Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlenka2206

Mamy na marzec 2015r

Polecane posty

Pisalam ale moja wiadomość znikla;-(Ulubiona tez bym sie nie odzywala jakbym miala męża w domu na miejscu hi hi ;-) I z tym dworem uwazaj bo u mnie wieje zimny wiatr wiec ubierz sie grubo.Ja mam jutro wyjazd wizyta u lekarza :-) przejeta czy wszystko oki i ucieszona ze zobacze kruszynke ;-)

Gość etsi1987
Witajcie dziewczyny, Zaczynam 26tc termin mam na 8.03 z OM i na 13/15.03 z USG, to moj pierwszy dzidziuś wiec strach jest ogromny tym bardziej, że początki były średnie. Ogólnie czujemy się bardzo dobrze z śr krzywa cukrowa, dałyście radę? Jakie były Wasze odczucia?

Gość lilll
czesc,dziewczyny ja tez mam ten test na glukoze,i nie wiem to sie idzie na czczo?bo nie dopytałam lekarza.i długo tam sie potem siedzi?ja chyba w piątek pójde

Na glukoze idzie sie naczczo :-) pobieraja krew i daja do wypicia glukoze zalezy ile zlecil lekarz albo 0.75 l albo 0,5 l ja mialam 0,75 l i czekacie 2h caly czas naczczo i znow pobieraja krew.W niektorych laboratoriach musicie przyjsc ze swoja glukoza kupiona w aptece ja dostalam ciepla w kubeczku i sa ponoc punkty gdzie mozna zabrać cytryne i wcisnąć bo to straszny ulepek ja nie moglam dla mnie to az bralo na wymioty ale ja nie lubie słodkich napojów ;-) Wiec powodzenia

Gość lilll
dzieki Asia,musi to byc wstętne do wypicia ale cóż)musze zadzwonic do laboratorium czy przyniesć musze tą glukoze:)

Musialam wybrac sie do sklepu bo juz mi brakowało paru rzeczy w kuchni powiem wam ze nawet maly koszyczek sprawil mi trudności niby pare rzeczy kupilam do jedzenia a ciężko ;-(Gotuje obiadek dzis na taki zimny wiatr bedzie pomidorowa zeby córcia sie ogrzala po powrocie ze szkoły ;-)

Gość ulubiona123
No ja już po pierwszych zakupach :) Asia masz rację, wieje strasznie, ale na szczęście się ubrałam w czapkę i rękawiczki i w ogóle ciepło :) Kupiłam kilka pieluszek tetrowych i flanelowych, kocyk i półśpiochy (2 pary). Ale tak oglądam w domu i będę chyba kupować tylko te flanelowe, bo tetra jest szorstka bardzo.

Dziewczyny już kompletujecie wyprawki widzę, my w sumie nie mamy jeszcze nic jakoś tak boję się zapeszyć...

Gość Ewelina2811
Ulubiona ja też mam teraz pic glukoze wiem jak to smakuje i jakos nie spieszy mi sie z tym hehe. No czytam i czytam i widze juz gromadzicie ciuszki dla maluszkow, ja sie boje ze cos sie stanie nie daj bog i nie mam jeszcze nic a to juz chyba najwyzszy czas na male zakupy ... Ulubiona podsunelas mi pomysl, ze faktycznie nie trezba kupowac kombinezonu tylko jakis cieplejszy pajacyk polar itp. ja mam termin na koniec marca wiec juz morozw nie powinno byc

Gość ulubiona123
Też mi się nie spieszy do glukozy, myślę, że zbiorę się za tydzień, dwa :) Co do wyprawki kochane moje...wiecie ja uważam, że w każdej chwili może coś się stać. Nawet przy porodzie w 40 tyg. Nie chcę by moim życiem rządziły stereotypy. A kompletowanie wyprawki zajmuje trochę czasu, pochłania pieniądze... Mnie nie stać żeby na raz czy dwa wszystko kupić. Poza tym nie daj Boże będę musiała leżeć przez dwa ostatnie miesiące ciąży jak moja siostra i kto to wszystko kupi? Mąż - nie wyobrażam sobie, to moja domena - on tylko doradza :) A poza tym brzuch coraz intensywniej rośnie, no i zawsze jak się wcześniej zacznie to te zakupy są bardziej przemyślane. Ja miałam już dawno zacząć kupować, ale właśnie było tak: szpital, jakiś czas w domu leżenia, znowu szpital, potem znów leżenie w domu plackiem i zeszło do dnia dzisiejszego. Więc widać jak ten czas leci.

