Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kaczki na taczki.... WYBORY WYBORY

Polecane posty

to w zasadzie jest gwarancją, że jedynym celem ich publicznej działalności jest dobro polaków. nie wszystkich bo wszystkim nie dogodzisz ale kryterium jakby nie patrzec zostało spełnione;)

Gość otulona_snem
Shatyn dziś p to co byc powinno,a co jest to sa czesto w zyciu zupelnie rozne sprawy,kosciol od wiekow byl nierozerwalnie zwiazany z panstwem( i nie pisze tu wylacznie o PL),i pdejrzewam bedzie jeszcze dlugo zwiazany,a sami politycy beda uzaleznieni od mentalnosci spolecznej,z mojego doswiadczenia napisze tak,im lepiej sie zyje spoleczenstwu,tym mniejszy wplyw na polityke ma sama wiara,a raczej ksieza czy tez instytucje koscielne-wiara zas sama i kosciol staje sie tym,czym ma byc czyli przezyciem duchowym w danym kosciele i danej spolecznosci,ale nie ma realnego wplywu na decyzje wyborcze,bo w DE dla przykladu znam wielu zagorzalych katolikowktorzy glosuja na lewice

zresztą jak komuś nie zrobili dobrze tzn, że nie jest polakiem albo jest złym polakiem. to proste i jasne zasady w dodatku w odróżnieniu od dziesięciu przykazań nie wiążą rąk dobru jakąś moralnością

skoro taki poseł jeden z drugim reprezentują 100 % społeczeństwa (a raczej tę część która w swej naiwności poszała na wybory) to jasnym jest, ze ich zadowolenie jest odzwierciedleniem zadowolenia wyborców:) tak działa demokracja:)

Gość gość
z mojego doswiadczenia napisze tak,im lepiej sie zyje spoleczenstwu,tym mniejszy wplyw na polityke ma sama wiara,a raczej ksieza czy tez instytucje koscielne-wiara zas sama i kosciol staje sie tym,czym ma byc czyli przezyciem duchowym w danym kosciele i danej spolecznosci,ale nie ma realnego wplywu na decyzje wyborczexxDokładnie otulona. Dokłądnie.A ponieważ, wbrew temu co tutaj i nie tylko, się wypisuje, w Polsce jest coraz lepiej to kk usiłuje się okopywac na pozycjach, włączac co się da do prawodawstwa, budowac kościoły chociaż liczba wiernych maleje, zagarniac od państwa co się da i nie da itpBo wiedzą, że ich rządy mają się ku końcowi i normalnośc coraz bardziej wkracza do Polski.

kzięciu dziś dlatego w parlamencie zasiadają tylko obywatele polscy.} Ale jest jest paru z więcej jak z jednym i to, IMHO, powinno ich wykluczać z pełnienia funkcji sejmowych, czy senatorskich.

Gość gość
otulona_snem dziś w kwestiach:-6 latkow-emerytur-aborcjipowinno decydowac spoleczenstwoxxWg mnie nie bo sprawa aborcji to sprawa wolności osobistej a reszta dotyczy wiedzy specjalistycznej i nie może stolarz czy posadzkarz decydowac o tym w jakim wieku dziecko powinno iść do szkoły.Podobnie z emeryturami.

Gość gość
W sprawach wieku dziecka, wieku szkolnego powinien wypowiadać się fachowiec od pedagogiki plus psycholog dziecięcy .

Gość gość
Co do emerytur, teoretycznie masz rację ale... Chodzi o zabezpieczenie emerytur w zakresie następnych... Trzydziestu lat.Może nawet mniej.A biorąc to pod uwagę cała sprawa byłaby bez sensu.

specjaliści jak sama nazwa głosi mają specjalizacje a jedynym specem od mojego zycia jestem ja sam. moge to merytorycznie udowodnić każdemu innemu samozwańczemu specjaliście w tej kwestii chociażby sprawdzając jego wiedze w tej kwestii w porównaniu z moją. dlatego nie piertol mi, że istnieją specjaliości od mojego bądź czyjegokolwiek innego życia. technokraci mogą co najwyżej zaplanować holokaust i sie cieszyć z wydajności

Gość gość
specjaliści jak sama nazwa głosi mają specjalizacje a jedynym specem od mojego zycia jestem ja sam.moge to merytorycznie udowodnić każdemu innemu samozwańczemu specjaliście w tej kwestii chociażby sprawdzając jego wiedze w tej kwestii w porównaniu z moją.xxCzyli uważasz, że np lekarze są niepotrzebni?

Gość gość
poza tym wystarczy spojrzec na Szwajcarie-glosuje i malarz i posadzkarz i magister i sprzedawca i jakos system demokracji bezposredniej dziala tam idealniexxInny kraj, inni ludzie, inna kultura, inne wychowanie itp, itd...Generalnie społeczenstwo obywatelskie do poziomu którego brakuje nam 30-50 lat.

ostatnie głośne przypadki specjalistów róznej maści od pedagogiki dziecięcęj, w której wykazywali więcej niż zawodowe zainteresowanie obiektem swoich badań wykluczają ich jako ludzi mogących podejmować dobre dla dzieci decyzje. krótko mówiąc to pedofilska mafia i podejrzewam ty stary zgredzie, że ty też nie jednego małolata wykorzystałeś seksualnie. znam takich pedryli jak ty. powinieneś koorfo sie ukrywać żeby ci ktoś jaj nie urwał a miast tego z innymi zbokami śmiesz ludziom tłumaczyć co jest dobre a co złe

uważam, że wiekszość lekarzy to to zamaskowani dyplomam kretyni i nieświadomi bądź świadomi agenci przemys;lu farmaceutycznego, którego rozkwit przypada na czasy powstania placówek badawczych w rodzaju oświęcimia.

