Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nicola987

Operacja tarczycy

Polecane posty

Gość gość smutna
Bylam u Endo tej co mię prowadziła przed operacja wytłumaczyła mi ze mam część przytarczyc wyciętych stad moje drętwienia za 3mce kontrol czuje sie dziwnie ciagle cos ledwo ręką z gipsu wyjęta i znowu cos mam juz dość a u wa jak?

Gość Nicola987
To wszystko tłumaczy. Mnie poinformowali przed operacja ze moze do tego dojść poniewaz sa bardzo male. Mi raczej nie wycieli ale tak naprawde wszystko wykaze ust które ma być w lipcu. Boje sie tylko aby nie odrastaly bo mimo tego ze operacja byla bez komplikacji nie chce kolejnej. Ogólnie jest ok pozatym ze nadal jestem wybuchowa i wypadają mi wlosy.

Gość gość smutna
Mi mówił że czasem mogą wyciąć i po łacińsku mam na wyniku histpat ze częściowo usunięte ale on mi tego nie tłumaczył wycięta wynik łagodny i tyle dopiero ona mi bardziej wytłumaczyła. Ja tyje na potęgę do tego nerwus jak cholera

Ja tez na poczatku chodziłam do lekarza który nie mowil nic a jak juz cos mowil to bardzo ogolnie i tak jakby do siebie cos pod nosem. Zdenerwowalam sie bo przeciez kazda wizytę placilam i to nie Malo. Ile juz przytylas? Ja Malo tyje..

Gość gość smutna
Tak na oko ok 8kg

No to sporo..ja nawet nie wiem ile ale nie duzo. Dowiem sie za miesiąc jak pójdę do kontroli..

Gość Smutna mama13
Cześć dziewczyny, u mnie zmartwienie :-( byłam dziś na USG piersi i są zmiany na jednej i drugiej :-( a w maju operacja usunięcia całej tarczycy :-( jestem załamana!

Gość gość
Do wszystkich ludzi dobrej woli!! Bardzo prosimy o pomoc! Zainteresujcie się naszą historią i przyłączcie się do nas w naszej grupie i naszym funpagu. Nasz synek jest chory i próbujemy dotrzeć do jak największej liczby osób, aby zebrać pieniążki na jego leczenie i rehabilitację. Wpłać proszę chociaż złotówkę na jego leczenie, liczy się dla nas każdy grosz. Wszystkie informacje na naszym funpagu: facebook.com/malywojownik/ Każdy może wpłacić symboliczną złotówkę również na koncie na zrzutka.pl/leczenie-mikolaja-dawidczyka

Gość gość smutna
@smutna mama 13 jaki zmiany w piersi spokojnie jestem z ryzyka raka pierś i jajnika będąc w ciąży dr rzucił mi w twarz ze mam raka jajnika a wynik byl 3krotniepowiekszony przez ciaze moze i u ciebie hormony czy cos szwankują albo tylko torbiele Glowa do góry

Ojej wspolczuje..domyślam sie co przezywasz..:( niestety kazda zmiana kojazy sie z najgorszym ale smutna ma racje nyc moze to hormony.. Powiedzial wstępnie lekarz co to za zmiana? Jestes w grupie ryzyka?

Gość Smutna mama13
Cześć dziewczyny, u mnie mama,babcia,babci siostry po amputacji piersi :-( w tej chwili babcia ma przezut na drugą pierś :-( a podobno po 10 latach od remisji nie powinien być :-( w poniedziałek będę dzwonić do Szczecina do ordynatora onkologii specj od piersi ,umówić się na wizytę. Ta co mnie wczoraj robiła USG w Kolobrzegu powiedziała że są zmiany na obu po 3,5 cm :-( dzięki za odezw.

Gość Smutna mama13
A mam dopiero 29 lat :-( mam USG w domu widać jak byk...

Gość gość smutna
Ale może to toriele u mnie tez byly zmiany robili biopse okazalo sie ok a pozniej po roku niebylo ich jestem w tej samej sytuacji bo z ryzyka ale módlmy sie i miejmy nadzieję że nas to nie dotyczy. Daj znać co i jak trzymaj się ciepło i sciskam.

