Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰321

Mamy na CZERWIEC 2016

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰 1987
Nikita mi te plamki raz sie pojawily i.wi臋cej juz nie. A jak u Ciebie? Mam nadziej臋 ze wszystko ok. Andzia odezwij sie po wizycie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰Czerwiec27
Bezka-przypuszczam ze u Ciebie wlasnie ta rwa kulszowa... Ja to mialam duuuzo wcze艣niej i wlasnie rwalo przez posladek. Po 2tyg przeszlo... Kolezanka za to miala pod koniec ciazy i jak ja zlapalo tak puscilo dopiero po porodzie. Poza pi艂ka i lezeniem w dogodnej pozycji nic z tym nie zrobisz, samo musi przejsc. Justek chyba tez to miala! Ale ostatnio nie pisala o tym wiec chyba jej przeszlo:) Nikita-i jak Kochana? Jest ok??? Pewnie sie przemeczylas... Czas zwolnic, tyle ze przy Twojej biegajacej krolewnie to pewnie niezbyt mozliwe. Andzia-powodzenia dzisiaj!!! Daj znac po wizycie! Najgorsze to czekanie niestety .. Ja wszystkie prena dlatego na rano ustalalam, bo jak mialam 1na 18.30to psychicznie sie zameczylam:) Dziewczyny - czy stosowala ktoras z Was Bielenda-Sexy mama-krem na pekajace naczynka, przeciw przebarwieniom? Ja sie zastanawiam czy nie isc do rossmana po ten krem bo jest pogoda jaka jest, coraz cieplej, ten ma filtr 20,ja mam cere jasna i byle slonce i juz po mnie, a mama po ciazy miala straszne problemy z cera, zastanawiam sie czy to cos da.. Moze ktoras miala z tym stycznosc? Widzialam opinie i raczej dobre.. A on teraz w promo jest:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gracjana090515
Czesc dziewczyny! :) Gosc1987, Goscczerwiec27- heh no na szczescie juz jej przyby艂o :) a tak sie ba艂am tej wizyty ze znowu lekarz powie ze jest za ma艂a... Hehe nawet nie wiecie jaka ulga s艂ysze膰 ze mie艣ci sie w normie.. :) u mnie juz 32. W sobot臋 zaczynamy 33. :) Goscczerwiec27 a jakie masz badania teraz do robienia? Mi lekarz zleci艂 jak zawsze w standardzie morfologie, mocz i teraz jeszcze wymaz z pochwy. Bede musia艂a na dniach zrobic :/ Bezzka- od ok 2 tygodni strasznie boli mnie w po艂owie lewego po艣ladka. Tam jest taka ko艣膰. Ona uciska tak mocno ze czasem nie moge wog贸le wsta膰 z 艂贸偶ka albo mocno i widocznie ku艣tykam. Ona promienieje na ko艣膰 miedzy posladkami i na plecy. Podobno to normalne pod koniec ciazy. To dobry znak ze macica sie dobrze rozrasta i przygotowuje do porodu naturalnego. Tylko czemu tak boli? :/ doktorka kaza艂a mi smarowa膰 mascia z sadla swistaka i masowac w ciagu dnia. M贸wi ze jak to nie pomo偶e, to trzeba bedzie sie przejsc na masarz do fizjoterapeuty lub poprostu poczeka膰 do porodu. Czasem jest tak ze ca艂y dzien nic a zn贸w na drugi dzien nie moge sie z 艂贸偶ka podnie艣膰, ale wiadomo wstaje na sile zeby sie nie zastac. Np. Dzisiaj