Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlenka2206

Mamy na marzec 2015r

Polecane posty

A co tam u reszty dziewczyn taka cisza w eterze ani weterani forum ani nowe czym wy takie panie zajete ??????;-)

Ulubiona od jutra taka sama promocja w Kauflandzie wiec jak masz pod ręką to zajrzyj jesli w Biedronce nie udalo Ci sie kupic ;-)

Gość ulubiona123
Asia dzięki za info z tym kauflandem, jutro jadę :) Dziś jakoś nie za specjalnie się czuję, rano trochę pochodziłam, wróciłam o 13 i położyłam się "na chwilkę" i wstałam o 16:00... ale jakoś mi niedobrze było. Asia jeśli mogę wtrącić odnośnie infekcji grzybiczej... bo ja nie mogłam pozbyć się tego dziadostwa, ciągle wracało i ciągle brałam a to natamacyne a to nystatyne i inne dziadostwa (no bo wiadomo trzeba to zwalczyć). A jak już zwalczyłam ( i tak byłam pewna, że wróci jak zawsze po tyg. lub dwóch), kupiłam sobie laciobios femina - to są takie probiotyki, które powinno się stosować właśnie w infekcjach grzybiczych pochwy (ich niedobór powoduje nawroty). Ja ogólnie nie wierzę w takie rzeczy jak probiotyki, ale już nie miałam siły i próbowałam wszystkiego co by mogło pomóc żeby to nie wróciło no i mam święty spokój już chyba ze trzy tyg.! Co prawda tanie to nie jest 10 tabl. kosztuje 20-25 zł, ale warto mówię Ci. A co z tym białkiem w moczu? Od tej infekcji?

Gość Marlenka2206
Hej wybaczcie,że jestem tak rzadko ale nie ma jak wchodzić.Na tablecie ta strona ładuje mi się 5 min i mnie to denerwują a na tel wcale mi na to nie wejdzie:( Dziś rano byłam w mieście.Musiałam oddać dekoder więc spędziłam w salonie godzinę czasu tyle było ludzi.potem do banku zaglądnęłam i na zakupy wyskoczyłam.Podwiozłam mame bo miała sprawę do załatwienia.Po powrocie obiadek ,prysznic i tak zleciało. Zawsze wieczorami rozmawiam z S przez skaypa więc wtedy wchodzę. Nie chce mi się specjalnie odpalać laptopa:) U mnie mała już 3 dzień ma tak leniwy dień ,że się martwię. Kopnie raz na jakiś czas i tyle:( Asia co z tym białkiem?? Wszystko ok??? Ja się zastanawiam czy jutro rano nie zawieść moczu do badania bo na następny tydzień mają być mrozy i może być ślisko.Zobaczę jak wstane rano i będzie ok to pojadę z rana.

Gość Asia8181
Hej dziewczyny! Ulubiona spróbuję ten probiotyk dzięki za rade jak ma pomoc to warto.Jesli chodzi o bialko to musze powtórzyć badania bo lekarz stwierdzil ze dla pewności mam to zrobić. 4 znow mam wizyte.Mam do was pytanie zauważyłam ze z wyniku na wynik badania krwi ida mi w dol jeszcze nie mam anemi ale hemoglobina jest juz na granicy tez tak macie ? Dziwie sie bo odzywiam sie mega zdrowo do tego tran witaminy mnóstwo warzyw i owoców moze za mało jem miesa ale nie mam na nie apetytu a ponoc z miesa i ryb żelazo jest lepiej przyswajalne.Sama nie wiem co myśleć. Dzis mialam znow zakrecony dzien.Jutro postanowilam sie byczyc bo za duzo ostatnio latam.Marlenka moja mala tez miala pare takich dni i tez sie stresowalam maluszki robia sie duze i maja miejsca wiec leniwieja;-) Usg będę miala za tydzień dzis mialam tylko badanie ginekologiczne i sluchalam serduszka malutkiej.Milego wieczorku ciekawe co sie dzieje ze inne dziewczyny nic sie nie odzywaja??????????

