Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czasemsmutna

Starania o dziecko na 2016

Polecane posty

Gość Aniala
Witajcie Dziewczyny przyłączam się bo pragnę zajść w ciążę - do tej pory po prostu kochaliśmy się z mężem nie patrząc na nic - bez wyliczania dni płodnych, obserwacji śluzu itp. Podejście - co ma być to będzie i niestety nic z tego nie wychodzi:( moje cykle są różne przeważnie od 32-35 dni ale zdarzały się cykle ponad 40 dni. Dwa ostatnie były krótkie jeden 26 dni drugi 28. Dziś 37dc od około tygodnia bóle brzucha jak na okres, delikatne kłucia, bóle piersi, brodawek, lekka zgaga - wiem, że to objawy typowe też dla zbliżającego się okresu dlatego nie nastawiam się zbytnio bo już nieraz tak było:( nie robiłam testu bo już wiele razy było wielkie rozczarowanie a tak żyję nadzieją.

Hejka kobietki :) ja właśnie wróciłam od lekarza...wszystkie hormony mam w normie....no Lh delikatnie ponad normę,ale badania miałam robione około 3 dni przed owulacją,także uzasadnienie na to jest. Jutro bądź po jutrze powinna być @....jak na razie jak obserwuję śluz to mam białawy i jest go dużo a ostatnie dni miałam suche....jakaś markotna chodzę i nadal czuje ból piersi....dzięki Bogu dziś piatek...muszę odpękać swoje 8 godzina w pracy i wtedy leżę do góry tyłeczkiem i się relaksuję.....Miłego dzionka....i drogi gościu....3mam kciuki za bobaska :)

Gość MajkaKajka
hej dziewczyny.Jestem tu nowa od jakis 2 lat staramy sie o dziecko niestety jak narazie nic :-( Problem polega tez na tym ze mieszkam za granicą a lecze sie w Polsce. I wlasnie chodzi o to ze bedac na swieta w Pl moj lekarz przepisal mi clostilbegyt ktory mam brac od 3do 7 dnia cyklu i w drugiej polowie duphaston.Niestety nie moge miec monitorowanego cyklu . Powiedzcie mi wktorym dniu powinna nastapic owulacja? W jakim czasie od skaczenia tabletek? dzis mam 12 dc zrobilam test owulacyjny i owulacja nie ma :-( i wogole sie nie czuje ze moze przyjsc. Moze juz byla? A moze za wszesnie. Cykle mam przewaznie 28 dniowe.Mozliwe jest ze po tych tabletkach jednak owulacji nie bedzie?? Mialam juz robione chyba wszystkie badania badania hormonalne maz badania nasienia bylam na hsg zeby sprawdzic czy jajowody drozne wszystko wychodzi ksiazkowo :-( dodam ze to moja 2 ciaza w pierwsza zaszlam bez najmniejszych problemów :-( Prosze dziewczyny moze ktoras moze mi pomoc.

Majkakajka Dokładnie nie znam sie na tym ale rób dalej testy owulacyjne tylko nie pij chyba 2 godz. Przed. Wydaje mi się ze owulacja moze byc niedługo ale nie poddawaj się. A Tobie drogi gościu gratuluję

Gość Aniala
Michiganka a może to nie okres idzie... u mnie za to czuję, że będzie @ w ostatnich dwóch cyklach ( które były krótsze niż zwykle) miałam dużo śluzu płodnego, w tym niestety takiego nie zauważyłam dlatego pewnie taki długi cykl bo owulacji nie było...

Gość karolinka243
Hej szukałam jakiegoś forum żeby popisać z kimś kto tez ma problemy, gdzies gdzie można sie wygadać. Od 3 lat staramy się o dziecko. 1,5 roku temu udalo się mi zajść w ciążę naturalnie niestety straciłam ja w 9tc. Od tego czasu nic. Leczymy sie w klinice leczenia niepłodności. Mamy zrobione wszystkie badania łącznie z badaniem DNA wszystko jest ok. Jestem po 3 próbach nie udanej inseminacji. Teraz zostaje juz chyba in vitro ale nie wiem czy jestem psychicznie na to gotowa. Nie radze juz sobie ze stresem z życiem od okresu do okresu. Nie wiem czy nie musze poradzić sobie emocjonalnie z tym wszystkim. Bo jezeli in vitro sie nie uda?

Gość karolinka243
MajkaKajka jezeli masz cykle 28dniowe owulacja powinna być miedzy 14 a 16dniem cyklu. W tych dniach rob test powinien wyjść

Gość Pyska26
Widzę że forum żyło i dobrze czym nas więcej tym lepiej. Ja tak bardzo chciałam zajść naturalnie a będąc ostatnio u ginekologa dowiedziałam się ze mam jeszcze tylko 2 miesiące szans na zajście w ciążę z clo. Jeśli nie będzie skutku- laparoskopia:( to zabrzmiało jak wyrok ehh. Dziewczyny ratujcie już szaleje z rozpaczy!

Cześć kobietki :)...widzę,że mamy kilka koleżanek...co do testów owulacyjnych-dziewczyny,jeżeli jesteście niepewne kiedy macie owulację,radzę kupić testy owulacyjne na cały cykl i zacząć od pierwszego dnia po zakończeniu miesiączki,zwłaszcza kobietki z nieregularnym cyklem...czasami bywa tak,że niektóre kobiety mają owulację przed samą miesiączką...wiem dziwne to,ale tak jest....czytałam o przypadku,że kobieta miała dwie owulacje w jednym cyklu....na ogół owulacja powinna być 14 dni przed spodziewaną miesiączką...dziewczynki,które starają się już bardzo długo- nie traćcie nadziei....myślcie pozytywnie,nie poddawajcie się ,nie wiem jak jest z Waszą religią i wiara,ale polecam pomodlić się do św.Rity....ja też się do niej modlę,w każdym przypadku kiedy czuję się jakby chęci do życia mi odeszły-wtedy każdy smutek odchodzi....zaglądajcie tu do nas,rozmawiajcie-w kupie siła :)....ja mam do Was też małe pytanko? czy wy sprawdzacie ph pochwy i śluzu???

