Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atomka83

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja c.d.

Polecane posty

Gość malinowa00
Kamila a nie lepiej zrobić hcg? Będzie o wiele pewniejszy od testu :-) Ty to masz cierpliwość, ja dawno poszłabym.na hcg ;) Dziewczyny jak to jest z tymi testami owulacyjnymi? Są poprawne i faktycznie pokazują owulacje? Czy lepiej udać się.do gina na monotoring?

malinowa mi testy nie pokazywały owulacji nawet wtedy kiedy była potwierdzona USG ale wiem, że dziewczyny stosują i są miarodajne, różnie to bywa.

Gość Amimi
Wiesz Doris,jezeli ufasz lekarzowi to najwazniejsze. Badania genetyczne sa drogie,ale wiadomo,ze to nie o pieniadze chodzi. Mam nadzieje,ze juz nie bedziesz miala wiecej takiej sytuacji. Xxx Karolina najlepiej idz do lekarza. Jezeli jestes w ciazy,to lepiej zebys tabletek nie brala. A krwawienie moze wynikac rowniez z przerwy. Wiecej Ci nie powiem,bo nie zazywam. A tak na marginesie jezeli jestescie gotowi na dzieciaczka,to lepiej chyba nie brac tabletek. No ale to Twoja decyzja :-) I nie odbierz tego jako krytyki,bo nie zamierzam tego robic :-) Xxx Malinowa mi lekarz kazal robic testy i robie. Czy wychodza,nie wiem. Ogolnie sa pozytywne,ale to swiadczy tylko o piku lh i nie oznacza,ze owu musiala byc. Mi sie nawet pokryly ostatnio. Xxx Dziewczyny,bralyscie zastrzyk na pekniecie pecherzyka? Ja w tym cyklu dostalam i czuje,ze brzuch mnie boli jak na okres. Tez tak mialyscie? I piersi mnie bola,ale to moze od owu.

Malinowa ja robiłam testy owu ale nie mam do nich 100 % przekonania. Lekarz mi nie kazał ich kupować. Ale kupiłam z ciekawości. Nie traktowałabym ich jak wyroczni, bardziej jako sprawdzenie co akurat pokażą, bo w cyklu w którym się udało nie były w 100 % pozytywne tzn. Druga kreska nie była zdecydowanie ciemniejsza. Ale później jak robiłam to była zdecydowanie bledsza, czyli wiedziałam że już raczej po owu. Miałam te z allegro za 1 zł więc nie było mi żal mogłam sobie testować.

Gość gość
Atomka- one właśnie takie są, te kreski nie precyzyjne,wiem i ja po sobie, bodajże 5 dni miałam takie same bez widocznej zmiany. Słuchajcie chciałabym o coś Was spytać czy to jakoś wpłynęłoby na okres albo na możliwą ( póki co) u mnie ciążę?... Otóż od ponad 2 tyg pije gorzką herbatę i kawę,całe życie słodziłam i postanowiłam to zmienić, cukru co prawda dużego nie mam bo badałam niedawno ale mojej mamie rośnie. O dziwo przyzwyczaiłam się:)Kamila.

Gość Doris32
Kamila myślę, że jakbyś nawet słodziła po 5 łyżeczek a teraz przestała to co najwyżej wpłynęłoby to na delikatny spadek na wadze, na przesunięcie miesiączki, starania albo na ciążę nie ma to najmniejszego wpływu.

Gość gość
Doris dziękuję!;), poprostu zaczynam powoli się zastanawiać nad wszystkim:) Kamila.

Kamila na przesunięcie miesiączki wpływa sporo rzeczy m.in.: stres, choroba, podróże ale to wszystko wiąże się raczej z przesunięciem owulacji bo to przedowulacyjna faza cyklu jest ruchoma, faza poowulacyjna jest uważana za fazę względnie stałą (przesunięcia dzień-dwa podczas gdy faza przedowulacyjna może przesuwać się do kilkunastu czy nawet kilkudziesięciu dni jeżeli są jakieś problemy). Wydłużenie fazy poowulacyjnej o kilka dni w znaczącej większości oznacza ciążę.

Gość agnieszka5g
zrobilam dzis test w 26 dc oczywiście wiem zr za szybko ale jakos tak mnie tknelo. Wynik niegatywny no ale czego sie miglam spodzewac standard. chiciaz cisza u mnie straszna nic piorostu nic ani jajniki ani jakies skurcze nic. Tylko biust lekko boli. Zobaczymy czy to cisza przed burza. Mam dostac w niedziele akurat na poprawiny. Mam nadzieje ze nie bede zdychac.

