Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyna powiedziała, że albo jej się oświadczę albo mam wypierdalać

Polecane posty

Gość gość
Ale mu trujecie babki. Nie chce brać ślubu to JEGO prawo, nie oznacza to,że dziewczyny nie kocha. A ona ma staroświeckie poglądy bo skoro od dawna żyją jak małżeństwo to nagle sobie przypomniała,że przydałby się jej ślub ? A cztery lata temu nie chciała? Zgodziła się na wspólne mieszkanie, seks , pewnie obiadki też robiła i sprzątała i nagle jej się przypomniało,że tak właściwie to nie jest żoną. Niesamowite! Ktoś miał racje pisząc,że pewnie ją koleżanki nastawiły,a ten tekst o urodzie to śmiech na sali. Idąc tym tokiem tylko ładne moga śluby zawierać :D

Gość gość
Nie lubie ślubów, bo nie lubię całej tej otoczki, która towarzyszy temu świetu i zjężdżającej się rodziny na Wielkie obżarstwo

Gość gość
Ja też nienawidzę a jestem kobieta,a nie ma to nic wspólnego ze strachem. Dla mnie sluby to kicz i podążąnie za głupią modą "wszyscy biorą ślub to też wezme, nie będę gorsza"

Gość gość
Oto podsumowanie tej banalnej historii 1. Chłopak nie chce się zenic wiec jej nie kocha 2. Dziewczyna głupia, ze mu dała tydzień bo powinna to zakonczyc od razu 3. Chłopak nie powinien tego na sile ciagnac bo sam wie, ze nie chce z nia malzenstwa 4. Oboje powinni sobie znaleźć kogos innego 5. Wszystkie baby przekonujące go żeby się zastanowił itd. sa głupie bo jak ktoś chce się zenic to robi to bez zajęknięcia. Pora abyście to w końcu zrozumiały

Gość Herszt alfa
Kolego, zapamiętaj jedno. Jeśli chodzi o relacje damsko-męskie to NIGDY nie pytaj o porady kobiet, bo wyjdziesz na tym jak Zabłocki na mydle. Lepiej zapytaj doświadczonych kolegów.

Gość gość
Masz bardzo mądrą kobiete :)

Gość gość
Dokładnie durne jesteście:O. On ma robić coś wbrew swojej woli byleby zadowolić dziewczynę? ale z was egoistki, ona będzie szczęśliwa,ale jakim kosztem? Jak dziewczynie nie pasowało mogła to ukrócić po dwóch, trzech latach a nie czekać sześć lat nie wiem na co. Zresztą to dziwne,że autor nie powiedział jej ,że małżeństwa nie planuje...albo mówił,ale ona była cwana i myślała,że go przekona.

Bardzo mądrą dlaczego? Dlatego że dla niej nie jest ważny związek jako taki tylko jego status prawny?

Gość Margarette89
Autorze zapewne twoja dziewczyna się naoglądała zdjęć koleżanek na Facebooku i jej się zachciało ślubu,bo też by chciała się fotkami pochwalić :D zrozum taka moda dzisiaj...

Gość gość
też się po 6 latach obudziła... przez ten czas była darmową prostytutką i służącą jak żona więc facet się przyzwyczaił i nie chce się związać małżeństwem

Gość gość
Ktoś jej musiał nagadać skoro przez tyle lat jej to nie przeszkadzalo.Moze sasiadki albo stare ciotki ja obgaduja kto wie ;]

Gość gość
Moja dziewczyna powiedziała, że czeka na oświaczyny już 5 lat. Myślała, że sam na to wpadne.

Gość gość
Wiesz Autorze? Twoja jeszcze dziewczyna ma jaja, w przeciwieństwie do Ciebie. Zrobiła ukłon w twoją stronę, dając tydzien, bo ja bym tygodnia nie dała. Ty zyjesz z kobietą tak, jak tobie wygodnie, a nie tak, JAK NALEŻY. Traktujesz ją jak darmowa du/pę, sprzataczkę i kucharkę. Nie wiesz, co to jest ślub, bo gdybyś wiedział, to dziewczyna nie musiałaby stawiać takiego ultimatum. Ślub, drogi chlopczyku w krótkich spodenkach, to przysięga wzajemnej miłosci, wiernosci i wzajemnej troski, w dobrych i złych chwilach. To wzięcie odpowiedzialności za drugą osobę oficjalnie i prawnie. Jesli piszesz o papierku, to zakończę wpis. Jesteś niedojrzały, a dziewczyna powinna sobie znaleźć prawdziwego mężczyznę. Wbrew obiegowym opiniom, dojrzały męzczyzna kocha sercem i myśli głową, a nie tym dyndającym kawałeczkiem ciała na dole.

Gość gość
No ciśnijcie mu dalej kury domowe bez ambicji :D

Gość małarudamaruda
hmm...parę słów do autora. nie należę do osób które chcą wielkiego weselicha chociaż ładnym ślubem nie wzagrdzę, ale tak naprawdę mogłabym wziąć ślub jutro na spontana przy paru bliskich osobach i starczyło by mi za cały bal. oświadczył mi się mój ukochany parę msc temu i możesz mi wierzyć, że był to najpiękniejszy dzień w moim życiu i tak to wspaniale zorganizował. kocham go, chcę z nim być, więc i teraz po zaręczynach wiem, że będę kiedyś jego żoną i jeśli będzie chciał wielkiego wesela to takie będzie. nie trzeba kochać ceremonii by jeśli wiesz, że to miłość ta właśnie wielka i ta w której chcesz spędzać życie pokochać pomysł bycia żoną czy mężem osoby którą kochasz.