w nocy musia艂am po艂o偶y膰 " ty艂ek" na twardej poduszce bo tak mi b贸l dokuczal, ale za to teraz jest ok. Go艣膰- plamke b臋dziemy bada膰 na nast臋pnej wizycie. Pani doktor przenosi sie do nowego gabinetu i tam ma podobno lepszy sprz臋t. Wczoraj powiedziala tylko ze jakby mia艂a zosta膰 ta plamka to by艂o by ja wida膰 a ona nic nie widzi, ale napewno powie na nast臋pnej wizycie. Andzia30czerwiec trzymamy za was kciuki! Odezwij sie po wizycie! :) Dzisiaj wybieram sie na dalsze zakupy. Postanowi艂am sobie ze do 艣rody uzupelnie ca艂a torb臋 moja i dziecka do szpitala zeby spokojnie sobie juz czeka艂a na odpowiedni moment. Wybieram sie dzis obejrze膰 biustonosze i do drogerii po zakupy kosmetyczne. Mam nadzieje ze uda mi sie co艣 kupic. Dziewczyny powiem wam ze ostatnio zastanawia艂am sie czy nie za wcze艣nie o tym my艣le. Tzn o pakowaniu torby i praniu dzieci臋cych Ciuszkow. Ale teraz widz臋 ze dobrze ze to juz prawie mam za sob膮. Zosta艂o mi jeszcze jedno pranie dla ma艂ej i troch臋 prasowania. Si艂,coraz mniej przy desce do prasowania sta膰 tak偶e nie wiem co by艂o by dalej, a ja lubi臋 byc przygotowana. A jak tam wasze przygotowania? Torby juz gotowe? Pranie wyprane, wyprasowane? Mi艂ego dnia kochane! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Czerwiec27
Gracjana - to widac plamki juz nie ma:) super! :) ja w srode mam prenatalne 3D,4D. I w koncu po 10tyg zobacze urwisa! A potem w kolejny wtorek - cisnienie, wa偶enie i palec grzebalec:) tym razem gin mi odpuscil badania laboratoryjne, bo ostatnio mialam ich sporo i wszystko ok. Pewnie 26.04mi zleci laboratorium. Z wyprawka u mnie tak, ze ciuszki wyprane, wyprasowane, ulozone rodzajami i rozmiarami, do porodu rzexzy w szufladach no i jeszcze brakuje paru.. Ja mialam to samo, pewno obaw przed kupowaniem wyprawki ale jak sie juz zacznie to dalej leci... Z drugiej strony nie wiem jakby to wygladalo jakbym miala teraz zajac sie ciuszkami skoro mam nakaz wypoczywania ile wlezie.. Juz mezowi powiedzialam ze wszelkie posciele i tetry niestety ale on bedzie prasowal bo ja sie nie nadaje juz do stania przy desce.. Przy odrobinie szcz臋艣cia nie popali rzeczy:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 1987
Gracjana u mnie torba spakowana wszystko poprane i poprasowane mimo ze to dopiero 30 tydzie艅. Spokojniejsza jestem jak wiem ze wszystko przygotowane :-) To dzis zapowiada sie u Ciebie aktywny dzien :-) Gosc czerwiec ja Ci nie doradze bo mam sniada cere, teraz bylo troche slonca za duzo po dworzu nie chodzilam a juz twarz i rece mam brazowe :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Czerwiec27
Gosc1987 - ni nic, zaryzykuje, kupie a najwyzej efekt bedzie zaden... Ja tu o pogodzie, podnosze rolety a za oknem dramat... Szaro, deszcz... By to diabli... :/

