Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czasemsmutna

Starania o dziecko na 2016

Polecane posty

Gość iwona25gos
Hej dziewczyny, ja tez staram sie z mężem o dzidziusia od początku tego roku, cykle mam 29-30 dniowe i okres regularny. Bardzo pragnę od dawna mieć dziecko mam nadzieje ze sie uda... @ powinna być 6 lutego już nie mogę sie tego terminu doczekać. Póki co nie bolą mnie piersi ani nic, czasem boli/kłuje podbrzusze ale to pewnie ze stresu. Trzymam za was kciuki musi nam sie udać!

Gość iwona25lat
Hej dziewczyny, ja tez staram sie z mężem o dzidziusia od początku tego roku, cykle mam 29-30 dniowe i okres regularny. Bardzo pragnę od dawna mieć dziecko mam nadzieje ze sie uda... @ powinna być 6 lutego już nie mogę sie tego terminu doczekać. Póki co nie bolą mnie piersi ani nic, czasem boli/kłuje podbrzusze ale to pewnie ze stresu. Trzymam za was kciuki musi nam sie udać!

Na ulotce nie ma nic o tym,że może to powodować infekcje w drogach moczowych....dzisiaj znowu to samo....wytrzymam i zobaczymy czy po zakończeniu tego progestoronu mi przejdzie czy nie...3 dni mi zostały...3majcie się kobietki.

Gość iwona25lat
Sorry zle napisałam okres powinien być 6 marca ach jak ten czas leci ;)

Cześć dziewczyny...jak tam Wasze samopoczucie??? ja mam strasznie podły dzień po wczorajszych akcjach w pracy....mam szefa Polaka,który mnie chyba nerwowo wykończy....Polacy za granicą dla innego Polaka są okrutni.....brak wsparcia,tylko jeszcze kładą na człowieka nacisk i fizyczny i psychiczny....wczoraj mnie gościu doprowadził do takiego stanu,że myślałam że wyjdę z pracy i więcej tam nie wrócę,na samą myśl że mam tam iść na kolejne 8 godzin czuję,że żołądek mi się trzęsie z nerwów....przy takim stresie to ja prędzej umrę niż zajdę w ciążę...mam dosyć. Dziś ostatni raz biorę progesteron w tym cyklu....za 2 -3 dni się okaże czy będę mamą czy też nie...życzę Wam miłego i spokojnego dnia kobietki....3majcie się ciepło.Buziolki

Gość EwelkaN
Michiganka trzymam się,nie poddawaj się. W pracy najlepiej robić swoje i jednym uchem wpuścić drugim wypuścić.będzie dobrze .iwona25 wiem hak sie czeka to się dłużny ale uda się ha w Was wierze:)

Gość iwona25lat
Ewelka mam taka nadzieje. Michganka ja mieszkam w UK i tez mam Polaka szefa wiem czym to pachnie... Boje sie ze przez ten stres nie mogę sie wyluzować totalnie

Gość gość
Hej dziewczyny :-) postanowiłam że do was dołączę :-) mam 22 lata i staram się o dzidziusia już 5 cykl. w ok 3 cyklu starania po prostu Oszalałam na punkcie ciąży. Bardzo chciałam już w niej być kupowałam mnóstwo testów ciążowych oraz owulacyjnych. Mój chłopak stwierdził żebym opuściła bp wtedy szybciej. Am się uda :-) no odpuscilam. Nie robię już sobie codziennie testów.nawet z testów owulacyjnych zrezygnowałam. Cykle mam nieregularne 28-32 dni. Właśnie czekam na @ 28 dc miałam w srode więc już wczoraj byłam przygotowana na @ tym bardziej że już tak bardzo bolało mnie podbrzusze, że zabezpieczylam się na noc bo byłam pewna ze ja dostane. A jej jak nie było tak nie ma :-) ( odpukac) jednak podbrzusze nadal boli jak na @. Modlę się aby jednak nie przyszła. Robiłam sobie test wczoraj po południu ale niestety jedna kreska:-( zanim zrobię kolejny test poczekam z 3 dni. Pozdrawiam wszystkie staraczki :-)