Gość gość
Skoroś taki mądry to opisz jak się powinno leczyć, jakie są obajawy i jakie pochodzenie "zespołu Churga-Strauss".

Gość gość
krótko mówiąc to pedofilska mafia i podejrzewam ty stary zgredzie, że ty też nie jednego małolata wykorzystałeś seksualnie.znam takich pedryli jak ty.powinieneś koorfo sie ukrywać żeby ci ktoś jaj nie urwał a miast tego z innymi zbokami śmiesz ludziom tłumaczyć co jest dobre a co złexxA to kończy dyskusję z czymś takim jak ty.

Gość gość
Shatyn ja z kolei uwazam,ze powinien wypowiadac sie,przede wszystki rodzic lub ogolnie pojmowani rodzice,jaklos system 7 latkow idacych do szkoly sprawdzal sie od wielu lat,a przestal sie sprawdzac gdy ludzie zaczeli z PL uciekacxx:DA wg mnie po prostu to co sprawdzone na zachodzie powoli do nas dochodzi a tam wiek 6 lat jest wiekiem stosowanym.Podobno nawet wiek 5 lat też gdzieniegdzie jest używany.

"to kończy dyskusje z czymś takim jak ty" xxx mnie na szczęście nie zdążyłeś uprzedmiotowić w wieku przedszkolnym dlatego dyskusja będzie trwac nadal aż do czasu kiedy przestanie być potrzebna

Gość gość
Oczywiście, ze ludzie chcą tu i teraz... Ale niestety to oznacza wyjazd za granicę.Są też inni ludzie którzy wiedzą, że tu i teraz jest niemożliwe i powoli pracują dla swoich dzieci i wnuków, żeby dla nich dobre życie tu i teraz było możliwe bez szwendania się po obcych państwach i wysługiwania się obcym narodom (to nie przytyk do ciebie, otulona).

W Polsce jest coraz lepiej? O.O :D Tz jesli idzie o infrastrukturę, nowe budynki ZUS, NFZ, Sądowe... jasne że Polska się rozwija. Z dróg i budynków nie wytworzy się nowych pieniędzy, one z czasem będą pochłaniać kolejną kasę. Bo wszystko to co budowane jest obecnie, na kredyt zresztą, trzeba będzie remontować. Prawdziwy obraz gospodarki zobaczymy jak już nie będzie można nadal zadłużać i trzeba będzie zacząć spłacać... ale.. Na razie przeciętnemu Kowalskiemu nie jest coraz lepiej.

Gość gość
nieprawda,powtorze jestesmy tak samo madrym i pracowitym narodemxxPrzykro mi ale to nieprawda.Popatrz na zniszczone ławki w parkach, rozkradzione czy zniszczone wiaty przystankowe, pomalowane ściany zabytków itp.A to tylko malutkie przykłądy...

Gość gość
Myrevin dziś xMowa była o zupełnie czym innym... I po co się wtrącasz?:O

skończcie używać logicznych argumentów przeciwko temu pedrylowi. tacy jak on są mistrzami w kłamstwie. "chodź do lasu dam ci cukierka i takie tam. no i czy ktos może powiedzieć, że cukierek nie jest dobry? no kooorfa jest dobry. las sam w sobie też nie jest zły.tylko każdy sobie powinien zadać pytanie dlaczego mu tak zależy na tej dobroczynności. to jepany pedofil. uzywa identyczbnych argumentów a potem razem ze swoimi kompanami was wszystkich wydyma w dooopala. trzym,ajcie sie kokardy. ja stąd spadam bo zamiast shatynowy ryj ros******le za chwile komputer a byłoby szkoda. kończe z toba zboku. do zobaczenia w lesie. zamiast cukierków tym razem radze wziąśc pistolet. jak se strzelisz w łeb będzie cie mniej bolało

Gość gość
A właśnie... Szwecja... Tam, nie wiem jak teraz, ale boczne drogi nie były odśnieżane, za to na ostrych zakrętach stały skrzynie z pisakiem i łopatami. Jeśli robiło się ślisko to przejeżdżający kierowca sie zatrzymywał, posypywał i jechał dalej.Wyobraź sobie co byłoby u nas. Natychmiast wszystko rozkradzione a do czasu tego rozkradzenia, kto by się zatrzymał?Chyba taki któremu piasek czy łopata potrzebna na działkę...:O

Gość gość
jedz na Dortmund,Darmsztad lub Hannower tam dopiero zobaczysz zniszczenia lawek,parkow i wiat-myslisz ze tam tego nie ma?xxTo są miejscowości w Szwajcarii?

Gość gość
Mowa była o..xShatyn dziś poza tym wystarczy spojrzec na Szwajcarie-glosuje i malarz i posadzkarz i magister i sprzedawca i jakos system demokracji bezposredniej dziala tam idealniexxInny kraj, inni ludzie, inna kultura, inne wychowanie itp, itd...Generalnie społeczenstwo obywatelskie do poziomu którego brakuje nam 30-50 lat.

Gość gość
poza tym wystarczy spojrzec na Szwajcarie-glosuje i malarz i posadzkarz i magister i sprzedawca i jakos system demokracji bezposredniej dziala tam idealniexxTo są twoje słowa, otulona...

poczytajcie co proponują specjasliści technokraci z uni i jego kochana partia. samostanowienie dzieci w kwestiach seksualnych. nauke masturbacji prowadzoną przez dorosłych dla dzieci w ramach uświadamiania im ich seksualności. to sa wszystko ogólnie dostępne projekty "specjalistów" opłacanych z waszych pieniędzy.

Gość gość
Ale i tak... Musze wybywac... Za chwilę.