Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZniesmaczonaKomunistka

Jestem czarną owcą w rodzinie bo za mało dałam na Komunię Chrześniakowi

Polecane posty

Gość gość
Dlatego chrzestnych zanim się wybierze trzeba się zastanowić milion razy. Zobaczcie, większość nic nie musi, nie czuje żadnego zobowiązania, więc ta rola dla nich nic nie znaczy. Omijajcie z daleka takich ludzi, w życiu może być różnie. Może was zabraknąć, a taki chrzestny dziecku nie pomoże. Ja zostałam sama z 4 letnią chrześnicą, rodzice zginęli , drugi chrzestny widział ją ostatni raz na chrzcinach. Czy takich chrzestnych chcielibyście dla swoich dzieci?

Gość gość
14.20 nie filozofuj:)

Gość gość
To chwala Ci za to,ze dziecmi sie zajelas. Ale zauwaz,ze jestes wyjatkiem wiekszosc by sie nie zajelo i sie nie dziwie,bo to klopoty. Ale byc chrzestnym to tez nic ciekawego,ja kiedys moglem byc i odmowilem ale ja niewierzacy jestem.

Gość gość
Bo to jest kwestia odpowiedzialności jakiegoś zobowiązania to już nie jest zwykła ciocia czy wujek to są tacy przybrani rodzice tylko szkoda, że co niektórzy nie mogą tego pojąć:(

Gość gość
Widze,ze tu siedza same plebsy bez krzty kultury i pochodzoce pewnie z jakis wiosek.Bycie matka chrzestna to obowiazek przede wszystkim FINANSOWY wobec dziecka,bo wiary i religii to dziecku nie wolno narzucac.Wiec jesli jedna z druga jestes chrzestna to masz obowiazek dawac prezenty na wszystkie urodziny,imieniny,swieta,18 urodziny,wesele.Ja mam chrzesniaka i od poczatku jego zycia odkladam co miesiac po 400 zl.moje dzieci od tego nie zbiedneja,bo one maja seoich chrzestnych.Na komunie dalam chrzesniakowi 1200 zl ,na osiemnastke postaram sie kupic motor,a na ewebtualne wesele to minimum dam 5000 na lepszy start w zyciu.Tak samo co roku kupuje chrzesniakowi wyprawke do szkoly,bo bycie matka chrzestna to OBOWIAZKI a nie tylko trzymanie do chrztu przez godzine!!!.Rzygac mi sie chce kiedy czytam tu niektore babska dajace jakies gownianie ksiazki czy inne bzdury,przeciez dzieciak tego nawet nie sprzeda kretynki!!! A jak juz sie pchacie na imprezy komunijne to oddajcie za talerzyk i to co tam jecie i pijecie,a polskie chamstwo pcha sie na krzywy ryj!

Gość gość
Jednego nie rozumiem czemu gupie babska idziecie do eleganckich restauracji z mezami i dziecmi i dajecie tylko jeden prezent?:-D Skoro idzie cala rodzona to niech wszyscy dadza prezenty albo zaplaca za swoj talerzyk.Moja kuzynka tez przyszla z chlopakiem na komunie mojej corci a dali tylko 50 zl,pidczas gdy talerzyk kosztowal 145zl, wtf pomyslalam i kazalam kelnerowi usunac dwa miejsce,i chamy se poszli,bo uslyszeli co miwilam.Bez przesady,zeby dwoje doroslych ludzi dalo tylko po 50zl!!? Nawet za jedno miejsce nie zaplacili,wiec nie mieli prawa jesc a co najwyzej siedziec.

Gość gość
to jest szok dla mnie, a wy roszczeniowi wiecznie zaglądający wszystkim do portfeli rodzice jesteście chamami i prostakami!!! to ma być wiara katolicka?! kasssa i kassssa bo ktoś ma pieniądze to ma dać i koniec i ma dawać dużo... dramat i wieśniactwo. co wy sobie myślicie że jak już ktoś ma pieniądze to ma je za darmo!!!??? co to jest że 500 zł to mało???!!!! no dno chamstwo i prostactwo. wstyd , wy wstydu nie macie... sami se zaróbcie na dom utrzymanie i zaróbcie sobie te wielkie pieniądze których ciągle zazdrościcie innym. niech się Pani nie przejmuje nie jest Pani czarną owcą, gdyby to na mnie trafiło to kazałabym oddać 100 funciaków jak im to mało, co do Pani tu piszącej o menu i sali wynajętej za 150zł gratuluję rozrzutności , tylko potem niech Pani nie mrauczy że Pani piniędzy ni ma. (pokaż się a zastaw się = WIEŚNIACTWO) i wieczne roszczenia bo sie należy!!! tylko niektórzy mają to w 4 literach...

Gość gość
Czyli brak poczucia zobowiazania?

Gość gość
gość dziś Jesli to nie PROWOKACJa to jesteś idiotką której należy się bać.Marsz do PSYCHIATRY

Gość gość
gość dziś Bardzo ciekawe????? skąd trzepiesz tę kasę.Bo normalni ludzie mający swoje rodziny mają problem z utrzymaniem sie i z opłatami nie mowiąc ze dla cheśmika mogą co miesiąc odkładać 400zł. Chyba ze jestes z wiochy a tam mozna sie wyzywic mlekiem i kartoflami,no i pojecie o prezentach to macie w genach,.

