Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos mi powie jacy sa Niemcy? Jaka ich mentalnosc?

Polecane posty

Gość gość
jak patrze jak takie helgi maja czasem w miare przyzwoicie wygladajacych mezow to sie zastanawiam czy oni tam nie mieli zaaranzowanych tych malzenstw pod wzgledem klasy i statusu bo az niemozliwe ze z milosci . Niemki sa ladne ale te młode i mieszane. Teraz to same turki tam są.

Gość gość
czyli niemcy nie sa tacy zli - nie patrza na wyglad kobiety, a na jej wnetrze:D. W Polsce jest odwrotnie - posiadasz urode, mozesz miec kazdego faceta nawet jak jestes po zawodowce. Jestes mega wyksztalcona, ale wygladasz jak helga - jestes samotna.

Gość gość
Macie racje.Kwestia jedzenia nadal mnie szokuje.Moja kolezanka nie ugotuje w tygodniu dzieiom nawet glupiej zupy,bo przeciez jedza w szkole...

Gość gość
Skoro Niemcy tak nie lubia obcokrajowcow, to dlaczego wpuszczaja do siebie tylu muzulmanow, ktorzy tylko rodza dzieci i nie sa zainteresowani praca? I jeszcze sa przeciwni ruchom pegidy.

Gość od 14 lat w de
dwulicowi i plytcy, pusci jak wydmuszki to na tyle, dzieci jada raz na pare mcy do rodzicow na jedna godzine na wypicie jednej filizanki kawki i zjedzenie jednego kawalka ciastka z discountu na tym sie wiezi rodzinne tutaj koncza, gdy taki dziadek jest juz niezdolny do samodzielnej egzystencji biora do niego opiekunke wariant luksusowy badz pakuja go do domu starcow, a tam niech robia z nim co chca byle spadek byl szybko i szybciej bylo mozna do tego domu starcow doplacac - przez dzieci , i tak to wszystko tutaj dziala, a no i rodzice wychowuje dzieci w dziwny sposob, to tez obszerny temat :o

Gość gość
Olka tak to właśnie jest :) trudno tym którzy tu nie żyją dłużej jak 2 lata w to uwierzyć ale tak właśnie to wygląda napisać można by było mnóstwo historyjek z których nawet pośmiać się można ja Wam polecę od siebie książkę Justyny polańskiej " pod niemieckimi łózkami" krótkie opowiadanie do pobrania z chomika w pdf warto przeczytajcie, ci co nie znają Niemców na co dzień , można się pośmiać czyta się jednym tchem i czasami z niedowierzaniem ale to najprawdziwsza prawda ! przeczytajcie :)

Gość gość
jesli masz na mysli wnetrze jej portfela to tak, niezaleznosc finansowa stoi tutaj na pierwszym miejscu i rzadkoscia sa sytuacje, zeby partner pomagal kobiecie finansowo czy maz

Gość gość
niemcy jedza gorzej niz Polacy choc maja 4 x wiecej kasy ja tego nigdy nie zrozumiem. wole suchy chleb jesc niz te ich puszki, proszki i apfelmusy

Gość od 14 lat w de
od 14 lat w de dziś korekta -- nie doplacac :D

Gość gość
moja kuzynka miala meza niemca, teraz jest po rozwodzie, z dzieckiem i znowu poznala jakies niemca, niedawno sie do niego przeniosla i nie pracuje, wiec musi ja utrzymywac.

Gość gość
ja kiedys ugotowalam im barszcz czerwony a oni ze dobre ale oni wola swoje zupy I PRZYNIOSL PUSZKE POMIDOROWEJ. zajadali sie tym okrutnie. masakra

Gość gość
gość dziś rzadkosc, zobaczysz jak dlugo to potrwa, ogolnie seks jest tutaj za darmo, bo niemki sie nie szanuja i tego facetow nauczyly

Gość gość
haha jedzenie dobry temat kiedys trafilam na masterszefa niemieckiego i koles tam usmazył zwyklego kotleta schabowego bez niczego i stwierdzili ze majstersztyk ani ziemniaka ani nic. dobreee

Gość gość
czytam i mam niezly ubaw,bo faktycznie tak jest

Gość gość
spotkania na seks, romanse to tutaj wielce sie nazywaja " Beziehungen", czyli zwiazkami ogolnie trwaja do tygodnia, a przecietna 18.stka sama nie wie z iloma ona juz byla,

Gość gość
ja bym nie mogla byc z niemcem ten jezyk mnie drażni. jest brzydki caly dzien sluchac tego jazgotu to glowa pęka

Gość gość
niemki sobie uzywaja, ale to polki maja opinie latwych...

Gość gość
znam jednego niemca już trochę czasu , jakiś rok temu miał wylew i sparaliżowaną prawą część ciała , powoli jakoś się z tego wykataraskał , ostatnio go spotykam i pytam co tam słychac jak zdrowie co porabia ? a On na to , wróciłem do pacy (co miał już przyznaną dobrą rentę !) oczywiście ja oczy w slup i sobie myślę , jak do pracy facet po wylewie ? w tym wieku ?! mówię mu , po co ci to ledwo z życiem uszedłeś ? a on mi na to będę miał ......60 eu więcej do emerytury :O ku...wa ! jak to usłyszałam to myślałam ,że padnę ! rozumiecie ! 60eu a on po wylewie i miał szczęście że w ogóle chodzi jest sprawny i żyje! ten naród jest zje...ny !

