Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nicola987

Operacja tarczycy

Polecane posty

Gość gość smutna
Mi niedziela rodzinnie wypad do miasta a tam zakupy obiad i robienie ozdob św z synkiem. Dzisiaj bylam u rodzinnej dala na krew mocz i tsh w środę idę na kontrol zobaczymy co będzie

Ja juz robiłam krew i mocz badania wyszly ok. Jesli Ci zlecila tonzrob nic nie zaszkodzi.. Ja dopiero jajko zrobiłam ale sama bo ja zrobię figurki styropianowe cekinami a corka jeszcze za mala by bawic sie szpilkami bo nimi mocuje cekiny.

Gość gość smutna
Tsh juz w normie chyba mam 1,5 jakoś tak mocz ok a ja puchne musze zrobić sod i potas po świętach i rtg kręgosłupa góra i dol i hemoglobinę glinowaną zobaczyć od czego dr sugeruje zatrzymanie wody lub problem hormonalne. A dzis umieram mam krwi na kolo żeber poturbowałam się

Gość Nicola987
Jak sie zacznie robic badania to troszkę sie to ciągnie ale cóż jak trzeba to trzeba:) czasami lepiej sprawdzić chociaż pewnie to nic takiego..Oj..:( a co sie stalo? Przewrocilas sie? I to jeszcze przed samymi świętami..:/

Gość Smutna mama13
Cześć dziewczyny, nie wiem czy dobrze trafiłam ;-) pisalyscie na temacie chyba u mnie,, operacja tarczycy maj'' i żeby tu zajrzeć do was, pozdrawiam i wesołych świąt!!!

Gość gość smutna
Smutna mama13 dobrze trafilas. Tak spadlam ze stolika

Gość Smutna mama13
Oj,to bardzo się cieszę że mogłam tu do was dołączyć :-) dziewczyny a powiedzcie proszę, mialyscie badaną kalcytonine? I jakie mialyscie wyniki?

Gość Nicola987
Ja miałam z badan TSH FT3 FT4 anty-TPO anty-TG i teraz po operacji doszedł jeszcze wapń. .pozatym nic nie robili

Gość Smutna mama13
Kurcze,to czemu mi robili tą kalcytonine.Nikola a powiedz mi jak się wogole czujesz bez tarczycy? I wy dziewczyny? Rana po operacji mocno bolała? Pozdrawiam.

Gość gość smutna
Smutna mama 13 nikola ma usunięty tylko jeden plat ja mam cala usunieta i wcale nie zauważam ze jej niema rana troszke bolala dla mnie Pikus ladnie sie zagoila a mialam 12.01.2016 a 13 bylam w domu. Kalcetaminy niemialam badanej

Smutna mama 13 ja jestem po usunięciu tarczycy juz dwa lata i nie odczuwam jej braku. Rana prawie nie bolała, szybko się goila i prawie śladu po operacji nie ma. Jedynie trzeba już dożywotnio brać hormony, ale to też żaden problem. Ja też tego badania nie miałam, ale co szpital to inne badania, zapytaj najlepiej lekarza skąd to badanie. Pozdrawiam wiosennie!

Ja miałam operacje twego dnia co Smutna. 12 stycznia w domu bylam juz 14 stycznia. Faktycznie ja mam usunięty tylko lewy plat prawy Profesor zostawił stwierdził ze jej zdrowy. W zasadzie bardzo Malo bralam przeciwbólowych nie czułam żadnego strasznego bolu. Nie odczuwam braku tego jednego plata a blizna by prawie cala biala zaczerwienienia praktycznie niema.

Gość Smutna mama13
Dzięki dziewczyny :-) dzwoniłam dzisiaj do endokrynologa-chirurga mojej i powiedziała że kalcytonina badają by sprawdzić czy jest w normie jak jest to ok a jak poza normą to nie dobrze , podejrzenia raka rdzeniastego czy jakos tak ;-) ja mam 6 a norma do 10 :-) operacja 16 maja usunięcie całej tarczycy. Dziewczyny a tyjecie coś po lekach? Pozdrawiam

Gość gość smutna
Ja biorę euthyrox 112N a przez 1mc brałam 100 pozniej zwiększyli mi tyle juz ok 5kg i woda w organizmie się zatrzymała wiec jestem cala napompowana ale moze się to zmieni ide do innego Endo 6.04 zobaczymy co powie

To mi tego badania wogole nie robili nawet nie wspomnieli o nim. Ja biore Euthyrox 6 dni w tyg 62.5 i raz w tyg 75 i przytylam ok 3 kg.

Gość gość przypadkowy
A można sobie samemu zwiększyć troszkę dawkę by nie przytyć?

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Hormon musi byc brany według zaleceń lekarza. Za mala dawka wtedy robi sie wieksza niedoczynność za duza zle samopoczucie kolatania serca a za tym idzie osłabienie organizmu. Moja Endokrynolog podkreśla by nie mylić dawek jakie ustalila a juz na pewno nie ustalać sobie samemu no można sobie zaszkodzić.