Gość ulubiona123
Teraz korzystam i kupuję, bo nigdy nie wiem czy znów nie będę musiała za chwilę leżeć w szpitalu. Tego nigdy nie wiadomo.

No Ulubiona całkowicie sie z Toba zgadzam po pierwsze stopniowe kupowanie jest mniej odczuwalne dla kieszeni po drugie na koniec mozemy byc jak slonice hi hi a po trzecie nie mozemy dac sie zwariowac i ulegac zabobonom.Zreszta takie zakupy to ogromna radosc a radosna mama to zdrowa mama i dziecko ;-) Moj brzusio tez juz wielki a co tu dalej :-) U mnie sie rozpadal deszcz :-(

No dziewczyny z ta glukoza to trzeba sie przemeczyc bo to dla dobra maleństwa :-) ale mile to nie jest

Hej dziewczyny ja juz leze w łóżeczku po kąpieli ;-) Depilacja sprawia mi coraz więcej trudności to już prawdziwy wyczyn a co tu dalej eh ;-)

Gość ulubiona123
Dziewczyny napiszcie mi czy i jaki magnez bierzecie, czy lekarz Wam zapisał i na co. Bo ja ostatnio czuję coraz częściej, że cierpną mi nogi w nocy, mam twardy brzuch momentami i zastanawiam się czy nie kupić magnezu. Tylko czy on jest na receptę? Zapomniałam zapytać w piątek moją ginkę...

Ulubiona to jest dobry pomysl ja jak brzuch mi twargnieje biore po za tym jak jestem zestresowana bo tez jego niedobór objawia sie nie tylko skurczami lydek czy brzuszka ale i napiecia nerwowe. Wcale lekarz mi nie zapisal ale po późniejszej konsultacji powiedzial ze to mi nie zaszkodzi :-) A markę hmm poleca Ci jakiś w aptece ;-)

Witam Jak się czujecie?Jak się wam spało. Mi super:-) Chyba sprzyja mi to mroźne powietrze:-) Wybaczcie,że tak rzadko tutaj jestem ale tablet ładuje mi tą strone 5 min więc mnie to złości. Nie wspomne już omtym jaki jest spowolniony przy pisaniu wiadomości:( na tel wogóle nie da się mi tu wejść. Ppoprostu androidy są fatalne. Teraz dostane na gwiazdke nowy tel od s więc chwile pochodzi sprawnie:-) Na laptopie siedzę rzadko więc nie mam jak tutaj zaglądać:( Dziś kolejny dzień do przodu:-) kończymy 26tc:-) jutro zaczynamy 27 tc a za razem 7 mies:-) Wczoraj mała sporo się wierciła więc zobaczymy jak będzie to dziś wyglądać. Miałam brać się za porządki w tym tyg ale stwierdziłam,że nie mam tego tak dużo więc w sam raz będzie jak ogarne to po wizycie u lekarza czyli8grudnia. Wtedy będe czekała namęża jeszcze tydz wiec w sama raz:-)

Witam Jak się czujecie?Jak się wam spało. Mi super:-) Chyba sprzyja mi to mroźne powietrze:-) Wybaczcie,że tak rzadko tutaj jestem ale tablet ładuje mi tą strone 5 min więc mnie to złości. Nie wspomne już omtym jaki jest spowolniony przy pisaniu wiadomości:( na tel wogóle nie da się mi tu wejść. Ppoprostu androidy są fatalne. Teraz dostane na gwiazdke nowy tel od s więc chwile pochodzi sprawnie:-) Na laptopie siedzę rzadko więc nie mam jak tutaj zaglądać:( Dziś kolejny dzień do przodu:-) kończymy 26tc:-) jutro zaczynamy 27 tc a za razem 7 mies:-) Wczoraj mała sporo się wierciła więc zobaczymy jak będzie to dziś wyglądać. Miałam brać się za porządki w tym tyg ale stwierdziłam,że nie mam tego tak dużo więc w sam raz będzie jak ogarne to po wizycie u lekarza czyli8grudnia. Wtedy będe czekała namęża jeszcze tydz wiec w sama raz:-)

