Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZniesmaczonaKomunistka

Jestem czarną owcą w rodzinie bo za mało dałam na Komunię Chrześniakowi

Polecane posty

Gość gość
Nie chcecie takich wydatków? Nie zgadzajcie się być chrzestnymi! Jeszcze rozumiem jak ktoś co święta, i co dzień dziecka urodziny daje swoim chrześniakom 100/200zł + prezent lub bez to na komunie może zniżyć kwotę do 500/700zł ale tak? -1000zł to minimum .

Gość gość
Minimum jest posiadanie jednej szarej komórki. Ty nawet tego nie posiadasz.

Gość gość
gość dziś uwazasz ze to psi obowiązek????

Gość gość
A co ty chcesz? Moja chrzestna tez mi nic nie dała nigdy Ja ją wspomagam! A ona co? Ona jedzie do mojej kuzynki i wyprawia jej urodziny a do mnie nawet nie zadzwoni z życzeniami! Ja za to taka nie będę jeśli mam szansę nie być!

Gość gość
Znam taką rodzinę co to od 5 miesięcy szukają chrzestnych,robią dzieci i mysla że wszyscy chrzestni beda pomagac w wychowywaniu,ubieraniu ,fundowaniu wakacji ha ha ha i doczekali się.

Gość gość
gość dziś nie pomagaj i nie wspominaj

Gość gość
O właśnie się zaczyna Kuba Wojewódzki i zacznie pierdolic o tym że na Komora trza iść!

Gość gość
Niech mi ktoś powie że kobieta to istota myśląca,owszem:) na pewno nie głową tylko tym co ma w majtach

Gość gość
Ale ja nie potrafię tak. Jestem miękka i moim marzeniem jest móc wszystkich i wszystko sfinansować! Mieć satysfakcję że mogę. Chciałabym tak na szzeroką skalę móc -Ale drażni mnie juz powoli im starsza jestem brak szacunku do tego że mnie na to stac i robię to

Gość gość
gość dziś i bedzie miec racje

Gość gość
Ja pare razy byłam na Komuniach, trzy razy jako chrzestna. I wiecie co? Raz kupiłam mini wieże, raz dobrej klasy zegarek, raz dałam pieniądze (ok 500 zł) I NIKT MNIE NIE OBGADAŁ że dałam za mało, albo nie taki prezent. Dzieciaki i rodzice zadowoleni, ja również bo widziałam radość na ich twarzach. Macie toksyczne rodziny? Nie chodzcie do nich. Szkoda wam kasy? Siedzcie w domu. Serio, sami sobie stwarzacie problemy i jadem plujecie, obojętnie jak to i tak w doopach bedzie źle... Dobrej nocy.

Gość gość
gość dziś Podam ci adres takich co potrzebują skoro to sposób twój na życie. Hospicjum dziecięce. Ja wolę tam pomagać jak jakimś nawiedzonym co to zamowią kotlety i za talerzyk trzeba zapłacić

Gość gość
fajnie tak poczytać zdanie chrzestnych: cudze bachory, hołota, przykry obowiązek, wyłudzanie pieniędzy, nudne przyjątka, na które chodzą z przymusu, etc. xxx za 3 tygodnie mam komunię dziecka, robię ją bez szału, na góra 15 osób, tylko najbliżsi - chciałam by było miło, cieszyłam się na spotkanie z rodziną, szczerą radość sprawiało mi samo planowanie tego dnia, ale teraz... będę miała w głowie cały czas te słowa wasze i myśl, że rodzina jest tam z przymusu... smutne :(

Gość gość
gość dziś Rodziny się nie wybiera droga pani.

Gość MałgorzataW
Ja tez jestem za tym żeby dać około 1000zł Nie jestem za Komorowskim bo ludzie którzy są za mnim to dusigrosze i konserwy rybne -śmierdzą starością i są toksyczne Ja wolę wolność i dostatek żeby można było dac tego tysiaka i zapomnieć szybciutko! Pozdrawiam!

Gość gość
Samo życie,choć nie załamuj się.Może nie jesteś roszczeniową ,nie będzie kwasów po przeliczeniu kopert

Gość gość
22.40 Atmosferę serdeczności, luzu, przyjaźni goście odczują na pewno. Zamiast presji, ze przyjęcie musi sie zwrócić. A jesli tak - na pewno Wasze spotkanie będzie udane. Twoje podejście do sprawy to gwarantuje.

Gość gość
MałgorzataW dziś Te drugiego za to kochają same mohery,i ci co to latają z datkami na tacę

Gość gość
Małgorzata - kiedyś też będziesz stara. Oczywiscie, jeśli dożyjesz tego.

Gość gość
Coś w tym jest że osoby za Komorowskim z jednej strony nie chcą dac więcej niż 500 a z drugiej nie moga a nawet gdyby mogły to by nie dały:D

Gość gość
MałgorzataW dziś coż z tego że starzy,cuchnący a ci drudzy to prostaki,ludzie z korzeniami wiejskimi,ociemniali etc

Gość gość
Ale słyszycie Kubę Wojewódzkiego? Mówi że katolicy też powinni być w tym kraju bo tu jest ich miejsce! A wy tak jedziecie po nich że obciach!

Gość gość
gość dziś nareszcie ktoś dobrze podsumował ten temat!!!

Gość gość
Czytam ten temat i oczom nie wierzę. Ludzie zeszmacili się do końca. Ustalać stawki, wpisywać w zaproszenia? Ma zwrócić się za talerzyk? Szmata nigdy jedwabiem się nie stanie.

Zal mi was ludzie. Komunia Swieta to przede wszystkim duchowe przezycie dla dziecka, przyjecie przez dziecko Chrystusa, a wy debilni rodzice robicie z tego farse. Te suknie bezowe, te welony, o zgrozo tiary. Tandeta. Zal mi was. Nic tylko kasa wam w tych pustych lbach. Rodzina? Bliskosc? Przezywanie z dzieckiem? Przeciez dla was to farmazony. Rodzicow powinni przesluchiwac przed dopuszczeniem dziecka do sakramentu.

Gość gość
Historia z ostatniej niedzieli. Skończyła się msza komunijna. Wyjście z kościoła. Matka do córki komunijnej: ślepa jesteś? leziesz jak krowa, uważaj na sukienkę bo ją pobrudzisz...

Gość gość
gość dziś Przecież to już jest noma,wszystkie mamusie szarpią te dzieci,jak nie za wianek bo krzywo,to wala plecach,nie garb się

Gość gość
Ja kiedyś walnąłem taką mamuśkę. Serio! Fotograf ustawia dzieci do zdjęcia, mamuśki się kręcą. Jedna cały czas po córce się wydziera. i ją szarpie. Więc walnąłem mamuśkę. Powiedziałem co myślę. I nawet się nie odewzwała słowem.

Gość gość
Nie dawać PIENIĘDZY!!! Kasa nie jest prezentem, a rodziców tych dzieci co przyjmują komunię wysłać na bezludną wyspę i niech wrócą za tydzień. Tylko chrzestni powinni uczestniczyć w ceremonii, reszta won!

Gość gość
Dlatego nie robimy komunii. Bo i po co?