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuje za obja艣nienie ;) jestem w sumie zielona w tych sprawach ,a teraz wypada w艂a艣nie pierwszy raz ,偶e powinnam dosta膰 pieniazki nie od szefa,chyba cierpliwie poczekam,a po otrzymaniu pierwszych na r臋k臋 pofatyguje si臋 i podam numer konta. Andzia b贸lem krocza si臋 nie martw to najnormalniejsze co mo偶e by膰 :) ostatnio sama o to pytalam ,bo w艂a艣nie jak gdzie艣 pochodzilam to jeszcze gorzej bola艂o - dzidzia ro艣nie to i bardziej napiera ;) Gracjana Mia pi臋knie ro艣nie,wszystko przebiega ksi膮偶kowo tak偶e gratuluj臋 ,bo jest czego :) Goscczerwiec27 ja te偶 mam wizyt臋 za tydzie艅 i czuje rado艣膰 i jednocze艣nie jaki艣 wewn臋trzny niepok贸j :/ Nikita mam nadziej臋 偶e ju偶 wi臋cej takich plamek nie by艂o? Moja gin m贸wi艂a 偶e jasnobr膮zowe i ma艂o to nie pow贸d do paniki ale do obserwacji.

Udost臋pnij ten post

Dzi臋ki Gracjana, poczytalam w necie i dzwonilam do mojej gin no i niestety najprawdopodobniej mam to samo. Najgorzej ze trzeba si臋 meczyc, bo dziecko naciska na nerw i to powoduje bol. Moja Zuzia lezy od pocz膮tku w ten sam sposob, glowka w dol po lewej stronie i ci膮gle jakies bole mnie lapia w艂a艣nie po lewej.. nie s艂ysza艂am tylko o tej masci, daj zna膰 czy pomaga. Gin mowila o rehabilitacji i masazach ale drogo :/ no zobaczymy, nz razie ku艣tykam na lew膮 noge, jak b臋dzie gorzej to moze si臋 wybiore. Na razie zostaje pi艂ka i masaze m臋偶a ;) U mnie tez m贸wi膮 ze za wcze艣nie sie pakuje, a ja tak jak Wy lubie miec wszystko przygotowane i tsk w szafie lezy wiec jak wloze do torby to nie b臋dzie roznicy a glowa spokojniejsza. Tez ciesze si臋 ze wcze艣niej zajelam sie wyprawka bo teraz zadna przyjemno艣膰 chodzi膰 po sklepach. Chociaz ja jeszvze w tyle za Wami bo dzieciet rzeczy nietkniete czekaja na slonce :) GoscCzerwiec tego kremu nie uzywalam ale og贸lnie na codzien stosuje ktem kasztan z Bielendy juz od kilku lat. Wyprobowalam mnostwo roznych ale ten jest dla mnie najlepszy. Generalnie bardzo mi paduja kosmetyki Bielendy. Z tymi przebarwieniami tez si臋 troche obawiam bo moja mama tez w ciazach miala plamy przy nosie i na brodzie. Kremy do twarzy, pudry czy podklady tez maj膮 filtry wiec zawsze jakies zabezpieczenie przed promieniami jest.

Udost臋pnij ten post

Goscczerwiec27 chyba juz nie ma :) ale pewno艣膰 100% bede mia艂a po nast臋pnej wizycie. :) kochana to koniecznie po 艣rodzie musisz da膰 zna膰 co i jak :) my mieli艣my powtarza膰 teraz 01.04 4d ale ze wzgl臋du na to ze ostatnie zupe艂nie nie wysz艂o i ze wzgl臋du na ta moja gruba blon臋 zdecydowali艣my 偶e poczekamy juz do narodzin ma艂ej a pieniadze przeznaczymy na jej konto :) wlasnie o tym m贸wi臋. Nie wiem jak niekt贸re kobiety mog膮 zostawi膰 kupywanie wszystkiego na sam koniec? Ja sobie zupe艂nie nie wyobra偶am teraz biegania po sklepach... No wiadomo mam jeszcze kilka drobiazg贸w do kupienia ale ca艂a reszt臋 juz mam. Dzis zam贸wi艂am w ko艅cu 艂o偶eczko :) he he he m膮偶 i prasowanie? :) daj zna膰 jak mu posz艂o he he :) Gosc1987 no wlasnie kochana. Ale na szczescie dzisiaj ty艂ek mnie nie boli wi臋c wykorzystam ten czas na ma艂e zakupy. Jak to m贸wi膮: co masz zrobic jutro zr贸b dzisiaj. I to wlasnie mam na my艣li my艣l膮c o torbie. Masz juz wszystko gotowe wi臋c teraz spokojnie mo偶esz czeka膰 na por贸d. A nie stresowac sie ze jeszcze mi tego, tego i tego brakuje i czasu tez mi brakuje... :) ja troch臋 偶a艂uje ze wlasnie tak jak ty przy 30tyg tego nie zrobi艂am... ROZEFI, dzi臋kuje kochana ale pukam stuk puk w niemalowane zeby nie zapeszyc.... :) ja wlasnie pierwsze pieniadze z ZUS dosta艂am listonoszem do domu. A nast臋pnego dnia pojecha艂am do ZUS i zg艂osi艂em zeby wysy艂ali mi na konto i co? Teraz 2 raz dosta艂am na konto i przysz艂y 10 dni wczesniej ni偶 te co przyni贸s艂 listonosz. Tak偶e warto zg艂osi膰 zeby przychodzi艂y na konto.

