Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy myślicie, że różnica 6 lat w związku to dużo, jeżeli kobeita jest starsza?

Polecane posty

Gość gość
Szukasz Szkoły ? Dołącz do nas ! Rekrutacja trwa Zapraszamy serdecznie do NOVA Centrum Edukacyjne w Tarnowie . Nasza szkoła może pochwalić się szeroką ofertą kierunków, jak również kursów krótkich. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą oraz do zapisów za pomocą stron internetowej: http://www.nova.edu.pl/ bądź bezpośrednio w sekretariacie na ul. Krakowska 17/14 W razie pytań prosimy o kontakt z sekretariatem szkoły pod numerem 143000350 lub mailowo na adres tarnow@nova.edu.pl

Gość gość
Ja miałam chłopaka 12 lat młodszego(on 21,ja 33),byliśmy razem rok.Rozleciało się bo ja nie chciałam przeprowadzić się do jego kraju a poza tym doszłam do wniosku,że nie mam prawa młodemu chłopakowi zawracać głowy bo 12 lat to jednak dużo.Nieskromnie mówiac ale bardzo dobrze i młodo wygladam,mam powodzenie u młodszych,starszych.Pewnie będę dobrze się trzymać do 40-tki ale nie chciałam tak młodego na dłuższy zwiazek.Znam dwie pary gdzie kobieta jest starsza-jedna para 17 lat różnicy i sa razem 15 lat a druga 22(!!!) różnicy i 5 lat stażu.Wszystki zależy od człowieka i chemii.

A tam, teraz nie liczy się wiek. Tylko zawartość portfela - mówcie co chcecie, ale często z tego wynikają wielkie różnice w związku, dochodzące nawet do 25 lat. Aczkolwiek, 6 lat to jeszcze nie taka tragedia. Moja siostra ma 35 lat a szwagier prawie 41 więc nie jest źle. Żyją, mają się dobrze.

Bez przesady ludzie, nie przejmujcie się konwenansami, tylko otwórzcie się na świat i życie i zaryzykujcie coś nowego. Róbcie to co podpowiada wam serce i będzie dobrze. Warto pozbyć się tego konserwatywnego myślenia!

Gość gość
Myśle, że uczucia są najważniejsze, a jeśli facet jest dojrzały, to myśle, że ta różnica nie jest bardzo wyczuwalna.

Gość gość
Ja mam 26 a moj chlopak 18 :D wiec duzo wieksza u nas jest roznica.wyluzuj zobaczcie jak wam sie razem zyje :) nie patrzcie na wiek :)

Gość gość
Hm, to ty dzieciaka jeszcze uwiodłaś. Zboczona jesteś.

Gość gość
u mnie jest 23 i nic w tym mi nie przeszkadza

Gość greg1965
6 lat to nie jest duża różnica pod warunkiem, że oboje zdają sobie sprawę z tej różnicy i bardzo sie kochają. Jeżeli ona fascynuje jego a on nią to to przetrwa. Niestety to kobieta musi więcej zabiegać o to by było dobrze. To ona musi byc uwodzicielska i bardziej niż jego równolatka dbać o siebie o swój wygląd. W przeciwnym razie on prędzej czy później odejdzie. Ktoś może powiedzieć, że gdy on ma 50 a ona 35 lub mniej to patologia. To nienormalne. Szanowne Panie, że jeżeli zwiąże sie z kobietą o tyle lat młodszą to ona jeżeli jest tylko normalna i ma poukładane w głowie i nie leci wyłącznie na jego kasę to będzie ona dla niego całym światem i nigdy jej nie zdradzi bo i po co i w imię czego jeżeli ma w domu atrakcyjną kochającą kobietę.

Gość GrzegorzS04
Moim zdaniem różnica wieku nie ma aż tak dużego znaczenia na początku związku.

Gość gość
najlepiej sie z mlodszymi facetami nie wiazac, bo o ile na poczatku jest fajnie, to ktorej kobiecie chce sie potem stresowac wygladem i latac od silowni do fryzjera i kosmetyczki do sklepu po nowa biezlizne itd zeby tylko on czasem nie zaczal ogladac sie za mlodszymi to bardzo stresujace i ryjace banie.