Gość Smutna mama13
Gość smutna, dziękuję ci bardzo! Na pewno dam znać co i jak.w poniedziałek będę dzwoniła do Szczecina, 2,3 tygodnie może będę musiała czekać,tak czekała moja mama mimo że prywatnie :-( trochę się przerazilam, stąd moja panika :-( ciągle mnie coś łapie! W przeciągu 3 lat,będzie 3 operacja...

Gość gość smutna
U mnie to samo moze same ma siebie ściągamy te choroby tym ze panikujemy ale ja inaczej nie umie nawet nie wyobrażasz sobie jak panikowałam przed operacja tarczycy. Czekam na wieści głowa do góry choć to trudne

Smitna mama ja mam 25lat moje problemy zdrowotne i ze stresem zaczely sie tusz po porodzie. Zasyanawiam sie dlaczego. Mozedlatego ze zbyt duze zmiany zaszly w organizmie. Glowa do gory i trzymaj sie wiem ze to banalne slowa ale nie bede Cie pocieszac bo wiem jak to jest domyslam sie co czujesz i szczerze Ci wspolczuje ale badz dobrej mysli. Moja mama miala zmiane duzej sliwki juz zegnala sie znami byla przekonana ze to cos powaznego a tu okazalo sie inaczej byl to torbiel badanie histopatologiczne bylo ok. Staraj sie jak najmniej denerwowac cjoc wiem ze to trudne. Ja zaraz po ciazy kiedy zaczely sie problemy zdrowotne zaczelam sie panicznie bac chorob badan..kiedy pobieram krew nie spie w obawie o wynik kiedy mam robic usg dzien wczesniej juz noe jem..uslyszalam od kilku lekarzy wprost ze powinnam isc do psychologa by zaczac normalnie zyc bez leku bez strachu. Stres zle wplywa na organizm..Jesli cokolwiek sie dowiesz albo poptostu bedziesz chciala popisac to pisz:)

Gość gość smutna
Nikola też tak mam taki stres tylko u mnie dochodzi biegunka(czasem zwykla wizyta a ja siedzę na wc od rana ze stresem bo albo bede dlugo w kolejce czekać albo cos się okaże nie tak) i brak chęci do zycia juz zegnam się ze światem i widzę jak niszczy mnie stres i zamartwianie a niechce iść do psychologa wstydzę sie

Ja musze iść juz mię mam wyjścia mój mąż tez juz mówi jak dlugo chce wszystko zamiatać pod dywan. Wczoraj woeczorem troche zle sie poczułam jedna mysl ze to serce wpadłam w taka panikę ze cala sie trzeslam mąż nie mogl mnie uspokoić. Czasami sama nie wiem co sie dzieje.. Nie mogę sie zebrac w sobie by iść do psychologa ale musze sie przełamać..

Gość gość smutna
Nikola jak stanęłam dzisiaj na wagę to dostałam dola czułam ze mocno przytylam i waga mi to pokazala

Ja aż tak bardzo nie tyje..skoro Ty tak duzo tyjesz i zle sie z tym czujesz zapytaj Endokrynologa czy wprowadzenie diety Ci pomoże. Ja chetnie przytylabym jeszcze kilka kg.

Gość gość
Tu potrzebne hektolitry Lugola, aby Was uzdrowić, no, ale jeśli wolicie wycinać tarczyce, to ja tu nic nie pomogę. Leczcie się u swoich endo...czytałyście ,,Ukryte Terapie"? Nie? To poczytajcie, ze zrozumieniem.

Gość Smutna mama13
Nikola, jakbym czytała o sobie ;-) u mnie dokładnie tak jak u ciebie po porodzie się zaczęło :-( smutna mamo i Nikola kurcze przykro mi że tak u was się dzieje :-( stres potrafi zniszczyć jednak to Zdrowie! Wizytę z piersiami mam na przyszłą środę, nie sądziłam że tak szybko mi się uda,ale to dobrze aby do środy. Dam wam znać jak tylko będę po badaniu a mam 100km bo mieszkam nad morzem :-) wizyta na 16:20 i 16:30 babcia bo jedzie z nami.

