Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 24

Polecane posty

Gość gość
Geremak był żydem ocalonym z holokaustu wychowywanym przez polską rodzinę co mówił o Polakach ? - ja ich nienawidzę .... ....dlaczego ?..... ...bo oni podczas wojny mieli lepiej .... - i tak to wyglada w przypadku tego żyda , który póżniej sterował pzremianami w Polsce

Gość Myrevin
O Geremku: {Był członkiem Kapituły Orderu Orła Białego do 2007, kiedy to odmówił ponownego złożenia oświadczenia lustracyjnego.} Czyli SBek. { - Bronek zawsze był dyskretny. Nie mieszał życia prywatnego z działalnością polityczną. Może obawiał się, że źli ludzie będą wykorzystywać np. to, że wielki polski mąż stanu ma w Ameryce żydowskiego brata.} Czyli Żyd. :classic_cool: Pewno dla tego nienawidził Polski.

Gość gość
(Hanna Krall: Panie profesorze... Bronislaw Gieremek: Ten tytul nalezy mi sie juz od dawna, ale niech go pani nie uzywa, ciagle jestem tylko docentem. )

Zapomniałeś dodać, że : "Wywiad z Bronisławem Geremkiem, przewodniczącym Rady Programowej przy KKP „Solidarność” z czerwca 1981 roku."

_iftar_ dziś Znawca języka dyplomacji się odezwał. x x No to się ciesz bo może czegos nowego się dowiesz.

To też trzeba dodać że był(Geremek) członkiem PZPR i był sekretarzem POP (Podstawowej organizacji Partyjnej).

Myrevin dziś O Geremku: {Był członkiem Kapituły Orderu Orła Białego do 2007, kiedy to odmówił ponownego złożenia oświadczenia lustracyjnego.} Czyli SBek. x x Czyli wg Myrevina esbek bo złożył oświadczenie lustracyjne.:D

Myrevin dziś To też trzeba dodać że był(Geremek) członkiem PZPR i był sekretarzem POP (Podstawowej organizacji Partyjnej). x x Zapomniałeś dodać że: "W okresie nauki w liceum wstąpił do Związku Walki Młodych, a w 1950 zapisał się do PZPR, był drugim sekretarzem POP na Uniwersytecie Warszawskim. W 1968 na znak protestu przeciwko inwazji wojsk Układu Warszawskiego na Czechosłowację wystąpił z partii["

_iftar_ dziś Zapewne x x Masz rację tym razem. Poprzednio dowiedziałaś się, że Jezus jest w religii katolickiej Bogiem. A teraz uczysz się czegoś nowego.

otulona_snem dziś zyl jak k***a i zginal jak k***a i tyle w temacie tej antypolskiej gnidy x x Brawo otulona. :O

Gość barramek
żydów na stanowiskach należy słuchać z zainteresowaniem i wyciagać wnioski z tego co głoszą 'H.K. Panie profesorze, wydaje mi się, że pan niezbyt lubi Polaków? B.G. Niezbyt lubię? Takie określenie jest nieścisłe. Ja ich nienawidzę! H.K. Ale przecież pana i pana matkę uratował właśnie Polak! 
B.G. To prawda. Stefan Geremek ukrywał nas oboje w Zawichoście a później nawet, kiedy już było pewne, że mój ojciec — Borys Lewartow, nauczyciel ze szkółki rabinackiej zginął w getcie warszawskim ożenił się z moją matką. Niemniej ja od dziecka musiałem ukrywać swoje pochodzenie i nie jeden raz bluźnić Przenajświętszemu, niech będzie przez wieki sławione Imię Jego, że stworzył mnie Żydem. A zresztą czytała pani na pewno pamiętniki Emanuela Ringelbluma? 
H.K. Oczywiście, przecież pisałam książkę o getcie warszawskim i bohaterach żydowskiego ruchu oporu. 
B.G. No to co pewnego razu powiedzieli Żydzi, którzy wraz z Ringelblumem ukrywani byli w bunkrze przy ul. Wolskiej przez ogrodnika Marczaka i jego rodzinę? Pamięta pani, pani Haniu? 
H.K. Tak, pamiętani. Mówili: nienawidzimy Polaków, bo im jest teraz lepiej niż nam. 
B.G. No to więc teraz nie będzie się pani zastanawiać, że cały ruch społeczny, który teraz tworzymy i ożywiamy najróżniejszymi nurtami, ma na celu doprowadzić do takich zmian w strukturze państwowo-gospodarczej Polski, aby Żydom w Polsce było zawsze lepiej niż Polakom.

otulona_snem dziś co sie Shatyn wielce obruszasz? ktos kto nazywa Polske k***a Europy i mowi wprost ,ze nienawidzi Polakow o losie tych Polakow co jego zydowski zad uratowali,nie zasluguje na inne slowa x x Daj link do takiej wypowiedzi Geremka ale oczywiście do wiarygodnego źródła...

