Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY czyli Kaczki na taczki 7 archiwum

Polecane posty

Gość otulona_snem
Widzialam dziś fantastyczny spot wyborczy PO Postaw krzyżyk na PO p i go west :D

Gość gość
Jarosław Kaczyński jak z rękawa sypie nowymi pomysłami mającymi uczynić z Polski "wyspę wolności w Europie i świecie". Ostatnio wziął się do kina. Proponuje "zebrać pieniądze na jeden-dwa wielkie hollywoodzkie filmy, które pokażą, jak w Polsce było naprawdę w czasie II wojny światowej".xNic prostszego, jak wynająć "wielkich aktorów i wielkich, znanych w świecie reżyserów", żeby zrobili film pod dyktando PiS. Ciekawe, kto dałby się skusić. Clint Eastwood? Paul Thomas Anderson? David Fincher? Steven Spielberg? Za tym chwytliwym i, zdawałoby się, niewinnie brzmiącym pomysłem prezesa partii kryją się mętne założenia.xPo pierwsze - że wielkość da się kupić i "zorganizować". Po drugie - że historia zaczyna się dziś i dopiero my raz na zawsze pokażemy, jak było naprawdę.xCały tekst: http://wyborcza.pl/1,75968,19043497,historia-polski-wedlug-hollywood-czy-mosfilmu.html#ixzz3p1gXoidf

Gość gość
Serce mnie napawa dumą że ttegoroczne święta Bożego Narodzenia spędzimy już w prawdziwej Polsce,, prawdziwym kraju a nie tylko teoretycznym ;)

Gość gość
W rozmowie z Jakubem Morozem Jerzy Zelnik poinformował, że nie będzie występował w tej sprawie na drogę sądową. – Gdyby to było w trybie wyborczym - gdybym zgodził się kandydować - sprawa rozstrzygnęłaby się szybko – mówił. Jak tłumaczył, cyfrową modyfikację nagrania trudno udowodnić, więc postępowanie na pewno by trwało długo i byłoby to "słowo przeciwko słowu". – A ja miałbym udowadniać, że nie jestem wielbłądem – dodał.xxA to nieprawda. Manipulacje przy nagraniu, taśmie łatwo udowodnić.I nie byłoby to słowo przeciw słowu bo dowody byłyby jednoznaczne.

Gość gość
otulona_snem dziś ty juz sie moze o filmach nie wypowiadaj xxBo?

Gość gość
otulona_snem dziś bo,zes wczoraj dowalil takiego babola z tymi "powszechnie znanymi sprawami",ze jak sobie przypomne to sie nawet teraz smiejexxTylko, jak zwykle, nie za bardzo wiesz z czego się śmiejesz.Jaki to był "babol"?Może jakiś konkret?

Gość gość
otulona_snem dziś na wklejankach sie skup,lepiej ci to wychodzi niz wlasna tworczosc xxNapisałbym gdzie możesz sobie wsadzić te "dobre" rady ale jestem dobrze wychowany....:O

Gość gość
Skoro to był fakt to co jest złego we własnej twórczości?

Gość gość
Tylko jak zwykle nie wiesz co i dlaczego....:D

Gość gość
Shatyn, ile miesięcy Pani Beata Sz. będzie premierem, jak sądzisz?

Gość gość
Nie wiem czy w ogóle będzie premierem.

Gość gość
Dziwne, że tych bzdetów nie potrafisz opisac a jednak je widzisz....:DCzyżby istniały tylko w twoim omamie?

Gość gość
Cofnąłem się i przeczytałem i tam nie ma żadnych "dyrdymałów".Po prostu sie na tym nie znasz.

Gość gość
Skoro sie nie znasz to nie mogłaś sie spodziewać innej odpowiedzi z mojej strony.Zawsze pisze prawdę.

Gość gość
Nie. To realna i sprawdzalna prawda w przeciwieństwie do twoich "dyrdymałów" z omamu.

Gość gość
Chwilę będzie, stawiam, że ze 3 miesiące.