Gość Marlenka2206
Hej udało mi się wejść tak rano:-) Co tam u was słychać? Ja wczoraj nie mogłam zasnąć. Potem gdy to mi się udało obudziłam się o 3 i nie mogłam zasnąc aż do 5.Nad ranoem spało mi się dobrze ale niestety musiałam wstać o 6 bo zawiozłam mocz do badania więc mam z głowy:-) Potem byłam w sklepie i kupiłam kilka rzeczy i słodkości dla siostry aby chociaż troche umilić jeje chorobe:-) Podwiozłam jej pod dom mama. Odebrała i pojechałam do domu. Teraz jem śniadanie i będe czekała na jakieś kopniaczki:-) Musze dziś posprzątać łazienke i kurze w pokojach. Pogoda taka ,ze nic się nie chce. Wpadne wieczorkiem. Miłego dnia:-)

Dzień Dobry kobietki ! Ja po śniadaniu corcia ubrana na cebulke pojechala do szkoly.Teraz klade sie jeszcze do łóżeczka a co tam zrobie sobie dzien lenia. A co u was jak noc ? Pangaz ? Milczy ;-(Ewelina Cmanocna Lilli odezwijcie sie moje drogie bo po za Ulubiona Msrlenka i mna to cisza :-(moze jeszcze kogos pominelam :-(

Ja mam wyniki na tym samym poziomie. To,że spadają to bardzo możliwe bo mi lekarz powiedział,że dziecko w tych tygodniach zaczyna miec coraz większe zapotrzebowanie na żelazo. Ja biore pregna plus i te witaminy się wchłaniają. Skład tych tabletek nie iest bogaty bo jest tylko to co niezbedne dla dziecka. Inne witaminy mają jeszcze witaminy które mogą powodować,że żelazo się nie wchłania. Moja siotra też takie bierze i ma anemie.Możesz pić codziennie kieliszek świeżo wyciśniętego soku z buraków surowych:-) Zaraz zobaczysz różnice:-) Wiem co mówię. Jako nastolatka miałam straszną anemie. Miałam przetaczaną krew bo bez tego dłuugo bym nie pożyła. Mama codziennie robiła mi taki sok i wyniki poszły migiem w góre.

Rozmawiałam jeszczemz pielęgniarką która pobirpera krew. super kobietka:-) zgadałam się z nią o tarczycy i ona mi powiedziała,że nie powinnam rodzić naturalnie bo to niebezpieczne. Moge się udusić. Mam wziąść skierowanie od endokrynologa na cesarke. Mówiła mi też aby nie brać znieczulenia zwenątrzoponowego tylko ogólne. Mówi,że tak jest lepiej. Ponoć w szpitalach nie chcą takiego dawać bo jest droższe ale my kobiety mamy do tego prawo i musimy się upominać. Teraz jest jeszcze coś takiego,że mamy prawo odmówić naturalnego porodu i oni muszą zrobić cesarke. Teraz tp boje się jeszcze bardziej:(

Gość ulubiona123
Hej kobietki, ja dziś mam samochód pod blokiem (bo normalnie stoi w garażu:)) bo chcę jechać do tego kauflandu :) Też muszę dziś ogarnąć mieszkanie. Co do wyników to ostatnie miałam w szpitalu robione, jeszcze były w normie, ale w ciąży rzadko którą kobietę omija anemia, nawet te najbardziej zdrowe, które nigdy nie wiedziały co to anemia. Ja zanim zaszłam w ciążę miałam straszne z tym problemy, żelazo na poziomie 13... powiem Wam, że problem był o tyle ciężki, że żadne żelazo nie było dobre (a brałam naprawde chyba wszystkie możliwe), bo albo biegunka, albo zaparcia, albo wymioty, albo takie bóle brzucha, że ustać nie mogłam, a męcze się z anemią od 13 r.ż jak tylko pojawił się okres (ciekło ze mnie jak z kranu). Do tego ze względu na nietolerację glutenu anemia była jeszcze gorsza. I dopiero w zeszłym roku odkryłam żelazo dobre dla mnie i na szczęście jest na ulotce napisane, że jest też dla ciężarnych polecane. Jest b. drogie bo 20 ampułek (bo to jest do picia) kosztuje ok 50 zł, ale wchłania się super. Dzięki temu wyleczyłam się z anemii i mam teraz pod serduszkiem mojego kochanego Dawidka :) A nazywa się feroplex jak byście potrzebowały. Bo te inne tardyferony, sorbifery, hemofery i inne cuda to był dla mojego brzucha i jelit koszmar!! Asia jak pobierzesz ten probiotyk to daj znać czy Tobie też coś pomógł.