Hej widzem ze coraz więcej nas jest, miło się z kimś podzielić smutkami.Karolina 243 Wydaje mi się, ze za bardzo skupiasz się tylko na tym zeby mieć dziecko.wiem, ze łatwo się mówi, ale osobiście znam przypadek gdzie kobieta 9 lat nie mogła zajsc az w końcu pogodzila sie z tym ze chyba nigdy nie będzie mamą, a za jakiś czas w ciazy była.dzisiaj ma już 2bobasow

Pyska26 nie denerwuj sie bedzie dobrze,nie nastawiaj siee tak ze musi koniecznie sie udac, bo sie psychicznie zablokujesz.naprawde duzo slyszalam o takich rzeczach az ciezko uwierzyc ze cos takiego moze byc.A co do ph w pochwie to nigdy nie sprawdzałam a sluzu nie mam.ostatnio czytałam o ziołach ojca sroki nr 3 duzo kobiet je chwali.

dzień dobry :) u mnie dziś lub jutro będzie sądny dzień....przyjdzie @ czy nie przyjdzie,będzie bobo czy nie....to czekanie bywa czasami straszne....dla rozluźnienia kupiłam kwiaty do ogrodu i zaraz idę je posadzić,bo miejsca w domu sobie nie mogę znaleźć.....a tak się czymś zajmę to i nie będę myślała tyle....testu ciążowego nie kupiłam i nie mam zamiaru go robić....myślę,że moje ciało mi samo podpowie :) Miłego dzionka!!! :*

Gość gość
Witam Ja także staram się z mężem o drugie dziecko , to jest nasz pierwszy cykl. Dzis juz jest 18 dzień cyklu myśle że za kilka dni bedę testować. Dzis czuje jakbym miała wrażliwe piersi. Mam nadzieje że sie uda. W 13 dniu cyklu bylam u gina i powiedzial ze owulacja bedzie za 1 lub 2 dni wiec przytulanko bylo.

Gość Aniala
Michiganka ja też trzymam:) u mnie nadal brak @ a myślałam, że już wczoraj będzie

Aniala-dzięki i również 3mam kciuki za Ciebie :) przy okazji mam do Was pytanie...jak jest z Waszym libido???? ja od tygodnia nie mam ochoty na seks...dziś próbowałam się kochać z mężem i nie wiem czemu,ale odczuwałam jakiś kujący ból,to było strasze....i mąż mi powiedział,że pochwa jakaś jakby "użebrowana" jest,trochę sucha i ciasna....jestem totalnie zdezorientowana....nie wiem co tym myśleć...nie wiem czy to jakaś infekcja czy co? nie mam żadnych upławów,nic mnie w środku nie swędzi ani nie piecze,na zewnątrz też wszystko ok....czy to może być stres? fakt,mam często nerwówkę w pracy,ale takich problemów wcześniej nie miałam....czy Wy coś takiego miałyście/macie....podpowiedzcie kobietki bo się trochę zdenerwowałam... :(

Gość Aniala
Michiganka ja ostatnio ( tydzień temu) też nie miałam zbytnio ochoty i jak się kochalismy też czułam dyskomfort dziś dwie grube kreski na teście

Aniala!!!! bardzo się cieszę :) no i gratuluję z całego serducha <3 nie ma co smutać dziewczynki...zobaczycie,że i nam się uda :) stay positive ! :D

Hejo!!! a tu co taka cisza???? zrobiłam przed chwila test,nie wytrzymałam....niestety negatywny,ale okresu dalej nie ma.Denerwuję się....może test jednak powinnam zrobić rano....a może po prostu za wcześnie na test.... :( chyba muszę poczekać....

Gość Aniala
Michiganka myślę ze za wcześnie i nie z porannego moczu, powtórz za kilka dni:) Dziękuję Ci :) ale mam obawy boję się czy wszystko będzie w porządku, czuję stres

Nie denerwuj sie bedzie dobrze,musisz myśleć pozytywnie masz dzidziusia pod serduchem

Michiganka nie denerwuj sie,zrób test rano ale spotkałam się z przypadkiem Kiedy kobieta była w ciazy a test nic nie wykazał.jestem dobrej myśli i wierzę ze będzie dobrze ☺

Dziękuję EwelkaN :) Staram się myśleć pozytywnie. Wkurzam się na te testy....niby takie dokładne...mojej koleżance ciążę pokazały dopiero w 6 tygodniu....chciałabym już wiedzieć...@ nie ma,ja się źle czuję i to mnie denerwuje....ta niepewność....

Będzie dobrze☺moze wybierz się na badanie krwi i wtedy będziesz miała pewność. Nie denerwuj sie nerwy nic nie zmienia , pomysł w ten sposób co ma być niech będzie

Aniala...nie denerwuj się, dopadł cię stres bo to coś nowego....podejrzewam,że jesteś jeszcze w szoku kochana :) jeszcze kilka dni temu pisałaś,że staraliście się bez wyliczania owulacji,obserwacji śluzu itp.... ,że kilka razy byłaś rozczarowana a tu bach i jest ciąża....musisz się z tym oswoić i będzie dobrze....dziecko to dużo zmiana,to dlatego się denerwujesz.....a i nie czytaj za dużo w necie, bo można sobie na wkręcać...omijaj tematy nie przyjemnie....relaksuj się.Będzie dobrze.