Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Jagoda2601

OVARIN nowy lek brał ktoś??

Polecane posty

Gość gość
Agaaa83 a dlugo sie staracie?

Gość gość
Agaa83 a jak dlugo sie staracie?

Gość iwonka83
Agaaa83 nie trac nadziei , a ile się staracie?

Gość gość
Agaaa83 nie załamuj się :) bedzie dobrze, a ile czasu się staracie?

Gość gość
Agaa83 a ile czasu staracie się o maluszka?

Gość Agaaa83
Już będzie 2 lata jak się staramy. Ze mną niby wszystko ok. Hormony w normie i badanie USG podobno ok. Jedyne co mogłoby być nie tak to niedrozne jajowody ale narazie odkładam to badanie jeszcze na później. Zrobię je wtedy gdy mąż zrobi badanie nasienia ale on ciągle mówi "spokojnie mamy czas" i temat ucina.

Gość gość
Agaaa83 a moge wiedziec ile masa lat?

Gość gość
Agaaa83 napewno sie uda☺musimy wierzyc a meza poganiaj troszke

Gość Agaaa83
Mamy po 34 lata. Wg mnie to mamy maksymalnie rok czasu. Wg męża twierdzi że do 40tki na pewno się uda. Ale on jest mega optymista. Zjem 2 opakowania Ovarin. I jak to nie pomoże to będę musiała męża przekonać do badań.

Gość gość
Agaaa83ja tez mam 34 lata moj maz mlodszy ode mnie o 2 lata gin tez mowil zeby maz zbadal nasienie.,ale chce przyjac 4opakowania ovarinu i zobacze co bedzie sie dziac dalej

Gość Agaaa83
A jak bierzesz ten ovarin? Mnie gin zalecił 1 tabletkę plus folik 1 tabletkę na dzień. Ale na ulotce ovarin wyczytałam że 2 tabletki można brać i się zastanawiam czy tak nie zrobić - brać tylko 2 tbl ovarin a folik odstawić. ...

Gość Siikorka
Mnie lekarz powiedzial ze 1tabl przez 30dni po czym zwiekszyc do 2 tabl na dzien przez kolejne 3 miesiace. Z ulotki przeczytalam ze 2tabl. Nie jest to zaden hormon tylko "witaminy" i suplement diety to bralam po 2 tabl.

Gość gość
Mi lekarz zalecil 2 tabletki dziennie i biore 1 rano i 1 po obiedzie

Gość gość
Kwas foilowy odstawilam bo ovarin ma jiz taka dawke

Gość Reania
Witam. od kilku dni biorę ovarin a od 3 mam silne bóle głowy, czy może mieć to jakiś związek? przeczytałam kilka pierwszych stron, ale wybaczcie nie jestem w stanie przeczytać całości :) Jestem w trakcie diagnozowania pcos. na usg widać objawy, pełno pęcherzyków. od 1,5 roku staramy się z mężem o drugie dziecko. o pierwsze staraliśmy się 13 miesięcy . dostałam leki na przyspieszenie owulacji i w następnym cyklu zaszłam, nie wiem czy przypadek, czy skutek leków. teraz trafiłam do innego lekarza, stwierdził że pcos miałam już przed 1 ciążą. moja znajoma przy pcos ma dwoje dzieci, a zaszła w ciążę bez żadnej stymulacji, tyle że starania o ciażę w każdym przypadku wynosiły ponad 2 lata. także przy pcos można mieć dzieci i nie traćmy nadziei :)

Gość Siikorka
Reania mysle ze ovarin niekoniecznie ma zwiazek z bolami glowy. Choc burza hormonow moze takowe wywolywac (mam migreny i tak mi to tez kiedys ktos tlumaczyl). Ja tez mam pcos (chyba bo badania raz wychodza dobrze raz wskazuja na pcos) i obecnie jestem mama drugi raz (duzo przeszlam bo dlugo sie staralismy plus mam tez za soba dwa poronienia). Pierwsza ciaza donoszona 2 cykl od odstawienia clo po 2 miesiecznej kuracji, druga ciaza bez lekow poroniona, 3 ciaza poroniona po stymulacji clo,czwarta ciaza donoszona tylko po ovarinie. Takze badzcie pelne nadziei;-)

Gość Czarnula79
Siikorka a cała ciążę brałas ovarin? U czy można zacząć go brać obojętnie od którego dnia? Czy dopiero od okresu ?

Gość Reania
Jutro idę do gina z wynikami badań. progesteron mam tylko 0,43 w 23 dc bo tak mi kazał zrobić badanie. w 13 dc było widać jeden wzrastający pęcherzyk spośród tłumu innych.