Widzisz ja mimo młodego wieku tez choruje dlatego uważam ze byc moze w czasie ciąży organizm zostal obciążony. Stres jest straszny wiele jest dolegliwości z nim związanych. Czasami zastanawiam sie czy da sie go pokonać czy będę taka jak kiedys.. To pytanie na które nie znam odpowiedzi. Wiem ze to Cie nie uspokoi ale bafz dobrej myśli mam nadzieje ze zmiany które masz sa zmianami lagodnymi nie sxkodzacymi zdrowiu. Mi ten ciezki czy pomogla przetrwać modlitwa bardzo mi to pomagalo. Nawet jak nie miałam ochoty na modlitwę robiłam to na sile.

Gość gość smutna
Smutna mama 13i Nikola my chyba jesteśmy bratnimi duszami bo to co piszecie tez do mnie pasuje trzymam kciuki za nas wszystkie i za twojego lekarza.

Przynajmniej teraz wiem ze nie jestem sama:) To wszystko tez w pewnym sensie jest jakos lekcja bo to co się w ostatnim czasie wydarzylopokazalo mi kto z przyjaciol byl prawdziwy.

Gość gość smutna
Moim niezastąpionym przyjacielem jest mój mąż choć mamy trudne chwile mogę mu wszystko powiedzieć i wiem że jest ze mną. Niemam tak naprawdę żadnej przyjaciółki bo nikomu nie ufam z tego powodu że zawsze jest tak ze powtórzą to komuś innemu już tyle razy się sparzyłam

Ja mam poza mężem kogos kto mi doradzi od serca nonu mogę sie zwierzyć ale masz racje trzeba uważać tez nie raz przez falszywa przyjaźń tracilam zaufanie do wszystkich. Ja tez mam ciężkie chwile z mężem czasami dziwie sie ze jej ze mną. Wszystko popsulo sie jak zaczelam chorować stres nerwy ciągle pretensje bezpodstawne klutnie tylko smutek zero radości. Uśmiech tylko wymuszany..

Gość gość smutna
U nas jest i radość z naszego 9 miesięcznego i5 Letniego dzieciaka ale jesteśmy zmęczeni zębami małego ze odkąd sie urodził niema spania, seks zapomnij. Mąż pracuje ale po pracy tez dużo obowiązków ze mną mało czasu spędza a ja jestem przylepa i drażni mnie wszystko np wczoraj bylo ok padło jedno slowo i afera. Czasem zalue ze mam dzieci chyba nieumie nikogo kochac tylko siebie i to sobie też nie

Ja kiedy urodziłam córeczkę miałam tysiące pytan czy napew o chcialam czy sobie poradzę. Ja bardzo *****iwa osoba bylam nigdy w miejscu nie siedzialam a tu nagle zmiana tylko dom. Zrozumiałam ze kocham bardzo córeczkę jak doszlo do tragedii kiedy miala 2 tyg zakrztusila sie piciem byla reanimowana do dzisiaj widzę to. Czy musiało dojść do takiej tragedi żebym zrozumiala ze jestem gotowa na te wszystkie zmiany? U nas klutnie wynikają tak naprawde z głupoty pewnie gdyby to byl czy przed ciaza z tych glupot nie byloby klutni. Jesli chodź o seks u nas tez slabo ja nigdy mie mam ochoty. To jest spowodowane tym zecaly czas denerwuje soe boje zeby guzy nie zaczely odradtac nie potrafię o niczym innym myśleć..

Gość gość smutna
U nas paraliżuje nas strach po tym jak sie czuje po ost ciąży jakie mam humorki itd mąż stwierdził ze kolejna ciaza by mnie doprowadził do psychiatryka 2poro pobyty w szpitalu dobiły mnie i do tego moje zdrowie wiec wole wcale niz wpadać w histerię co mc czy bedzie @