Udost臋pnij ten post

Bezzka czyli nie jestem z tym sama? Wsp贸艂czuje ci bo sama na swojej sk贸rze codziennie sie przekonuje o tym niezbyt przyjemnym i uci膮偶liwych b贸lu. Masakra jaka艣.... Heh mnie m膮偶 tez lekko masuje ale 偶artuje przy tym ze nie bedzie mnie po ty艂ku smarowal :) ja ta ma艣膰 uwywalam juz na poczatku ciazy jak mnie poszczyk艂o. (Ok 7-8tyg) i pomog艂a. Troch臋 艣mierdzi jak Vick ale og贸lnie jest ok i jest bezpieczna w ciazy. Ciekawe czy i teraz sie sprawdzi? Tak jak m贸wi艂am ja dzisiaj np. Spalam ty艂kiem na twardej poduszce i z rana wsta艂am i jest lepiej. Moge chodzi膰. No masa偶e to droga sprawa, dlatego musze sobie radzi膰 w inny sposob :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikita1244
Nic wi臋cej sie nie pojawilo wiec panikowa膰 nie b臋d臋 ale chyba napisze ginowi 偶eby wiedzia艂. Nad ranem bola艂 mnie mocno brzuch ale dwie nospy naraz pomogly choc juz zaczyna艂am si臋 bardzo denerwowac. Dzisiaj zaczynam 33 tydzien :-) Andzia czekamy na wie艣ci! :-) Ja mia艂am rwe w 1 ci膮偶y pod sam koniec. Nic przyjemnego ale gwarantuje ze z chwila porodu od razu przejdzie. Wczoraj mama widzia艂a mnie w bieli藕nie i dziwila sie ze taki wielki podk艂ad nosz臋 a Ja na to ze to nie podk艂ad..tylko m贸j zylak taki wielki... Ohyda....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwia29czerwiec
No i ruszy艂am do przodu w ko艅cu z wyprawka, czyli ogarnelam ja w g艂owie i zrobi艂am list臋. W zasadzie brakuje mi tylko rzeczy higieniczno - kosmetycznych, a z "grubych" zakup贸w laktatora. Moja siostra ciotczena pracuje w sklepie dzie膰 dlatego wiem, 偶e ogarn臋 te zakupy za jednym zamachem, wiec planuje si臋 tam wybra膰 juz bli偶ej wyznaczonego terminu, czy tam jako艣 pod koniec maja. Ubranka gotowe poprasowane czekaja (oczywi艣cie ci膮gle jeszcze zbieram skarby i kilka pajac贸w by si臋 przyda艂o. "po艣ciele" te偶 s膮 tylko wypra膰, ale to juz po przeprowadzce. No ja tak licz臋 ze ok 1,5 mies mi zosta艂o, wiec to tu偶 tu偶 !!! Czuj臋 si臋 dalej bardzo dobrze, radnych dolegliwo艣ci, jest mi te偶 nawet lekko, czasami na schodach okolice pachwin mnie zatrzymaj膮. Teraz "tylko" wykonczyc dom i urz膮dzi膰 dzieciom pokoje, prace trwaj膮. .. Dzi艣 mam dzie艅 kinowy... nie do艣膰, 偶e um贸wi艂em si臋 z kolezanka na Niewinne to dzi艣 ostatni dzie艅 graj膮 kuno fu pand臋 a obieca艂am to Szymonowi. .. Ech dalej mam zaleg艂o艣ci, ale dzi艣 pozwalam sobie na par臋 godzin leni/ucho/wania wiec mam nadzieje w ko艅cu doczyta膰 co u Was...