Gość Smutna mama13
Cześć dziewczyny, jak samopoczucie ? U mnie szyja pobolewa od guzów chyba,i włosy wypadają okropnie! Też wam tak bardzo wypadały? Dlawi mnie a spie prawie na siedząco :D

Gość gość smutna
Mi garściami wypadały włosy ale bylam w trakcie połogu po cc bo miedzy cc a operacja tarczycy minęło 6mcy więc nie wiem od czego wypadały. Endo chirurg powiedzial ze guzy mnie dusza ze ledwo mówię sapie itd ale mi sie wydaje ze nie ja chyba nic nie czułam. Pamiętam ten czas gdy zdecydowałam się i musiałam czekać aż minie 6mcy od cc nakręcałam sie spać nie mogłam czytałam forum żeby się nie bać bo to pikus operacja i wtedy myślałam co one piszą głupie ja wiem swoje ze będzie strasznie itd ale myliłam sie bylo ok

Wlosy tez mi tak wypadaly aż wanna zatkala sie mąż tyle wlodow wyciagnal aż przerazilam sie..teraz mam przesluszona skore jestem nerwowa coraz mniej ale mam takie wybuchy i zaczął się problem z miesiaczka jest nie regularna. Ja miałam jednego guza 1,5cm i kilka malych. Odczoealam czasami bol i nie mogłam jeść np ciasta bo czułam ze dlawie sie nie zawsze tak bylo ale bylo trwalo to kilka dni i przechodzilo.

Gość Smutna mama13
Hejka,kurcze mąż wyjeżdża na 2 miesiące za granicę akurat w dniu mojej operacji :-( najgorzej przeraża mnie rozłąka z małym (2latka) bo ma zostać z prababcia, a on jej wchodzi trochę na glowe.w dodatku ją bije i ugryz potrafi. Także będę w stresach.Od kilku dni zmienił się nie do poznania, mały terrorysta. Dziewczyny a do szpitala co radzicie dodatkowo zabrać?

Moj maz na ten czas wzial urlop. Bylo mi lzej woedzac ze jak obudze sie bedzie przy mnie. Ja tez w domu zostawilam coreczke 2.5roku ale ona jest spokojna:) mysle ze pizame taka z rozpinana gora i kieszeniami na buteleczke od drenu i koniecznie tabletki do ssania na bol gardla bo ta rurka troche podrazni i zcharuje gardlo uczucie przypominajace angine. Mi poradzila Iwa aby wziac te tabletki i jak sie okazalo bardzo slusznie..:)

Gość gość Iwa
Smutna mama,dziecko na pewno czuje Twoje zdenerwowanie i być może stąd takie zachowanie. Zabierz ze sobą pizame rozpinana z kieszonkami, małą butelkę z wodą niegazowana, skarpetki -mnie pozwolili mieć podczas zabiegu bo po wybudzeniu jest zimno -zresztą spodnie od piżamy tez mogłam mieć, ale to chyba w każdym szpitalu różnie. Weź sobie tabletki do ssania, bo trochę boli gardło po intubacji. A przede wszystkim zabierz pozytywne nastawienie, bo nie taki diabeł straszny, o czym Nicola i smutna się same przekonały. Pozdrawiam! Mnie też włosy przez dwa miesiące wypadały garściami ale teraz odrastają całymi kepkami.

Dokladnie Iwa ma racje..Ja tez tak bardzo sie balam nawet w ostatniej chwili chcialam zrezygnowac ale nie bylo tak zle jak myslalam. Ja nie moglam miec nic poza majtkami..aznokcie tez nie moga byc pomalowane.

Gość gość smutna
Mnie gardło nie bolało wcale chyba ale tabl miałam w razie czego. A co ja mam powiedzieć jak zostawiłam w domu dziecko 6miesiecy tyle ze z ojcem i starszym 5letnim ale nie bylo mnie 3dni tylko a później przez ok mc nie dźwigałam to teraz synuś tatusia. Najważniejsze nie panikować i nie nakręcać się bo ja to tak się nakręciłam ze zostawiłam w razie czego list pożegnalny do męża i dzieci.

Gość Smutna mama13
Dzięki dziewczyny, macie rację. Dziś odwiedziła mnie moja bliska przyjaciółka i postawiła mnie trochę już do pionu. W czasie 3 lat trochę jednak już miałam przejść. Cesarka,woreczek żółciowy i teraz tarczyca.Dobrze że wy tu jesteście :-) doradzcie i podtrzymacie na duchu ;-)

Ja tez nie dzwugalam ok mies ale w sumie moje dziecko bylo bardzo malo noszone na rekach ze wzgledu na wady mojego kregoslupa naszczescie nie meczyla mnie by brac ja na rece. Wiem ze latwo sie mowi ale stres nie jest potrzebny w niczym tak naprawde nie pomoze wiem bo niedawno przez to przechodzilam..kazdy mowil bedzie dobrze a ja i tak w glowie ukladalam czarne scenariusze. Mnie gardlo bolalo i zaraz po operacji mialam spora chrype Pani ktora ze mna lezala tez narzekala na bol gardla. Tez mialam cesarke w 2013r:)