Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atomka83

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja c.d.

Polecane posty

Tak byliśmy na diecie ale poprostu zmieniliśmy swoje nawyki żywieniowe i udalo nam sie zjechac po ok 12 kg. Leczy sie u mojego gina. Ufam mi ze sie na tym zna. Bo na klinike narazie nas nie stac. Wyniki macie ladne ilosciowo tylko nie wiem czy czasem nie jest w druga strone i jest ich za duzo w nasieniu co powoduje ze jest taki wolny ruch. Ale zobaczysz co ci powie lekarz. Daj znac.

Agnieszka właśnie też się zastanawiałam czy nie jest ich za dużo bo jak czytam na necie to jest mnóstwo sprzecznych informacji, ale ostatecznie trafiłam na aktualne wytyczne who i wychodzi na to, że jak jest więcej niż 250mln na ml (a nie w całości jak na niektórych forach wyczytałam) to jest dopiero za dużo. U nas myślę że wina leży w złej diecie, za dużo niezdrowych rzeczy i za często piwko, ale już zdecydowaliśmy że od poniedziałku zmieniamy niezdrowe nawyki ;)

Justyn zobaczysz co ci powie lekarka w czwartek! Na ten temat. Powodzenia na diecie wiem jak jest ciezko odstawic niezdrowe jedzenie! Ale my mamy motywację i moze bylo nam łatwiej!

Gość Amimi
Agnieszka,Justyn ja jak patrze na wyniki mojego M,to nic z tego nie rozumiem. Obawiam sie,ze nie sa za dobre,ale licze,ze po wizycie sie dowiem. Xxx U mnie 1 dzien@. Strasznie dlugo kazala na siebie czekac. Myslalam,ze po CLO cykl bedzie trwal mniej,a w zasadzie moze przyszla dzien wczesniej niz w moim standardowym cyklu (o ile jest prawidlowy). Trzymam kciuki za te,co beda testowac na dniach.

Hej dziewczyny! Miałyście do czynienia z takim lekiem jak Femifertil? Dzisiaj mój znajomy (który prowadzi różne szkolenia w tym temacie) polecił mi to jako suplement diety dla kobiet starających się o bobasa.

Dziewczyny u mnie koniec przygody z drugą ciążą, tym razem nawet nie dotrwało do etapu pęcherzyka w macicy - od piątku plamię, beta z soboty koszmarnie niska, dzisiaj jeszcze niższa. Muszę ruszyć z jakimiś badaniami bo z tego co jest do tej pory to wynika, że coś się się dzieje na samym początku i jest po zawodach jeszcze przed pojawieniem się zarodka.

Gość blondyneczka87
Doris tak mi przykro... Anula ja slyszalam ale nie stosowalam ale moj M lyka z tego zestawu fertilman. Mam pyt, czy cytologie przed droznoscia trzeba robic jakas doklada? taka szczegolowa? pod jakims konkretnym katem?

Gość atomka83
Doris tak mi przykro ;-( współczuję bardzo... nie umiem ci nic doradzić, ale życzę abyś trafiła na dobrego lekarza który znajdzie szybko przyczynę.

Doris jestem z tobą. Bardzi mi przykro. Wiesz tak mysle moje znajome mialy problem z poronieniami z powodu niedokrwistości czy cos takiego za malo bialka jakiegos i jak zachodzą w ciaze to organizm nie daje rady. Moze zastrzki odrazu po zagniezdzeniu by pomogly. Nie wiem jakie dokładnie ale wiem ze pomagaja lepiej niz luteina. Blodyneczka a wybierasz sie na hsg? Bo ja chyba tez będę mosiala przed inseminacja. Jak myslisz? Moj lyka Fertilman plus to chyba tez z tej serii tylko ze dla mezczyzn. I jesteśmy bardzo zadowoleni.

Gość Doris32
Dzięki dziewczyny, wydaje mi się, że trzymam się lepiej niż za pierwszym razem, po prostu tym razem podchodziłam do ciąży trochę ostrożniej. Będę walczyć dalej, muszę tylko porozmawiać z lekarzem czy starać się i badać czy przerwa w staraniach dopóki nie będzie mniej więcej wiadomo co i jak. Aga no właśnie obiły mi się o oczy informacje nt. takich problemów o jakich piszesz, wspomnę o tym lekarzowi na następnej wizycie i zobaczymy co on na to.