Udost臋pnij ten post

go艣膰Czerwiec mi ostatnio te b贸le krocza i miednicy odpu艣ci艂y, ale wczoraj znowu mnie bola艂o. Dzisiaj jest w miar臋 ok. Wcze艣niej jak si臋 zacz臋艂o oko艂o 20-21 tygodnia tak odpu艣ci艂o ko艂o 26 tyg - po tym jak jeden synek si臋 przekr臋ci艂. Dzi艣 z rana robi艂am badania - mocz, morfologia i hbs. Ju偶 mam wyniki morfologii i o dziwo wszystkie wyniki poza ilo艣ci膮 p艂ytek krwi mi si臋 poprawi艂y. Tylko p艂ytki spad艂y pierwszy raz poni偶ej 300 czego艣tam ;) Z samego rana mnie zn贸w z艂apa艂 twardy brzuch bo si臋 jako艣 za bardzo wygi臋艂am jak pobiera艂am pr贸bk臋 moczu :/ To zaczyna by膰 trudne. Mam ju偶 problem nawet z zak艂adaniem skarpetek :( Gracjana u mnie torba dla mnie gotowa, a dla dzieci wszystko przygotowane 偶eby m膮偶 dowi贸z艂 jak b臋dzie taka potrzeba. Dzi艣 odwiedzi艂am aptek臋 i kupi艂am krem ochronny dla dzieci, s贸l fizjologiczn膮 i gaziki ja艂owe. Chyba brakuje mi tylko witamin dla nich, ale nie bardzo wiem od kiedy to si臋 podaje, czy ju偶 kupowa膰 czy poczeka膰.

Udost臋pnij ten post

Ja chyba jednak mam we krwi to pilnowanie si臋 z jedzeniem, dla mnie szale艅stwem s膮 4 kawa艂ki czekolady do kawy i p贸藕na kolacja... tak偶e nawet w ci膮偶y nie folguje, ju偶 m贸j m贸zg tak ma, co zrobi膰. .. Ma艂o tego... M贸j 6 letni syn nie pcha w siebie co popadnie tylko jest ju偶 odpowiednio uswiadomiony... Wydaje mi si臋 ze uspokajacze typu szumisie lepiej kupi膰 jak ju偶 si臋 oka偶e czy rzeczywi艣cie b臋dzie potrzebne, bo po co zak艂ada膰, 偶e b臋dzie niespokojne, kolkowe... ja mia艂am egzemplarz, kt贸ry do ok 3 mies tylko jad艂 i spa艂, wiec wszelkie czasoumilacze by艂yby strat膮 kasy. Dzi艣 jedna z Pa艅 z przedszkola, kt贸ra widzi mnie co dzien dopiero si臋 zorientowa艂a, 偶e jestem w ci膮偶y, bo by艂am w obcis艂ej bluzc臋, by艂y w szoku, 偶e w tak zaawansowanej ciazy... og贸lnie tez m贸wi膮 ze dobrze wygl膮dam ale ja czuj臋 si臋 ... hmmm...inna. jako艣 uczesac si臋 ie mog臋, w艂osy mi si臋 pusza i w og贸le czuje si臋 brzydsza... Bezzka mam podobne odczucia ruch贸w jak Ty, ja te偶 uwielbiam jak mi tak drepce po boku, albo delikatnie wypycha pup臋. Generalnie ma spokojne ruchy i tylko jak na p臋cherz naci艣nie to jest mniej przyjemnie... A lody jadlam obowi膮zkowo co dzie艅 w poprzedniej ciazy, teraz raczej rzadko. Wczoraj byli艣my na w艂oskich :) Go艣膰 ja przyty艂am p贸ki co 5 kg, ale dziecko przybiera normalnie i wszystko inne tez jest ok, wiec za co bym mia艂a dosta膰 ochrzan, 偶e mi du/pa nie ro艣nie? ;) w poprzedniej ciaby przyby艂o mi 7 kg, dziecko mia艂o ponad 3,5 kg, pod koniec tylko mia艂am troch臋 za ma艂o w贸d p艂odowych, a poza tym ca艂a ci膮偶a ksi膮偶kowo. .. Gracjana super Mia ro艣nie, 42 cm i prawie 2kg to ju偶 kawa艂 cia艂ka :) U mnie to co艣 czuje ze za tydzie艅 b臋dzie przedostatnia normalna wizyta u gina...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Czerwiec27
Zezarlo mi posta :) Rozefi - na ktora masz wizyte ta za tydz? Ja na 9.40,potem dwa sklepy dzieciowe do zaliczenia. Bezka - no to przetestuje ten krem i zobaczymy :) w sobote po niego poczlapie:) Nikita-uwazaj na siebie z tym zylakiem.. To musisz go miec faktycznie wielkiego:/ ehhh Sylwia-no Ty to chyba tu najbardziej w formie z nas, bo latasz, robisz, obys z rych sil nie opadla:) a koniec bliski:) ja tez czasem slysze ze mam maly brzuch.. Spoko, 99cm ma艂y... To jaki mam kuzwa miec 150?ro艣ne sobie jak rosne, zre bez limit贸w... Zreszta dziwia mnie komentarze, jak ja si臋 o nie nie prosze bo mi opinia innych kolo d/upy lata:) Sylwia to remont juz ku koncowi? :) Justek-bo to z ta rwa tak jest ze kilka tyg i odpuszcza... W kazdym razie wiemy co czuje teraz Bezka i Gracjana.. Wspolczucie Kochane...

