Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zdecydowali byście się na 3 dziecko?

Polecane posty

Gość gość

witam mamy już 2 dzieci 7 lat i 4 lata . zawsze marzyliśmy o 3 dzieci ale się boję czy damy radę zwłaszcza finansowa bo w tych czasach nic nie wiadomo. kilka lat temu pracowaliśmy za granicą wspólnie później mąż sam ja tu w pl. luksusów nie ma ale mamy niewielki domek i samochód bez kredytów. obecnie pracujemy tu. mamy małe oszczędności. mąż zarabia od 2800 do 3600zł ja 1400zł. w obecnej sytuacji stać nas na wszytsko ale boję się mimo to ..bo czasy sa inne i praca w tych czasach nie jest stała. chcielibyśmy się starać o 3 dziecko . a le musimy myśleć też finansowo o tym. co wy byście robili w takiej sytuacji.

Gość gość
Tak.Dzieci to cuda.

Gość gość
wiesz co...nie pytaj na kafee bo to smieszne ale powiem ci ze ciezko bedzie 2 wyksztalcic dac im przyszlosc a 3???osobiscie nie znam nikogo kto ma 3 dzieci, powiem ci...zainwestuj i skup sie na tych co masz wiesz jak ma sie super pewny zawod to mozna ale takie byle co to . jest mina po calosci

Gość gość
az tak silna chec rozplodu??hmm ja bym nawet na 1 w pl sie nie zdecydowala a co mowic trojke/ile to trreba zarabiac???

Gość gość
az tak silna chec rozplodu??hmm ja bym nawet na 1 w pl sie nie zdecydowala a co mowic trojke/ile to trreba zarabiac??? XXXXXXXXXXXX sa ludzie co , nie mysla o przyszlosci dzieci tylko aby narobic aby sie rozplodzic i tyle. zamiast miec jedno i wyksztalcic go i dac mu wszystko co najlepsze.

Gość gość
Nie, ale zaliczylismy wpadke i to w najgorszym finansowo momencie. Było tak źle ze myslalam ze dostawie dziecko w szpitalu bo nie stać mnie było żeby kupić pieluchy do szpitala nie wspominajac juz o innych rzeczach. Ale nie potrafiła tego zrobić. Dziś nie żałuje mała ma juz 3 latka a my stoimy całkiem dobrze finansowo. Dzieciom niczego nie brakuje, a ja nie wyobrażeń sobie Zycia bez naszej kinder niespodzianki.

Gość gość
ale moje dzieci mają wszystko, starszy syn chodzi do 1 klasy nieźle sobie radzi, wygrywa konkursy recytatorskie i matematyczne z czego jest niezły bo radzi sobie nieźle z mnożeniem. chodzi na swoje zajęcia ulubione. mąz ma studia ja też, co prawda ja teraz pracuje na 3/4 etatu ze względu na dzieci. mam czas na dzieci i ich zainteresowanie a nie chodzi mi o to że jestem rozpłodowa matką , jak na razie stać nas na to i mam czas ale w życiu bywa różnie i może któreś z nas pracę utracić. i wtedy może być ciężko. widzę że teraz to dziwne w ogóle mieć dzieci.

Gość gość
Dzieci to dar Boży :)

Gość gość
Tak. ..też szukam młodej. ...reproduktorki ...

Gość gość
nie

Gość gość
pewnie ze dziwne miec wiecej niz 1.bo kazdy wie jakie sa czasy, nie ma co jaj robic

Gość gość
Dwojka ci wystarczy. Jak juz to kup sobie pieska np maltańczyk lub shih tzu. Dzieci będą zadowolone i ty tez. Mam dwojke i nie zdecyduje się na więcej bo wiem ile mnie te kosztują. Kupujac im buty po jednej parze to wydatek ok 700 zł nie mowiac o reszcie ubrania. Do pokoi meble musze wymienic bo z tych juz wyrosły wiec kilka tysięcy pojdzie. Kazde ma swoj pokój. Nie wyobrazam sobie zeby kilka osob spalo w jednym pokoju. Jest dobrze inie zamierzamy tego zmieniać. Jak bawie dziecko kolezanki to fakt kusi mnie ale nieeeeee. Serce by chciało ale rozum mówi nie ;)