Gość Blanula87
Amimi ja mialam pregnyl, ale chyba nic szczegolnego po nim nie czulam ogolnie podczas clo czulam, ze mocno pracują mi jajniki. Moj optymizm ogasl - czekam na @ chociaz pewnie i tak test zrobie - to juz chyba uzaleznienie. @ przyjdzie pewnie szybko bo patrzac na tempke i sluz owu mialam wyjatkowo wczesna. Sciskam i trzymam kciuki za nas wszystkie :-)

Gość Amimi
Blanula,ja mialam Ovitrelle. Ale moze te objawy byly po prostu objawami owu. Chociaz troche to dziwne,bo sluz mialam dopiero dzisiaj,a owu miala byc max do srody. No ale nigdy nie wiadomo. Co sie stalo,ze stracilas nadzieje? Ile jeszcze musisz czekac? Xxx Aga chyba sie pospieszylas z testem. Troche szybko. Dalej brak objawow? Mam nadzieje,ze juz nie przyjda :-)

Amimi tak dalej cisza zupełna nic a nic ani jajniki ani brzuch to jest dla mnie szok nigdy tak nie mialam zeby do 27dc nic nie bylo okres jutro lub pojutrze. dziwne zero minimalnego brudzenia. zawsze dzien wczesniej. tylko piersi bola przy dotyku myslicie ze zrobic test jutro dla pewnosci ? no mam zamiar wypic na weselu.

Aga, zrób test jutro rano, może być tak, że owulacja przesunęła Ci się minimalnie (i 26dc to było za wcześnie na test a teraz już wyjdzie), druga opcja jest taka, że owulacja tym razem przesunęła Ci się znacząco i jeszcze za wcześnie nawet na objawy przed @ czy plamienie. Trzecia opcja jest taka, że trafił Ci się po prostu specyficzny cykl. Trzymam kciuki za opcję nr 1. :) Też bym piła jak test wyjdzie negatywny :)

Gość Blanula87
Amimi nic sie nie stalo po prostu sie ocknelam i mam wszystkie objawy nadchodzacej @ nawet silniejsze niz zazwyczaj.Normalnie cykle mam 28 dniowe, ale ten bedzie krotszy pewnie bo juz w 12 dc byla tempka wysoka. Agnieszka zrob test i trzymam kciuki zeby w koncu byly jakies pozytywne wiesci na forum.

Gość Amimi
Blanula,poczekaj i zobaczysz. To ktory masz juz dzien wyzszej temperatury?

hejka dziewczyny amimi ja mialam pregnyl ale niestety na mnie nie podzialal i zrobila mi sie torbiel. tak mysle zeby powtorzyc progesteron bo cos mnie cyce wogle nie bola w drugiej fazie a zawsze byly ckliwe. nie wiem czy to moze byc wyznacznik tego ale moze warto powtorzyc. u mnie nic ciekawego , za kilka dni okresik ma byc. kazdego cyklu jakis mam inny nowy objaw na to ze sie udalo. tym razem wysypalo mnie na twarzy i dekolcie, wygladam jak 13latka w okresie dojrzewania. nie wczuwam sie w znaki bo znakow brak. powoli przyswajam sie do mysli o hsg bo to mnie nie ominie. wiosna widac nie sprzyja, coz......

Gość gość
Witam czy ktos mugl bu mi pomuc dzisiaj dostalam krwawienia @ powinnam miec dopiero za 3 dni jestem 11 dzien po owulacji a kochalam sie z mezem w dni plodne dwa dni przed I dwa dni po owulacji bardzo chcemy dzidzie. Czy to mozliwe ze @ czy implantacja zarodka jak muslicie. ???????

Kamyczku spokojnie z tymi cyckami,ja nie pamiętam cyklu w którym przed okresem bolałyby mnie piersi, zdarzają mi się może 2-3 takie cykle w roku (w udanych cyklach zaczynały boleć dopiero w terminie miesiączki). W ostatnim cyklu też mnie nie bolały a miałam monitoring i musiałam zmierzyć progesteron - 18. Jeżeli masz się denerwować to zobacz co i jak ale mi się wydaje, że to nie jest wyznacznik. Gościu 11 dzień po owulacji to już może być @, kolejna kwestia - jeżeli nie monitorujesz i nie masz 100% pewności, że owulacja była wtedy kiedy piszesz to możliwe, że owulacja była po prostu trochę wcześniej. Jeżeli krwawienie wygląda tak jak normalna @ to pewnie nią jest, obserwuj, jeżeli natężenie jest dużo mniejsze albo będzie trwała bardzo krótko to możesz zrobić test, jeżeli wygląda na klasyczny okres to nawet nie warto.