Udost臋pnij ten post

Kurde juz tyle o tych plackach. .. Nam贸wi艂yscie mnie :) jutro b臋d膮! We 艣rod臋 na wizycie pewnie b臋d臋 mia艂a to wa偶ne usg na 3 trymestr to sobie troch臋 d艂u偶ej na Ma艂膮 popatrz臋 :) Ja tez juz bym chcia艂a w p贸艂kach te ciuszki uk艂ada膰, a tak wszystko w siatach, pud艂ach. .. Najgorsze jest to, 偶e teraz to poza zakupami to nic wi臋cej do roboty przy domu nie ma, a kiedy b臋dzie? Na ko艅c贸we ci膮偶y! Obym dala rade, bo nikt za mnie tego nie zrobi ( i nie chce 偶eby robil) wiecie... rozpakowanie, ukladanie...

Udost臋pnij ten post

Tak Czerwiec wida膰 艣wiate艂ko w tunelu, p艂ytki w kuchni juz s膮, meble si臋 robi膮, 艂azienka prawie w p艂ytkach. .. licz臋, ze do ko艅ca mies to ogarniemy. Ekipa jest sprawna, efekty co dzie艅 nowe wida膰. ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Czerwiec27
Ooo to grunt Sylwia ze ekipa zapiernicza!!! No ja na placki do soboty czekam:D no czyli w srode mamy w 3wizyte! Ty, Rozefi i ja... No to sadny dzien:) oby tylko ok bylo... Jak mi sie dzis przez ta pogode zyc nie chce!!! Tragedia, mowie Wam... :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ninus1101
Dziewczyny a dla mnie dzi艣 to mo偶e nawet oberwanie chmury by膰 艣nieg mo偶e zacz膮膰 sobie sypa膰 jak chce nic mi dzisiaj rado艣ci nie zabierze, wyniki mamy dobre zero bia艂ka zero cukru w moczu, wi臋c co艣 w laboratorium by艂o nie tak albo pojemnik , no nic najwa偶niejsze ze wysz艂y dobrze. Te dwa dni by艂y dla mnie masakra, teraz ju偶 wiem przez co R贸偶efi przechodzi艂a z tym passerem . Nie 偶ycz臋 nikomu najgorszemu wrogowi takiego niepokoju o swoje nienarodzone jeszcze malenstwo. Ci膮偶a to co prawda nie choroba ale co mo偶e wiedzic o tym facet , co prze偶ywa kobieta ile niepokoju stresu i po艣wi臋cenia. Co oni ku?rwaaa mog膮 wiedzie膰!