Gość ulubiona123
Co do znieczulenia itp. wydaje mi się, że w niektórych szpitalach na pewno można wybrać rodzaj znieczulenia, ale u mnie chyba nie, bo to za mały szpital, a chcę rodzić na miejscu. Muszę też zacząć się orientować odnośnie tego jak to u mnie wygląda w szpitalu i czy będę rodzić sn czy przez cc.

Gość Ewelina2811
hej dziewczyny, ja jestem 'umowiona' z moja gin na cesarke tzn. pierwszy porod zakonczyl sie cesarka a na moje pytanie jak zakonczy sie 2 porod gin powiedziala, ze tez cesarka jestem troche spokojniejsza, nie chcialabym rodzic naturalnie mimo, ze szybciej dochodzi sie do siebie po takim porodzie jesli juz jestesmy przy temacie porodu, szpitala chcialabym zapytac co zabieracie ze soba na pobyt w szpitalu, dla siebie i dla dziecka ?

Hej dziewczyny wreszcie sie cos ruszylo .Dzieki za rade z tymi buraczkami to juz kiedys słyszałam faktycznie sprobuje.A żelazo to tez cos musze zacząć zazywac bo juz mam Hgb 11.8 A przed ciążą mialam 15 lub więcej a nawet jestem honorowym dawcą i nigdy nie bylo problemu co to probiotyku to jutro wybiorę sie do apteki jak juz będzie po kuracji dam znać Ulubiona.Powiem wam ze fajnie tak sie wymieniać info kazda ma jakies doświadczenia i to nam duzo daje

Jeśli chodzi o porod u mnie to córkę rodzilam naturalne to bylo trudne doświadczenie zeby nie powiedzieć traumatyczne ale na to wiele rzeczy sie skladalo dziękuję Bozi ze skończyło sie szczęśliwie. Wtedy obiecałam sobie ze jeśli kiedyś będę rodzic to tylko cc dzis sie waham rozwazam wszystkie za i przeciw lekarz jeszcze nie mowil o swoich sugestiach narazie mala jest ulozona miednicowo wiec na pn nie ma szans aczkolwiek jeszcze ma czas zeby sie obrócić. Staram sie myslec pozytywnie

Gość Marcowa1
A moze i ja sie dołacze :) Termin mam wg OM na 23marca a wg. Usg na 10marca :) Dziwne te rozbieżności:/ Z wyprawki mam juz sporo ciuszków,łóżeczko,przewijak,dwa kom.poscieli,ostatnio kupilam bujaczek i mate:) pieluszke flanelowa z ceratka,kocyk,w grudniu jeszcze pewnie dostane walizke ciuszkow od siostry bo ma 4córeczki :) wiec zostalo mi tylko pare rzeczy do zakupienia.To moja pierwsza ciaza.Wyczekana i wystarana. PCO-4LATA LECZENIA-LAPARO+KLINOWA RESEKCJA iii efekty w postaci brzuszka :) warto bylo troche pocierpiec. Ostatno zaczelam rozgladac sie za wozkiem.Mysle ze 3w1 bedzie ok.Tym bardziej ze do ok wrzesnia nasze malenstwa pojeżdżą w gondoli,a okres jesienno-zimowy beda mialy solidna spacerowke na wiekszych kołkach.Potem latem mozna kupic jakas lżejszą spacerówke :) No i kwestia fotelika samochodowego- malenstwo na poczatku i tak nie jezdzi duzo autem wiec kupowanie drogiego fotelika nie ma sensu.Lepiej pozniej zainwestowac w cos lepszego. Do takich przemyslen doszlam ostatnio :) Pozdrawiam wszystkie marcowe mamusie :)

