Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BiałaGurami

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku! grupa wsparcia

Polecane posty

Gość Tonka1873
Mama, babcia i siostry wiedzą, dalszej rodzinie nie powiem zbyt szybko tym bardziej że są dwie pary które też starają się o dziecko i matka jednych jest osobą tak okropna, że choć nie wierzę w żadne zapeszanie to nie chce żeby wiedziała, najlepiej do samego końca. Masz termin 2 tygodnie przede mną :) daj znać jak po wizycie, ja mam prenatalne za niecały miesiąc, za to na wizyty chodzę póki co co tydzień i do 13 tygodnia na pewno tak zostanie. Ja na 99% będę miała cholestaze, w 1 ciąży miałam i w drugiej mam duże szanse że będe miała. Już psychicznie jestem przygotowana, że koło 27 tyg do końca będę już w szpitalu. Byle tylko było dobrze

Gość gość
Hej, na prenatalnych wszystko dobrze, z usg wynika ze ciąża ciut starsza, termin na 27listopad. Kolejne badania za 8tyg. Trochę się uspokoiłam, ale......byle do następnej wizyty ☺ Cholestaza czyli jakiś problem z wątroba, tak? Z tego co wiem to chyba tez i poród przeważnie jest wcześniej niż planowany. Tonka trzymam mocno kciuki żeby do samego końca było wszystko w jak najlepszym porządku. Anila

Gość gość
Hej dziewczyny bardzo chciałabym zajść w ciążę i chyba się udało robilam test i wyszły dwie kreski z tym że druga jasna bolą mnie baaaardzo piersi i podbrzusze ...miesiączka mam mieć w piątek.

Gość Tonka1873
Cholestaza to problem z wątroba która truje dziecko, bo nie daje rady z dwoma organizmami. To tak w skrócie. Dam znać co i jak w poniedziałek po wizycie. Stresuje się bardzo. Anila Ty chodzisz co 8 tygodni do lekarza?

Gość gość
Tonka, za 8tyg mam kolejne badania prenatalne. Do mojego ginekologa chodzę co 3tyg. Teraz mam wizytę w następny czwartek. W takim razie czekam na wieści od Ciebie. Powodzenia Anila

Gość Tonka1873
Odebrałam wyniki i wyszła mi za wysoka glukoza na czczo. Martwię się że będę miała i cholestaze i cukrzyce, a te dwie diety się wykluczaja. Anila Ty chyba też jesteś szczęśliwa posiadaczka cukrzycy ciążowej od 1 trymestru?

Gość gość
Tonka, kurczę to niedobrze, że jeszcze Ci cukier wyszedł. Jakby wszystkiego było malo. ja się mecze z cukrzycą od samych początków ciąży. Ale powiem coś w co może nie do końca uwierzysz ale przekonasz się za jakiś czas. Bez cukru da się żyć, na początku chodziłam rozdrazniona i bez przerwy głodna, nie potrafiłam się nasycić. Teraz juz mam taki swój ustalony plan posiłków, co 2 godz ( nie można doprowadzać do uczucia głodu ). Menu tez można wprowadzić takie ze jest smaczne i sycące . Napewno tez dostaniesz glukometr i będziesz mierzyć cukier ok.4 razy dziennie, na tej podstawie będziesz wiedzieć czy zjadłas odpowiednio zbilansowany posiłek. Anila

Gość Tonka1873
U mnie same problemy. Muszę powtórzyć cukier, toxoplazmoze i w dodatku zrobiła mi się opryszczka. Nic tylko się powiesić...

Gość gość
Tonka postaraj się podejść do tego spokojnie, powtórz badania , będziesz wiedzieć co i jak. A opryszczkę wyleczysz. Daj znać po badaniach. Anila

Gość gość
Spróbować kwas foliowy ten mocniejszy nie 0,4mg tylko 0,8mg. Ja przed pierwszą ciąża stosowałam kwas foliowy i jak przestałam brać to po duch tygodniach dowiedziałam się że jestem w ciąży. No ale niestety 3 dni temu miałam lyzeczkowanie poronilam w 7tyg. Zrób sobie badania czy jest wszystko i i z cierpliwością się staraj. Powiem Ci tak ja kiedy bardzo chciałam dziecko nie wychodziło a jak stwierdziłam będzie to będzie to mi się udało. Teraz zaczynamy też kolejne starania i mamy nadzieję że odnosimy ciążę. Tak że głowa do góry trzymam kciuki

Gość Tonka1873
Ufffff nie mam toxoplazmozy i nie mam cukrzycy, a tyle stresu mnie to kosztowało. Dzidzia duża. Kolejny stres przede mną bo prenatalne. Anila znasz już płeć? Co byś chciała chłopca czy dziewczynke? Jak się czujesz? Co tam u Ciebie?