Udost臋pnij ten post

Sylwia to malutko Cie przybylo, u mnie powoli ale waga ciagle rosnie. Obecnie 8,5kg do przodu ale nie czuje tego bo brzuchol rosnie, w brzuchu mam 92cm. Uwazaj Kochana tylko 偶eby sie za mocno nie angazowac w te remonty, zeby si臋 nie przemeczyc. Co najwy偶ej mozesz kierowac ekip膮 ;) GoscCzerwiec narobilas naprawd臋 ochoty na placki ziemnieczane, od dawna juz za mna chodza ale sma偶one odpada.. moze tez sprobuje w piekarniku upiec, dobre sa takie? Dzis znow mnie pognalo w strone sklepow dzieciecych ech ochota pokonala bol posladka :D zakustykalam i wzielam pare d**etelkow (pudeleczko na smoczek, 艂a艅cuszek i butelke chicco), chcialabym jeszcze znalezc jakas fajna zabawke do powieszenia w w贸zku tylko te ktore ogladalam byly albo bardzo drogie albo grzechotaly przy kazdym ruchu a chyba by mnie to irytowalo na spacerach. Obiadek odgrzany z wczoraj i odpoczynek :) pozniej prasowanie koszul i zaczynam w koncu pakowac torbe uff

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 1987
Nikita dobrze ze nic wiecej sie nie pojawilo wiec nie ma powodu do nerwow. Kurcze wsp贸艂czuje Ci tego zylaka:-( Po ciazy Ci zniknie? Gracjana udanych zakupow i pochwal sie co upolowalas :-) Gosc czerwiec. ja te placki musze dzisiaj zjesc bo juz mi sie w nocy snily :-) A na razie gotuje gar zupy gulaszowej zeby bylo na 2 dni. Sylwia to super ze remont sie posuwa :-) Podziwiam ze dajesz rade tak latac. Ja mam w pasie 94 cm i jak zaloze luzna bluzke to nawet nie widac ze jestem w ciazy :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Czerwiec27
Ninus!!! I widzisz!!! Mowilam ze bedzie dobrze!!! Tak myslalam, jak wagowo masz maluszka podobnie jak reszta dziewczyn! Tylko Ci glupi piernik w glowie namacil!!! Widzisz i wszystko jest ok! Pewnie z lozyskiem tez jest wporzo, tylko bezsensu Ci臋 bidulko nastraszyl! :***super! Bardzo sie ciesze! Takie informacje to az morda sie smieje:)

Udost臋pnij ten post

Je艣li chodzi o przebarwienia to polecam serie ZiajaMed kuracja wybielaj膮ca. Krem na dzien, na noc i krem punktowy. Za ca艂o艣膰 placilam ok 40 z艂. Bardzo dobry. Na naczynka nigdy nic nie stosowalam bo nie mia艂am takiej potrzeby. Mog臋 si臋 bardziej wypowiedzie膰 w temacie cery tradzikowej ni偶 naczynkowej. Uprasowalam wczoraj pierwsza parti臋 ciuszkow. Nast臋pna musi swoje odlezec :P Ja mam wizyt臋 w poniedzia艂ek ale na USG pewnie dopiero si臋 umowie. M贸j gin robi mi USG na ka偶dej wizycie tym zwyk艂ym aparatem kt贸ry ma w gabinecie, mierzy ma艂a i zerka czy ok. Ale na te prenatalne zawsze chodz臋 do niego na oddzia艂 i tam mi robi 4d i nagrywa na p艂ytk臋. Jutro musz臋 i艣膰 rano na pobranie krwi 偶eby na wizyt臋 miec 艣wie偶e wyniki. Moja starsza c贸rka nie daje si臋 przekona膰 偶e w brzuszku jest dzidzia. Ilekro膰 mowie jej 偶e w brzuszku jest dzidzia to m贸wi "nie, nie, nie, nie ma dzidzi". Klasyczne wyparcie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Czerwiec27
Aaa Kochane... Mam info... Rozmawialam z kolezanka i z kremow z filtrem 50,ona poleca ten z babydream... Jest bardzo zadowolona z ich linii kosmetykow i ten krem tez jest bardzo dobry, drugi ma na wiatr... No i cena tego z filtrem to 19.99 wiec sporo mniej w porownaniu z innymi o takim filtrze. To tak gdyby ktoras z Was jeszcze zastanawiala sie jaki:) ja raczej ten kupie i ten na wiatr z tej linii a pozosta艂e z tego Skarb Matki, bo opinie w necie mnie przekonaly no i to ze polska marka...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikita1244
Ja szybciej us艂ysz臋 od m臋偶czyzny ze kobieta w ci膮偶 powinna sie oszcz臋dza膰. A w pierwszej ci膮偶 to juz naprawde z ich strony wiele 偶yczliwo艣ci. Cz臋艣ciej znajome tak powiedz膮 ze ci膮偶a to nie choroba i to te co juz rodzily. Ale one pelne energii i zero jakichkolwiek dolegliwo艣ci. Jak ja zaczelabym spisywac na kartce ile tego wszystkiego mia艂am w obu ciazach to ksi膮偶k臋 byloby mo偶na napisa膰 :D Sylwia widzisz ja mam 33tc i 10kg na plus- ale apetyt mam niesamowity. Pewnie gdybym za ka偶dym razem sobie pozwolilana to co mam ochot臋 to bankowo juz 20kg by bylo minimum. Ograniczam sie. Ale u mnie dodatkowy problem to gigantyczne zaparcia kt贸re na pewno na wag臋 tez maja wp艂yw. Owoce warzywa woda nie pomagaj膮 wiec pozostaje mi czeka膰 na rozwi膮zanie. Mam nadzieje ze ta przypad艂o艣膰 po ciazy mi nie zostanie :D

