Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety oczekują, że facet będzie płacił?

Polecane posty

Gość gość
ale zakompleksiały burak :D Policje bedzie wzywal bo mu dziewczyna kosza dala :D I dała w gębę, bo okazało sie ze oszust :D Ciesz sie, ze to ona na policję cię nie zaciągneła, za oszustwo i wiarołomstwo :D

Gość gość
Ciesz sie, ze to ona na policję cię nie zaciągneła, za oszustwo i wiarołomstwo smiech.gif Proszę bardzo . Powodzenia:D

Gość gość
Bo z kobietami jest tak, że one niczym się nie dzielą a chcą brać od innych. nic nie dostaniesz od kobiety za darmo. Prostytutka kosztuje, dziewczyna kosztuje, randki kosztują, narzeczona kosztuje, żona kosztuje, ślub kosztuje itd. a kto za wszystko płaci? Mężczyzna. Jeśli jakaś kobieta zrobi coś dobrego dla mężczyzny np. powie komplement to zawsze chodzi o to, że ona czegoś chce od mężczyzny. Będą nazywały mężczyznę nieudacznikiem, skąpcem gdy nie chce dawać się wykorzystywać a same robią awanturę gdy mają chociaż 2 zł zapłacić. Mówią, że mężczyzna nie musi zabierać kobiety na drogie kolacje itp. ale jak przyjdzie co do czego to takim spacerem nad rzeką się nie zachwycą i skreślą mężczyznę. Lepiej być samemu i czekać na dobrą kobietę niż wiązać się z takimi pannami co jest ich dzisiaj pełno.

Gość gośćoo
oj kobitki, kobitki. Chciałoby się na krzywy ryj ciągle? Brawo chłopaku, piętnuj dziadostwo. Jak dobrze, że moja kobieta taka nie jest...

Gość gość1985
A ja uważam że facet ma rację. Zależy kto zaproponował rade czy on czy jakoś tak wyszło. Na pierwszym spotkaniu płaciła za siebie . Chyba ze facet powiedział zostaw ja zapłacę. Lub przed spotkaniem użył zdań typu . Mogę Cię zaprosić. ... etc

Gość Linaax
nie zawsze kobiety oczekują, że facet za nie zapłaci... teraz jednak coraz częściej nalegają, że zapłacą same - wiem to po sobie. ale czasem niełatwo przekonać swojego męskiego towarzysza do tego :D ale w każdym razie wg mnie jeśli mężczyzna płaci za kobietę, to jest przynajmniej w tym aspekcie gentlemanem, bo tak przyjęło się w tradycji (tak mi się wydaje).

Gość gość
płaci ten kto zaprasza. Koniec, kropka. Przypuszczam, że to autor zaproponowal spotkanie. Okazał się w realu do d.. dziewczyna uznała, że to on za tę kawę zapłaci, bo tylko czas straciła spotykając się z kimś takim

Gość gość
mnie takie pytania po prostu wprawiają w osłupienie... jak facet może nawet takowe zadawać? jeśli facet jest z dobrego domu i mamunia wpoiła mi odpowiednie wartości, to idąc na randkę/spotkanie z kobietą, powinien wiedzieć, że to on raczej płaci. Czemu? A temu, że nam kobietom nie chodzi o te 10 czy 20zł, na które was NACIĄGNIEMY (O ZGROZO!!), tylko o samo zachowanie faceta, widać od razu kulkurę, obycie i stosunek do kobiet po reakcji faceta w restauracji czy kinie..

Gość gość
Linaax Gentleman ma nadzieję, że rozmawia z damą a ta nigdy nie odeszłaby od stołu nie podając przyczyn i to w cywilizowany sposób. Jak chłopak trafił na prostaczkę to słusznie ma żal.

Gość gość
Sam jesteś prostakiem. A jesli szukasz sponsorki, która dużo zarabia to napisz to sobi3 na czole. Wtedy każda normalna kobieta, bedzie sie trzymała od Ciebie z daleka. Ale jak widać o takich możesz tylko pomarzyć, skoro zwykła kobieta uciekla od Ciebie z restauracji...

Gość gość
Ja jestem gość dziś a nie autor :P No i laska pokazałaś kto tu jest prostak:D

Gość gość
Ja przyznam szczerze, czesto chodze na randki tylko po to, zeby sie najesc. Kolesie z portalow chca sie umawiac to niech za to placa.

Gość gość
Jaki krzywy ryj? Płaci ten/ta, kto zaprasza - to najprostsza zasada. ZAPRASZAM, czyli jestem gospodarzem, nieważne czy w domu, czy w restauracji. Chyba że PRZED randką ustalają, że to niezobowiązujące - także finansowo - spotkanie. I wtedy RAZEM wybierają odpowiednie miejsce i czas.