Gość gość
Normalni ludzie nie maja peoblemow z utrzymaniem siebie rodziny i zyciem na poziomie co najwyzej tak jest u nieudacznikow

Gość gość
gość dziś A jak juz sie pchacie na imprezy komunijne to oddajcie za talerzyk i to co tam jecie i pijecie,a polskie chamstwo pcha sie na krzywy ryj! >........ A idz ty w pissssdu ze swoim talerzykiem,nie zapraszaj buraczaro i nie oczekuj ze ci ktos da tyle by zapłacić za wszystkie kotlety na stole.' Ciesz sie ze ktos zechciał stanąc obok ciebie do tego chrztu,nie przewidział ze jesteś parszywa materialistka

Gość gość
gość dziś normalni? no chyba ze pracujesz w agencji towarzyskiej,bo normalni to czesto 1500zl na rękę

Gość gość
Niedacznicy tak maja ze widza tylko jedna forme zarabiania

Gość gość
Uczciwa pracą to tylko się można garba dorobić,na pewno nie majątku.Te dyrdymały prosze opowiadać dzieciakiom w przedszkolu. A jesli już ktoś te pieniadze ma z innych powodów to nie znaczy ze ma je rozdawać.

Gość gość
Typowy prosty polaczek, kombinator, albo agencja. Za malo we lbie, zeby zrozumiec, ze nie kazdy jest oszustem, albo d****a

Gość gość
ha ha ha,typowi prosci to własnie dochodza do takich pieniędzy,tak własnie najczęsciej kombinatorstwo,ci wykształceni muszą cięzko swoją głową pracować by je mieć i pracują od switu do nocy.

Gość gość
Z komunii zrobili sobie interes dochodowy a teraz juz jadą po tych ktorzy nie chcą dawać za wiele.

Gość gość
gość dziś Ja wspolnie z męzem jestesmy po studiach,mamy dwoje dzieci/blizniaki i czterech chrześniaków,a jednego mąz trójkę. Zarabiamy wspolnie ok.5tys zł,wynajmujemy mieszkanie,nosimy sie z kupnem mieszkania i wzięcia kredytu na 20 lat. Koszty będą olbrzymie a i dzieci mi chorują więc kasa leci jak woda,Często sama mam problem.Chrześniaki będą szły do św.Komunii trzech, co roku jeden,w jednym roku dwóch. Jak myślicie czy stać nas w takiej sytuacji będzie by obrzucić hojnymi prezentami?. Mam nadzieję że rodzice tych dzieci nie zwariują i nie będą stawiać wymagań. NIe jestem nieudacznikiem,niczego od innych nie chce ale tez nie mogę okradać własnej rodziny by zadowolić cudzą.Pozdrawiam tych wszystkich którzy uważają że trzeba dać chocby miał ktoś nawet pozyczyć z Banku bo to sie należy.

Gość gość
dziewczyno, normalnym ludziom wystarczy skromny upominek i twoja obecność, nie czytaj tych prowokatorek, one piszą po to, by wywołać określony efekt - takich rodziców jak one tu piszą, jest naprawdę jakiś mały procent

Gość gość
Ale powiedz mi,jak cel w tym mają???? bo ja tego nie rozumiem.

Gość gość
mają cel taki, żeby jątrzyć - to zwykłe trolle - cieszą się, jak kogoś wkurzą i sprowokują kłótnię

Gość gość
Mozesz sobie pisac jedna z druga ze to prowokacja.A prawda jest taka ze impreze komunijna robi sie dla rodziny bo dziecko ma to gdzies,wiec nie dziw sie,ze rodzice chca zeby koszt talerzyka sie zwrocil.Zrobilabym tak ssmojak ktos powyzej,gdyby chrzesni dali tylko 50 zl to kazalabym pozabierac ich talerze.Siedziec by mogli,jesc nie jak nawet za miejsce nie chca zwrocic.Jedzenie w tych restauracjach ZA DARMO nie stoi.

Gość gość
weź się stuknij w łeb, trollico ja płacę za talerzyk 165 zł - może mam im rachunki wystawić? żałosne

Gość gość
Dziwnym trafem kafe tak ma, ze jak napisze sie cos szczerze prawdziwego to albo jest sie trollem, albo musi to byc prowokacja. W mysl zasady, ze prawda w oczy kole

Gość gość
gość dziś Debilko,ty masz rodzinę???? chyba żartujesz,kto do takiego prostaka przyszedłby na Komunię bu ha ha ,zaprosi i czeka by ktos sobie zapłacił za przysłowiowy talerzyk ha ha ha.Powiem tak,daję tyle ile uważam ale nie zaspakajam potrzeb nawiedzonych mamusiek. Z tobą to chyba idiota usiądzie przy stole,ziejesz chamstwem i prostactwem na odległośc.To co napisałaś swiadczy o twoim IQ ktore ma wielkośc rozm.twojego chodaka.

Gość gość
mi to nawet głupio było, jak mnie siostra zapytała, ile płacę od osoby, nie powiedziałam jej, bo przewidywałam, że będzie chciała zwracać za ten cholerny talerzyk, a to nie o to chodzi...

Gość gość
ta z ___ 17.55 to musi być straszny kołtun :):):):):):):) dla rodziny robi przyjecie i kaze sobie za nie zapłacić,idiotka, bo jak nie to zabierze talerz z pod nosa. No nie ....może śnię....bozesz ty mój ,to jakaś chora osoba.