Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Gość madziunianiunia
piszczie dziewczyny cos o cilestach,jak sie czujecie i w ogole.. i cepsze?? cilest cy diana??:)

Gość miśjula
Ja biorę od niedawna. Pierwsze dni były straszne, ale teraz wszystko wróciło do normy. Apetyt się zmniejszył, więc nie zdążyłam przytyć. Apetyt na seks wzrósł. Więcej zmian nie zaobserwowałam i bardzo się z tego cieszę.

Gość Dupeczka
Hej ja juz Cilest biore 9 mies.nie ma zadnych zmiamn !! od samego brania Cilest napewno nie przytylam!!a biust hmmmmm........? raczej sie nie powekszyl :-( teraz wlasnie sie zastanawiam nad zmiana na diana 35 ale o co chdzi z tym mniejszym zabezpieczeniem :-(?a czy ja powiekszaja sie piersi to sie nie tyje ogolnie !!!?????

Gość madziunianiunia
Hej dupeczka!:) ja wlasnie tez chce zmienic na diane bo te cycki niby rosna...ale z tego co przeczytalam,to wiekszpsc kobitek mowi ze przytylo od diany...wiec hym..nie wiem.. diana ma wiecej hormonow dlatego pewnie cycki urosly,ale tez ogolnie wiecej cialka sie zrobilo..

Gość madziunianiunia
Jak zmienisz na diane,to pisz co sie dzieje:)A moze jakies inne..?? Moja kolezanka bierze logest,tez jej urosly.. Piszcze dziewczyny cos o cilestach!! buzka!!

Gość xalpen
możliwe że to pytanie było zadane już wcześniej, ale nie mam czasu żeby przeczytać wszytskie wypowiedzi-jaki lekarz przepisywal wam diane-ginekolog,dermatolog,rodzinny?

Gość xalpen
ponawiam pytanie

Gość xalpen
może mi ktoś odpowiedzieć......................................

Gość maryska

Wcześniej brałam cilest. ale bardzo cierpiałam podczas okresu. Zgłosiłam się do meojego lekarza i powiedział, że to dziwne i że może coś jest nie tak. Zrobił mi usg i okazało się, że mam torbiel. Przepisał jakieś leki i Diane. Po dwóch miesiącach torbiel zniknęła, a miesiączki nie są bolesne. Chciałam jeszcze dodać, że przy Cileście miałam nudności. Teraz po Dianie cera mi się łądnie poprawiła i już się tak nie świeci. Ogólnie jest super.

Gość Ewunia-fazunia
Mi Diane przepisal ginekolog. Bylam wczesniej u dermatologa z problemami z cera i nic nie pomagalo. A Diane pomogly. Nie wierze ze biust urósł ktorejs z was po 3-5 tabletce. Nie wiem czy Diane sa lepsze od Cilest bo od poczatku biore Diane. Na pewno sa tansze:) a czy lepsze to nie wiem. Pa

Gość kaczulka
hej dziewczyny ja niewiem jak działa cilest, ja brałam Diane chyba przez rok i mi na cere bardzo pomógł, ale po odstawieniu trądzik powrócił,zaczęłam łykać je znów,minął ro i kcera jest prawie idealna,poza drobnymi przebarwieniami,przytyć troche przytyłam,ale myślę że to przez to że zaczęłam studiować zaocznie i jak cały tydzień siedze w domu to ciągle jem,ale ogólnie czuje się dobrze,tylko że kiedyś napewno będe musiała odstawić te tabletki i bokje się powrotu trądzika,co mam zrobić..a może trzeba przechodzić na coraz słabsze tzn. z mała zawartością hormonów tabletki, powoli i dopiero wtedy odstawić jak myślicie???

Hej dziewczyny, widze ze kazda z nas ma jakis problem, ja zaczne od tego ze bralam juz wczesniej tabletki i jak zobaczylam ze kolezance urosly piersi po cilescie to przeszlam na cilest i to byl , błąd nie mozna sie decydowac na jakis rodzaj tabletek bez badania hormonalnego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bralam cilest przez rok, piersi owszem mi urosly i to sporo, no ale nie tylko piersi urosly, wraz z nimi roslam ja cala az o 10 kg w ciagu roku, libido spadlo drastycznie i ...... pojawila sie toriel na jajniku, wiec dziewczyny niech to bedzie dla was przestrogą, nie mozna wybierac tabletek antykoncepcyjnych jak balsamu do ciala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak ginekolog nie zleci takich badan to trzeba samemu oto poprosic co to jest ich zakichany obowiązek :P tak wiec uwazajcie na siebie kobitki 🌻🌻

Gość kaczulka
ponawiam pytanie:czy po zrezygnowaniu z diany przeszłyście na tabletki z mniejszą ilością hormonów i dopiero całkiem odstawiłyście??

Gość 8619

Gość madziunianiunia
hej!! a moja kumpela ostatnio byla iu ginekologa(innego niz moj) i chciala by jej przypisal tabletki. to przepisal jej harmonet, i powiedzial ze cilesty to juz sa stare tabletki i nie powinnosie juz ich przepisywac. dziwne.. co o tym myslicie??

