Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

Bajkaanna też słyszałam,że testy owulacyjne pokazują ciążę, w moim przypadku to się nie sprawdziło,bo owulacyjny w 22 dc był negatywny, a ciążowy w 24 już pozytywny, ale różnie to może być. Jussio zrób test najwcześniej dwa dni przed terminem @ wtedy juz powinien wyjść, po co się stresować.

Gość Stiffi
dziś 23 dc, boli mnie prawy jajnik :( co to może oznaczać ?? testy owu 2 kreski, testowa b.blada , na bóle @ troche za wcześnie , zostało ok 9 dni

Stiffi, mnie też boli jajnik już drugi tydzień, więc trzeba czekać, możemy sobie gdybać i się nie nakręcać... ale po co?

Gość Stiffi
chyba, że cos mi sie poprzestawia po Euthyrox ( tabletki na Tsh) to moze wcześniej dostane @ o ja głupia... doszukuje się objawów ciąży :( już sobie wymyśliłam, że moze po tabletkach dostane wczesniej, no i gdybym przyjeła cykl 29 dniowy to by zostało 5 dni do @ i by wskazywało wtedy na zagnieżdżenie..... rany jaka głupiaaaaaaa :( idę się chyba oblać zimną wodą ...

Gość Stiffi
chyba, że cos mi sie poprzestawia po Euthyrox ( tabletki na Tsh) to moze wcześniej dostane @ o ja głupia... doszukuje się objawów ciąży :( już sobie wymyśliłam, że moze po tabletkach dostane wczesniej, no i gdybym przyjeła cykl 29 dniowy to by zostało 5 dni do @ i by wskazywało wtedy na zagnieżdżenie..... rany jaka głupiaaaaaaa :( idę się chyba oblać zimną wodą ... stara a głupia ...

Stiffi ja tez biorę euthyrox i dostinex na zbicie prolaktyny, iw sumie w tamtym miesiącu miałam jak w zegarku co 28 dni, wiec ból może oznaczać coś... co byś chciała ale nie musi... ciężko oceniać i mnie i innym zapewne...

Gość Stiffi
Bajkaanna, a co ile zwykle masz? co 28 czu dłuższe ? pytam rzed braniem Euthyrox pisze ,że głupek ze mnie , że wyszukuje sobie oznak ciązy :))

Czemu głupek, jak czegoś bardzo chcemy to się tego doszukujemy, ja jakoś tak w tym miesiącu bardziej spokojna jestem, może się nie udać, ale mniejsze rozczarowanie. Ja mam cykle 28 dniowe, jak tarczyca trochę świrowała, to miałam 35-39, ale teraz póki co jest okej. A czy mam cykle owulacyjne to tez nie wiem, bo moje pęcherzyki nie pękały :(

dokladnie, analizujemynasze objawy jakies 150 razy uwazniej bo bardzo chcemy bobasa. mialam to samo, co miesiac mialam jakies ciazowe objawy..a ciazy brak...szkoda tylko ze te ciazowe sa tak podobnych do tych przed okresem:( spadam do spania. wlasnie zjadlam ostatnią tabletkę duphastonu...ciekawe czy mi ginek bedzie kazal brac jeszcze... mam do przetrawienia to cholerne usg genetyczne, bo jak cos to jutro chyba ustale wizyte. oczywiscie pytalam moich swiezo upieczonych kolezanek mam, na 3 dwei robily- jedna mlodsza o rok(24), druga starsza o 5lat (30) trzecia lat bodjaze 28 nie robiła i troche mnie zirytowała, bo jak tamte dwie mowily ze to moja decyzja itd to ta " NIE ROB TEGO PROSZE" "BEDZIESZ ZALOWAC" "A CO JAK OKAZESIE ZE MASZ CHORE DZIECKO TO USUNIESZ CIAZE" oczy miałam jak 5zł jakto czytałam.... przeciez to badanie nie jest szkodliwe....kurde nie wiedzialam, ze ktos moze byc az tak na NIE, myslalm, ze albo sie jest na tak, albo sie nie robi, bo sie nie chce/szkoda kasy czy cos. nie wiem co mam robić. chociaż moj T. nalega, bo jak uslyszal z ewiek kobiety gra role to stwierdzil, ze wiek faceta moze tez, a on 32lata :D (w sumie nie wiem jak to jest) z tego co wiem to to jest wywiad z lekarzem, pozniej ok polgodzinne usg, pozniej pobieraja krew do badan- przynajmniej ten moj takie cos robi.... juz nie wiem o co sie martwic- zeby bylo jutro okej, czy o cholerne bdanie ktrego jeszcze nawet nie zrobilam, czy o bol plecow czy jeszcze o co innego ;p wariatka jakich mało. 3majcie sie, i lepszych nastrojów niż mój na cały tydzien;))

