Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olxia_

Mój dietownik czyli walka z kilogramami.

Polecane posty

Gość Karmelizowanaa
Dopisuję rowerek 30 minut :) Masakra jak się zmachałam :) Zjadłam kawałek sera białego półtłustego i na dzisiaj limit wyczerpany :)

U mnie bilans dziś 985 kalorii i styknie na dziś.Upał daje mi się we znaki i coś głowa mnie boli,więc uciekam spać niedługo.Dobranoc.

Gość rysia37
ja dziś trochę popłynęłam z węglami,dorwałam się do dzemu własnej roboty z aronii,a to z serkiem,a to łyżeczką ze słoika,nie wiem ile miała kcal,liczyłam ją jak dzem wysokosłodzony,pozatym wpały 2 plastry szynki,pierś z indora i buraczki,mufinki 2,kanapka z żółtym serem,1 paluszek słony...w sumie nie przekroczyłam 1200kcal,ale i tak nie jestem z siebie zadowolana :( bo było to takie co i rusz podchodzenie do lodówy co znaczy brak kontroli nad sobą :( no ale jutro już się nie dam! :) ważenie mam pod koniec tyg więc będe się starać coby się nie bać na nią stanąć ;)

Gość rysia37
zazdroszczę piesków,ja całe życie psiara,też miałam (15 lat) kudłacza ze schroniska,ale to było dawno.bardzo mi się marzy psi przyjaciel...ale jak na razie mam życie troche nieustabilizowane i nie mogę wziąść odpowiedzialności...Obecnie mam kota,z totalnego przypadku...w lato drzwi na taras otwarte i nagle wieczorem coś wpadło,marne chude młode...nakarmiłam i tak już został kocurek Rysiek ;) to juz 2 lata a ciągle straszny żarłok...jak pani ;) dobrej nocki dziewczyny

Gość gość
Hej dziewczyny Dzisiaj drugi dzień na sb. Stanęłam na wadzę i jest jeszcze więcej niż wczoraj 76kg, nie wiem o co chodzi. Wczoraj zjadłam 3 szaszłyki pierś z kurczaka z warzywami+2 łyżki oliwy, pomidora, duży jogurt naturalny, 3 serki wiejskie light i kawałek wędzonego łososia. Czy to tak dużo? Ehh... demotywuje mnie to do działania, może ja się nie potrafię odchudzać? Narazie się nie poddaje w końcu waga może zacznie spadać, ale jakoś słabo to widzę. :(

Gość Agnieszka89_XXL
Ten wyżej post to ja

Gość myszka66600
Agnieszka89_XXL -->> a może wagę masz popsuta ;) albo okres lada dzień? przetrzymaj i zważ się dopiero za tydzień, ważenie co dzień nie ma sensu, bo waga się waha, tak jak hormony w naszym ciele :( kobiety mają przekichane... ja np. już od 3 dni tylko bym jadła słodkie i najlepiej zapijała piwem... Jeszcze 3-4 i okres :( i tak co miesiąc, 3 tygodnie walki o każdy gram, a potem tydzień mordęgi, bo chce się wszystkiego i najlepiej z piwem... Na szczęście siedzę do końca tygodnia w pracy, a tu tylko to co przyniesione z domu, no i piwa pic nie wolno :P

Waga jak do tej pory była w porządku. Okres dopiero za 2 tygodnie. Chyba przestane się wogóle ważyć:(. Postaram się trzymać diety jak schudnę to schudnę jak nie to nie i zważę się na koniec miesiąca.

Gość kluseczka1984
Cześć dziewczyny myszka ja tez lubię piwo i jak takie goraco to mogłabym pic codziennie;-) aga ja tez szalu nie robie z waga wiec przestalam się wazyc dopiero w piatek sprawdze moze cos spadnie:-) do tej pory kawa a zaraz kanapka z kozim serem pozniej zobacze:-) pozdrawiam

Gość kluseczka1984
Aga nie zartuj schudniemy zobaczysz:-) tylko sie nie poddajmy;-)

Agnieszka89_XXL -->> schudniesz na pewno, tylko daj sobie troszkę czasu, z dnia na dzień się to nie stanie ;) grubłaś stopniowo, więc proces w drugą stronę też musi potrwać, chociaż grubnięcie jest przyjemniejsze...