Gość gość
niemki nie odstaja pod wzgledem puszczalstwa. tak samo pijanstwo wcale w niemczech nie jest mniejsze tylko oni nie piją jaboli tylko lepsze trunki i POKRYJOMU jak nikt nie widzi ale lubia i za kolnierz nie wylewaja. To nam przypieli taka latke ale oni nie lepsi!

Gość gość
kiedyś przyjechał do nas do Polski mojej koleżanki znajomy Niemiec w odwiedziny , poimprezowaliśmy trochę a ona na drugi dzień nie miała siły aby zrobić mu jakiś obiad , zalała mu zupkę chińska z paczki :D rosołek ten dureń zjadł i mówi , ale pyszny ten rosół ugotowałaś :D hahahaha mamy ubaw do dzisiaj jak wspominamy jak się zajadał rosołkiem z paczki :D

Gość gość
Nie czytałam wszystkich wypowiedzi ale dodam coś od siebie . Mam szwagra Niemca. Co do gotowania to nie wiem , szwagier jest kucharzem i gotuje całkiem fajnie , za mało przyprawia ale naturalnie.... Co do porządku to potrafi utrzymać ale i tak moja siostra po nim poprawia. Nie chcą mieć dzieci , wiadomo obowiązek o kasa kasa kasa , lepiej pić w zaciszu winko albo piwko,potrafi codziennie. Jego ojciec ma 75 lat i wykupuje sobie miejsce w domu starcow i u nich to naturalne .... W jego rodzinie nikt się nie rozmnaża. .. Nikt dosłownie w najbliższej rodzinie nie ma i nie chce mieć dzieci . Teraz ciężko spotkać takiego rasowego Niemca , tam są wszystkie narodowości zmieszane

Gość gość
bo nasz rosol z paczki taki np amino jest 100 x lepszy niz te ich puszki, oni maja zy****y smak. zra tak ohydne rzeczy czasem ze taka chinska zupka to tam rarytas bez kitu

Gość gość
wy chyba jakichs dziwnych niemcow znacie. Nie wierze, ze mozna latami jest taki syf i byc zdrowym i dobrze wygladac. Ja jem ostatnio syf i juz to sie odbija na mojej cerze, samopoczuciu, na wszystkim

Chcieliście wiedzieć jaką mają mentalność to napisałam.Mieszkałam w de długo,pracowałam z niemkami i są leniwe ale każda jedna helga ,renate,sabine mimo że nie wygląda jak my Polki zna swoją wartość.Niemcy są nietolerancyjni bardzo ale wiem że mają skrzywioną psyche.W domu nie mają głosu,zresztą są tak anemiczni że brak słów.Niekiedy żal mi ich było jak wracali z pracy i słychać było wrzaski ich pań że nie ugotowali,lub zakupów nie ma.Dla mnie to było jakieś dziwne ale to ich świat.Pamiętajcie jedno na wyjeździe do nich że nawet jak są mili to i tak nam d**y obrabiają-bo to że polaczki,bo mało lub jak w moim przypadku za dużo pracujemy.Aha i dla dobra ,porządku często skarżą jedno na drugiego że np śmieci są źle posegregowane i dostają za to połowę kary(250e)Ci młodzi mają już inną mentalność ale geny to geny.Najlepiej pracować ,ograniczyć kontakt z nimi do tag ,morgen i tyle.

Gość gość
oni sie nie chca rozmnazac to prawda ale glupio robia, bo tacy turcy sie rozmnazaja na potege i dostaja obywatelstwo. niedlugo bedzie wiecej turkow niz rodowitych niemcow a czemu nie chca dzieci? bo to skapcy i leniwcy, dziecmi sie trzeba zajmowac no stosunek uch do rodzicow to wogole bez komentarza. 70 lat i opiekunka albo dom starcow bez wzgledu czy jest chory czy nie

od 14 lat w de popieram Twój post.Byłam kilka razy zapraszana do rodziny niemieckiej na święta i wiem jak to wygląda.Gdy byli u mnie gościłam ich jak w Polsce i do tej pory są zachwyceni.

Gość gość
DONOSY DONOSY DONOSY tutaj kazdy donosi na kazdego o wszystkim, nie mam pojecia czy to nalecialosc po ddr czy co??

Gość gość
Ci młodzi mają już inną mentalność ale geny to geny.Najlepiej pracować ,ograniczyć kontakt z nimi do tag ,morgen i tyle. XXX dokładnie Ola ! a co do młodych , są po latach identyczni póki młodzi to jeszcze OK ale potem to samo jak cała reszta wredni

Gość gość
19.47 tak jedza naprawde oni maja spizarnie osobna wypelniona zapasami. puszkami, zupami z proszku, marmoladami roznymi apfelmusami. Czasem cos ugotuja ale to jest na zasadzie ze wszystko w jednym garze *EINTOPF to sie nazywa. Taka gesta breja i tam jest wszystko warzywa, makaron jakies mieso. To to jeszcze da sie zjesc ale reszta to okropnosc

Dla wszystkich niemców najważniejsze są dzieci,potem osoby pracujące a na końcu seniorzy.W sumie to może i taka kolej rzeczy jest dobra...