Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ŻabAlka

temat niezacinający się ;)

Polecane posty

Gość Fredensborg
Kadarka, ja lubię Szymborskiej te wszystkie krótkie i humorystyczne.

Gość gość
lepiej też w domu lustrację przeprowadź bo jak stary został w komunizmie lekarzem to jest duże prawdopodobieństwo że był czerwona świnią albo donosił bo inteligentnych ludzi wtedy pozbywali sie z wyższych uczelni zwłaszcza jeśli nie mieli robotniczo-rolniczych korzeni.tendencję do rozliczeń maja właśnie ci których ktoś by mógł rozliczać. ciekawe co bedzie jak wpolityce opublikuja kiedyś liste na której bedzie tatus albo mamusia :D

Gość Fredensborg
Też lubię chodzić do kina, ale nie do multipleksów.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Iftar - Bardzo ladne wiersze

Ja w kwestii poezji to tak wybiórczo lubię różne rzeczy. Na pewno Leśmian, na pewno Stachura, na pewno Baczyński, na pewno Poświatowska, na pewno Tuwim.

Gość gość
maciek, twój dziadek też był czerwony

Gość gość
jej grafomanii nigdy nie czytalem> och grafomanii powiadasz :D to ciekawe jak nazwiesz swoja kulinarną grafomanie :D debil naprawdę debil :D rozumiem że można kogos nie lubic ale pisanie o grafomani szymborskiej jest naprawdę zabawne :D miłosz też grafoman w dodatku zyd, ginter grass to samo grafoman, co tam jeszcze ciekawego na tym portalu wyczytałes ? a stuhr to kto :D nie dośc ze w poklosiu zagrał to jeszcze te jego żarty z obecnej władzy powinienes mu twittera zaspamowac jak lisowi. jesteś tak infantylny i ubogi intelektualnie ze andrzej duda powinien śledzić twojej wpisy na twitterze byłbyś ładnym dodatkiem do leśnego ****adła i reszty gimbusiar :D

W czas zmartwychwstania Boża moc Trafi na opór nagłych zdarzeń Nie wszystko stanie się w tę noc Według niebieskich wyobrażeń x Są takie gardła których zew Umilkł w mogile bezpowrotnie Jest taka krew przelana krew Której nie przelał nikt dwukrotnie x I cóż że surma w niebie gra I nowym bytem świat odurzyć Nie każdy śmiech się zbudzić da Nie każda łza się da powtórzyć

Gość Zuzanna Amelia ææ
Iftar - "Jeszcze zdazymy w dzungli ludzkosci siebie odnalezc" Jak nie kojarzysz to zaraz Ci tego poszukam. Stachure lubie sluchac. Ale nie kazde wykonanie mi sie podoba.

Gość gość
nie podoba ci sie jej twórczośc to nie czytaj ale jak można pisac o grafomanii bo poglądy polityczne miała inne ? masz twój guru wsłuchuj się w jego slowa zamiast czytać grafomanów czy aktorów zydów ogladac. wpolityce piszą że dobrze gada :D https://www.youtube.com/watch?v=3SWoOwVOB08 reprezentujesz intelekt jak ci ludzie na sali. wejdź do schronu bo broń testują :D

Ten ci jestem, co idzie doliną Z inną - Bogu wiadomą dziewczyną, A ty idziesz w ślad za mną bez wiary W łez potęgę i w oczu swych czary - Idziesz chwiejna, jak cień, co się tuła - Wynędzniała, na ból swój nieczuła - Pylną drogę zamiatasz przed nami Warkoczami, warkoczami, warkoczami!

Gość gość
moje nadinterpretacje są identyczne jak twoje tylko ja do swoich mam prawa autorskie a ty te swoje powielasz po kims bo na własny tok myślenia twojej kory mózgowej niestety nie stać🖐️

Nad Kapuletich i Montekich domem, Spłukane deszczem, poruszone gromem, Łagodne oko błękitu. x Patrzy na gruzy nieprzyjaznych grodów, Na rozwalone bramy do ogrodów -- I gwiazdę zrzuca ze szczytu; x Cyprysy mówią, że to dla Julietty, Że dla Romea -- ta łza znad planety Spada... i groby przecieka; x A ludzie mówią, i mówią uczenie, Że to nie łzy są, ale że kamienie, I -- że nikt na nie... nie czeka!

Gość gość
a jakie ty masz kompetencje aby tę twórczośc oceniać ty nawet nie wiesz czy w temacie wyraz to czasownik czy przymiotnik i chcesz noblistów oceniac :D ? znasz jakiś wiersz poza wlazł kotek na plotek czy na tym kończy sie twoja wiedza w tej dziedzinie ? idź ty lepiej do tych garów.

Gość gość
zauwazyliscie, ze gdy kadarka vel iftar gdy nie ma co na pisac nie ma jak wytlumaczyc swego alkoholizmu od razu cutuje wierszem?:D

Ja - Cały zbudowany jestem z ran, duszę na ramieniu ciągle Lecz gdy śmieje się, to ze mną też cały świat

W księżycowy wniknąć chłód, Wejść w to srebro na wskroś złote, W niezawiły śmierci cud I w zawiłą beztęsknotę! x Był tam niegdyś czar i śmiech, Tłumy bogów w snów obłędzie — Było dwóch i było trzech — Lecz żadnego już nie będzie! x Został po nich — rozpęd wzwyż, I ta oddal bez przyczyny, I ten złoty nadmiar cisz — I te srebrne szumowiny... x Tam bym ciebie spotkać chciał! Tam się przyjrzeć twemu licu! Właśnie dwojga naszych ciał Brak mi teraz na księżycu! x Noc oddycha naszą krwią, Krew podziemną płynie miedzą... Nasze ciała teraz śpią — Nasze ciała nic nie wiedzą...

Gość gość
gość dziś debilu intelektualny, lepiej bedzie gdy juz sie nie bebedziesz wypowiadac na tematy chyba ze chcesz pogadac z rondlem :D

Gość gość
odezwała się mieszkanka chlewiku :D

Gość gość
iftarka, a moze bys sie tak wlasnymi wnukami zajela co:D a to koorfa tylko kafcia i pavlo, kafcia i pavlo:D x pozazdroscic babki i takiej corki ,ktora jest schorowana starsza kobieta:o tylko kafcia, kafcia, kafcia

Gość Fredensborg
Kadarka, a SDM czy inną poezję śpiewaną też lubisz?

Gość k na twoje pytanie odpowiedziałem już na którymś Chestnut Kitchen . Jesteś taka sama jak Maciek,powody mam takie same jak te z których do Macka jestem uprzedzony. Dzisiaj tez z rana dostałaś odpowiedz , bo tekst k***a k****e łba nie urwie tyczył się Macka i ciebie, tylko widocznie jak Maciek zbyt tępa jesteś by zrozumieć tekst pisany. Dobranoc wsiem

Pavlo, tylko tyle masz do powiedzenia? W zasadzie nie jestem zaskoczona. Dobranoc.