Ulubiona ja zaczełam kupować bardzo wcześnie i nie żałuję. Teraz jeszcze sporo rzeczy nam brakuje ale już troche tego mam. Teraz już mi się naeet nie chce latać po tych sklepach. Jak S przyjedzie to kupie to co mi barkuje i to już wszystko nawet dla siebie aby nie latać potem. Jeśli chodzi o pieluzki qto one takie są ale w praniu zmiękną. Ja będe wszystko prać jak S pojedzie w styczniu. Wszystko sobie przygotuje. Wypiore i wyprasuje:-) Musze kupić proszek i płyn do płukania chyba dzidziuś. Jeśli chodzi o magnez to niezwlekaj. Jego niedobór może doprowwadzić do wczesnego porodu. Ja biore magnez praawie od poczadku ciaży. Najpier po jednej tabletce. Teraz ostatnio miałam niedobór po magnezie dl kobiet w ciazy wiec brałam 3 razy dziennie potem 2 razy dziennie i teraz jedną.Możesz sobie kupić magnez jaki chcesz. Ja raczej nie polecam tego dla kobiet w ciazy. One sa drogie i zawieraja kwas foliowy ktory masz już w witaminach i gdy chcesz brać wiecej tabletek to jest go zbyt wiele. Kup sobie zwykły z witaminą B6 . Ja mam jakiś magnez za3 zł. Kupiłam go w promocji i jest ssuper! Teraz bede kupowała tylko taki. W dodatku małe tabletki. Coś pogoda się popsuła. Pada śnieg z deszczem. Ja zaraz zmykam zrobić sobie śniadanie:-) Ostatnio pofolgowałam ze słodkiem i na wadze już widać efekty:( znów bedzie 2kg na plusie albo i 3:( od dziś znów walcze z tą pokusą:-) Dziś wieczorkiem postaram się do was zaglądnąc.

Gość ulubiona123
Dzień Dobry :) Coś słabo tutaj z frekwencją ostatnio poza Asią, Marlenką i mną :) Ja zaraz wybieram się do sklepów w tym też do apteki i kupię ten magnez i skoczę też do laboratorium wypytać o test na glukozę co i jak. Zamierzam pójść też do jeszcze jednego centrum z rzeczami dla dzieci i pewnie też kupię coś :) Miłego dnia kobietki !! :)

Gość ulubiona123
Co tu taka cisza? Asia śpisz jeszcze? :D Ja jestem pod wrażeniem, latając po sklepach weszłam do second handu i kupiłam małemu fajne rzeczy z metkami jeszcze. Welurowe śpiochy które wiadomo w sklepie nie są tanie, welurowy kaftanik podszyty bawełną i fajne body. Wszystko z disneya. No śliczne, mówię Wam :) No chyba, że ktoś ma uraz do tego typu sklepów, a jak nie to warto czasem pójść jak jest dostawa :) Rozejrzałam się też w rossmanie na półce z kosmetykami dla dziecka, ale to później będę kupować, bo szybciej traci termin. Teraz nawet nie wiem co trzeba kupić do pielęgnacji takiego malucha. Wiadomo, że krem przeciwko odparzeniom, jakieś mleczko do kąpieli, szamponik, oliwke albo krem do smarowania po kąpieli i nie wiem co jeszcze... Ten temat zostawię sobie na styczeń lub luty :) Ja dziś do wieczora sama siedze, bo mąż ma teraz inne godziny pracy przez dwa tygodnie i dopiero o 19 kończy, zanim przyjedzie to 20 będzie. Zanudzę się w tym domu.

Hej dziewczyny ! Ja wybrałam sie do mojego specjalisty 60 km i mało przewidywalna nie zadzwonilam a okazało sie ze on dzis ma wyjazd:-(masakra jakas i co pojechalam do galerii handlowej na pocieszenie .Kupilam sobie tunike ecr********** jeszcze kupic stanik do karmienia ale nie bylo z wiszbina a mieki mi nie odpowiada . I jutro musze jechać jeszcze raz nawet nie chodzi o ten wyjazd ale to tak daleko :-(Do tego odebralam wyniki i mam bialko w mocxu wiec sie zmartwilam :-(Do tego jestem padnieta. Ulubiona ja tez kupilam kilka fajnych firmowych ciuszków w ciucholandzie.Uwazam ze to nic złego przecież ciuszki które dostajemy od kogoś tez byly uzywane a kupic wszystko nowe nie sposób tym bardziej jesli sie trafi jakas perełka

Gość ulubiona123
Oj Asia to Ci współczuję, 60 km się najechać bez sensu. Czasem tak bywa. A co może oznaczać białko w moczu? Może to nic takiego?