Gość gość
Nie wiem dlaczego ale mogłam dodać post tylko jako "gość" Mam na imię Magda :-) więc przed każdym wpisem będę pisać swoje imię aby było wiadomo że to ja :-)

Gość iwona25lat
Ja w Lonydnie ale nie na stałe bo chyba bym tu oszalała ;)

Gość Michiganka
Ja jestem w UK 3 lata....w Londynie nie byłam i chyba nigdy tam nie pojadę bo z tego co słyszałam jest tam bardzo niebezpiecznie....islamistów pełno i czarnych. Ja takie miejsca omijam z daleka.....a do PL nie wrócę bo nie ma tam do czego wracać... zarobki jakie oferuje nasz kochany kraj są niesatysfakcjonujące...o dziecku mogłabym zapomnieć.

Gość gopzd p
Cześć,ja mieszkam w Polsce i jest mi tu dobrze. Przynajmniej mam normalnego szefa i praca mnie nie stresuje aż tak bardzo. Michiganka zmień prace szkoda nerwów! Mnie stresuje tylko to ze w ciazy nie jestem za 2 dni @ i juz chodzę wkurzona,Pzd.p

Gość iwona25lat
Michiganka ja osobiście niedoświadczylam jakiś niebezpiecznych sytuacji. Czy wrócę do Pl czy nie to sie okaże w czasie.. Póki co mam dziś 22dc za tydzień @ mam nadzieje ze nie przyjdzie... Dziś rano bolały mnie jajniki i podczas toalety miałam biały śluz na papierze o konsystencji płynnej, teraz nic sie nie dzieje. Nie boli mnie nic, miesiac temu bolały mnie piersi i miałam wtedy nadzieje ze może sie udało ale jak widać wszystko można sobie wmówić. A jak u Was staranka?

Gość gopzd p
Ja nie mam wątpliwości za @przyjdzie za około 2 dni wszystko mnie wkurza a test robiłam.... NEGATYWNY.Wiec moje starannia za około dwa tygodnie i napewno się uda.Ja tu czekam na jakąś informację ze komuś juz się udalio z tego c o wyczytałam to w miesiącu szansa jeszcze jest u Michiganki wiec trzymam kciuki.Pzd.P

Gość gopzd p
Przepraszam źle naposalam... W tym miesiącu bo w przyszłym wszystkie zaskoczymy juz napewno

Gość iwona25lat
Hej dziewczyny cos milczycie... Ja wlasnie zmierzyłam temp i mam 37 ale nie nakręcam sie bo nie robię tego regularnie.

Gość Martwie sie
Witam, moze mi ktoś podpowie czy to jest normalne ? Staram sie o drugie dziecko z mężem pół roku i dostałam w tym miesiacu dziwnej miesiaczki bo 2 dni wcześniej i był dziwny jednego dnia bylo go duzo drugiego mniej potem znowu duzo i trwał 5 dni jak zawsze i tego 5 dnia sie skonczyl tez jak co miesiąc i potem przez dwie noce nie bylo i jeden dzien a tak jak by dwa dni potem dostalam znowu miesiaczki tylko dziwnej bo takiej rzadkiej jak woda i lecialo jak z kranu kolor taki jasno czerwony z pomaranczem i mam go do dziś. W sumie juz mniej tego leci ale leci jak nigdy tak nie mialam... Siostra mi powiedziala ze moze to byc poronienie ciazy pozamacicznej ? Dziwne..

Gość gość
Cześć, ja mam pytanie do dziewczyn, które starają się o pierwsze dziecko. Jak się przygotowujecie? Ja znalazłam taki tekst z podsumowaniem najważniejszych zasad na http://chcemybycrodzicami.pl. O odżywianiu, witaminach, odstawieniu alko itp.