Udost臋pnij ten post

Jasne, 偶e ci膮偶a to nie choroba, ale nie jest to te偶 absolutnie normalny stan, kt贸ry mo偶na olewa膰. -_- ka偶da inaczej go przechodzi i moim zdaniem tego typu uwagi "ja do 8. miesi膮ca zapieprza艂am w pracy.." s膮 nie na miejscu. Ja np. jestem chronicznie przem臋czona, takie dni, 偶e tryskam energi膮 zdarzaj膮 si臋 rzadko. Dzisiaj mi sie nie chcialo uczy膰, to z艂ozy艂am pranie, posegregowa艂am i nastawi艂am nastepne, odkurzy艂am mieszkanie, roz艂o偶y艂am to pranie i zabra艂am sie za obiad. Teraz le偶臋 i ledwo mam si艂臋 si臋 ruszy膰, a brzuch mam twardy. za to cha艂upa nareszcie ogarni臋ta, co艣 za co艣. -_- wgl zalicyz艂am ju偶 wszystkie 膰w., zosta艂y mi ju偶 "tylko" egzaminy. pierwszy za tydzie艅 ; /

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I zn贸w zawiecha?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Czerwiec27
Bezka - z piekarnika minplacek smakuje. Na blache wlewam olej i wylewem mase tak jakby to ciasto bylo. A jak sie upiecze to posypuje cukrem i wpitalam :D wiem ze w Pl sa regiony gdzie jest to popularne.. Robert a tez jakies kielbasy z tym farszem (w tv to widzialam)... U mnie nie wiem skad w domu ten placek z blachy sie wzial... Po prostu to wersja dla leniwych co z patelnia stac nie chca:) Gosc1987 - ja mam 5cm wiecej ale powiem Ci ze ukryc by ciezko mi bylo b臋ca :)) i to 99 poki co stoi w miejscu, pewnie lada dzien bombnie nagle 2cm..bo tak do tej pory mialam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ninus1101
No najad艂am si臋 strachu powiem wam bardzo, jeszcze wczoraj jak by艂am powtarza膰 te badania to zagl膮dn臋艂am do lekarza 偶eby ci艣nienie sprawdzi膰 i by艂 tam ca艂kiem inny lekarz ni偶 ten do kt贸rego ja chodz臋 Ale w porz膮dku bo wszystko mi wyja艣ni艂 jak zapyta艂am i stwierdzi艂 偶e jak wyniki b臋d膮 nadal z艂e to on by mnie na oddzia艂 po艂o偶y艂, bo z zatruciem nie da ma 偶art贸w. I teraz tak my艣l臋 czy nie przenie艣膰 si臋 do niego. Tylko 偶e ju偶 troche p贸藕no na zmian臋 lekarza prowadz膮cego. Ale powiedzia艂 mi ze jakbym tylko chcia艂a co艣 zapyta膰 mia艂a problemy to mog臋 przyj艣膰 . I powiem Wam ze jestem teraz z艂a sama na siebie ze chodz臋 do tej mojej doktorki. Ale najwa偶niejsze ze z niunka wszystko ok, oby do samego ko艅ca tak by艂o.

Udost臋pnij ten post