Aga tak mysle nad droznoscia i to juz na powaznie, bo czytalam ze nawet jesli sa gdzies zwezone jajowody to slabe nasienie moze nie dac rady, wiec planuje droznosc na czerwiec a teraz cytologie zeby zobaczyc czy wszystko okej czy potrzeba jakies leczenie przed zabiegiem. a po droznosci planuje monitoring i jesli sie nie uda to bedziemy myslec o inseminacji.

Gość Amimi
Doris,tak strasznie mi przykro... trzymaj sie Kochana :-* i walcz dalej o swoje marzenia. Xxx Blondyneczko ja robilam zwykla cytologie i wymaz na bakterie. I tyle wystarczylo. Xxx Aga takie sa wyniki naszych badan: Koncentracja pl: 35,70,liczba w ej:57,20,koncentracja kom okr: 4,63, ruch szybki post: 6,85, ruch post a+b 41,plem ruchome 56,41,zywotnosc 74,pl o prawidlowej budowie 3. Nic mi to nie mowi poza tym,ze jest za malo o prawidlowej budowie.

Amimi macie za za duzo komorek okrągłych powinno być ponizej 1. Moze jakas infekcje twoj ma. Fakt morfologia 3 % to ponizej normy ale u nas też sie to wacha. Ruch jest taki sobie troche za maly ten szybki ale mysle ze możecie polykac witaminki. Nie zaszkodza. Ogólnie wyniki nie sa jakies zle. Zobaczysz co ci powie lekarz. Blodyneczka a do hsg trzeba zrobic cytologie? To jest obowiązek?

Gość gość_pola
U mnie mimo kilku prób zarodek sie nie zagnieżdżał :( Byłam na skraju załamania. Tyle czasu, badan. Juz nawet nie chodzi o pieniadze, ale o sam fakt, ze nam sie nie udaje :( 1,5 miesiaca temu zrobilam jeszcze pakiet badań i mam mutacje MTHFR , ktora wlasnie utrudnia zagniezdzanie sie zarodka. Lekarz powiedzial, ze teraz musze przyjmwoac inny kwas foliowy i powinno sie udac. Trzymajcie kciuki, bo ja zyskalam nadzieje na to, ze w koncu moze byc pozytywnie :)

pola a możesz napisać jakie badania robiłaś? mogę robić całość prywatnie, tylko muszę wiedzieć jakie, oczywiście nie będę robić wszystkiego na własną rękę i przedyskutuję to z lekarzem ale chciałabym wiedzieć jakie są możliwości w tym temacie.

Gość gość_pola
Cześć Doris :) W tym pakiecie miałam mutację V Leiden, MTHFR C677T i A1298C, gen protrombiny, V R2, PAI-1. Ja tutaj robiłam http://www.testdna.pl/przyczyny_poronienia/ . Nie wiem, moze gdzies jeszcze maja taki pakiet - poszukaj sobie :) To co lekarz mowil mi po tym badaniu, ze w sumie to dobrze, ze je zrobilam, bo ta reszta mutacji moze powodowac poronienia. Rozwaza u mnie tez podawanie heparyny. Teraz na wizycie ma mi juz wszystko dokladnie zlecic :)

Dzięki pola, zaskoczyłam się pozytywnie bo myślałam, że to dużo większe koszty.

Gość gość_pola
Noo widzisz, ja też jak szukałam tego badania to się nastawiałam na jakieś większe sumy, a tu nawet niska cena się trafiła za kilka mutacji. A Twój lekarz nie sugerował Ci takich badań?

Pola to moja druga ciąża, w pierwszej miałam puste jajo płodowe więc tamta sytuacja została potraktowany na zasadzie: raz to może być zupełny przypadek i każdemu może się trafić. Do lekarza idę 28 kwietnia, czekam aż beta mi zupełnie spadnie, mam tylko się obserwować i reagować na większe krwawienie czy gorączkę. Tym razem nie doszłam do etapu widocznego pęcherzyka w macicy więc organizm powinien sobie naturalnie poradzić, czekam więc i obserwuję.

Gość gość
Dziś mój 17dc przez ostatnie 3 dni kuło mnie w brzuchu tak jakbym miała zaraz dostać okres.sluchajcie wczoraj wypiłam herbatę u kolezanki, nie wiem jaka to była,sam smak jako taki ale nie dobrze mi po niej,miała tak któraś? Nie wiem może przeterminowana była czy cos,ja mam słaby zoladek, w tym miesiącu miałam wymioty.Poza tym nic nowego. Doris- bardzo mi przykro,nie wiem co Ci doradzić;(musisz się trzymać.. Kamila.