Gość beta84
cześć dziewczyny:) dziękuje za słowa otuchy:)już mi lepiej mąż się bardziej stara...jak na razie chodzi na paluszkach:) dziwne by było raczej gdyby osoba starają ca się o dziecko nie szukała jej potwierdzenia w objawach....więc głowa do góry dziewczyny bo przyjdzie dla każdej z nas moment gdy okażą się zwiastunem właśnie tego na co tak długo czekałyśmy:)ja już dwie kreseczki mam za sobą ale tez teraz czekam na donoszenie zdrowego dziecka , więc strach że coś pójdzie nie tak dalej mi towarzyszy tylko w innych sprawach już ... gościnna- ja będę chciała zrobić badania genetyczne ... porozmawiam o tym z lekarzem na następnej wizycie..., myślę że człowiek jest spokojniejszy jeśli wie co jest grane ,po co się stresować 9 miesięcy jak można rozwiać wątpliwości? kochane zbieram się do pracy.... a jutro wolne bo jadę po mojego skarba wreszcie!!!

Dzien dobry wszystkim :) Wczoraj juz nie pisalam, bo padlam o 21. Takie dni jak wychodze z domu o 7 a wracam o 20 mnie wykanczaja. Kiedys mialam tyle energii a teraz padam. Tempka dzis dalej 37,11. Czekam na spadek i @. Juz powoli zaczynam sie denerwowac. Beta myslalam, ze tylko moj M taki nie wyrozumialy jesli chodzi o przytulanka. Zawsze jak tylko mu odmowie to mega zly jest. Ogolnie jej nerwowym czlowiekiem i ciagle albo wkurzony albo obrazony. U mnie czasem dochodzi przemoc fizyczna, nie bicie ale raczej szarpanie... Choc od kiedy poskarzylam sie tesciowej to w tej kwestii sie uspokoilo. Ja podchodze do wszystkiego na luzie i staram sie nie brac wszystkiego do siebie, ale nie raz sie zastanawialam czemu jeszcze jestesmy razem. Ogolnie niby nie jest zle, ale to tylko dlatego, ze jestem ugodowa i zazwyczaj ustepuje.

Hej dziewczyny... ja tez będę chciała zrobić badania przesiewowe, a prenatalne tylko i wyłącznie wtedy kiedy lekarz zaleci,... Lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć i później żałować.. moja tempka nie spada... choć zaczynam mieć wątpliwości, że się udało, no będzie co ma być... Miłego dnia...

Gość melisa 26
u mnie lipa:(

Meliska wszystkiego naj naj. Dużo zdrówka, miłości, spełnienia marzeń i upragnionej fasoleczki :*

Gosciana myslalam, ze ty mowisz o usg genetycznym tym polowkowym. A ty teraz idziesz na przeziernosc karkowa. Myslalam, ze to usg 11-13 tyg jest obowiazkowe, a dopiero jak cos wyjdzie nie tak robia dodatkowe badania (test pappa) i jesli cos wykryja to aminopunkcje. Nie slyszalam, zeby ktos nie szedl na przeziernosc karkowa - to bardzo wazne zeby wiedziec czy plod dobrze sie rozwija. Jak jest w normie a ty jestes mlodziutka to nie ma potrzeby robic testu pappa.

Meliska nie załamuj się, będzie dobrze, jeszcze będziesz w ciąży czego baardzoooooo Ci życzę ;-) Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin oraz spełnienia marzeń , buźka

Meliska STO LAT... STO LAT... STO LAT!!! Spelnienia wszystkich nawet tych najskrytszych marzen:D 🌻 🌻 🌻

Wszystkiego najlepszego dla ciebie Melisa. Dziewczyny ile godzin /dni po owulacji powinien być skok temperatury?

TakaJa jak mierzysz tempki codziennie o tej samej godz to jednego dnia bedziesz miec spadek (w porownaniu to twojej normalnej temp) a potem trzy dni wyzszych temp. Zawsze mierz o jednej godz, bo tak to nic nie wywnioskujesz. Ja dwie tempki zmierzylam godz pozniej i sa wyzsze niz te mierzone o stalej porze. Najlepiej kupic termometr owulacyjny (taki do 2 miejsc po przecinku). Ja swoj kupowalam na necie, ale i w aptece i superpharmie widzilam. Koszt ok 20zl.

