bardzo cięzko byłoby skonczenie dziennych studiów przez moje dziecko. Mimo, ze obydwoje z męzem pracowalismy i to nie fizycznie. W IE córka skonczyła biotechnologie i nie kosztowało nas to ani euro :) No, moze oprucz opłaty za akademik w pierwszym roku. Akurat bylismy obydwoje bezrobotni, dosiegla nas recesja.. W Pl córka moglaby pomarzyc o studiach, tu dostała granta wystarczajacego na utrzymanie i oplacili jej studia.. Tez wróciłam do szkoły, mogłam sobie spokojnie studiowac nie martwiac sie o rachunki, bo panstwo dawało mi pieniadze na skromne zycie. Znasz to z PL ? Obecnie pracuje w swoim zawodzie , ktory odswierzyłam w IE o kolejny dyplom :) Wiem, ze w PL nie mialabym takiej szansy, nigdy ! W IE tez nie jest kolorowo, znalazłoby sie duzo minusow, ale IE zdecydowanie wypada lepiej, oczywiscie w moim przypadku. Czasem łapie mnie mysl o powrocie.. pomysle, pokalkuluje, ocenie szanse i.. zostaje :) Dla spokojniejszego zycia , dla lepszych szans na starcie moich dzieci.. zwlaszcza dla nich. Kazdy ma swoje powody czy wracac czy zostac..kazde zycie jest inne :) Niezaleznie gdzie mieszkamy powinnismy czuc sie dobrze i byc po prostu szczęsliwi, bez strachu o przyszlośc :) Czego wszystkim powracajacym zycze :)

Gość gość
A jak z Twoimi rodzicami co jak ktoregos dnia cos im sie stanie...? Ja nie mam nikogo kto mi pomoze w tym przypadku w pl. To samo z tesciami. Czas ucieka a ja nie chce wracac nagle bo sie zdarzy taka sytuacja.

Gość gość
Jestem jedynaczka, mam tylko mame.. ale.. nawet mieszkajac w PL nie byłysmy ani blisko ani nie spotykalysmy sie czesto. To akurat trudny temat. Pomagam finansowo, oplacam rachunki, ale bede oplacac dom opieki, nie bede zajmowac sie nia osobiscie, nigdy. Z tesciami nie ma problemu, maz ma rodzenstwo mieszkajace na miejscu :) Rodzina to nie jest cos co nas ciagnie do Pl.. Nasza ' rodzina ' czyli dlugoletni przyjaciele sa rozsiani po calej Europie :) Tak wyszlo.. I na miejscu mamy sprawdzonych , długoletnich znajomych..W Pl rodzenstwo meza tez rozsiane bylo w takiej odległosci , ze nie widzielismy sie latami.. Zreszta dzis odległośc to nie problem :)

Gość gość
Tez jestem jedynaczka I roznie z Mama bylo. Ale teraz kiedy widze ze jej co raz ciezej chce pomoc...wiem ze mnie potzebuje ale razem mieszkac nie bedziemy:-)maz nie ma rodzenstwa. A tu nie mamy przyjaciol, z Irlandczykami mam malo wspolnych tematow, choc mam kilka fajnych znajomych. Kazdy dzien taki sam, praca dom. Wiem ze w PL to samo ale przynajmniej bedzie kogo odwiedzic. Smutno na tu jakos...tak wiec jak widac kazdy ma sciezke zupelnie inna:-) ale milo sie pisze z kims nornalnym:-)

Gość Tommy Boy
Jestem za ;-) Rowniez po 20 latach w USA powracam do Krakowa. Decyzja podjeta - pieniadze zarobione tez, a ilez mozna na obczyznie sie tulac. Mysle, ze te $1,5 MLN wystarczy na dobre pare lat, pomimo ze nie mam jescze ani mieszkania ani dzialki ;-) Pieniazki na % troche na zycie i wypoczynek - tyle w temacie !!! Dziekuje.

Gość gość
Debile wracaja do tej chu/jni, co z tego ze macie nawet te miliony? Zeby je wydac na cos fajnego to i tak trzeba to zrobic za granica, w Polsce bieda z rozrywkami, ale wracajcie tak tak wszyscy wracajcie a ja za 3 miesiace z Pl spier/dalam i nigdy nie wroce :D wole zdechnac z glodu niz tu wrocic

Gość gość
Bez komentarza wy superrozrywkowicze polscy hahaha wasz kapusniak i kopytka pokazuja ze jestescie na dalekim koncu europy jesli chodzi o rozrywki :p https://youtu.be/SN1u5NHrANE nie obsraj sie z zachwytu trollu aka bingolu, twoja filharmonia jest lepsza :)

Gość gość
Zapomnialem ze takie cebulakowe polaczkowe gowna nie zasluguja zeby sluchac najpiekniejszej muzyki czyli Trance'u wiec ty nedzny pedale idz do discopolo buahahaha :D nie zaslugujesz na piekno Trance'u :) jak mnie to cieszy ze takie gowna nie sluchaja Trance'u bo od zawsze wiadomo ze to muzyka tylko dla inteligentnych a to cos nie grzeszy inteligencjom :)

Gość gość
Oczywiscie mialo btc inteligencja a nie om ale alko zadzialalo :D co niezmienia faktu ao k*************a

Gość gość
Tak wracaj do polaczkowa bo tak tez tu w tym cudownym kraju bawimy sie tez tak https://youtu.be/IR8DVbKELW4 co nie tak to szczescie widac na ryju kazdego obywatela prawie jak w Anglii :D ol jeee schabowego wp*****le zaraz