Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne sapanie u 6 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Synek ma 5,5 miesiąca i często otwiera buzie i sapie jak pies, czasem robi to jak sie bawi na brzuszku a czasem lezy i tak sapie chyba dla zabawy albo by zwrócić uwagę na siebie. Czy wasze dzieci też tak miały?? Mały ma dziurkę w sercu i jestesmy pod opieką kadiologa i zastanawiam się czy może związane jest to z tym,że się męczy i łapie tak oddech.

Moj tez tak robił, też w podobnym wieku , tez sie dziwilismy ... dużo smiechu przy tym było. W każdym razie teraz ma 8,5 przeszło mu ... ;) Ma za to inne zachowania ;) może to takie kształtowanie się emocjonalności ;) ekscytował się chciał pokazać jaki jest duży :) jak umie się wspinać ( bo stał wtedy przy stole... ) Dodam że szybko usiadł i zaczał raczkować - jak miał 6,5 m-ca

A wszelkie takie medyczne zapytania powinnaś uslalac z lekarzem a nie tutaj ... Twoj malutki ma dziurkę w sercu ;) jednak chyba lepiej powiedziec o tym lekarzowi :)

Gość gość
Dziękuje za odpowiedz bo już zaczynałam się martwić że moze oddechu mu brakuje.

Gość gość
Bilans,kontrole u kardiologa mamy za tydzień przy okazji szczepienia. Oprócz tego sapania nic innego się nie dzieje,nie robi się siny. W domu wszyscy stwierdzili, żę przsadzam i szukam małemu chorób na siłe dlatego dzisiaj zapytałam tutaj a nie u naszego pediatry.

pewnie też bym tak zrobiła... Nie przejmuj ludźmi którzy uważają że przesadzasz... myslę że lepiej dmuchać na zimne ile jest Matek Wszystko wiedzących.. a potem dziecko laduje w szpitalu. Z drugiej srony ciekawa jestem skąd takie coś się bierze...:) Ja stawiam na kształtowanie się układu oddechowego , mowy plus emocje... zresztą fakt że mojemu to przeszło .. ( kiedyś robil to co chwilę ) a robi to tylko w zabawie z ojcem tak jakby chciał pokazać że ma frajdę...

Gość gość
Lepiej zapytać lekarza, jesteś mamą masz prawo się martwić. A może to jakaś rozwijająca się infekcja, a może układ oddechowy się kształtuje. Jeśli się martwisz, zapytaj i b ędziesz spokojniejsza.