Gość greg1965
Różnica wieku nigdy nie ma żadnego znaczenia jeżeli ludzie sie dobiorą. Wszystko jest w ich rękach. Jeżeli sie zaniedbają wzajemnie wszystko sie rozwali a przy różnicy wieku jeszcze szybciej niż gdy są w podobnym wieku

Gość gość
Za duża różnica, mogą być tylko same problemy.

Gość gość
Badania naukowe udowodniły, że kobieta starzeje się szybciej niż mężczyzna. Kobiety które przekroczyły 40-stke: wasz wiek liczy się podwójnie.

Gość gość
To musieli być amerykańscy naukowcy. Ha, ha, ha

To nie jest to taka duża różnica, wszystko zależy od wzajemnego zrozumienia. Zresztą wystarczy popatrzeć na parę prezydencką we Francji. Tam różnica jest kosmiczna a wydaje mi się, że ta para rozumie się ze sobą bardzo dobrze - także 6 lat to na pewno nie jest dużo, ale to wszystko zależy od charakteru

Gość gość
Zdecydowanie za duża różnica, starsza kobieta szybko przestanie być dla faceta atrakcyjna i ją rzuci.

Gość gość
gość dziś Badania naukowe udowodniły, że kobieta starzeje się szybciej niż mężczyzna. Kobiety które przekroczyły 40-stke: wasz wiek liczy się podwójnie. xxx przesunales granice, kiedys juz czytalam ze po 30stce sie rok liczy potrojnie ;p

Gość gość
w sumie to spoko byc kobieta po 30stce, mozna juz rozmawiac facetami jak z ludzmi, mikt nie chce cie przeleciec, mozna wreszcie wyluzowac ;) wg mnie kobiety po 30stce sa (o ile nie sa glupie) bardziej interesujace niz kiedy mialy 20 lat ale ze mezczyzni tez nie sa wybitnymi inteligentami to wola mloda co da dziecko i bedzie lepiej wygladac. wiek kobiety nie przeszkadzalby facetowi ktory ma duzy intelekt i seks juz mu sie troche przejadl. nie ze zupelnie ale nie jest to dla niego cel zycia nr 1.

Gość jacek121324
nie

Gość gość
Wszystko zależy od dojrzałości. Niektórzy dorastają bardzo szybko mając nawet kilkanaście lat a niektórzy do końca życia nie potrafią tego zrobić. Między mną a moim małżonkiem jest 18 lat różnicy tylko, że to on jest starszy. Szokuje ale my jesteśmy bardzo szczęśliwi a to jest najważniejsze

Gość gość
Czyli wg was roznica jest jesli on jest młodszy ? Jestem mężatka od 17 lat maz jest starszy - to ja robiłam głupoty bo byłam młodsza ? Lepsza ? Nie bo chciałam i tyle ! Wiek nie ma znaczenia -znaczenie ma czy to jest ten któremu chcesz oddać swoje życie i siebie .niestety przed 30 tka raczej wiedzieć nie będziesz

Gość gość
O ile dla nastolatka różnica rzędu 5 lat może mieć znaczenie, to powyżej 20-tki pary do 10-15 lat różnicy to są równolatkowie. Cała historia mojej rodziny o tym świadczy. Przesadne patrzenie w datę urodzenia, to sprowadzanie człowieka do numeru PESELU.

Myślę, że wiek nie ma dużego znaczenia jeżeli dwie osoby się kochają. Jeżeli młodszy mężczyzna jest osoba odpowiedzialną oraz rozważną duży odstęp czasu nie będzie miał wpływu na relacje w związku. Z biegiem lat te granice się zacierają, dlatego najważniejszą rzeczą są wspólne zainteresowania oraz zgodność charakterów.

Gość gość
Różnica wieku ma ogromne znaczenie. Młodszy facet i starsza kobieta to porażka.