Pamiętam jak Celiński u Pośpieszalskiego w programie na wieść o szyfrogramach stasi, powiedział że prawda truje. :D Właśnie prawda o tym jak powstała III RP, między innymi dla Shatyna, to trucizna. :classic_cool:

To ty się powołujesz na te słowa a nie ja a więc to ty możesz dac link a nie ja. Bo ja nie znam takiej wypowiedzi Geremka pochodzącej z wiarygodnego źródła...

Myrevin dziś Pamiętam jak Celiński u Pośpieszalskiego w programie na wieść o szyfrogramach stasi, powiedział że prawda truje. smiech.gif Właśnie prawda o tym jak powstała III RP, między innymi dla Shatyna, to trucizna. x x Dla mnie nie jest trucizną wieloletnia walka Polaków o wolną Polskę. Nie sądź innych po sobie.

Gość gaajowy
Poszukaj sobie Shatyn wywiadu Gieremka z Krall.Czesc juz barranek Tobie wkleil.

Gość gaajowy
"Hanna Krall: Panie profesorze, wydaje mi sie, ze pan niezbyt lubi Polaków! Bronislaw Gieremek: Niezbyt lubie? Takie okreslenie jest niezbyt scisle! Ja ich po prostu nienawidze. Tak nienawidze, ze nie wiem jak to wyrazic slowami. "

Gość gość
"wywiad" ukazał się w powielaczowym pisemku. nikt nigdy nie potwierdził jego autentyczności.

Gość gaajowy
Dziwi cie ze sie nie ukazal.?:DStarys a durnys.

gaajowy dziś Dziwi cie ze sie nie ukazal.?smiech.gif Starys a durnys. x x Dziwi mnie bo od czasu tego "wywiadu", czyli od 1981 roku upłynęło bardzo wiele lat i było bardzo wiele możliwości opublikowania go. Nikt powazny się na to nie zdobył, prawdopodobnie dlatego, że nikt nie ma pewności co do jego autentyczności.

gość dziś "wywiad" ukazał się w powielaczowym pisemku. nikt nigdy nie potwierdził jego autentyczności. x x Dokładnie. To raz. A dwa... Geremek to był bardzo inteligentny facet i wg mnie, nigdy publicznie by czegoś takiego nie powiedział, nawet gdyby tak uważał. Gdybyś chociaż trochę myślał to też byś do tego doszedł... x I dodam... To był rok 1981. Wiadomo co się wtedy działo i kim dla komuchów był Geremek jako doradca Solidarności. Wg mnie to zwykła komusza wrzutka mająca na celu skompromitowanie Geremka i uwierzyć w jej treść może tylko kompletny matoł. Albo komuch. AlEbo jeden w drugim...:D

Gość gaajowy
Nie tylko,ze stary,nie tylko,ze durnowaty,to naiwny do bolu jestes Shatyn.

{Geremek to był bardzo inteligentny facet i wg mnie, nigdy publicznie by czegoś takiego nie powiedział, nawet gdyby tak uważał.} <<>> A tam, a tam, za to osobiście słyszałem jak mówił że prawo nie powinno traktować wszystkich równo(nie wprost, ale jednak). To mógł i coś takiego chlapnąć.

gaajowy dziś Nie tylko,ze stary,nie tylko,ze durnowaty,to naiwny do bolu jestes Shatyn. x x OK. Może i tak być. A teraz uzasadnij to co napisałeś.

Gość gość
nigdy nie zaprzeczyl ten ynteligentny facet,ze to nie jego slowa 🖐️

A tam, a tam, za to osobiście słyszałem jak mówił że prawo nie powinno traktować wszystkich równo(nie wprost, ale jednak). To mógł i coś takiego chlapnąć. x x Słyszałes wyrwaną z kontekstu wypowiedź jak widze. Ale nawet gdyby (sam nie przepadam za Geremkiem)... Musiałby być kompletnym idiotą, żeby coś takiego chlapnąć... Popatrz, pomyśl jaki był kontekst czasów współczesnych dla tej, niby jego, wypowiedzi. Człowiek opozycji, jeden z jego czołwoych działaczy miałby coś takiego "chlapnąc"? Nawet Wałęsa nie byłby na tyle głupi.

gość dziś nigdy nie zaprzeczyl ten ynteligentny facet,ze to nie jego slowa x x A niby do czego miałoby być to jego zaprzeczenie? Do pisemka na powielaczu w ilośc***aru sztuk? Zapewne zaprzeczyłby gdyby to ukazało się w czymkolwiek oficjalnym. Trybunie Ludu czy Żołnierzy Wolności... Itp... Myśl! To nie boli...