Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyśka799

Egzamin zawodowy opiekun medyczny

Polecane posty

Gość gość
Ja rozmawiam i normalnie mowie co bede robic. Głupie to z tym podpowiadaniem. Przeciez kokega i tak wie co ja robię i bez mowienia bo stoi obok mnie

Gość gość
Spirytus i oliwkę nakładamy na dłoń a nie na gazik . W algorytmie nacieranie w książce Ciechaniewicz środek do nacierania jest nakładamy na dłoń .Więc co z tymi gazikami jakaś podpucha po są wyłożone na egzaminie Może ktoś podpowie?

Gość gość
a czy opiekunka moze ztrzepac pacjentowi jak ma niesprawne rece a ma taka chcice ze ogon mu stoi?;-)

Gość gość
a czy w zadaniu 2 (tym z podmywaniem) nie mozna podmyć chorej na pampersie? i dopiero po podmyciu, pampers zwinac i wymienic na swiiezy? no i faktycznie, jesli chora ma sprawne rece to powinna sama sobie umyc zęby i twarz - jest to pewien rodzaj samoopieki. teraz juz calkowicie zglupialam

Gość gość ków
Do gość z 6:51 parsknąłem w monitor!!!! Myślisz że niebawem wprowadzą algorytm strzepania pacjentowi?? ahahahahah

Gość gość
Gazikami nie na dłonie

Gość gość
Gaziki są do umycia oczy

Gość gość
Gaziki to służą do wytarcia oliwka skóry pod piersiami pacjentki

Gość gość
Co wy z tymi gazikami? Oliwkę dajesz na rękę w rękawiczce tak jak krem. Smarowaliście na praktykach kogoś gazikami? Pachwiny po umyciu na basenie też smarujemy RĘKĄ a nie gazikami!!! Pośladki też smarujemy maścią ochronną po umyciu i też ręką.

Gość gość
mi też się wdaje, że w zadaniach są jakieś haczyki by nas sprawdzić

Gość gość
Czytam i czytam i ręce mi opadają. Po roku nauki nic?

Gość gość
W zadaniu są na pewno podane czynności do wykonania. Trzeba wszystko robić zgodnie z poleceniem.Życze powodzenia wszystkim zdającym ja zdaje dzisiaj o 16.

Gość gość
Po toalecie jamy ustnej smaruje się usta wazeliną Jeżeli będzie wazelina wystawiona bieżemy ją na gazik.A czy jest wazelina wystawiona na egzaminie?ktoś może podpowie

Gość gość
Po toalecie jamy ustnej smaruje się usta wazeliną Jeżeli będzie wazelina wystawiona bieżemy ją na gazik.A czy jest wazelina wystawiona na egzaminie?ktoś może podpowie

Gość gość
Dziś o 8 Podkarpacie- 73 letnia pacjentka z Parkinsonem, leżąca, usztywnienie kończyny dolnej, zaniki pamięci, zaparcia. Dziś przyjęta do ośrodka opiekuńczego. Trzeba było wypisać problemy pacjentki i zadania opiekuna którymi może jej pomóc zaaklimatyzować się w ośrodku. Praktyka - pacjentkę z łóżka na wózek i prześcielenie łóżka (bez obracania materaca) POZDRAWIAM

Gość gość
W kuj pom już pierwsze egzaminy zostały zakończone. Opowiadajcie proszę

Gość gość
Wazelina jest w zestawie i ja smarowałam nią usta ( oczywiście gazikiem)

Gość gość
Czyli sie potwierdzilo.... Kolezanko/kolego z podkarpackiego dziękuję!) : Interesuje mnie juz tylko kuj-pom.... Kolezanka kolezanki dzisiaj zdaje ma mi znac co bedzie.. Ja zdaje w srode o 16:00

Gość gość
Powiem wam cos....jak bedziecie zwracac uwage na takie glupoty jak gaziki czy jest wazelina czy sa jakies haczyki... To po pierwsze tylko sobie zaszkodzicie zdenerwujecie sie i zestresujecie a po drugie mozecie nie zdazyc... Wiec robcie jak uwazacie... Po co pytac czy bedzie oliwka kazda szkola ma czasem rozne zestawy... Moze zamiast oliwki bedzie krem no trzeba myslec a jak nie bedzie no to co? Trudno.... Nie wyskoczysz do komisji z bulwersem hej nie przygotowaliacie oliwki... Nie ma to nie trudno nie twoja sprawa

Gość gość
Sudocrem nie jest do pielęgnacji odleżyn!!!

Gość gość
Pani Agnieszko - aga23034 czy moge prosic do Pani maila ?

Gość gość
a sluchajcie - jak to jest z parawanem? w szkole nie mielismy prawdziwej pracowni tylko lózko z fantomem a reszte trzeba bylo sobie wyobrazac. wiec probuje sobie wyobrazic - biore parawan (podmywanie pacjenta) i potem odnosze go do brudownika i dezynfekuje? tylko jak? - psikam po calosci czy wylewam troszke np na gazik i przecieram ramy tam gdzie dotykalem? druga sprawa - jak to jest z dezynfekcja stolika u pacjenta (gdy kozystam z niego przy toaletach) - dezynfekuje go czy nie? w szkole nam mowili, ze to zalezy od "widzimisie" komisji - raz spytaja po to to robisza drugi raz - dlaczego niezrobiles?

Gość gość
Nas uczyli, że zawsze można wrócić jak się o czymś zapomni.

Gość gość
Pani Agnieszko wyslalam do Pani maila ;)

Gość gość
Co ? Najpierw na reczniczek papierowy psikamy? Pierwsze slysze ! Dezynfekuje sie normalnie psikajac na stolik. Bosh ale ludzie wymyslacie.

Gość gość
Ktoś miał już w zach - pom? co było na 8?

Gość gość
Zach -pom? Jak u Was kolejność co było na 8?

Gość gość
Od razu psikamy na szafkę. Ręcznik nie jest sterylny i nie będzie działania antyseptycznego jak będziemy spryskiwać ręcznik a potem nim szafkę wycierać.

Gość gość
Witam, Łódź zaczyna dzisiaj. Potwierdzone zadanie 1 z przesadzaniem. Kolega zdawał rano i to miał. Czekam na informację od zdających o 12.