Gość Michiganka
Po co komu jakieś testy??? nie dajmy się zwariować...wszystko na luzie i bez spiny...ja alkoholu nie piję bo mi to nie potrzebne...diete mam raczej zdrową ...jedyne co biore z witamin to kwas foliowy,omega 3 i od okresu do owulacji wiesiołek....progesteron muszę brać od 19 do 25 dnia cyklu...jakos specjalnie się do tego nie przygotowuję....jak będzie mi dane zajść w ciąże to zajdę...tyle w temacie.. . Jestem teraz odłabiona....mąż ma grype i na mnie chyba przechodzi.....ból głowy,mięśni,senność. ..brak chęci do czego kolwiek....jestem 3 dzień po odstawieniu progesteronu i okresu nie ma....a mial sie pojawic ok 2-3 dnia od odstawienia.....mam nadzieję ,ze się udalo... jak nie bedziemy próbować dalej .. ;)

Hej dziewczyny ja też w tym cyklu daje na luz,mam już dość tych stresow teraz robię badania zeby zobaczyć czy wszystko ok a potem niech sie dzieje wola nieba :)

Gość Aniala
Michiganka robisz test?:)

Gość iwona25lat
Michiganka testowałas już? Mnie dziś strasznie boli głowa nawet tabletka nie pomogła i czuje jakbym miała zakwasy na udach dokładnie od środka. Dziwne uczucie

Testu jeszcze nie robię bo i tak za wczesnie....pewnie nic nie wykaże....po co mam sie denerwować....zobaczymy. Wszystko na luzie....ostatnio okres mialam 2 lutego....lekarka mi mowila,ze po odstawieniu progesteronu powinnam dostac okres 2-3 dni po...jak na razie piersi mam jak balony i jak chodzę to mnie strasznie bolą....a okresu jak nie ma tak nie ma....jak nie dostanę to będę testowała w weekend,wtedy wynik powinien byc wiarygodny....

Gość madzia913
Cześć dziewczyny, widzę że to forum funkcjonuje w jak najlepszym porządku. Bardzo chcę się komuś wygadać bo sama nie mam już siły. Staramy się z mężem o dziecko od dwóch lat i niestety wciąż brak upragnionych dwóch kresek. Ostatnio mąż zrobił badanie nasienia i niestety wyniki wyszły bardzo słabe - liczba plemników w nasieniu 6 mln a powinno być 39 czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji? czy stosujecie jakieś preparaty na poprawę?

Gość iwona25lat
Madzia913 niestety nie mam pojęcia, my badań jeszcze nie robiliśmy. Moze ma za dużo stresów, moze powinien zmienić dietę, na pewno wpływa na to alkohol papierosy czy inne używki. Ale nie poddawajcie sie !

Madzia913 a byliście z tymi wynikami u lekarza.mój mąż na dniach bedzie robił badania i też się boję jakie wyjdą wyniki.Ja mojemu podaję salfazin ale nie wiem czy coś to pomaga dopiero się okaże.nie poddawajcie się, uda się w końcu zobaczysz :)

Hej dziewczyny ;) chętnie dołączę się do waszego wątku, mam już synka 2,5 roku i teraz zaczynamy się starać o drugiego szkraba. W weekend było pierwsze podejście , niby miałam wtedy owulację. Dodam ze mam gorzej bo mąż przyjeżdza tylko na weekendy więć zadanie utrudnione ;) ;P Z synem udało nam się w pierwszym miesiącu starań. Do mojego testowania jeszcze 2 tygodnie..

Gość iwona25lat
Eh jestem smutna, dostałam niedawno strasznej biegunki o ile można tak ja nazwać po prostu woda... Jadłam to samo co wszyscy i nikomu nic nie jest. Czy to moze mieć jakiś związek z ciąża ? Czytałam gdzieś ze biegunka u niektórych pojawia sie po zagnieżdżeniu ...