Gość ulubiona123
Nie wiem czy wiecie ale do jutro chyba jest promocja w biedronce na lovelę do koloru, do białego, do płukania i na płyn do prania. Dziś zobaczyłam w internetowej gazetce (trochę późno) i pojadę do biedronki jak mąż wróci. Super cena bo tylko coś koło 14-15 zł, a ta sama waga dziś w rossmanie po 24.99 była. Ciekawe czy się jeszcze nie sprzedała

Gość Asia8181
Hej dziewczyny ! Popoludniu bylam umowiona z przyjaciółka i pojechalysmy mialam do odbioru kosz wiklinowy dla malutkiej który kupowalam a do tego dostalam mnóstwo ciuszków ;-) Wiec stwierdzam ze z ciuszków juz chyba za duzo nic nie kupie.To co kupilam do tej pory i co dostalam na początku wystarczy :-) Zostaja inne gadżety ;-) Ta przyjaciółka ma 5 miesieczna corcie wiec cale popoludnie zabawialysmy niemowlaczka ta przyjaciółka stwierdzila zobaczysz jak przy malej odmodniejesz hi hi.A jeśli chodzi o wizyte u gin jutro znów musze jechać mam nadzieje ze nie będzie ślisko. A jesli chodzi o bialko w moczu to jesli temu towarzyszy wysokie ciśnienie i obrzeki moze oznaczać zatrucie ciążowe. Narazie sie nie schizuje poczekam co jutro powie lekarz. Spokojnej nocy moje drogie.Pocieszajace jest to ze dieta skutkuje i cukier jest oki

Dzień Dobry moje Drogie. Co tam u was ? Ja juz siedzę w poczekalni u mojego gin.Straszna mgla jak jechalam ale na szczescie w plusie.Troche mnie boli głowa chyba cos nie tak jest z cisnieniem na dworze ale chociaż dzis przespalam noc :-) bo obudzilam sie po piatej czyli nie tak źle. Ciekawe co u mojej kruszynki ;-)

Gość ulubiona123
Hej Dziewczyny:) Marlenka coś milczysz. Odezwij się:) Asia to masz podobnie jak ja - też za dużo ciuszków już dokupować nie muszę, od siostry dostałam, a jeszcze dostaniemy od znajomych tylko musimy się wybrać do nich a to kawałek drogi. W biedronie wszystko prawie rozsprzedane. Udało mi się kupić koncentrat do prania do koloru loveli, był jeszcze do białego ale ja nie mam stricte białych rzeczy więc nie było potrzeby. Wczoraj już proszki były wysprzedane, więc chcąc nie chcąc kupiłam ten koncentrat. Nie udało mi się kupić płynu do płukania niestety

Gość Asia8181
Hej ! Wrocilam od lekarza okazuje sie ze wróciły problemy grzybiczne nie wiedzac czemu w związku z tym dostałam globulki dopochwowe hmm na tydzień i zobaczymy co dalej.Do biedronki juz nie dojechalam bo w tym miescie gdzie bylam nie wiem gdzie jest a to duze miasto.A wracajac jechalam inna droga i nie przecinalam mojego miasteczka powiatowego wiec Lovella przeszla mi kolo nosa:-(Ulubiona masz racje do Marlenki to az nie podobne takie milczenie moze ma problemy z tym tabletem;-(

Gość Asia8181
Musze sie wziąć za prasowanie bo mam sterte:-(Do tego trochę sie denerwuje bo corcia ma próbny egzamin szóstoklasisty ;-)a co do tych zmian grzybiczych to lekarz stwierdzil ze taka uroda i zmiana polityki hormonalnej to powoduje i jakich bym kosmetyków do higieny intymnej nie stosowala to i tak by sie tak dzialo ;-(