Gość anka 21
ja biore diane od 17 roku zycia i wszystko jest ok. od pierwszego listka bylo wszystko w porzadku zadnych plamien, bolow glowy, nudnosci a jezeli chodzi o tycie to umnie bylo dziwnie bo schudlam jak mialam 18 lat 12 kg i ten stan sie utrzymuje do tej pory a wciaz biore diane (kosztuja ok 10-11 zl) pozdrawiam

Gość lily
biorę cilest od 4 lat i jest dla mnie jesz, to przekonasz się, czy dane tabletki ci "leżą". Ale jeśli nie masz problemów z trązikiem czy nadmiernym owłosieniem, to odradzam Dianę, bo to lek na te dolegliwości

Gość Olcia-
ciliest nie-e bralam przez 6 misciecy ale zle sie czulam teraz biore diane i wszystko jest okey...tylko ze jest problem na poczatku bardzo mnie wysylpalo chodzi o tradziK,ale teraz czyje sie dobrze i moja buzka tez ladnie wyglada

Gość kasik13
ja brałam przez rok harmonet ale co drugi miesiąc krwawiłam po nim a teraz biorę minulet i jest wszystko ok miesiączki mam o wiele słabsze miałam 7 dni a teraz mam 3 dni i to bardzo słabo

Gość Olefcia

Gość Kasia26............
Ja bralam diane przez 4 miesiace,niestety bardzo duzo przytylam okolo 15 kg. Urosly mi piersi o prawie dwa numery :D Odstawilam te tabletki,poniewaz nie chcialam dalej tyc:( Moje piersi nie zmalaly,tak jak to napisala jedna z dziewczyn,dalej mam duze.... Przezucialam sie na microgilion21 i jak narazie nie widze rzadnych skutkow ubocznych. Pozdrawiam 🖐️ 🌼

Gość ewe_21
Hej wszystkim...ja biore 2 opakowanie..dobrze sie czuje...ale znowu pojawily sie plamienia..i nie wiem czy powinnam isc do lekarza i odstawic te tabletki..

Gość ewe_21
mam nadzieje ze ktos kiedys napisze cos:) pozdrawiam

Gość ivo 01
Biorę cilest 4 rok i wszystko ok. Próbowałam zmienić na mercilan ale przytyłam 7 kg w 3 miesiące. Teraz zastanawiam się nad plasterkami żeby osczędzić wątrobę. Nietety po pigułkach ochota na sex znacznie maleje, ale i orgazmy są bardziej intensywne, przynajmniej w moim przypadku. Odradzam diane, jest stara i wszyscy narzekają na tycie.

Gość ewe_21
Ja biore 2 opakowanie diane i schudłam 3 kg..nie wiem jak to jest z tym tyciem..tylko nadal mam plamienia..i w tym jest problem..

Gość rewa
Jan brałam Harmonet ponad rok. Przez pierwsze 2 cykle łykania tabletek też miałam plamienia, w ulotce napicane było jednak, że plamienia moga występować potczas zażywania trzech pierwszych opakowań pigułek.Może tak jest rownież w przypadku Twoich tabletek.

Gość rewa
Ja również miałam plamienia w trakcie zażywania dwóch pierwszych opakowań tabletek, potem plamienia ustąpiły ale stosowałam Harmonet. W ulotce było jednak napisane, że takie objawy moga występować podczas trzech pierwszych cykli, jeżeli nie ustąpią po tym czsie wtedy należy zgłosić się do lekarza.

Gość ewe_21
dzieki...troche mnie uspokoiłas..u mnie na ulotce raczej nie było napisane..o tych plamieniach..mam nadzieje , ze szybko znikna..pozdrawiam

hej skonczylam studia pielegniarskie na Akademii Medycznej i mialam przedmiot Farmakologia tam dowiedzialam sie wiecej o skladzie pigulek antykoncepcyjnych w tym takze Diane35.Tak jak piszecie nie jest to pigulka antykoncepcyjna ajedynie lek ktory rowniez nie moze byc zbyt dlugo stosowany ze wzgledu na silne dzialanie na watrobe.Ma on jednak takze dzialanie antykoncepcyjne choc nie to jest celem tego leku.Gdy mialam 20 lat rowniez lekarz mi te pigulke przepisal choc teraz patrze z perspektywy czasu ze nie byla ona mi potrzebna.Bralam ja przez 6mcy ale b zle sie czulam(bole glowy wahania nastroju spadek libido a po wejsciu w rakcje z niewilka dawka wypitego alkoholu spuchly mi dziasla)Zrezygnowalam z niej bo bole watroby byly nie do wytrzymania.Nie polecam.Aby dobrze dobrac pigulke najlepiej poprosic samemu lekarza o zrobienie poziomu hormonow poniewaz w ciemno moze on przepisac taka pigulke ktora zawiera akurat duza dawke hormonu ktora akurat wasz organizm tez posiada w duzej ilosci a wtedy okarze sie ze jego nadmiar kumuluje sie w watrobie i moze wam szkodzic w rozny sposob i roznie sie objawiac. pozdrawiam was wszystki