Gość Siikorka
Nie, jak tylko lekarz potwierdzil ciąże kazal ovaron odstawic, zamienil na kwas foliowy. Co do progesteronu to nie podalaś norm ale jeśli dobrze pamietam powinno być go zdecydowanie wiecej o tym czasie w Twoim cyklu. Najpewniej nie miałaś owulacji.

Gość Reania
norma 1,2 - 15,9. w 23 dc, cykle mam 29-32 dni. czyli nie było owulacji, chociaż jeden pęcherzyk wzrastał, objawów owulki też jakoś szczególnych nie było, bo jajniki kują mnie przynajmniej kilka razy w ciągu cyklu echh. ciężkie życie kobiety.

Gość Siikorka
Reania z pecherzykami to jest magia:-p mi raz wzrastaly dwa dominujace a byly calkiem ladne i spore (po stymulacji clo), pozniej bylam na usg zeby sprawdzic czy pekly i okazalo sie ze jeden zniknal,wchlonal sie albo niewiadomo co sie z nim stalo...

Gość Reania
Zobaczymy co mi dzisiaj gin powie. chyba to cud że mamy synka i on mi pomaga się nie dołować :) ostatnio spotkałam znajomego który ma 4 dzieci. i się dziwił że ja mam tyko jedno echh. nie będę każdemu opowiadać o swoich problemach przecież, ale wkurzające jest takie ludzkie gadanie.

Gość gość
Reania nie przejmuj się ludzie zawsze będą gadać, i zawsze bedzie im coś nie pasować. Tylko my wiemy co czujemy :)

Gość Reania
Gin potwierdził kiepskie wyniki, w następnym cyklu mam brać clostenberyt, mam zjawić się w 11 dc z wykupionym zastrzykiem na pęknięcie. poczekamy na rozwój wypadków :)

Gość gość
Dziewczyny ja biorę ovarin dopiero drugi cykl i wydaje mi się że ja od niego tyję... miała któraś tak? Klara

Gość Siikorka
Ja tak nie mialam:-)

Gość Arjana
Czesc, jestem tu nowa :) razem z mezem nie zabezpieczamy sie z malymi przerwami juz 3 lata. Mamy po 25 lat. Mam podejrzenie pcos, lekarz kazal brac ovarin. Jestem w trakcie 1 opakowania. Czy ktorejs z was spoznial sie okres przez te tabletki? Mi sie spoznia juz 12 dni, zrobilam dwa testy ciazowe, jednak wyszly negatywne. Jutro rano zamierzam zrobic nastepny. Na hcg niestety nie mam jak isc poniewaz mieszkam za granica. Zastanawiam sie, jezeli nie jestem w ciazy, czy moze to byc spowodowane przez ovarin? Zaczelam go brac okolo 5 dni przed spodziewanym okresem (cykle okolo 35dniowe).

Gość Czarnula79
Hej Arjana, ja jak brałam ovarin okres miałam jak w zegarku

Gość Reania
Ja biorę ovarin dopiero 2 tygodnie bodajże chyba z wagą się nie dzieje. ale też bardziej pilnuję co jem, bo miałam nadzieję zrzucić kilka kg przed wakacjami, ale jakoś się zabrać do ćwiczeń nie mogę:) Czekam właśnie na @ 33 dc, jutro powinnam najpóźniej dostać. czuję że nadchodzi, więc chyba ovarin nie wpłynął na długość cyklu, no ale dopiero co zaczęłam go brać :)lekarz mi zapisał 2 zastrzyki pregnyla. i ma brać od 5dc 2 razy clo. przy poprzedniej ciąży ginka kazała brać po 1 tabletce. i teraz nie wiem cy te 2 zastrzyki brać do gna czy jak. będę musiała się przed wizytą zpytać. je się trzyma w lodówce, a do gina mam 25 km, i jeszcze czeka się 1,5 godziny więc nie wiem jak je przewieźć :)

Gość Arjana
Dzieki dziewczyny. U mnie dalej nic, ani ciazy, ani @. Zrobilam rano test, wyszedl negatywnie. Nawet objawow na @ nie mam. Zawsze bola mnie piersi i sa nabrzmiale. Teraz nic. Tylko od czasu do czasu zaboli mnie brzuch i jest mi niedobrze, ale pewnie sobie wkrecam, bo za bardzo bym chciala.. nie wiem juz co o tym spozniajacym sie okresie myslec, mialam ostatnio troche stresujacych sytuacji, wiec moze dlatego sie spoznia. No nic czekam dalej. U mnie waga sie nie zmienia ale ja jestem dopiero w polowie pierwszego opakowania. Reania ja bym owinela czyms i np wlozyla do torby termoizolacyjnej. Podejrzewam, ze nic sie nie stanie przez te 3 godziny. Ewentualnie mozesz wlozyc tez woreczek z kostkami lodu tak na wszelki wypadek.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się