Gość gość
słuchajcie to niekoniecznie jest prowo trolla, są tacy faceci serio, rok temu poznałam takiego Łukasza, chwalił mi się, że raz był na randce z lekarką czy też studentką medycyny już nie pamiętam, w każdym razie chwalił się, że poszli na obiad lub kolację i ona stawiała !!! więc faceci w dzisiejszych czasach naprawdę są pozbawieni honoru, a przynajmniej pewnie połowa z nich taka jest, chcieliby żeby kobieta za nich chodziła do pracy, miała mieszkanie, samochód, płaciła za randki, rodziła dzieci i wychowywała a jemu dawała codziennie d**y i kasę na piwo z kolegami :O (i nie jestem sfrustrowana, mam faceta, jest szczodry , nie tylko dla mnie, ale też dla organizacji charytatywnych, dla znajomych, rodziny)

Gość gość
a skąd wiecie, że nie podała przyczyn i poszła? jestem bardzo ciekawa, kim musiał się okazać autor, co jej powiedzieć, że kobieta w akcie desperacji wstała w trakcie randki i odeszła przerywając spotkanie - zastanówcie się, skoro ona wyszła nie doczekawszy końca, to musiało być baaaardzo słabo

Gość gość
"ciesz sie, ze to ona na policję cię nie zaciągneła" Boże, kto to wypisuje takie brednie :(

Gość gość
Gość 10.29 też tak robię :D:D

Jak to kto wypisuję takie brednie chyba wiadomo, że to użytkownicy Kafeteri :) u mnie zawsze było tak, że na randce ja płaciłam za swoją część i kolega, przyjaciel za swoją część. Ja nie lubiłam wykorzystywać ludzi, nie było mi to do niczego potrzebne, mam swoją kasę :)

Gość gość
gość dziś płaci ten kto zaprasza. Koniec, kropka. x Tylko, że kobiety nigdy nie zapraszają :P Wszystko robią mężczyźni i za wszystko płacą. A wy kobiety co dacie z siebie? Czy będziecie pasożytować na mężczyznach? v Kolesie z portalow chca sie umawiac to niech za to placa. x Mężczyzna szuka miłości a wy ich wykorzystujecie na pieniądze i ranicie.

Gość gość
to jest tak - widzisz na portalu ładną laskę, zagadujesz, jak dobrze pójdzie to się umówicie, umawiacie się chyba w konrektnym miejscu, mówisz " może pójdziemy na spacer" albo " może pójdziemy na kawę?" , jak laska się zgodzi to musisz jej umilić czas. Ona tobie umila, swoją obecnością, urodą, zapachem,ty musisz się jako samiec wykazać, że umiesz dbać o jej dobry nastrój, więc jak idziecie do parku, wybierasz miejsce żeby usiaśc, odgarniasz ławkę, żeby usiadła na czystym, jak pada deszcz oddajesz jej kurtkę, jak zapraszasz na kawę to płacisz za tę kawę. W ten sposób okazujesz, że ci zależy, jak nie wydajesz na kobietę kasy to możesz spożytkować ją na inny cel, np. na inną kobietę, w takim wypadku kobieta stanie się podejrzliwa i ucieknie dość szybko. Albo stwierdzi, że jesteś pasożytem

Gość gość
Tylko, że kobiety nigdy nie zapraszają jezyk.gif Wszystko robią mężczyźni i za wszystko płacą. A wy kobiety co dacie z siebie? Czy będziecie pasożytować na mężczyznach? xxx co damy z siebie? Np. ja w rewanżu proponuję kolejne spotkanie i zaznaczam, że tym razem to ja zapraszam

Gość gość
jak się umawiałam z facetami z neta robiłam tak : - umawiamy się gdzies tam , w plenerze - jak mi się nie podobał to od razu mówiłam mu cześć i szłam do domu jak mi się podobał to spacer :) jak jemu się podobało to zapraszał na drinka, sok , kawę :) a potem zostawaliśmy parą albo znajomymi :)

Gość gość
"kobiety chcą nas tylko wykorzystywać" a ty co byś chciał? umawiać się codziennie z inną laską bez konsekwencji? taki jesteś piękny i wspaniały ? jak chcesz ukraść trochę czasu pięknej damie to daj jej coś w zamian, choćby tą głupią kawę za 5 zł, a skoro to taki wydatek, to widać nie szukasz dziewczyny tylko darmowej rozrywki i nie dojrzałeś do związku

Gość gość
gość dziś x To chociaż jesteś uczciwa o ile w ogóle się jeszcze raz z nim spotkasz

Wiem, że za ,, moich czasów" było inaczej ale nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy to nie ja miałbym płacić za dziewczynę. Gdyby mi nie pasowała to po prostu nie umówiłbym się z nią więcej. Natomiast dziewczyna, zwłaszcza na pierwszych kilku randkach nie powinna wyszukiwać najdroższych lokali w okolicy:P Nawet idąc z żoną do kawiarni to ja zawsze płacę

Gość gość
gość dziś Ha ha ha biedaczek jest wściekły, że zaliczył tylko posiłek, a nie łóżko z umówioną panią z portalu.

Gość gość
gość dziś Czyli spotykacie się z mężczyznami za kasę? Czyli prostytutki jesteście a nawet gorsze bo nic nie dajecie z siebie a kasę kosztujecie

Gość gość
Panie, Panowie....polecam. W temacie i jak widać - wciąż aktualne. Rekomenduję z uwagą posłuchać słów piosenki http://youtu.be/FfwNeOGfv9A

Gość gość
Nic tu po mnie same feministki i podróbki facetów Pulchnego pozdrawiam :)

Gość gość
Przecież nie musisz sie umawiac z kobietami po co zawracasz im glowe? zaoszczedzisz kase i bedziesz zadowolony bo teraz to nie widze w twoich wpisach szczescia