Gość gość
Tonka to super wieści, bardzo się ciesze. Niepotrzebnie tylko się stresowałaś. Jak byłam na prenatalnych a był to 12tc to ginekolog mówiła ze rozwijający się układ moczowy wskazuje na o ze to chłopiec ale żeby się nie sugerować bo to tylko jej zdanie i ze na określenie płci w 100% jeszcze za wczas. Kolejna wizyta za dwa tygodnie i myślę że wtedy się dowiem, byłby to 16tc. Ja mam syna 10lat a w rodzinie od męża same chłopaki wiec wszyscy chcieliby żeby była dziewczynka, ja też bym się cieszyła ale i tak wiem ze to będzie chłopak ☺ Najwazniejsze ze będzie

Gość gość
I wcieło mi resztę posta... Daj znać jak ty byś chciała, chłopca czy dziewczynkę i czy masz jakieś przeczucie? Tez napisz jak samopoczucie, chodzisz do pracy? Brzusio juz widać? U mnie brzusio juz lekko odstaje☺ Anila

Gość Tonka1873
Chciałabym dziewczynke. ja zaczynam 13 tydzień, za niecałe dwa tyg mam prenatalne i daj Boże żeby wszystko było dobrze. Co do przeczuc czułam, że będzie dziewczynka, ale po usg dzidzia ciągle jest większa niż powinna więc pewnie chłopak :) brzucha nie mam wcale, a czuje się rewelacyjnie. Zero objawow, zero wymiotów, myślę że każda chciałaby się czuć tak jak ja. Mam detektor tętna płodu i codzień sobie słucham serduszka, wtedy czuje się dużo spokojniejsza. Cieszę się, że skończyłam te najgorsze 3 miesiące. Mam nadzieję, że teraz wszystko już będzie dobrze. Wciąż mam uraz z poprzedniej ciąży jak serce po prostu przestało bic. Było to w 8 tygodniu i jak poszłam teraz w 8 tyg na usg to prawie nie padlam na zawał. Bogu dzięki, że serduszko tym razem nie stanęło. Cały czas biorę acard, a Ty bierzesz? Klara co u Ciebie?

Gość gość
Tonka, gratulacje! Jej jak ja tu dawno nie zaglądałam. Pewnie mnie zbytnio nie pamiętasz, poroniłyśmy w podobnym czasie. Ja już mam roczną corcię, zaszlam 3 miesiace po poronieniu. Oj ile stresu miałam... Uspokoilam sie dopiero w 30 tygodniu i zaczęłam dopiero cieszyć ciążą. Nie trac tego pięknego czasu, ciesz się chwilą. Wiem że to trudne ale tym razem już będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki za ciebie. Ola

Gość gość
Takie jak wy to nie powinny mieć dzieci

Gość Tonka1873
Po prenatalnych wszystko ok, dzidzia zdrowa. Co tam u Was?

Gość gość
Takie jak wy to nie powinny mieć dzieci zgadzam sie, te kurrrrwy powinny z głodu pozdychać

Gość gość
Tonka to super, najwazniejsze ze wszystko ok. Po takich badaniach człowiek się uspokaja. U mnie będzie drugi synuś. Byliśmy teraz trochę na wyjeździe, tego było mi trzeba Anila

Gość gość
Dla wszystkich starających się NATURALNY PROGESTERON W KREMIE NPC.I REWELACYJNA KSIĄŻKA. /LEPSZE ZDROWIE DLA KAŻDEJ KOBI ETY ./T NOCUŃ. Krem kupuję pod nr081-746-4811.lub na allegro. bo w aptece go nie ma. jest sprowadzany z USA. Ja doczekałam się dwójki a teraz staram się o trzecie choć gin nie dawali mi szans na ciążę po kilku poronieniach. POLECAM.PRZECZYTAKCIE CHOĆ KSIĄŻKĘ. Można w pdf sobie ściągnąć.

Gość gość
Hej Tonka co u Ciebie? Biała napisz jak postępy adopcyjne, nic nie piszesz, wszystko u Ciebie dobrze? Dziewczyny napiszcie co u Was Anila

Gość elajlaa
Hej, czy ktoś wie co dzieję się z farelką? Chciałam podpytać o Invimed!

Gość gość
Bzjc

Gość gość
Zacinka

Gość gość
Super ze u was ciążę rozwinęły się prawidłowo i wszystko jest Ok. Ja staram się nadal. Miałam dwa miesiące stymulacji. Teraz ostatni cykl naturalny A potem idziemy na in vitro. Mam 35 lat więc szkoda mi czasu już na starania naturalne. A chce minimum 2 dzieci haha. Pozdrawiam. Klara

Gość gość
co sie dzieje

Gość Tonka1873
U mnie córeczka :) czuje się dobrze i wszystko jest ok, ale pewnie do końca będę się martwić i jakoś ten czas mi się dłuży. Chcialabym żeby leciało szybciej. Nie mam jeszcze brzucha. Klara mam nadzieję że in vitro przyniesie Ci bliźniaki.

Gość gość
Hej, Ja już po drugich prenatalnych, wszystko w jak najlepszym porządku. I już połowa za mną, niby zleciało ale i tak czas mi się dłuży. Brzuszek juz widać, nie da się go już ukryć. Klara, trzymam mocno kciuki oby wam się teraz udało Tonka, u ciebie wszystko OK? Pozdrawiam Anila

Gość Tonka1873
U mnie tez juz połowa, ale też mi się dluży. Brzuch jeszcze jestem w stanie ukryć jak się odpowiednio ubiore. Jeszcze nie miałam drugich prenatalnych, ale narazie wszystko ok. Oby tak już zostało. Niedługo się przeprowadzamy i mam nadzieję, że przez to urządzanie zleci mi to wszystko jakoś szybciej. Chciałabym już mieć w ramionach moja córeczkę.

Gość Tonka1873
Co tam słychać? :)