Gość gość
Miłość wierność i troskę można sobie zapewniać bez tego papierka , wiec daruj sobie kobito. Myslisz,ze cos sie zmienia w malzenstwie? jesli juz to na gorsze...i znam mase takich przypadkow. Lepiej slubow nie brac nic potem siedziec z gruba baba ktora zrzedzi.

"Ślub, drogi chlopczyku w krótkich spodenkach, to przysięga wzajemnej miłosci, wiernosci i wzajemnej troski, w dobrych i złych chwilach. To wzięcie odpowiedzialności za drugą osobę oficjalnie i prawnie. Jesli piszesz o papierku, to zakończę wpis." x Nazywasz go chłopczykiem w krótkich spodenkach bo nie czuje potrzeby odprawiania tego rytuału? Przysięga wzajemnej miłości? A jak można przysięgać coś na co się nie ma wpływu? To jest właśnie dziecinada i marzycielstwo.

Gość Herszt alfa
Ale p***********. :D To co, po magicznym rytuale zwanym ślubem już nie będzie DARMOWĄ du/pą, sprzątaczką i kucharką? Może będzie jej płacił za usługi? :D Pewnie nawet nie słyszałyście o czymś takim jak podział obowiązków w małżeństwie. Ślub to tylko dokument prawny i jeśli jest to dla ciebie gwarancja miłości i wierności to głęboko współczuję. Jakby w niezalegalizowanym związku to nie byłoby możliwe. Tylko ciekawe skąd potem tyle zdrad, nieszczęśliwych małżeństw i rozwodów. :🖐️

Gość gość
Niektórzy traktują ślub jako "hokus pokus" i nagle wszystko staje sie piekniejsze. A ile w tym prawdy? niewiele... jak ktos sie kocha to bedzie sie kochal bez slubu. Malo to malzenstw, ktore wziely slub "bo wpadka" albo "bo rodzina nalegala" ? i w czym one sa lepsze od zwiazkow w ktorych dwoje ludzi naprawde sie kocha? Tym,ze jedni maja papierek a drudzy nie? Nie dopisujcie malzenstwu szczegolnego znaczenia,bo go nie ma. To tylko ewentualna wygoda i takie samo nazwisko :O

Gość gość
dlatego jeśli chłopak nie chce slubu to powinien być z taka co tez slubu nie chce - proste jak budowa cepa

Gość gość
Iluż to ludzi przysiegalo milosc i wiernosc, a potem i tak chodzą na panienki albo mają kochasi. Wystarczy poczytac na forum.Malzenstwo nic dzis nie znaczy, mozna wziac rozwod za tydzien :)

Gość gość
Stwierdziła, że czeka zbyt długo i żebym się w końcu decydował i określił. - z tego wnioskuje,że ona juz rozmawiała- albo przynajmniej próbowała podjąc rozmowe oslubie, a Ty zapewne ją zbywałeś- " pogadamy kiEdy indziej" albo puszczałes jej aluzje do tego tematu mimo uszu. - w końcu decydował- czyli juz cos były za uwagi. Slubu nie chce- ale pieprzyc się z nią i pozwolic żeby mu koszule prasowała, to chciał? WYGODNICKI LALUS , PO 6 LATACH SIĘ OBURZYŁ...

Z tego co widze to dla kobiety nie jest istotny związek tylko to czy prowadzi do slubu czy nie. Ślub jest celem, nie związek. No i przysięga. Dla kobiet nie jest istotne to jak się w związku czyją, istotne jest to czy facet przysięgnie im miłość czy nie. x To tak jakby na giełdzie nie przejmować się analizami sytuacji rynkowej a jedynie to czy makler przysięgnie że wig20 przebije się przez 2500 pkt czy nie. x Nie chcę wrzucać wszystkich do jednego wora ale to jest myślenie przeciętnej kobiety.

Gość gość
gość dziś No właśnie mam takie samo zdanie jak Ty :) Ale skoro tak baardzo zależy jej na tym ślubię, to kupię jej ten cholerny pierścionek

"Slubu nie chce- ale pieprzyc się z nią i pozwolic żeby mu koszule prasowała, to chciał? WYGODNICKI LALUS , PO 6 LATACH SIĘ OBURZYŁ..." x Czyli to ślub jest celem a nie związek? Fajnie... mam prośbę - mówcie to na początku znajomości. Wtedy będę wiedział że trzeba dac sobie spokój

Gość gość
Ale niektóre z was sa popierniczone :D przylepcie sobie na czole kartke "chce oswiadczyn po roku" i zobaczycie czy sie wtedy jakich chetny znajdzie.

Gość gość
Ale mimo wszystko kocham Ją i nie chciałbym Jej stracić. Nie chcę się rozstawać z powodu takiej bzdury,

Gość gość
Nie rób tego, bo ją skrzywdzisz, nawet nie wiesz co ja doprowadziło do tego, ze tak się zachowała - czy sąsiadki - jak sadzą niektórzy, czy inne sprawy, po co brac ślub jak nic o niej nie wiesz? Osoby do obsługi mozna wynająć, może znajdziesz inną, która na taki układ pójdzie.