Aga nie wiem czy jest obowiazkowe ale moja gin mowila ze jesli sa bakterie to w polaczeniu z thm plynem moze dojsc do powikan a w najgorszym wypadku to stracy jajowodu lub nawet macicy, wiec wole nie ryzykowac...

Gość Amimi
Blondyneczko,chodzi o to,ze jezeli masz jakas bakterie w pochwie,to moze sie ona przedostac z kontrastem do jajowodow i macicy. I to moze powodowac bardzo powazne powiklania. Dla tego powinno sie zrobic wymaz na obecnosc bakterii. Nie kazdy lekarz traktuje to powaznie. Ja po badaniu dostalam antybiotyk na kilka dni i wszystko bylo ok :-) Gin na pewno Ci doradzi,jakie badania potrzebujesz. Xxx Aga,dzieki za opinie. Zobacze jeszcze,co lekarz wymysli. Xxx Kamila,ja tak mialam ostatnio. Po porannej kawie zaczelo mnie strasznie naciagac. Do tego zawroty glowy i zmeczenie. No ale jednak to psychika tak zadzialala. Ja chyba uwierze,ze sie udalo,jak nie bede miala zadnych objawow.

Gość Amimi
Tez tak uwazam. Badanie jest relatywnie tanie,a biorac pod uwage,jakie moga byc powiklania,to warto. Ja robilam jeszcze chlamydie.

Gość magdaaa1987
Dzień dobry! Czytam Was nadal i widzę że pojawił się wątek na temat mutacji MTHFR. Dziewczyny, więc napiszę wam o moim doświadczeniu. U mnie wykryto tą mutacje po trzech stratach. Pierwsza puste jajo płodowe, poronienie i ciąża pozamaciczna.. są to badania genetyczne. Ja robiłam na NFZ w Zabrzu z skierowaniem. Mój ginekolog wcześniejszy przepisał mi na to kwas foliowy 15 mg, fraxiparine w zastrzykach w przypadku pozytywnego testu ciążowego, oraz femibion 1. Niestety, okazało się że czwartą ciążę poroniłam. Działo się to wszystko na wczesnym etapie ciąży. Zmieniłam lekarza, który oprócz wymienionych powyżej leków dołączył mi acard. I ... Udało się. Dziś jestem w 27 tc, póki co wszystko jest ok. Strasznie boję się o moje dziecko.. Ale jestem pełna nadziei.

Magda fajnie że się odezwałaś :-) jak się czujesz, jak tam Ci mija czas, jak maluszek? Doris moja znajoma poroniła dwa razy, okazało się że ma jakąś chorobę krwi, nie wiem dokładnie, Ale jakby krew była za gęsta. W trzeciej ciąży była pod stałą opieką hematologa, brała sterydy, a teraz ma śliczne dzieciątko. Trzymam kciuki za Ciebie. Kamila ja miałam tak na wino, ale skojarzyłam to dopiero jak już się dowiedziałam że jestem w ciąży. Strasznie mi nie smakowało, myślałam że jest skiśnięte.

Gość Doris32
Magda, dzięki za informacje. Myślałam aby poradzić się właśnie Ciebie ale nie byłam pewna czy tu jeszcze zaglądasz. Cieszę się bardzo, że z maluszkiem wszystko ok, kibicuję żeby było tak do końca ciąży :).

Gość magdaaa1987
Doris, głowa do góry i walcz dalej.. Wiem, że to bardzo ciężkie do ogarnięcia. Ale zbadaj się i zapytaj lekarza o ten zestaw leków. Wiele lekarzy nie zaleci acardu a ja brałam trzy miesiące, z wyłączeniem @ aż do teraz. Zastrzyki od pozytywnej bety. Atomka, dziękuję. Staram się do was zaglądać regularnie. Mam sentyment do tego wątku :-) Czuję się w miarę ok, brzuch rośnie, synek wariuje. Cukrzyca mi się przyplątała więc walczę z nią.. Do końca zostało nam 13 tygodni. Bardzo bym chciała by syn urodził się zdrowy. Obawy zawsze będą.. do momentu aż wezmę mojego chlopca w ramiona.. Przeprowadziliśmy się, urządzamy mieszkanie, i kompletujemy wyprawkę :-) A co u was? Jak samopoczucie? :-)

Gość malinowa00
Doris przykro mi, a Magda1987 jest idealnym przykładem żeby mimo sprzeciwności losu nie można sie poddawać bo o marzenia trzeba walczyć! :) Kamila a kiedy masz termin planowana @? U mnie w 100% potwierdziło sie Hasimoto :/ zobaczymy czy w tym miesiącu nam się uda bo ostro sie staramy ;-)