Witam Marcowa milo nam pewnie ze możesz dołączyć ;-) No to masz więcej wszystkiego m iz ja :-) A z jakiego województwa jestes i ile masz lat jeśli możesz nam ujawnić ?

Gość ulubiona123
Ja wróciłam z zakupów i piorę właśnie ciuszki małego, kocyk, pieluszki :) Asia 11,8 to jak dla mnie wysoka hgb, ja jak mam 12 to jest szał normalnie:P, z tym, że skoro u Ciebie zawsze ok 15 było to co innego. Dla kobiet w ciąży norma jest chyba właśnie od 11. Co do porodu to ja sama zastanawiam się czego chcę. Bo jedna siostra rodziła sn i drugie też chce tak rodzić, nie ma złych wspomnień, a druga siostra miała dwa cc i źle je wspomina (czas po porodzie). Ciężko podjąć decyzję, myślę, że cc dla dziecka jest bezpieczniejsze, bo nie ma takiego ryzyka niedotlenienia czy naderwania rączki lub nóżki. Sama nie wiem... Jedno jest pewne jak byśmy nie rodziły będzie bolało :P

Gość ulubiona123
Ewelina jeśli chodzi o to co zabieram ze sobą do szpitala to u mnie na stronie szpitala jest taka rozpiska co potrzeba. Bo w każdym szpitalu inne zasady panują. U mnie trzeba w zasadzie wszystko od a do z zabrać :) Marcowa1 witam oczywiście i gratuluję, że wreszcie się udało :) Faktycznie masz spore rozbieżności w terminach i to takie dziwne, trochę w dziwną stronę, bo zazwyczaj z OM wychodzi nam wcześniejszy termin, a u Ciebie odwrotnie :)

Gość gość
Wpisz w dowolną wyszukiwarkę „Mebelmania” i wybierz zakładkę „meble dziecięce i młodzieżowe” - znajdziesz tu świetne meble dla dziecka i nie tylko. Polecam głównie ze względu na cenę system Bajka (pięknie urządzony cały pokój za niecałe 1900zł – w skład zestawu wchodzą łóżko, szafa ubraniowa, regał i komoda - wszystko osobno wycenione, więc można zamówić pojedyncze elementy) a dla ceniących przede wszystkim bardzo wysoką jakość polecam system bajkowych antresoli z systemu Zamek, całej kolekcji z systemu Princess oraz wiele innych cudnych mebli dla Twojego dziecka. Zapraszam serdecznie po spełnienie marzeń Twojej pociechy! Pozdrawiam Mebelmania

Gość gość
11.08 robiłam morfologie i moja hgb wynosila 11,6 teraz mam skierowanie od gina zeby skontrolowac wyniki ciekawe jak wyjda. Marcowa1 ja tez mam duza rozbieżnosc wedlug OM termin mam na 6.03 a wedlug USG na 25.03 ciezko sie w tym polapac, ja jeszcze nie mam nic dla dziecka, chyba zaczne szal zakupow w styczniu

Gość Marlenka2206
Hej ja zgodznie z obietnicą jestem:) Sporo się naczytałam. Jeśli chodzi o hemoglobinę to ja mam 12 i coś i jest ok. Ja dziś miałam frytkowy dzień:) Do obiadu i na kolacje były frytki.Nie za dobrze wiem ale tak mnie naszło.Dawno nie jadłam. Każda z nas ma jakieś doświadczenia i możemy sobie na wzajem doradzać to pomaga:) Moja mała dziś kolejny dzień leniwy.popołudniu coś się poruszała i tyle .Robi to tak delikatnie ,że musze się zastanawiać czy to ona i szukać jeje po brzuchu:( Już chce aby zaczęła normalnie kopać. Sprawdzałam dziś wagę i mam 66,5kg czyli 1 kg do przodu.Do wizyty bedzie jeszcze jeden:( Niezależnie od tego cobym robiła to i tak kg idą w górę.