Gość czarna41
Aga dziewczyny dobrze pisza ja jeszcze mysle ,że przy tych upałach to organizm moze gromadzić wode . Przy upałach trzeba pić ok. 3l wody jak pijemy mniej to nasze mądre ciała ją magazynują:D Druga rzecz to na sb naprawde trzeba duzo jesc- to jedna z z tych diet im wiecej jesz tym wiecej chudniesz- oczywiście dozwolonych rzeczy. I najważniejsze to nie poddawaj sie:D

Gość kluseczka1984
Tak jak mowisz czarna w te upaly organizm magazynuje wode bo sie poci:-)

Gość Karmelizowanaa
Hej laseczki :) ja dzisiaj wpadam z optymizmem bo na wadze ukazała się 7 :) dokładniej to 79.9 hehe :) także głowy do góry i damy radę. Agniesia mi waga stała ponad 2 tygodnie i to normalne jest. Nie poddawaj się, trzymaj się diety i będzie ok :)

Gość Karmelizowanaa
Agniesia jeszcze analizując to co napisałaś to dziewczyny mogą mieć rację, a wahania wagi rzędu 0.5- 1 kg nie powinny Cie martwić bo to może być właśnie zatrzymana woda, pełne jelita itd ;) Poza tym proponuję żebyś cały tydzień trzymała się ściśle diety i potem żebyś się zważyła :) Organizm też się broni bo sam nie wie czy jesteś na diecie czy nie :) Agniesia jak chcesz schudnąć to nie ma podjadania po 2-3 dniach diety :P musisz trzymać dietę dłużej, a taki cheat day możesz zrobić sobie po miesiącu :) no i najlepiej włączyć ćwiczenia, chociaż 3 razy w tygodniu po pół godzinki.

Gość gość
no i głowa wazy ok 5 kg .heheeee.

Gość Karmelizowanaa
Miałam skomentować głupotę Gościa, ale w sumie to szkoda czasu :) Na śniadanie zjadłam jogurt naturalny z płatkami górskimi i borówkami :)

Hej Kochane :). Witam serdecznie w kolejny upalny dzionek.Ja jestem po szklance mleka rano i sałatce z brokuła+jajko na twardo+łyżka jogurtu z ząbkiem czosnku.Dziś mam wolny dzień to mogę mieć czosnkowy oddech :D.Przede mną sprzątanie mieszkania i piwnicy(jeszcze po mężu jakieś graty). Na obiad planuję sałatkę wiosenną(sałata,pomidorki,ogórek)do tego kawałki piersi kurczaka i domowy sos słodko-kwaśny :).Miłego dnia wszystkim.

Gość gość
Miałam skomentować głupotę Gościa, ale w sumie to szkoda czasu usmiech.gif Na śniadanie zjadłam jogurt naturalny z płatkami górskimi i borówkami usmiech.gif 10.06 - 92 kg 01.09- 79,9 kg Dlaczego głupote ,poczytaj najpierw potem ludzi wyzywaj i to nie było złośliwe sztywniaro.

Gość Karmelizowanaa
Przeczytałam jeszcze raz i można było to odebrać jako prześmiewcze, ale skoro nie było to zwracam honor :P Na obiad mam makaron sojowy z warzywami :) No i dzisiaj obowiązkowo rowerek bo widać, że działa :)

Gość kluseczka1984
Ale czadersko jest tu codziennie;-)

Gość czarna41
No przynajmniej nie jest nudno- swoją droga to gość juz powinien się przedstawic bo przez te codzienne wizyty to juz nie gość a domownik:D

Gość czarna41
Karmelku gratuluje 7-demeczki:D To może napisze swoje menu na dzis; -owsianka -śliwki, jogurt nat. -zupa fasolowa z wczoraja -serek wiejski z cynamonem -2 jajka na miekko, pomidor, papryka,korniszon

Dzięki Czarna :) Ogromnie się cieszę i mam dodatkową motywację do odchudzania ;D Teraz muszę zobaczyć 6 z przodu :P hehhe :)

jak patrzę co jecie to mam wątpliwości jakie efekty to przyniesie- głównie na zasadzie: co będzie "po" bo wygląda na to, że jecie dużo za mało, rozkład makroskładników też tak nie do końca.... które to Wasze odchudzanie?

Karmelku bardzo gratuluję spadku wagi :) Aga schudniesz na pewno i nie poddawaj się.Swoją drogą przypominasz mi taka jedną dziewczynę tu z Kafe,z którą kiedyś pisałam na gg też o odchudzaniu ;). Upał straszny ale czas zrobić przerwę w sprzątaniu i ruszyć pośladki na ćwiczenia z Ewą albo coś bo ostatnio trochę mniej ćwiczę.