Gość gość
Ale żeby nie być gołosłownym...To zacytuję twoj "kulturalny' post...x"otulona_snem wczoraj A żeby widownia na świecie chciała ogladać film to musi on dotyczyć ogólnie znanych spraw. ptiaaa science fiction alebo horror dotyczy"ogolnie znanych spraw",boze co to za debil"

Gość gość
Oczywistym jest, że sf czy horror bazują na ogólnie znaych sprawach.Bazują na strachu przed nieznanym, na fascynacji wszechświatem, rozwojem techniki itp, itd.Ale, jak napisałem. Ty się po prostu na tym nie znasz.Najstarsze "baje" ludowe, wierzenia itp, opierały się właśnie na tym.:D

Sześciolatki, które poszły do pierwszej klasy, mają niższe osiągnięcia niż siedmiolatki – wynika z badań „Pierwszoklasista 2014” przeprowadzonych przez Instytut Badań Edukacyjnych (IBE).

Badania wykazały, że dzieci siedmioletnie, które uczyły się z sześciolatkami, wyprzedzały swoich młodszych kolegów i koleżanki niemal w każdej dziedzinie. Siedmiolatki wykazywały wyższe zdolności poznawcze i lepiej wykonywały zadania pamięciowe. Natomiast sześciolatki borykały się z problemami psychomotorycznymi. Miały problemy z koncentracją i utrzymaniem uwagi.

Gość gość
I dodam...xtiaaa science fiction alebo horror dotyczy"ogolnie znanych spraw",boze co to za debil"xxMało tego. Te dziedziny dotycza najbardziej znanych spraw i najstarszych rzeczy występujących w myślach ludzi.Oczywiście oprócz sexu i jedzenia - instynktu przetrwania i przedłużenia gatunku.

Gość gość
otulona_snem dziś tak,tak horror bazuje nad rozwojem techniki,jezusie trzymajcie mnie smiech.gif ,a strach przed nieznanym i fascynacja wszechswiatem to ogolnie znane sprawyxxNie.Horror bazuje na strachu przed nieznanym o czym juz pisałem ale ty tego nie zrozumiałaś."Ożywione trupy" czyli zombi występuje w bardzo starych baśniach w różnych końcach świata.Tak jak krwiopijcy czyli wampiry i inne b"bardzo złe" duchy jak np strzygi.Gdybyś się uczyła to wiedziałabys tak samo jak ja to wiem.

Gość gość
otulona_snem dziś ty juz lepiej nic wiecej nie googluj,bo przekroczysz granice dopuszczalnej smiesznosci xxNie potrzebuję googlować bo to moja wiedza.W przeciwieństwie do braków w twojej...Ale zawsze możesz wypunktowac moje braki w wiedzy jeśli takowe znajdziesz.Poproszę o JEDEN taki punkt z małym uzasadnieniem...I zaraz zobaczymy jak to naprawdę jest.

Gość gość
Nie otulona. Dałem tylko przykłady.A wczoraj oglądałem "Ukryci" bardzo dobry horror a z sf nieśmiertelne Wojny gwiezdne chyba na AXN.

Gość gość
otulona_snem dziś ty sam jestes strzyga smiech.gif jezuuu nie no ja wymiakam po prostu z tym gosciem smiech.gifxxA co ci sie w strzygach nie podoba?Nie znałaś tego słowa? To sobie wygoogluj...:D

Gość gość
Ale zawsze możesz wypunktowac moje braki w wiedzy jeśli takowe znajdziesz.Poproszę o JEDEN taki punkt z małym uzasadnieniem...I zaraz zobaczymy jak to naprawdę jest.

Gość gość
Gdzie ten JEDEN punkt owej mojej "niewiedzy" wg ciebie, otulona?Nie możesz znaleźć? :D:D:D

Gość gość
I dodam...x"otulona_snem dziś ty sam jestes strzyga "xxStrzyga to kobieta demon a więc ja nim nie mogę byc. I tu widać brak w twojej wiedzy.Jak widzisz ja podałem taki punkt.A ty?

Gość gość
otulona_snem dziś Defiance sobie sciagnij,Wrogie niebo,The100,Dark matter i jak sie podszkolisz to sa seriale to moze pogadamy,bo jak na razie to na temat sc i horrorow to sie na zombii i chyba masakrzen pila lancuchowa zatrzymalesxxDzięki za radę ale jak zwykle możesz ja sobie wsadzić... Wiesz gdzie.I nie musze się szkolić bo bez problemu odpowiedziałem na twoje debilne zarzuty wynikające z bakach w twojej wiedzy.Natomiast ty nie potrafiłaś podac JEDNEGO przykładu na moją niewiedze wraz z krótkim uzasadnieniem...Ale sobie pościągaj i pooglądaj to może cos trafi do twojej górnej wypustki...:D