znów lekarz będzie mówił,że za dużo itd. Ja teraz muszę z nim porozmawiać o moim porodzie bo musze się nastawić psychicznie.Powiem Wam,że teraz bardziej boj ę się porodu sn niż cc. Po cesarce będe obolała i to znieczuleni którego się boję ale przy porodzie sn moge się udusić i to już zabawne nie jest .Ciągle bede o tym myśłała. No nic wizyte mam \8 wiec zobacze co lekarz powie

Gość Marlenka2206
Hej,:-) Jak się czujecie? Ja wpadłam rano bo tylko wtedy daje rade i wieczorami. Jestem zdołowana bo mała nadal strasznie mało się rusza:( Dobrze,że wizyta już nie długo to dowiem się jak jest ułożona. U mnie coraz zimniej. Dobrze zrobiłam,że wczoraj byłam z tymi badaniami bo coraz ciężej mi wstawać. W nocy super mi siē śpi. Dziś nawet do łazienki nie wstawałam. Pierwszy raz od poczadku ciąży:-) Miałam też ostatnio problem z zaparciami ale po wczorajszych frytkach wszystko przeszło. Tłuszcz pomógł:-)

Gość Asia8181
Hej dziewczyny !!! Marlenka jak zwykle ranny ptaszek ja właśnie wróciłam odowieźć córkę do szkoły nie dość ze zimny mroz to jeszcze wiatr masakra.Musialabym dzis posprzatac troche ale powiem wam ze serio na schylaczke butow nie moge zalozyc taki mam duzy brzusio a co dopiero podloge umyc ale moze chociaż poodkurzam a jutro córcia mi pomoże ;-) Narazie leglam odpocząć; -)

Gość ulubiona123
Hej kobietki, jak zwykle ostatnia z nas trzech, a pozostałe bywalczynie milczą, szkoda :( Fajnie było jak było nas trochę więcej, ciekawe, czy u Pangaz, Cmynocnej i Lilll wszystko gra...Ja dziś zła jestem, mam chyba zapalenie dziąseł i chyba przejadę się do dentysty, bo mam ochotę zęby wyrwać, okropne uczucie. Dziąsła opuchnięte, nie wiem czy mogę to czymś posmarować...I jeszcze jak biorę pod język dwie tabl. luteiny podjęzykowej to to potęguje ten ból jak się rozpuszcza, i chyba znowu przejdę na dopochwową, a pewnie przez to wróci grzybica pochwy :( Oj ciągle coś się przypałęta w tej ciąży

Gość ulubiona123
Napiszcie mi dziewczyny jakie suplementy witaminowe bierzecie, bo pewnie niedługo będę musiała coś kupić, bo czuję, że te dziąsła i zajady to już efekt gorszych wyników... (idę w przyszłym tyg. to zrobię badania). Ja przez pierwsze 3 mies. brałam femibion 1 tylko, że on dość sporo kosztuje (ponad 30 zł, a starcza na miesiąc). Może macie coś tańszego?:)

Ja zażywam prenatal classic mozna go nawet na listki kupic a teraz juz zaczyna sie III trymestr wiec prenatal DHA nie pamiętam ile kosztuje zalezy ile kupie

Kup koniecznie cos bo chocbys sie nie wiem jak dobrze odzywiala to nie sposób wszystkiego sobie dostarczyc i to pewnie stąd problem z dziąsłami . A po ciazy odczujesz to wiem cos o tym po pierwszej ciąży wypadaly mi wlosy większość zebow do leczenia skora i w ogóle. Takze trzeba o to dbac w ciazy i podczas karmienia.