Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

postanowilam, usune dziecko, czy zabieg bardzo boli?

Polecane posty

Gość gość
Nigdy nie zrozumiem głupich bab, które ida do łóżka nie wiedząc czym to grozi. Przeciez żadna metoda antykoncepcji nie daje 100% więc jak juz wpadłaś to trzeba ponieść konsekwencje. A co na to facet? Czy dałas d**y w kiblu na dworcu lub imprezie? Mój facet nigdy by się nie zgodził na takie rozwiązanie i choć mamy jeszcze czas na dzieci to powiedział, że nawet jak byśmy wpadli byłby najszczęśliwszy pod słońcem.

Gość gość
W naszej klinice komfortowo i bezstresowo usuniesz każdą ciążę, niezależnie czy jest to 3 czy 8 miesiąc. Pewne acz niewielkie komplikacje są przy okresie przedporodowym. Ciąże w 9 miesiącu tuż przed rozwiązaniem wiążą się z dodatkowym kosztem utylizacji płodu, tak jak wspomniałam 1000 zł. Jeżeli ciąża była w rejestrze sprawa się komplikuje, ale i tu udzielamy pomocy. Szczegóły na telefon.

Gość gość
podejrzewam ze jestem w 1-2 miesiacu. czytalam o tym w internecie, ale kobiety roznie pisaly, a jak ogladalam film to lekarz mowil ze pecjentka nic nie czuje ale w czasie operacja cala drzala i sie zwijala, dlatego pytam zabezpieczylam sie, ale niestety prezerwatywa sie przerwala chlopak (jestesmy razem prawie 5lat, jest moim pierwszym) tak samo jak ja nie chce dzieci, sama jednak nie powiedzialam mu o ciazy, pieniadze mam, szukam teraz kliniki, lekarza ktory bez problemu to zrobi

Gość gość
W momencie kiedy to piszesz to dziecko JUZ ZYJE, ISTNIEJE. Czuje sie bezpiecznie w Twoim łonie. Bije Jego malutkie serce. . . Przeczytałam kiedys ze taki płód, dziecko czuje ogromny ból gdy jest rozrywane na kawałki.... Miałam 18 lat gdy wpadlam. Nie chcialam za nic tego dziecka. Na dodatek mój facet tez nie chciał. Oboje bylismy góniarzami, którzy woleli imprezy niz zmienianie pieluch. Mieszkamy zagranica, tam tez poszłam do kliniki( legalnie) usunąc ciąze. P rzede mną byla dziewczyna. Wybiegła po zabiegu roztrzesiona, zapłakna... To był chyba dla mnie znak... Wyszlam... Alicja ma 3 latka. Kochamy ją na zabój. Mimo iz na poczatku wydawało nam sie ze to koniec swiata, tak naprawde okazał się POCZATKIEM, CALYM SWIATEM, bez którego juz sobie niewyobrazamy dalszej egzystencji. Na samą mysl, ze moglam wyskorobac ta niewinną istote, która kocha i ufa mi bezgranicznie zalewam się łzami. Wiem,ze to dzięki tamtej zaplakanej dziewczynie nie wyslalam mojej Ali na tamten swiat. Chociaz bardzo jej wspólczuje jestem wdzięczna jednoczesnie i mam nadzieje,ze kiedys sobie wybaczy...

Gość gość
Uważam jednak, że nie ma nic nieetycznego w zabijaniu. Całe życie zabijamy zwierzęta i nikt sie specjalnie nad tym nie rozczula. Takie jest życie. Lepiej tego noworodka oddać dla profesjonalnej firmy niż ma on być kawałkiem śmierdzącego mięsa na śmietniku.

gość dziś Uważam jednak, że nie ma nic nieetycznego w zabijaniu. x nie ma logiki w takim podejściu do tego tematu ponieważ wówczas tak uważając stawiasz morderców i Hitlera i innych chcącym odebrać ludziom życie na równi z etycznym zachowaniem a to jest błąd, nigdy tak nie było, nie jest i nie będzie

Gość gość
W legalnie funkcjonującej klinice nic ci nie będzie. Jak pójdziesz do jakiegoś konowała co się zna na niby to możesz mieć problemy. Skontaktuj się z organizacją Women On Waves, albo wejdź na ich stronę. www.womenonwaves.org

Gość gość
ja nie imprezuje, nie pije, nie pale, jestem spokojna, dzieci jednak z calego serca nienawidze, nie cierpialam opiekowac sie rodzenstwem a czasem i kuzynostwem, dlatego praktycznie nie zastanawialam sie nad tym co zrobie bo od samego poczatku wiedzialam ze jakby co to, to tabletka po a jak nie pomoze to aborcja. zawsze jak myslalam o przyszlosci to widzialam tam tylko siebie i mojego meza i nikogo wiecej

Całe życie zabijamy zwierzęta i nikt sie specjalnie nad tym nie rozczula. Takie jest życie x zgadza się z tym, że Bóg dając nam ziemię Powiedział: "czyńcie sobie ziemię poddaną" a nie czyńcie sobie ludzi poddanymi każdy człowiek jest naszym bratem na równi nawet wśród zwierząt nie zabija się w imię własnego egoizmu ale po to aby móc przeżyć jako gatunek

Gość gość
ciebie nie bardzo ale dziecko umrze w cierpieniach

Gość gość
Co mnie obchodzi że ktoś sobie wierzy w jakieś idiotyzmy. Jakby bozia istniał to by wiedział kto nie chce dziecka akurat w tym czy tamtym czasie.