Gość gość
Dziekuje

Gość Blanula87
Amimi juz 9 a to dopiero 21 dc zazwyczaj skok mialam ok 15 dnia wiec @ przyjdzie pewnie 3 dni wczesniej a wiec za jakies 3 - 4 dni

Gość Blanula87
Kamyczku z tymi cycami roznie bywa mi rozrywa od kilku dni i to nie pierwszy taki cykl - masakra normalnie staniki za male a i tak mam czym oddychac... Moja kolezanka miala wlasnie bezbolesne piersi w cyklu w ktorym zaszla w ciaze więc to moze dobry znak :-)

blanula dzieki za pocieszenie ale ja sie nie ludze. juz mnie brzuch boli typowo malpowo wiec to tylko kwestia czasu. doris wlasnie pewnie to nie jest wyznacznik ale jakos lepiej sie psychicznie czulam jak dawaly popalic hehe. ciekawa jestem co po hsg zaproponuje lekarz.

Gość Amimi
Kamyczku,mnie nie bolaly raz i dostalam dziwnej bezbolesnej miesiaczki. A tak to standardowo co miesiac. Moze u Ciebie to cos znaczy. Nie pozostaje Ci nic innego,jak poczekac jeszcze te kilka dni. Czemu sie boisz hsg? Czemu nie chcesz tego zrobic od razu? Xxx Blanula,to mozesz dostac w 26 dniu. Moze owu mialas wczesniej? A wiesz,tak z ciekawosci zmierzylam temp u siebie i zaraz po owu nie skoczyla mi. A wiem,bo mialam monit. Ale moze to przez zastrzyk.

Gość kamyczek85
amimi zrobie hsg, nawet mniej się boję niż u poprzedniego gina. ten jest bardzo delikatny i wszystko tłumaczy. ufam mu. kazał czekać do lipca. ja mam jeszcze 1,5 opak castagnusa więc akurat.poza tym bedzie sezon urlopowy więc muszę wycelować aby nie zakłócić urlopu dziewczynom z pracy.

Gość Amimi
Kamyczku,nie masz sie czego bac. Badanie wcale straszne nie jest. Zastanawialas sie juz,co dalej? Ja chyba podejde do inseminacji. Jezeli to sie nie uda,to odpadam ze staran. Moze nie jest mi dane byc mama. W tym cyklu oba pecherzyki pekly. Ale i tak sie nie nastawiam. Dziewczyny,brala ktorac CLO od 3 dnia cyklu?

Gość gość
Amimi- ja też czasami tak myślę ale po chwili sama na siebie krzyczę jak mogę tak myśleć.. U mnie @ spóźnia się 2 dni,test wczorajszy negatywny.objawów żadnych,ostatni raz brzuch mnie bolał 2 tyg temu przez 4 dni ( czyli wg mnie w owulację).Teraz cisza.Ostatnie 2 cykle byly regularne,trzeci spoznil sie ponad tydzien.Kamila.

amimi ja bralam od 4 dc. to ma chyba tylko wpływ na wcześniejszą owu, mogę się mylić..... nie wiem co dalej po hsg. będę czekała na propozycje gina. jeżli on coś nie wymyśli, rozważam opcję wyboru kliniki. z mężem już rozmawiałam na ten temat. nie wiem dlaczego nam się nie udaje? niby wszystko ok a to już tyle trwa że masakra. powooli tracę nadzieję :(:(:(

Gość Amimi
Wiesz Kamyczku,ja sama nie wiem,czemu tak jest. Ja podjelam decyzje o zmianie. Zobaczymy,czy to bedzie dobra decyzja. Na pewno nic nie trace. Co do clo sie zastanawiam,kiedy bedzie owu,jak zaczne wczesniej. Czy tak samo,czy nie. Xxx Kamila,ja tez tak nie chce mowic,ale coraz czesciej tak mysle. I zastanawiam sie,czemu tak jest. Nic i tak nowego nie wymysle. Kamila,poczekaj spokojnie. Albo sie udalo,albo przesunela Ci sie owu :-)

Gość Doris32
Amimi ja brałam Letrozol od 3 do 7dc, co prawda to nie CLO ale zasada działania taka sama. Owulację miałam mniej więcej tak samo jak zawsze 12-13dc.