Meliska myslalam, ze chociaz tobie sie uda :( Tygrysica a jak u Ciebie? @ dalej nie ma? Trzymasz nas w niepewnosci. Musze tabelke odszukac i zobaczyc kto jeszcze ma termin @ na ten tydzien.

melisa hm....a miałam nadzieję ,że ty zaczniesz ten tydzień z dobrą wiadomością ale cóż uda się następnym razem :) Wszystkiego naj naj kochana spełnienia tych najskrytszych marzeń :) Moje motto na najbliższy czas to co na nie zabije to nas wzmocni :) I tego się będę trzymać :) A reszta jak tam nadal bez @ i z 2 kreseczkami mam nadzieję...

Ja tez mam jeszcze pytanie odnosnie temperatury;) Wiem wiem... zanudzam:O Ale ja mierze dopiero pierwszy cykl w calosci i nie mam z czym porownac:( Jak to jest czy temperatury w poszczegolnych fazach ale w roznych cyklach sa do siebie podobne czy roznia sie od siebie? Chodzi mi o to czy jezeli, u jednej kobiety oczywiscie, w jednym cyklu tempka w I fazie cyklu oscyluje na poziomie np 36,6 to w kolejnych cyklach tez tak bedzie? Czy moze byc w kolejnym cyklu np ok 36,4? Albo w roznych cyklach w fazie lutealnej tez moga byc roznice? Np w jednym cyklu 37,0 a w kolejnym 36,8? Mam nadzieje ze w miare zrozumiale wyjasnilam o co mi chodzi:)

Jussio u mnie byly mniej wiecej na podobnym poziomie. W cyklu w ktorym sie udalo wlasnie szalaly i jakis masakryczny pofalowany wykres mialam. Teraz tez po dlugim czasie to pierwszy cykl mierzenia, wiec nie mam porownania. Polecam ten termometr owulacyjny bo dokladniejszy jest.

Dziewczynki ktore mierza tempke i robia testy owu - czy ten skok jest faktycznie w te dni w ktore test owu pokazuje, ze owulacja bedzie?

Gdzie moj okres??? Obym go dostala w tym tyg. Jak nie to czeka mnie wizyta u gina.... znowu :(

Gość melisa 26
Oj dziękuj***ardzo za życzonka urodzinowe:) jak na razie jesteście pierwsze:) zobaczymy czy moi bliscy będą pamiętać:) No też miałam cichą nadzieje że sie udało:( ale testy nie kłamią jedna kreska:( pewnie dzis @ dostanę. No i chyba odkładamy staranka:( myślałam że to wszystko szybciej pójdzie a tu lipa! mój synio za rok do 1 klasy idzie no i chyba nie mogę sobie pozwolić żebym urodziła drugiego malucha na koniec sierpnia lub we wrześniu...:( nie będe miała czasu dla synka a wiadomo że na początku będe musiała poświęcić mu dużo czasu w nauce tym bardziej że mój leniuszek nie chce sie uczyć a meża większość czasu nie będzie w domu bo bedzie tylko w weekendy...:( Muszę to wszystko przemyśleć....

Melisa ty jeszcze mloda jestes to masz czas. A maly jak pojdzie do szkoly napewno bedzie potrzebowal wiecej twojej uwagi. No ale z drugiej strony to nigdy nie ma idealnego czasu na urodzenie dziecka. My tez przerwe robimy, bo ja mam umowe do sierpnia, wiec moze juz poczekamy jak mi przedluza na czas nieokreslony. Tylko gdzie moj okres????

Gość Radosna82
Znowu sie kafe zwiesilo.... wrrr

Gość 2kawy
Cześć Dziewczyny. Piszę, bo jak zaraz tego z siebie nie wyrzucę to chyba oszaleję :) jestem staraczką na 2015. 2 cykl starań. Mam 30 lat i jestem mamą 3-latka poczętego w pierwszym cyklu. Zdecydowaliśmy się na 2 dziecko i świruję już. 1 cykl starań - ciąża urojona :). teraz jestem przez @. 26 dc /30. Za mną już 3 testy - negatywne. Oczywiście znowu wszystkie możliwe urojone objawy. Już nawet chcę żeby ta @ przyszła w końcu, żebym się już nie zadręczała ciągle. Nie wiem skąd u mnie takie ciśnienie na ciąże natychmiastową! A teraz niby @ planowo za 4 dni, ale czuję jakbym miała dostać za chwilkę - może z tego stresu się przyśpieszy?! Trzymam za Was kciuki. Trzymajcie proszę też za mnie :)