Gość gość
No to zalatw sprawe poki wczesnie, chyba znalazlas juz cos bo internet daje duze mozliwosci. Po co sie jeszcze narazasz na niepochlebne wpisy pod twoim adresem?

Gość gość
co trolliku, wczoraj miałas usuną c w holandii a dziś co? wsadź sobie druta i najlepiej z resztkami mózgu sobie usuń:)

Gość gość
Skoro jestescie tyle razem to sprobujcie je wychowac. Nie zawsze przytrafia nam sie to co chcemy! Rozne sytuacje potrafia nas w zyciu zaskoczyc i trzeba sie do nich dostosowac... Sama jestem w ciazy w 14 tygodniu teraz, ciaza tez mnie zaskoczyla ale zaczynam kochac to dziecko. Ty tez zaczniesz tylko daj mu szanse. Jessli nic nie poczujesz, nie zmienisz decyzji to po prostu je oddasz i tyle ale nie odbierzesz zycia komus bezbronnemu.

Gość gość
To jest troll , wczoraj pisała podobne teksty i argumenty. Zal.

gość dziś ja nie imprezuje, nie pije, nie pale, jestem spokojna, dzieci jednak z calego serca nienawidze, nie cierpialam opiekowac sie rodzenstwem a czasem i kuzynostwem x no to raczej sama powinnaś nad sobą popracować aby pozbyć się tej nienawiści i jej pielęgnowania do tej pory bo z dzieciństwa powinno się wyrastać owszem i ja również nie lubiłam momentami opiekować się kuzynostwem w dzieciństwie bo w tym czasie chciałam się czym innym zająć ale to nie jest żaden powód aby nienawidzić swojego własnego jeszcze nie narodzonego dziecka w psychologii to się nazywa przeniesienie warto się nad tym zastanowić

Gość gość
dużo matek cierpi po przerwaniu ciąży ty tez bedziesz. Urodz dziecko

Gość gość
Poronienie jest wstrętem i przewrotnoś.cią, owocem społeczeństwa zepsutego i antychrześcijański.ego. x Poronienie to naturalny proces idioci.

Gość gość
Uważam, że ludzie, którzy nie czują się na siłach wychowywać dzieci nie powinni ich mieć. Potem mamy sytuacje w których dzieci wypadają przez okna bo rodzice są pijani w sztok, dziecko ląduje na śmietniku albo jeszcze gorzej - wychowuje się w dysfunkcyjnej rodzinie, która go krzywdzi. Niektórzy ludzie w ogóle nie myślą i "robią sobie dzieci", a potem wcale się nimi nie zajmują. W dodatku nie potrafią poprzestać na pierwszym, nawet kiedy widzą, że nie dają z nim rady i nie są stworzeni do bycia rodzicami. Potem dziecko jest zaniedbane, nieszczęśliwe, bardzo cierpi. To dopiero chore.

Gość gość
Jeśli mają dziecko a sobie nie radzą to powinni udac sie do poradni zdrowia psychicznego po pomoc dla siebie i dla dziecka, i nie zabijać.

Gość gość
ty glupia babo pseudonaukowa dziecko mysli i czuje od samego poczęcia wygalda tak samo jak w 9 miesiacu tylko ze jest jeszcze malutkie x No błagam Was, naprawdę nie miałyście lekcji biologii? Na początku ciąży nie masz w brzuchu po prostu miniaturki swojego… To bardziej skomplikowane. Nie może wyglądać tak samo chociażby z jednej prostej przyczyny - kobieta to płeć podstawowa z której dopiero można ewentualnie przekształcić się w mężczyznę. Powstaje coś co może rozwinąć się zarówno w prącie, jak też w łechtaczkę.

Gość gość
Skrobcie się skrobcie. Zobaczymy na starosc. Sumienie was zeżre.

Gość gość
gość dziś No błagam Was, naprawdę nie miałyście lekcji biologii? Na początku ciąży nie masz w brzuchu po prostu miniaturki swojego… To bardziej skomplikowane. Nie może wyglądać tak samo chociażby z jednej prostej przyczyny - kobieta to płeć podstawowa z której dopiero można ewentualnie przekształcić się w mężczyznę. Powstaje coś co może rozwinąć się zarówno w prącie, jak też w łechtaczkę. X X Niepotrzebnie się produkujesz i szkoda słów. Niektórzy i tak wiedzą swoje. Możesz powiedzieć białe, a oni i tak powiedzą czarne.

Gość gość
16:55 Nikogo nie wyskrobałam, nawet jeszcze nie uprawiałam seksu :P Ale oczywiście wszystkie najmądrzejsze, znają moje życie na wylot. Po prostu zastanawiam się po co są w szkołach lekcje biologii skoro i tak jedna z drugą twierdzą, ze dziecko wygląda identycznie w momencie poczęcia, tylko jest miniaturowe? Przecież to oczywista bzdura, ono nie tylko rośnie na wielkość, również się kształtuje...

Gość gość
piertolisz jak potłuczona...

Gość gość
16:57 No właśnie widzę. Ciekawe, że wszystkie krzyczą o tym co moralne, ale ktoś na tym forum siedzi i obraża innych użytkowników w komentarzach. to nagle obrażać innych wolno? Nawet nigdzie nie napisałam czy jestem za aborcją albo, że sama ją miałam… Zwróciłam jedynie uwagę na kwestie biologii i sądzę, ze nawet przyszła matka powinna się interesować tym co faktycznie dzieje się w jej organizmie, a nie powtarzać bajki o bocianach.

Gość gość
Aborcja bardzo boli ale dziecko. To ono odczuwa bol.